Serie A: (24) JUVENTUS 1-1 Parma
- Tom A Juve
- Juventino
Dlaczego Fabio miałby wystawiać rezerwowy skład ? Myśle że tak nie będzie, bo przecież każdy mecz w Lidze jest tak samo ważny, a to że ktoś nie zagra w środe wcale nie znaczy że bedzie w lepszej formie na niedzielny wieczór Z resztą oni są zawodowcami i wcale nie potrzebują długiego odpoczynku by grać na najwyższych obrotach Dyspozycja psychiczna też jest niezwykle ważna, a gdybyśmy przegrali lub zremisowali z Parmą nie wyszło by to nam na zdrowie... przed kluczowym meczem na San Siro. Mam nadzieję że Capello zdaje sobie sprawe iż najbliższe mecze zadecydują o powodzeniu jeśli chodzi o Serie A i LM więc wystawi najsilniejszy skład w każdym meczu , a choć na najbliższe 5 spotkań da odpocząć Zlatanowi by dzięki temu znacznie wzmocnić naszą siłę ofensywną
Wynik : 2 : 0
Alex
Alex 

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
- deep
- Juventino
Ja mam takie spotrzeżenie, że powiniśmy zagrać, normalnym, optymalnym składem. Takim, który zapewni nam zwycięstwo. Bo jeśli byśmy przegrali z Parmą, albo nawet zremisowali, to w najgorszym przypadku po meczu z Interem mogą nam zostać 2-3 punkty przewagi!! A to by już było baaaaaardzo mało. Liczę jednak, że z Parmą sobie poradzimy, a również z Interem stać nas na wygranie meczu.
pozdrawiam
pozdrawiam
- Ja-JUVE-nek
- Juventino
:roll:Chip pisze:Myślę że spokojnie sobie poradzimy, wg mnie Capello powinien wystawić pół rezerwowy skład ponieważ czeka nas ciężki mecz z Interem. Najlepsi powinni odpoczywać. Obstawiam 3:0 oczywiście dla Juve.
Pół rezerwy to znaczy Blasi, GG, Zalayeta, Pessotto, Zebina, Olivera?
I uważasz, że "drugim" składem wygramy 3-0?
Po Udinese wszyscy mówili jaki to Juventus kiepski jest... a teraz już z każdym sobie poradzi bez probelmu, nawet bez kluczowych graczy...
Ciężki mecz z Interem, jest owszem, ale wcześniej jest mecz z Parmą. Trzeba go zagrać z rozwagą. Szybko ustalić wynik, a potem grać spokojnie. Nie można kosztem wygranej z Interem ryzykować urwania punktów z Parmą.
Ciekawie byłoby, gdyby Capello spróbował zagrac trójką w ataku, chociażby po to, by sprawdzić współpracę między naszym trio. Przy okazji może uniknęli byśmy kłótni na forum

- Mateo
- Juventino
Tym razem nie będe pisał, że powinien to być łatwy mecz, bo ostatnio większość z teoretycznie łatwych meczy jest dla nas męczarnią. Niemniej uważam, że Juventus zdobędzie bądź wymorduje 3 punkty na Stadio Delle Alpi i zdobędziemy w tym meczu arcyważne 3 punkty. Bo jeśli zgubimy najpierw punkty z Parmą, a później nie sprostamy świetnemu ostatnio Interowi to przewaga może znacznie i niebezpiecznie zmaleć.
Co do rezerwowego składu to to już pozostawiam kompetencjom Capello, choć myśle, że nie zaszaleje zbytnio i nie będzie ryzykował. Interesują nas oczywiście tylko 3 punkty. W składzie Parmy będziemy bacznie obserwować grę Marchionniego, który niebawem będzie przywdziewał koszulke Juve.
Mój typ: 2-0 dla Juve
.
Co do rezerwowego składu to to już pozostawiam kompetencjom Capello, choć myśle, że nie zaszaleje zbytnio i nie będzie ryzykował. Interesują nas oczywiście tylko 3 punkty. W składzie Parmy będziemy bacznie obserwować grę Marchionniego, który niebawem będzie przywdziewał koszulke Juve.
Mój typ: 2-0 dla Juve

