Alex czy Zlatan? - temat inny niż wszystkie
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
A co gdy Trezeguet przestanie strzelać? W koncu przyjdzie taki moment.tomcatmi6 pisze:Bo nie strzela tylko asystuje? Od strzelania jest Trezeguet.
- Gregor del Ptasior
- Juventino
Tak !!! Ten 31-letni gracz zaspokaja mój apetyt !!! Bo nie w wieku rzecz, tylko w umiejętnościach !!!_Jah pisze:Więc się pytam, czy ten 32-letni zawodnik zaspakaja Wasze apetyty? graczem jego pokroju chcecie wygrywać LM?
Rozumiem, że chodziło o słowo "drzemią". Z takim założeniem odpowiadam. Możliwości w nim może drzemią, ale umiejętności są ważniejsze. Póki co, Alex pod tym względem góruje :] Zlatan rzeczywiście może lada sezon być wielką postacią Juve. Nikt nie zaprzecza, że ma kapitalny potencjał. Ale narazie lepiej gra Alex. Sorry_Jah" pisze:Większe możliwości brzemią w Zlatanie

- Mr Cezary
- Juventino
Cóż... uważam, że nawet jeżeli Alex nie wytrzyma całego meczu kondycyjnie, to Reggina nie jest aż tak mocnym zespołem, żeby sobie nie poradził. A z drugiej strony Zlatanowi źle by mecz na ławce nie zrobił 

- Mrówa
- Juventino
Niech obob Trezegola gra lepszy...kto w tym monencie jest lepszy, każdy widzi...Zlatanowi korona z głowy nie spadnie jak z Regginą rozpocznie na ławce rezerwowych...ewentualnie trójka z przodu też by się sprawdziła.
Alex-Ibra-Treze
Alex-Ibra-Treze

- jt10
- Juventino
Nikt tutaj nie podważa umiejętności Capello. Bo już jest jednym z najlepszych trenerów w historii piłki nożnej a może osiągnąć jeszcze więcej!
Ale Capello to też człowiek, który jednych lubi bardziej, drugich mniej. Swoją drogą czasem zastanawiam się, czy jego hobby nie jest przypadkiem okiełznanie krnąbrnych i niepokornych zawodników (Cassano, Ibrahimović).
[quote]A ja sadze powinnismy akceptowac decyzje trenera, bo on zna dokladnie forme, stan fizyczny i przygotowanie pilkarzy. My mozemy sobie gdybac jaka bedzie forma poszczegolnych graczy i upierac sie przy wystawianiu zawodnikow"
A nie uważasz, że czasem trzeba zasugerować się zwykłym wyczuciem, spojrzeniem na to wszystko z góry, a nie z perspektywy wykresów, statystyk itp.? Bo może rzeczywiście Ibrahimović w nich wypada od Aleksa dużo lepiej, ale przecież gołym okiem widać że nie gra tak genialnie jak w poprzednim sezonie. Rzeczywiście, z tym że jest cieniem samego siebie przesadziłem, ale tak wielka forma u niego zginęła. Ibrahimović przypomina mi trochę Małysza dziś: niby nieźle skacze (gra), ale żeby być na swoim poziomie czegoś brakuje. Wyjdzie mu bardzo dobry skok (mecz) ale potem nie potrafi tego powtórzyć. Trzeba jednak zaznaczyć, że Zlatanowi częściej wychodzą dobre spotkania niż Adamowi konkursy.
Ale Capello to też człowiek, który jednych lubi bardziej, drugich mniej. Swoją drogą czasem zastanawiam się, czy jego hobby nie jest przypadkiem okiełznanie krnąbrnych i niepokornych zawodników (Cassano, Ibrahimović).
[quote]A ja sadze powinnismy akceptowac decyzje trenera, bo on zna dokladnie forme, stan fizyczny i przygotowanie pilkarzy. My mozemy sobie gdybac jaka bedzie forma poszczegolnych graczy i upierac sie przy wystawianiu zawodnikow"
A nie uważasz, że czasem trzeba zasugerować się zwykłym wyczuciem, spojrzeniem na to wszystko z góry, a nie z perspektywy wykresów, statystyk itp.? Bo może rzeczywiście Ibrahimović w nich wypada od Aleksa dużo lepiej, ale przecież gołym okiem widać że nie gra tak genialnie jak w poprzednim sezonie. Rzeczywiście, z tym że jest cieniem samego siebie przesadziłem, ale tak wielka forma u niego zginęła. Ibrahimović przypomina mi trochę Małysza dziś: niby nieźle skacze (gra), ale żeby być na swoim poziomie czegoś brakuje. Wyjdzie mu bardzo dobry skok (mecz) ale potem nie potrafi tego powtórzyć. Trzeba jednak zaznaczyć, że Zlatanowi częściej wychodzą dobre spotkania niż Adamowi konkursy.
- Szilgu
- Juventino
Jeśli ten 32-letni zawodnik potrafi strzelić hat-tricka 4. drużynie Serie a i mieć duży udział przy kolejnej bramce to tak. A Ty chcesz wygrać LM napastnikiem który grając około 15 meczy (w Serie a) strzela 3 bramki_Jah pisze:Więc się pytam, czy ten 32-letni zawodnik zaspakaja Wasze apetyty? graczem jego pokroju chcecie wygrywać LM?

