10 pytań do... - dyskusja

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ

Na 10 pytań odpowie...

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2006, 22:35

Diego pisze:Z jednej strony zgadzam się z Wami, jednak istnieje jeszcze druga strona medalu. Otóż na początku są wybierane osoby najbardziej znane i lubiane. Jeśli wybierzemy z nich jednego użytkownika, to trójka będzie musiała odpaść. Po pewnym czasie w ankiecie będą użytkownicy mniej "atrakcyjni", a ci bardziej szanowani będą musieli czekać w kolejce. Jeśli jednak pomysł ten spotkał się z tak dużym poparcie, to na pewno jeszcze go przedyskutujemy :wink: . Ktoś jeszcze napisał, że my będziemy wybierać dwie osoby, a dwie będą się zgłaszać. Z doświadczenia wiem, że za jakiś czas mało będzie osób, które będą chciały sie zgłaszać :roll: .
Cała zabawa jest niezywkle interesująca. Ten pomysł to strzał w dziesiątke wielkie brawa zatem już na starcie dla naszych organizatorów :bravo: Za bardzo nie mam wątpliwości co do regulaminu zabawy bo ładnie to dopracowaliście. Tutaj jednak zgodzę się z Gitarzystą i resztą. Co tydzień powinna się ukazywać całkiem inna ankieta. Mnowomiejsky powiedział na początku Witam wszystkich. Czyli ta zabawa ma być dla całego forum. A Ty Diego piszesz o użytkownikach bardziej atrakcyjnych i mniej atrakcyjnych. Myślę że jeśli ma to być zabawa tylko dla elit to lepiej jej nie organizować, trzeba dać szanse wszystkim. A ci przegrani z jednej ankiety odczekają swoją kolejkę i przystąpią do kolejnej. Myślę że w ten sposób na dłużej utrzymamy atrakcyjność zabawy i nie wypali się ona tak jak Forumowicz, bo powiedzmy sobie szczerze Forumowicz się wypalił. To tyle z mojej strony, a moje typy co do kolejnej ankiety zgłoszę na PW :)

Obrazek
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2006, 20:05

rafal005 pisze:
Diego pisze:Po tym czasie zostanie założona nowa i będziecie mogli nadsyłać już pytania do osoby, która właśnie wygrała.
Wydaje mi się, że może to spowodować drobne zamieszanie. Głosujemy w ankiecie na kogo innego, piszemy pytania do kogo innego. Mam propozycję, aby już w trakcie trwania ankiety można by było pisać propozycję pytań do osoby, na którą się zagłosowało. Oczywiście może to trwać również po zakończeniu ankiety przez kolejne kilka dni, czy nawet całą następną ankietę, ale żeby już zacząć podczas trwania danej ankiety.
No tam, od razu zamieszanie :roll: ? Wszyscy będą poinformowani o tym, kto wygrał ankietę i do kogo trzeba pisać pytania. I zostanie tylko oddanie głosu na jednego z czwórki użytkowników. Zobaczymy jak wyjdzie, ja sądzę, że nie będzie z tym problemu. A jeśli będzie - wtedy zareagujemy :wink: .
Oskar8 pisze:ja bym poroponował jeszcze inaczej - iż po zakończeniu ankiety - użytkownicy na bierząco zadają pytania - przez pewien okres czasu - Wiadomo ze pytań bedzie więcej - Oczywiscie nikt nie musi odpowiedzieć na wszystkie - ale tylko dzieki tajiej formule moze się wywiazac jakaś ciekawa dyskusją.
To chyba odpada. W końcu, jak sama nazwa wskazuje, chodzi o 10 pytań, a głupio by było, gdyby jeden user dostał 40 pytań, a drugi 12.
Oskar8 pisze:Bo tak to jest tylko glosowanie - pytania - odpowiedzi. - troche monotonne :P
Jeśli wprowadzilibyśmy tą zmianę, o której pisałeś wyżej, dalej będzie "trochę monotonnie". Tylko ilość pytań się zwiększy :wink: .
leniup pisze:Cała zabawa jest niezywkle interesująca. Ten pomysł to strzał w dziesiątke wielkie brawa zatem już na starcie dla naszych organizatorów :bravo:
:-D
leniup pisze:Tutaj jednak zgodzę się z Gitarzystą i resztą. Co tydzień powinna się ukazywać całkiem inna ankieta. Mnowomiejsky powiedział na początku Witam wszystkich. Czyli ta zabawa ma być dla całego forum. A Ty Diego piszesz o użytkownikach bardziej atrakcyjnych i mniej atrakcyjnych. Myślę że jeśli ma to być zabawa tylko dla elit to lepiej jej nie organizować, trzeba dać szanse wszystkim. A ci przegrani z jednej ankiety odczekają swoją kolejkę i przystąpią do kolejnej. Myślę że w ten sposób na dłużej utrzymamy atrakcyjność zabawy i nie wypali się ona tak jak Forumowicz, bo powiedzmy sobie szczerze Forumowicz się wypalił. To tyle z mojej strony, a moje typy co do kolejnej ankiety zgłoszę na PW :)
Oczywiście, że nie ma to być zabawa tylko dla elit. Po prostu zawsze wydawało mi się, że im atrakcyjniejszy uczestnik w ankiecie to tym bardziej ciekawa rywalizacja i pasjonująca wypowiedź. Ale z drugiej strony macie rację, lepiej dać szansę innym. Prawdopodobnie zmienimy ten system, więcej osób będzie odpadać. Szczegóły wkrótce :wink: .