- Pirlo
- Juventino
Tom A Juve pisze:, a choć na najbliższe 5 spotkań da odpocząć Zlatanowi by dzięki temu znacznie wzmocnić naszą siłę ofensywnąWynik : 2 : 0
Alex
Alex
Człowieku...jezeli ty myslisz ze bez Ibrahimovica Juve ma mocniejszy atak to chyba niewiesz kto to jest Ibrahimovic... przyznaje ze jest w słabej formie,niewszystko mu wychodzi tak jak by chciał ale sie stara,walczy biega,probuje cos robic na bosiku a według mnie jego forma chyba powoli rosnie...
Co do meczu z Parma to wczale moze nie byc tak łatwo jak sie niektórym wydaje...co do tego pierwszego składu to ja bym go az tak nie rozrózniał...bo przeciez na kazda pozycje oprócz srodka pomocy mamy wartosciowych zawodników...po ostatnich meczach Juve moze byc ciezko ale typuje wynik 2:1 dla Juve...z reszta mało wazne ile..wazne zeby zwyciezyc
- KINIEK
- Juventino
I znów w tym sezonie przychodzi nam rozegrać teoretycznie łatwy mecz, ale czy będzie on faktycznie łatwy, oto jest pytanie!? Jeśli jednak mam typować, to sądzę, że tak. Ostatnio przegrali oni 3-0 u siebie z Romą, a zwykle aż takich wyników nikomu nie udawało się uzyskać na ich terenie. Uważam więc, że mogą być w chwilowej słabszej dyspozycji co na pewno jest nam także na rękę w obecnej formie JUVE. W ataku dałbym szansę Ibrahimovicowi. Mógłby się wyszaleć, bo obrona Parmy sądząc po straconych bramkach nie jest zbyt szczelna a to szczególnie dla niego dobra wiadomość. Gdyby coś nie szło to znowu może wejść Del Piero i uratować nam tyłek
i dać tym samym dowód na to jakie kto ma miejsce w szeregu. Swoją drogą to Ibra powinien czuć się trochę podrażniony tym, że gdy on gra to nic nie strzela, a jak Alex wchodzi to brama. Oby wreszcie w nim ta sportowa złość wybuchła. Typuję 2-0 dla Juve:
Ibra
Ibra :twisted:

- juveman7
- Juventino
Witajcie
Bardzo chciałbym sobie obejrzeć ten mecz i moze wie ktoś na jakim kanale będzie transmitowany ten mecz (Juve-parma).
Z góry dziękuje
Juventus my world / Del Piero my god
takie pytania same sa uwazane na forum za nabijanie. Kornknot
Bardzo chciałbym sobie obejrzeć ten mecz i moze wie ktoś na jakim kanale będzie transmitowany ten mecz (Juve-parma).
Z góry dziękuje
Juventus my world / Del Piero my god
takie pytania same sa uwazane na forum za nabijanie. Kornknot
- Copiczenkowiczenko
- Juventino
Mysle ze mecz bedzie bardzo ciezki. Choc licze na lepszy wystep Juve niz z Udine.
Inter bedzie musial zmierzyc sie z Fiorentina we Florencji wiec nie mial bym nic przeciwko zeby juve wygralo nawet 1-0.
Atak oczywiscie Alex-Treze a reszta po staremu, no moze tylko
zobaczyl bym Balzarettiego zamiast Zebiny.
Mysle ze wygramy 2-0 choc jak wspominalem wczesniej zwyciestwo jedna bramka rowniez przyjal bym z radoscią.
Inter bedzie musial zmierzyc sie z Fiorentina we Florencji wiec nie mial bym nic przeciwko zeby juve wygralo nawet 1-0.
Atak oczywiscie Alex-Treze a reszta po staremu, no moze tylko
zobaczyl bym Balzarettiego zamiast Zebiny.
Mysle ze wygramy 2-0 choc jak wspominalem wczesniej zwyciestwo jedna bramka rowniez przyjal bym z radoscią.
- jt10
- Juventino
Nie zgadzam się z opiniami, że należy wystawić rezerwowy skład. Owszem wskazane są drobne rotacje i powiedzmy z 2 może 3 zawodników ze składu nazywanego "podstawowym" mogłoby rozpocząć ten mecz na ławce (np. Trezeguet, Nedved i Emerson), ale wielkich zmian i bardzo rezerwowego składu - nie przewiduję. Bo zarówno za mecz z Parmą jak i z Interem za zwycięstwo dostaje się 3 pkt. Nie przeczę, że mecz na San Siro jest o wiele bardziej prestiżowy. Ale jak nie wygramy z Parmą i do tego jeszcze polegniemy w Mediolanie (a już raz w tym sezonie dostaliśmy srogie lanie na tym stadionie) to zrobi się kiepsko. No ale miejmy nadzieję, że po dzisiejszej kolejce przewaga nad Interem wzrośnie do 9 może 11 pkt (grają w Florencji gdzie niekoniecznie muszą zgarnąć całą pulę).
Co do samego dzisiejszego meczu: skromnie wygramy
pozdr
P.S. ma ktoś jakieś wiarygodne przecieki co do składu Juve na dzisiejszy mecz??
Co do samego dzisiejszego meczu: skromnie wygramy