Jakoś z Fiorentiną wytrzymałtomcatmi6 pisze:Chociazby na takiej jak w sezonie kiedy Alex sie lamal co i raz bo musial grac w kazdym meczu, niestety organizm 30 latka nie ma takiej wydolnosci jak 20 latka.

O tak lepiej żeby napastnik asystował niż strzelałtomcatmi6 pisze:A ja mysle ze jesli buduje akcje i wystawia pilke drugiemu napastnikowi to tym lepiej o nim swiadczy.

PRAWIE robi różnicę.....wystarczy spojrzeć co w Romie robił z Montellą......... Niestety ale wydaje mi się, że u nas powtarza ten błąd, jeśli chodzi o Alexa..... Co nie oznacza że nie cenię Capello, bo uważam że to jeden z najlepszych trenerów na świecie....tomcatmi6 pisze:Akurat wbrew temu co niektorzy sadza nei jestem Zlatanofrustratem tylko Capellofrustratem bo uwazam ze ten trener prawie sie nie myli i wie dokladnie co robi, ale niektorzy uwazaja ze lepiej znaja sie na pilce i lubia wytykac "bledy" naszemu trenerowi, co mnie bardzo wkurza
PS:Nie jestem fanem Alexa, ale trzeba być ślepym żeby nie zauważyć kto w tym momencie jest w lepszej formie.

- kamyk
- Juventino
do tej pory bylem za tym aby gral zlatan ale poniewaz zlatanowi idzie coraz gorzej to del piero mial swoja szanse i wykorzystal ja w 200% i zasluzyl na gre w kilku ligowych meczach
tylko czy fakt ze zlatan usiadlby na lawce nie wplynalby negatywnie na jego pertraktacje odnosnie przedluzenia kontraktu
pozdro
tylko czy fakt ze zlatan usiadlby na lawce nie wplynalby negatywnie na jego pertraktacje odnosnie przedluzenia kontraktu
pozdro
- Nathan
- Juventino
No cóż... jeśli by wpłynął i z tego powodu Zlatan zrezygnowałby z przedłużenia kontraktu, to ja bym za nim nie płakał. Liczę na to, że jest profesjonalistą także poza boiskiem i rozumie to, że ktoś jest w lepszej dyspozycji od niego.kamyk pisze:tylko czy fakt ze zlatan usiadlby na lawce nie wplynalby negatywnie na jego pertraktacje odnosnie przedluzenia kontraktu
Co do tematu, to uważam, że Alex udowodnił iż zasługuje na grę w pierwszej 11. Jest teraz "na gazie". Tak, jestem fanem Alexa, ale bardzo lubię też Zlatana. A kto obecnie jest w lepszej dyspozycji to widać gołym okiem.
Nie rozumiem natomiast zupełnie zarzutów o to, że Zlatan nie strzela bramek. Są różne typy napastników i typowym Striker'em jest u nas Treze. Zlatan ma inne zadania na boisku. Jednak co by nie mówić, trochę za dużo strat ostatnio mu się zdarza, nie ma tego błysku, którym imponował w poprzednim sezonie, brakuje mu tej pomysłowości, na którą przyjemnie się patrzyło. Myślę, że dobrym rozwiązaniem (dla zawodników i dla klubu) jest to, aby Ibra przyjrzał się temu wszystkiemu nieco z boku, z ławki.
Stupidity is immortal, so, some would live eternally.
Terribilis... Est... Locus... Iste...
Terribilis... Est... Locus... Iste...
- Buri
- Juventino
W tym temacie nie da sie uniknąć sprzeczek...Jesteśmy kibicami jednego klubu <co jest najwazniejsze> ale kazdy z nas ma swoich ulubieńców. Patrzac obiektywnie nie moża mić wątpliwości KTO ? Del Piero czy Zlatan?
Oczywiściem Alex ponieważ jest w wyśmienitej formnie strzela bramki wykorzystuje swoje sytuacje i stwarza sytuacje innym. Musi, nie powinien MUSI dostać szanse gry od pierwszych minut w nastepnych spotkaniach.
Oczywiściem Alex ponieważ jest w wyśmienitej formnie strzela bramki wykorzystuje swoje sytuacje i stwarza sytuacje innym. Musi, nie powinien MUSI dostać szanse gry od pierwszych minut w nastepnych spotkaniach.
"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- Tomek1900
- Juventino
Profesjonaliste zmotywowało by to do lepszej gry i wiekszego wysiłku na treningach ,a jesli Zlatan ma sie obrazac ze Capello go na ławke sadza to niech odchodzi ,bo tacy gracze sa nie potrzebanikamyk pisze: tylko czy fakt ze zlatan usiadlby na lawce nie wplynalby negatywnie na jego pertraktacje odnosnie przedluzenia kontraktu
- AmericanPsycho
- Juventino
A tak.. jasne! Bązbądźmy się kolejnego młodego zawodnika bo zagraża naszemu Alexowi
Opanujcie się, już chcecie go oddawać a jeszcze sezon temu dziękowaliście Bogu za tego "słabiaka". Głównie, podkreślam głównie dzięki niemu mogliśmy cieszyć się z kolejnego tytułu mistrza Włoch i to dzięki niemu gra Bianconerrich stała się EFEKTowniejsza no i przede wszystkim EFEKTYWNIEJSZA! Takiego Juventusu dawno nie było. Już spory czas Stara Dama nie miała tak porządanego przez kluby piłkarza. Szwed wprowadził w tą gre wiele świeżości, jakiej Alex już dać nie może. Zastanówcie się... teraz chcecie się go pozbyć, ja tylko wam życze no i sobie żeby później nie okazało się że będzie on kolejnym Henry'm! A wtedy Juventus będzie już niepodzielnie prowadził w klasyfikacji "Kretyńskie posunięcie" Ehhh...
P.S.
Na forum już jest taki temat - mojego autorstwa.

