Seria A: (21) JUVENTUS 2-1 Empoli

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2006, 13:52

Nadszedł czas na rozegranie kolejnego meczu w Serie A, w tej kolejce przyszło nam się zmierzyc z zespołem Empoli, z Empoli, które w tym seznonie nie zaskakuje (a kiedykolwiek zaskakiwało?!). Z drużyną, z którą zagramy, nie powinniśmy mieć problemów (piszę to w oparciu o nasze wyniki). Jeśli chcemy być najlepszym klubem we Włoszech musimy wygrawać z zespołami pokroju Empoli, aby uciec Milanowi, Interowi oraz innym rywalom. Do bramki wrócił Buffon, i teraz on dyktuje warunki w naszym polu karnym, z czego chyba wszyscy jesteśmy bardzo zadowoleni, narazie jakis pewny punkt w naszej bramce. W ataku napewo zagra Alex po swoich ostatnich dobrych występach oraz z powdu kary Ibrahimovicia. Duet w ataku Trezeguat-Del Piero naprawde może wiele zdziałać, szczególnie w obronie empoli, która jest dziórawa jak ser szwajcarski :wink: Jestem nastawiony na pokaźne zwycięstwo, lecz wiem, że należy szanować przeciwnika, bo drużyny pokroju Empoli nie raz sprawiały niespodzianki i sprawiały problemy, nawet tym najbardziej utytułowanym Włoskim druzynom.

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2006, 13:56

Mi się wydaje, że nie będzie to łatwy mecz. Nie zagra Nedved, a ostatnio drużyna Juve nie ma najlepszej formy. Przecież jak się gra mecze co 3-4 dni to nie jest łatwo wszystkiego wygrywać. Dlatego licze na Del Piero, który ma chyba najlepszą formę, ponieważ grał najmniej. Mój typ to: 2-1
2 gole Del Piero.

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
KINIEK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2006, 14:27

typuje 4:0 i wierze ze w końcu na liste strzelców wpisze sie Zlatan Przecież w koncu kiedyś musi sie przełamać FORZA JUVE!!!!!!
:/ Jejku, co za ludzie, nie dość, że napisze półtorej linijki tekstu to jeszcze w tym mieści się typowanie wyniku oraz konkluzja na temat Ibrahimovica która ma się tak jak, że Małysz odzyska formę w Wilingen. Proponuję więcej czytać a mniej pisać.

Co do meczu, to jest tylko jedna możliwość. Trzy punkty w Turynie to jedyny sensowny typ. Oby wreszcie Juventus pokazał to na co naprawdę go stać i chociaż ostanie dwa spotkania były raczej słabe to ta passa nie może trwać wiecznie i dlatego oczekuję, że przy słabym Empoli będzie to najlepszy moment na odzyskanie wielkiej formy. Trzeba zaaplikować Empoli 3-4 bramki tak jak miało to miejsce na początku sezonu i spokojnie przygotowywać się do trudniejszych meczy. Znów nie wystąpi Nedved, szkoda, chociaż Mutu sprawuję się także bardzo dobrze to myślę, że w jutrzejszym meczu Nedved bardziej by się przydał. Jeśli nie wystąpi Chiellini to może go zastąpić Balzaretti, który radzi sobie nawet lepiej od tego pierwszego, więc nie ma żadnego problemu. W ataku ostatnio sytuacja trochę nie najlepsza chociaż w pewnych aspektach się poprawia. Treze nie strzela, Zlatan nie strzela, DP strzela, ale jest rezerwowym a Zala także nie pokazał się z dobrej strony gdy miał na to szansę. All in all, pomimo wszelakich problemów powinniśmy sobie z nimi spokojnie poradzić.

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2006, 15:35

Cóż... Najbardziej cieszy to, iż ponownie zagramy optymalnym zestawieniem ataku. Bo moim zdaniem to właśnie para Del Piero - Trezeguet stanowi tą najpożyteczniejszą. W pomocy Camoranesi, Vieira, Emerson i Mutu. Czyli prawie najlepiej jak moze być. Wprawdzie brakuje Nedveda no ale trzeba przyznać iż jego braki stają się coraz mniej odczuwalne, szkoda że nie było tak gdy zabrakło go w finale Champions League :? W obronie Zambrotta, Cannavaro, Thuram oraz tegoroczne objawienie czyli Balzaretti. W bramce Buffon. Czas Abbiatiego już się skończył, był zwykłym najemnikiem i nie ma co go dalej wystawiać (nawet jeśli znajduje się w wyższej formie niż Buffon). Zabraknie Chielliniego, Zebiny, Nedveda i Ibrahimovica. Nie sądze jednak byśmy jednak w najmniejszym stopniu to odczuli. Przeciwnik nie jest z najwyższej półki.. Uwagę trzeba zwrócić na Rigano, Vanucchiego i Tavano. Myślę, że będzie to łatwa przeprawa.. tym bardziej, że nasz skład wygląda naprawde dobrze. Typuje 3-0 po 2 golach Del Piero i jednej Mutu. 8)