pozdr
P.S. ma ktoś jakieś wiarygodne przecieki co do składu Juve na dzisiejszy mecz??
- aleksander1986
- Juventino
Wbrew pozorom nie będzie to łatwy mecz,biorąc pod uwagę,że Juve z Udinese wygrało dzięki sędziemu,gdyż Alex zdobył gola ze spalonego a ekipie Udine nie uznali prawidłowo strzelonego gola,gdyż sędzia uznał że ich zawodnik był na spalonym.
Odkąd sięgam pamięcią Juventusowi z Parmą nigdy dobrze się nie grało,zawsze to była różnica jednej bramki.Jednak liczę na to że od 1 minuty wystąpi Alex,w takiej formie jak on jest zasługuje na to.Pokazuje,że nie da sobie Zlatanowi odebrać miejsca w pierwszym składzie.Jedyny pewniak w ataku na obecną chwilę to Trezeguet.Moim zdaniem będzie 2:0 dla Juve.
Odkąd sięgam pamięcią Juventusowi z Parmą nigdy dobrze się nie grało,zawsze to była różnica jednej bramki.Jednak liczę na to że od 1 minuty wystąpi Alex,w takiej formie jak on jest zasługuje na to.Pokazuje,że nie da sobie Zlatanowi odebrać miejsca w pierwszym składzie.Jedyny pewniak w ataku na obecną chwilę to Trezeguet.Moim zdaniem będzie 2:0 dla Juve.
...Taka miłość jest jedna...Juve
- JUVEFANE_10
- Juventino
Mam nadzieje że wygramy ten mecz powiekszymy przewagę nad Interem!.Z tego co sie orietuje to w późniejszych dniach będzie powtórka meczu na canale E'TV EMILIA ROMAGNA zauważyłem ostatnio że często powtarzaja tam mecz.Dzisiaj leciała PARMA-ROMA 0-3
JESTEM OSZUSTEM
- Corcky
- Juventino
Kadra Juventusu: Buffon, Chiellini, Vieira, Robert Kovac, Pessotta, Emerson, Ibrahimovic, Del Piero, Nedved, Balzaretti, Camoranesi, Trezeguet, Mutu, Zambrotta, Blasi, Thuram, Giannichedda, Zalayeta, Fabio Cannavaro, Abbiati.
juventus.ys.pl
W ataku najprawdopodobniej ma zagrać DP z Treze, natomiast wracający po kontuzji Kovac raczej zacznie mecz na ławce. Osobiście cieszy mnie powrót Chorwata, zważywszy na to, iż wkraczamy w coraz trudniejsze momenty w tym sezonie.
Forza Juve!
juventus.ys.pl
W ataku najprawdopodobniej ma zagrać DP z Treze, natomiast wracający po kontuzji Kovac raczej zacznie mecz na ławce. Osobiście cieszy mnie powrót Chorwata, zważywszy na to, iż wkraczamy w coraz trudniejsze momenty w tym sezonie.
Forza Juve!