P.S.
Na forum już jest taki temat - mojego autorstwa.
Platon mawiał: Szlachetną rzeczą jest wybaczać, ale nigdy nie płać za spóźnioną pizzę.
- Radidam
- Juventino
Obecnie moim zdaniem Alessandro Del Piero jest w lepszej dyspozycji niz Zlatan Ibrahimovic. Alex jest bardziej opnaowany niz Zlatan poniewaz juz nieraz Ibrahimovicowi piszczały nerwy i Juve musial konczyc mecz w 10. Alex niepopelnia głupich fauli, i nieotrzymuje czesto kartek. Zlatan naprawde tragicznie gra w polu karnym, naprawde tyle ile on tych sytuacji zmarnował w poprzednim i w obecnym sezonie to az głowa boli
Napewno alex jest skuteczniejszy ale czy jest bardziej potrzebny druzynie
Napewno Zlatan jest bardziej waleczniejszy i lepszy w pojedynkach powietrznych.

Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2006, 16:15 przez Radidam, łącznie zmieniany 1 raz.

- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Bardzo rozsadne slowa, podpisuje sie pod tymrafalutek pisze:Bardzo ciężko jest pisać na ten temat. Nikt z nas, tak naprawdę nie widzi tych dwóch panów na treningach, nie wiemy jak tam pracują, czy angażują się w 100%. Każda nasza wypowiedź jest stronnicza, ponieważ jeden szanuje Ibrę drugi Alexa. Ja uważam że powinniśmy się cieszyć że mamy tych dwóch piłkarzy w JUVE a nie sprzedawać ich na zmianę po każdym słapszym meczu. Osobiście jestem kibicem DP jednak wiem że już nie jest w stanie grać w sezonie około 50 meczy, jednak w tym sezonie jeszcze Capello będzie miał bardzo wiele pożytku z Alexa!

Nie wiem co tu jest warte smiechu? Ty sledzisz wogole wyniki Juve? Jesli bys sledzil to bys wiedzial dlaczego jest WielkiTom A Juve pisze:Przecież to sam 'Wielki Don' (śmiechu warte)