ITALIANO-1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2006, 16:41

dobra nie dojrzałem!!zdarzyć sie moze każdemu drogi kolego 8) PZDR

Obrazek
sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2006, 17:02

Skad biezecie te obrazki ktore pojawieja sie pod napisami nie te pod nikiem zdjecie, tylko te pod wypowiedzia sciagacie je czy mozna w jakims programie je zrobic ???

zajrzyj do tego tematu:

http://www.juvepoland.com/forum/viewtopic.php?t=11687

kornknot

harnasssss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2006, 11:43

Ostatnie 5 meczów Juve z Empoli:

2005-09-11 15:00 Empoli 0 4 Juventus
2004-01-25 20:30 Empoli 3 3 Juventus
2003-08-31 15:00 Juventus 5 1 Empoli
2003-02-08 20:30 Juventus 1 0 Empoli
2002-09-21 20:30 Empoli 0 2 Juventus

Jak widać na 5 ostatnich spotkań z Empoli wygraliśmy 4 a jedno tylko zremisowaliśmy ale to było dawno. W ostatnim spotkaniu pokonaliśmy ich na wyjeździe aż 4:0 :dance: Juve w tym sezonie jak narazie wygrało wszyskie mecze u siebie i tylko dwóm zespołom udało się wbić gole Juve na Della Alpi, więc jeżeli już ktoś ma nas zatrzymać to na pewno nie jest to Empoli. :-D Osobiście typuje 3:0, dwie bramki trezeguet, a trzecią Alex.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2006, 11:59

Mecz powinniśmy wygrać bez większych problemów i wierzę, że tak będzie. Przydałoby się pewne, wysokie zwycięstwo, oczywiście do zera :wink: Liczę na DP i Treze, który w tym meczu powinien się przebudzić. Mam nadzieję także, na lepszy występ Vieiry, bo ostatnio dobre mecze przeplata słabszymi.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2006, 12:54

No i mecz z Empoli, kóry wcale łatwy byc nie musi ale mam nadzieję, że uda sie zdobyc kolejne punkty, ba wygrać dość przekonywująco - przynajmniej na to liczę. Jestem dziś niemal pewny, że gola zdobędzie Trezeguet i wróci na drogę prowadzącą do tytuł najlepszego strzelca SERIE A. O koncentracje powinniśmy raczej być spokojni.

Mój typ
3-0
Treze
DP
Treze

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2006, 14:28

A czy meczyk będzie gdzięs transmitowany?? Chodzi o programy dostępne w cyfrze + (mile widziany nr. kanału :smile: )

Lakier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2006, 14:57

Oficjalne sklady:

JUVENTUS
Buffon; Zambrotta, Thuram, Cannavaro, Balzaretti; Camoranesi, Emerson, Vieira, Mutu; Del Piero, Trezeguet.

EMPOLI
Berti; Vanigli, Coda, Pratali, Lucchini; Moro, Ficini, Almiron; Buscè, Vannucchi;Riganò

Obrazek

Ti amo Juventus per sempre.
Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2006, 15:10

Od drugiej minuty przegrywamy 1-0 po golu Almirona po podono pięknym rzucie wolnym :shock: . Jestem w szoku, ale dobrze, że to 2 minuta, a nie np 80 :D . Myśle, że będzie dobrze i wszystko nadrobimy...choć napewno mecz się źle dla nas ułożył i będzie ciężej.

Nie mam dzisiaj co robić, bo chory jestem, mróz więc zostaje w domku to może tu troszke popisze.
P.S. Post nr 250 :) .

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2006, 15:10

Składzik idealny Mutu powoli zaczyna na dobre ogrywac sie na pozycji Nedveda - szukamy nastepcy a juz chyba juz go mamy - czyli MUTU! No i ten mlody - skoro Capello tak mu ufa to tez musi byc dobry na tej pozycji!

Typ: 3-0

Trezegol
Del Piero
Mutu

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2006, 15:12

Tombalu pisze:Typ: 3-0
Trezegol
Del Piero
Mutu
No po bramce Empoli w 2 minucie napewno on się sprawdzi :smile: .

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2006, 15:15

Bedzie dobrze :) to mala korekta 3:1 :)

Dobrze by było by do przerwy strzelili choc na 1:1 pozniej bedzie łatwiej!

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
Zablokowany