Alessandro Del Piero ole!
- Marcin_FCJ
- Juventino
Mecze z Parmą wprawdzie nie wywołują już takich emocji jak przed paroma laty, ale dla mnie jest to ciągle specjlny pojedynek. Ostatnimi czasy blask Parmy gaśnie, odeszło wielu wspaniałych piłkarzy którzy obecnie stanowią o sile potęg europejskich (np. Buffon, Thuram, Cannavaro, Veron, Crespo.... Można by długo wymieniać), Parma miała też pewne problemy finansowe z racji niepowodzeń koncernu Parmalat. Ostatnio zespół trochę odżywa choć nadal broni się przed spadkiem. W składzie mleczarzy znajdziemy kilka bardzo znanych nazwisk jak np. Bonera, Couto czy Corradi. W składzie Parmy jest też Marchionni który to od nowego sezonu będzie już nasyzm piłkarzem. Jak narazie nie jestem jednak do neigo w zupełności przekonany i mam nadzieje, że dziś też mnie do siebie nie przekona
. Wspominając zawodników Parmy warto też oczywiście przywołać Paolo Cannavaro - młodszego brata naszego Fabio który jednak nie rozwinął sie tak jak się spodziewano. Parma do meczu z nami przystąpi mocno osłabiona, zabraknie aż 9 zawodników (Camara, Coly, Ferronetti, Savi, Delvecchio, Pisanu, Pasquale, Cardone , Simplicio) tak więc mamy nieco ułatwione zadanie. W pierwszej rundzie tego sezonu pokonaliśmy Parme 2-1 mimo iż to gospodarze za sprawą kontuzjowanego obecnie Delvecchio prowadzili 1-0. Jeśli chodzi o Juventus.. Myślę, że powinniśmy przystąpić do dzisiejszego meczu w zdecydowanie najmocniejszym składzie:
Buffon - Zambrotta, Cannavaro, Thuram, Balzaretti - Mutu, Vieira, Emerson, Camoranesi - Trezeguet, Del Piero.
Jak dla mnie to optymalna jedenastka. Mutu w ostatnim czasie prezentuje się znacznie lepiej od Nedveda i chciałbym by to on grał w pierwszym składzie. Nie dostępni na dziś są tylko Zebina oraz Birindelli. Przeglądając strone LGdS natrafiłem na nieco inny proponowany skład. Zamiast Balzarettiego miałby grać Chiellini a w ataku Ibrahimovic kosztem Trezegueta.
Podsumowując myślę, że podtrzymamy naszą imponującą serie kolejnych zwycięstw na Delle Alpi i spokojnie pokonamy Parmę różnicą 2 goli. Liczę oczywiście na kolejny wspaniały występ Del Piero, na jego bramkę. Chciałbym też by Mutu i Camor coś ustrzelili
.
Buffon - Zambrotta, Cannavaro, Thuram, Balzaretti - Mutu, Vieira, Emerson, Camoranesi - Trezeguet, Del Piero.
Jak dla mnie to optymalna jedenastka. Mutu w ostatnim czasie prezentuje się znacznie lepiej od Nedveda i chciałbym by to on grał w pierwszym składzie. Nie dostępni na dziś są tylko Zebina oraz Birindelli. Przeglądając strone LGdS natrafiłem na nieco inny proponowany skład. Zamiast Balzarettiego miałby grać Chiellini a w ataku Ibrahimovic kosztem Trezegueta.
Podsumowując myślę, że podtrzymamy naszą imponującą serie kolejnych zwycięstw na Delle Alpi i spokojnie pokonamy Parmę różnicą 2 goli. Liczę oczywiście na kolejny wspaniały występ Del Piero, na jego bramkę. Chciałbym też by Mutu i Camor coś ustrzelili

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Bardzo słuszna uwaga.Mateusszek pisze:Tym razem nie będe pisał, że powinien to być łatwy mecz, bo ostatnio większość z teoretycznie łatwych meczy jest dla nas męczarnią.
To zobaczysz. Francuz już jest ,,poza'' Juventusem, tak podatnego zawodnika na kontuzje nie mielismy kilka dobrych lat. Prawdziwy cyrk :roll: A świetny Chiellini już został wygryziony pod swoją nieobecność przez jeszcze lepszego Balzarettiego. Bardzo imponuje mi ten chłopak!Copiczenkowiczenko pisze: zobaczyl bym Balzarettiego zamiast Zebiny.
Nie wiem skąd te polemiki. Chyba każdy już zdążył się przyzwyczaić do tego, że w meczu o pkt. Capello zawsze gra najsilniejszym składem. Może jakieś 2 korekty i tyle, bo wiadomo, że ten mecz jest w cieniu niedzielnego klasyku, ale roszad bym się nie spodziewał.jt10 pisze:Nie zgadzam się z opiniami, że należy wystawić rezerwowy skład.
Czego oczekuję po tym meczu? Przede wszystkim 3 pkt. W Turynie zawsze je zdobywamy (nie liczę PW). Chciałbym też aby zwycięstwo było pewne, bez żadnych kontrowersji, ale do tego potrzeba jest gra, taka, na jaką nas stać, bo ostanio znacznie obniżyliśmy loty. To ostatni dzwonek by złapać jak najlepszą formę przed hitem na San Siro.
Liczę, że po tym meczu złapiemy też większą przewagę psychologiczną przed niedzielną potyczką. Fioletowi u siebie nie przegrają dziś z Interem, tylko my ich pokonaliśmy we Florencji. Remis minimum, Toni jest w formie

No ale to 2 plan, ważne byśmy my wykonywali konsekwentnie swoje założenia. Tak więc FORZA JUVE :!: