Magic razy 4 czyli Dunfermline - Celtic 1 - 8
- Vincitore
- Juventino
Mecz ciekawy , nie tylko przez to że Żurawski strzelił 4 gole ale samo widowisko było naprawde ciekawe i na nudy raczej nie można narzekać. Bohater oczywiści Żurawski najbardziej podobało mi się podanie które otrzymał od Hartsona, najładniejsza bramka? bez jakich kolwiek złudzeń , wątpiliwosci , i namyśleń zdobył ją Maloney , cudowna bramka. Boruc? bronił nieźle aczkolwiek popełnił błąd przy bramce do Dunfermilne.
- matej
- Juventino
no zgadzam się z tobą ale jeden z tych błędów spowodował utratę bramki, więc nie można mu tego meczu zaliczyć do świetnych, nie można tez powiedzieć że grał źle bo interweniował momentami wspaniale. Ale "jego" bramka nie pozwala zaliczyć go do udanych występów - brutalne ale prawdziwe. Taki już los bramkarza. Fart że ten gol nie był ważny w końcowym rozrachunku, bo przy taki mwyniku nikt nie będzie o tym pamiętałKOPEĆ pisze:Artur bronił świetnie. Poza dwoma błędami, cały mecz bronił pewnie.

- white_wolv
- Juventino
>TUTAJ<ALEXY pisze:MOglby ktos zapodac linkiem do bramki maloneya bo nie moge znalesc
dziekówka z góry ... :]
Jesli mam byc szczery to tesknie za Mackiem biegajacym po krakowskiej murawie...

- Ja-JUVE-nek
- Juventino
A ja się z żadnym z Was nie zgodzę. Jak można powiedziec o bramkarzu, który popełnił rażący błąd, który zawinił przy utracie bramki, że zagrał świetny mecz?Capitan pisze:Zupełnie się z Tobą zgadzam. Jedna czy 2 akcję w meczu nie mogę być podstawą tak ostrej krytyki. A powiedz mi, ile razy Maciek stracił piłkę, czy źle ja podał. Błędy zdażają się każdemu. Tylko że tym, którzy wygodnie siedza sobie w kanapie bardzo łatwo jest krytykować.KOPEĆ pisze:Nie wiem co to za matoł pisał, ale Artur bronił świetnie. Poza dwoma błędami, cały mecz bronił pewnie. Nie rozumiem tych ludzi, chyba są znudzeni że Boruc jest taki dobry i na siłę szukają czegoś, żeby go zjechać.Nie popisał się z kolei bramkarz Celtiku, Artur Boruc.
Artur jest bardzo dobrym bramkarzem, najlepszym w Polsce. Na tą moją opinię długo proacował. I nie zmienię swojego zdania po 2 błędach.
Nie powiecie chyba, że nie był głównym winowajcą utraconej bramki? Owszem resztę meczu grał całkiem dobrze, ale pozycja bramkarza różni się od każdej innej. Każdy błąd bramkarza w konsekwencji może być golem dla rywali. A jeśli Boruc popełnił błąd przez co Celtic stracił bramke to znaczy, że nie bronił świetnie.
Na dodatek w świetle ostatnich wypowiedzi Boruca zastanawiam się, czy troche mu tzw. "woda sodowa" do głowy nie uderzyła. Na tak poważną krytykę jak jego, mógłby sobie pozwolić nieomylny bramkarz, a
Artur jest jeszcze młody i cała kariera przed nim...
EDIT:
Na wyspach wolą mówić na Maćka Magic, niż Żurawski, bo jego nazwiska nie potrafią chyba dobrze jeszcze wymawiać