Wtedy wkroczy DP i bedzie strzelal za Treze. Z pewnoscia wytrzyma granie co 3-4 dni i bedzie w szczytowej formie przez caly czas.Paolo_Rossi_1982 pisze:A co gdy Trezeguet przestanie strzelać? W koncu przyjdzie taki moment.
W mojej wypowiedzi chodzilo mi o to ze na treningu Capello wiecej widzi niz my na meczach, jest codziennie z druzyna i zna dokladna forme kazdego zawodnika. To on bedzie decydowal o skladzie, poki co nie mozna sie przyczepic do tego, bo wyniki mowia same za siebie i mowienie ze Capello cos zle robi jest troche dziwne w takiej sytuacji w ktorej jest Juve.jt10 pisze:A nie uważasz, że czasem trzeba zasugerować się zwykłym wyczuciem, spojrzeniem na to wszystko z góry, a nie z perspektywy wykresów, statystyk itp.?
Widziales cale ostatnie spotkania? Czy tylko skroty? A i powiedz co bylo zalosnego w ostatnich jego meczach.No teraz to chyba nie ma wątpliwości kto powinien grać w pierwszym składzie. Przecież ostatnie mecze Zlatana były wręcz żałosne
Chyba wiesz w jakich skladach graja druzyny w PW? W rezerwowych. Fajnie ze strzela, potwierdza tylko swoja przydatnosc, nie wiem czy jakakolwiek druzyna ma tak dobrego rezerwowego napastnika.Shickit pisze:Jeśli ten 32-letni zawodnik potrafi strzelić hat-tricka 4. drużynie Serie a i mieć duży udział przy kolejnej bramce to tak.
Tak, jesli asyst bedzie mial tyle co Zlatan w tym sezonie, to sadze ze moglbym wygrac LM.A Ty chcesz wygrać LM napastnikiem który grając około 15 meczy (w Serie a) strzela 3 bramki Question
Od asyst rowniez sa cofnieci napastnicy, nie wiem czy zauwazyles jak ustawiony jest zwykle Zlatan, jesli zauwazyles, to nie powinno Cie dziwic ze tak duzo asystuje. W zeszlym sezonie, gdy podalem ten argument przeciwko DP, to padly glosy oburzenia, ze napastnik nie musi tylko strzelac ale rowniez ma asystowac... dziwnie zmieniaja sie glosy userowNapastnika rozlicza się z bramek a nie z dobrych podań, bo jak to już ktoś powiedział od tego są pomocnicy

Powiedz mi co tak nadzwyczajnego pokazuje DP jak ma okazje, pomijam wczorajszy mecz, bo w pucharze wloch graja rezerwy zespolow.Dodatkowo Zlatan prócz tych podań nie pokazuje nic nadzwyczajnego Angry
Pozatym jak dla mnie to Zlatan stara sie budowac akcje druzyny i uczestniczy w wymianie pilek.
A czy wytrzymalby mecz z Palermo, pozniej Fiorentine i Reggine w ciagu tygodnia? Szczerze watpie. A jesli by wytrzymal to znow by skonczyl tak jak kilka lat temu z Deportivo.Jakoś z Fiorentiną wytrzymał Think
Jak dla mnie moze tylko asystowac, wazne zeby robil to regularnie i dzieki jego podaniom Juve wygrywalo mecze. A ma u nas poki co kto strzelac, bo mamy Trzeguet'a.O tak lepiej żeby napastnik asystował niż strzelał Smile Laughing Gdyby tak było nie miałby kto strzelać bramek, bo przecież lepiej asystować niż strzelać Whistle
A powiedz mi jak grala Roma w czasie gdy Capello byl trenerem? Chyba troche pomogla jego obecnosc w odbudowaniu potegi rzymskiego klubu?PRAWIE robi różnicę.....wystarczy spojrzeć co w Romie robił z Montellą......... Niestety ale wydaje mi się, że u nas powtarza ten błąd, jeśli chodzi o Alexa..... Co nie oznacza że nie cenię Capello, bo uważam że to jeden z najlepszych trenerów na świecie....
Wydawac Ci sie moze, poki co mi sie wydaje ze nie Ty jestes od oceniania czy Capello popelnil blad, bo chyba masz mniejsza wiedze o pilce od niego. To czy popelnia blad nie wystawiajac Alexa, okaze sie na koniec sezonu, gdy bedziemy podliczac trofea ( o ile jakies beda ) i oceniac zawodnikow.
Szczerze powiedziawszy, wydaje mi sie ze Alex by gral gorzej od Zlatana gdyby gral tyle co on.PS:Nie jestem fanem Alexa, ale trzeba być ślepym żeby nie zauważyć kto w tym momencie jest w lepszej formie. Angry
Ogladales jeden mecz z udzialem Alexa i juz wiesz w jakiej jest formie i czy ja utrzyma w nastepnym spotkaniu? gratuluje.Buri pisze:Oczywiściem Alex ponieważ jest w wyśmienitej formnie strzela bramki wykorzystuje swoje sytuacje i stwarza sytuacje innym. Musi, nie powinien MUSI dostać szanse gry od pierwszych minut w nastepnych spotkaniach.
Pozatym musiec, to moze sobie u Ciebie w Football Managerze, w rzeczywistosci Fabio wie lepiej co jest dobre dla Juve.
Co do lawki to juz Zlatan na niej siedzial i nic sie nie dzialo strasznego.
Zostawmy moze decyzje kto ma grac, Fabio Capello bo on wie znacznie lepiej co jest wlasciwe i dobre dla klubu.
A i jeszcze jedno: Juve to nie Alex tylko druzyna zlozona z zawodnikow, dzialaczy i sztabu szkoleniowego. Niektorym trudno to pojac.
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a