(Nauczą się, dajmy im troche czasu

Ostatnio zmieniony 20 lutego 2006, 18:33 przez Ja-JUVE-nek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Szymek
- Juventino
Wczoraj napiałem posta w tym temacie, i jak klinkołem "Wyślij" to mi wyskoczyły jakieś pierdoły o Hostbanku :? .
Chyba każdy widząc taką wiadmość jest szczęśliwy, że Żurawski reprezentuje Polskie barwy. Nie często napastnik strzela 4 bramki w meczu, a Maćkowi się to udało. Napewno jak sobie ktoś przypomni w przyszłości, że w tym meczu padł najwyższy winik w Lidze Szkockiej, od razu pomyśli sobie - Żurawski! A co do interwencji Boruca, myśle., że to z braku zdecydowania. I tak jest świetnym bramkarzem.
Chyba każdy widząc taką wiadmość jest szczęśliwy, że Żurawski reprezentuje Polskie barwy. Nie często napastnik strzela 4 bramki w meczu, a Maćkowi się to udało. Napewno jak sobie ktoś przypomni w przyszłości, że w tym meczu padł najwyższy winik w Lidze Szkockiej, od razu pomyśli sobie - Żurawski! A co do interwencji Boruca, myśle., że to z braku zdecydowania. I tak jest świetnym bramkarzem.
- matej
- Juventino
nie tylko wymawiaćJa-JUVE-nek pisze:Na wyspach wolą mówić na Maćka Magic, niż Żurawski, bo jego nazwiska nie potrafią chyba dobrze jeszcze wymawiać
(Nauczą się, dajmy im troche czasu)

- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie no przecież na stadionie spiewali kibice bodajze Maciek Żurawski, czy tam Żurawski....wiec raczej umieją jako tako wymówic jego nazwisko...no ale z tym Kurawskim troche przegięcie...ale Magic pracuje na to by wkoncu go zapamiętali....co za tym idzie nie popełniali tak razących błedówJa-JUVE-nek pisze: Na wyspach wolą mówić na Maćka Magic, niż Żurawski, bo jego nazwiska nie potrafią chyba dobrze jeszcze wymawiać
(Nauczą się, dajmy im troche czasu)

- Radidam
- Juventino
Kibice krzyczeli Maciek Zurawski , dzieki white_wolv za bramke naprawde piekna bramka jedna z najlepszych w tym roku. Maciek bedzie musial jeszcze troche popracowac przeciez przed nim z koszulka numer 7 grał Larsson, ktory walil po 40 bramekl w sezonie. On mial zostac jego naspteca napewno trudne zadanie. Larsson mial niesowity instynkt do strzelania bramek. Mam nadzieje ze Zurawski dalej bedzie strzelal bramki w Celticu :!:Moonk pisze: Nie no przecież na stadionie spiewali kibice bodajze Maciek Żurawski, czy tam Żurawski....wiec raczej umieją jako tako wymówic jego nazwisko...no ale z tym Kurawskim troche przegięcie...ale Magic pracuje na to by wkoncu go zapamiętali....co za tym idzie nie popełniali tak razących błedów

- BartekGajda9
- Juventino
W wypowiedzi dla jednej ze szkockich gazet legendarny piłkarz Celticu George McCluskey stwierdził, że Maciej Żurawski potrafi finalizować akcje zespołu precyzyjniej niż słynny Szwed Henrik Larsson.
- Liczba goli strzelonych przez Żurawskiego w stosunku do okazji jakie miał jest niesamowita. Maciej rzadko pudłuje, jest bardzo skuteczny. W spotkaniu na East End Park miał pięć okazji i strzelił cztery bramki. W meczu na Ibrox Park z Rangersami miał jedną sytuację i przesądził o wygranej Celticu, to znakomity bilans – mówi McCluskey.
- Henrik Larsson strzelił bardzo dużo goli dla Celtiku, ale także marnował wiele sytuacji. Uważam, że średnia Żurawskiego jest nawet lepsza niż Szweda. Obserwowałem dokładnie pierwszą bramkę Polaka w meczu z Dunfermline. On ma instynkt, dokładnie wie, gdzie jest bramkarz i gdzie może uderzyć – dodał.
- 'Magic' tak samo jak Larsson wywiera presję na obrońców. On jest częścią zespołu, a obrona zaczyna się już od niego. Celtic potrzebował kogoś takiego jak Polak, bo Hartson jest raczej zawodnikiem pola karnego, a Żurawski jest wszędzie – zakończył McCluskey.
zródlo : http://celticpoland.com/index.php?funct ... ll&no=1287
to byl naprawde swietny mecz nie tylko dla Celticu, lecz takze dla Macka Zurawskiego !! 4 bramki + 2 asysty naprawde imponują
ciesze sie iz nasz polski napastnik jest w wysmienitej formie, oby taka pozostała mu do MŚ w Niemczech. a co do przytoczonych słow legendy Celticu George'a McCluskey'a takie slowa to naprawde cos wspanialego, powinnismy byc dumni ze Mackowi tak sie wiedzie. wkoncu jak to kibice Celticu mówia..."Pure Magic" czyt. Czysta Magia 
- Liczba goli strzelonych przez Żurawskiego w stosunku do okazji jakie miał jest niesamowita. Maciej rzadko pudłuje, jest bardzo skuteczny. W spotkaniu na East End Park miał pięć okazji i strzelił cztery bramki. W meczu na Ibrox Park z Rangersami miał jedną sytuację i przesądził o wygranej Celticu, to znakomity bilans – mówi McCluskey.
- Henrik Larsson strzelił bardzo dużo goli dla Celtiku, ale także marnował wiele sytuacji. Uważam, że średnia Żurawskiego jest nawet lepsza niż Szweda. Obserwowałem dokładnie pierwszą bramkę Polaka w meczu z Dunfermline. On ma instynkt, dokładnie wie, gdzie jest bramkarz i gdzie może uderzyć – dodał.
- 'Magic' tak samo jak Larsson wywiera presję na obrońców. On jest częścią zespołu, a obrona zaczyna się już od niego. Celtic potrzebował kogoś takiego jak Polak, bo Hartson jest raczej zawodnikiem pola karnego, a Żurawski jest wszędzie – zakończył McCluskey.
zródlo : http://celticpoland.com/index.php?funct ... ll&no=1287
to byl naprawde swietny mecz nie tylko dla Celticu, lecz takze dla Macka Zurawskiego !! 4 bramki + 2 asysty naprawde imponują

- white_wolv
- Juventino
Skoro juz jestesmy przy temacie.
Ma ktos mp3 z ta piosenka ktora puszczaja na CelticPark za kazdym razem gdy Maciek strzeli bramke?Albo chociaz tytul i wykonawce?
"It`s Magic..You know.."
Ma ktos mp3 z ta piosenka ktora puszczaja na CelticPark za kazdym razem gdy Maciek strzeli bramke?Albo chociaz tytul i wykonawce?
"It`s Magic..You know.."

- juveman7
- Juventino
W tym meczu strzelił 4 gole a przez następne 10 meczy nie strzeli żadnego.Tak to przewiduje.
http://img105.imageshack.us/my.php?imag ... 8dm7ws.gif
http://img105.imageshack.us/my.php?imag ... 8dm7ws.gif
- Vieira
- Juventino
juveman7 napisal
I Zuraw Cie milo zaskoczy!!
Jestem pewnien ze twoje przewidywania sie nie sprawdza!!W tym meczu strzelił 4 gole a przez następne 10 meczy nie strzeli żadnego.Tak to przewiduje.
I Zuraw Cie milo zaskoczy!!
"L'emozione Juve" - uczucie silniejsze jak przywiązanie do ojczyzny !!
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
juveman7 pisze:W tym meczu strzelił 4 gole a przez następne 10 meczy nie strzeli żadnego.Tak to przewiduje.
A co ty ,,Magic'' czy jakaś Wróżka jesteś....Maciej sie dopiero rozkręcił...teraz to bedzie bramka za bramka szła....I życze mu w przyszłym sezonie Conajmniej cwierćfinał LM..życzył bym mu finał ale podchodze do sprawy racjonalnie....