Wszyscy użytkownicy, którzy mają pomysł na pytanie stałe, proszeni są o przesyłanie ich do członków komisji!

:roll:
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2006, 20:58

Diego pisze:Wszyscy użytkownicy, którzy mają pomysł na pytanie stałe, proszeni są o przesyłanie ich do członków komisji!
...a to dlatego, że najpewniej zrobimy tak, jak zaproponowaliście: że zwiększymy "pakiet" pytań stałych, z których to zwycięzca ankiety będzie mógł wybrać swoje "obowiązkowe". Najprawdopodobniej w dalszym ciągu będzie to sztuk 5 :wink:
Wszystko w tym momencie jest mielone przy okrągłym stole i przedyskutowywane, możecie być pewni. Wkrótce rzecz jasna oficjalne informacje i poprawki w Regulaminie zabawy, czego zapewne nie unikniemy.
białas pisze:
mnowomiejsky pisze:tydzień czasu
:angry: a myślałem, że tylko na Podlasiu się tak mówi 8) brakuje jeszcze tylko "bułki chleba" :D
Że przepraszam coś nie tak sformułowałem? :prochno:

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2006, 16:57

mnowomiejsky pisze:
białas pisze:
:angry: a myślałem, że tylko na Podlasiu się tak mówi 8) brakuje jeszcze tylko "bułki chleba" :D
Ja nie wiem o co chodzi :? .

Komisja przystała na Waszą propozycje i postanowiliśmy zmienić regulamin. Z każdej ankiety na pewno będą odpadały 2 osoby (te z trzeciego i czwartego miejsca). Dla użytkownika, który zajmie drugie miejsce, postanowiliśmy zrobić małą furtkę :wink: . Jeśli zdobędzie on co najmniej 80% głosów, które zdobył zwycięzca, pozostanie w grze. W tym przypadku Ti_Amo_Juventus_Dragon przeszedłby do następnej ankiety.

I jeszcze o pytaniach stałych. Podjęliśmy decyzję, że można wprowadzić kilka pytań więcej, a zwycięzca wybierze pięć spośród nich. Jednak musicie nam pomóc i przedstawić swoje poropozycje. Jeśli wraz z mnowomiejskym będziemy musieli wymyślać kolejne pytania (no dobra, tamte to tylko Marcin wymyślił, ale cicho :wink: ), to może to być robione trochę na siłę i mogą one okazać się dużo gorsze od tych, które są teraz :roll: .

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2006, 18:34

Diego pisze:...... (no dobra, tamte to tylko Marcin wymyślił, ale cicho :wink: )....
Eeee, czy ja o czyms nie wiem?? :think:

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2006, 18:58

mnowomiejsky pisze:
białas pisze:
Po prostu stwiedzenie tydzień czasu jest niezbyt poprawne, bo słowo tydzień oznacza odcinek czasu... czyli nie powinno się po słowach: tydzień, kwadrans czy 27 i pół minuty dodawać 'czasu". To jest błąd a'la "iść na piechotę"
Czyli jakby raczej powiedzieć "5 bułek pieczywa"
Niektórzy się czepiają, niektórzyt nie...
Ja jak chcę kogoś sprowokować.
Ale co wam matematyk będzie tłumaczył zawiłości naszego pieknego jezyka...
To tyle off-topicowo.

Dirty mind
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2006, 21:03

venomik pisze:To jest błąd a'la "iść na piechotę"
U mnie wszyscy "chodzą na nogach" i nikomu to nie przeszkadza, a wręcz inaczej sie nie mówi. "Jak się tu dostałeś? Przyszedłem." Troche mało dokładna odpowiedz :-D Przyszedłem na nogach brzmi znakomicie :dance:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
rafal005

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2006, 01:33

Martin pisze:
Diego pisze:...... (no dobra, tamte to tylko Marcin wymyślił, ale cicho :wink: )....
A Ty masz na imię Marcin? :smile:

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2006, 08:53

rafal005 pisze:
Martin pisze:
Marcin no raczej mnowomiejsky :wink: I chodziło raczej o to, że dotychczasowe pytania on wymyślił :)
Tak off-topicowo :)

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2006, 09:20

Diego już wspomniał, ja przypieczętuję :wink:
Został zmieniony już 3 punkt Regulaminu zabawy. Po przemieleniu wniosku o inną zasadę jeśli chodzi o ankiety, brzmi on teraz w ten sposób:
"Do następnej ankiety może zostać nominowana osoba, która zajęła 2 miejsce w poprzednim głosowaniu, pod warunkiem, że liczba głosów, jakie otrzymała, równa jest co najmniej 80% liczby głosów, jakie otrzymał zwycięzca. Osoby, które zajęły 3 i 4 miejsce przez pewien czas nie będą nominowane do udziału w ankiecie."

Jeśli punkt jest niejasny, rzecz jasna pytajcie. Jeśli np. zwycięzca zdobędzie 35pkt na koniec ankiety, to żeby "runner-up" został automatycznie nominowany do następnego głosowania, musi zdobyć przynajmniej 28pkt. W razie potrzeby zaokrąglamy rzecz jasna zgodnie z zasadami matematyki. Jeśli nie zdobędzie tego minimum, tak jak osoby z 2. i 3. miejsca, na pewien czas "odpada" z ankiet.
Rzecz jasna wróci na pewno, nie jest na razie ustalone jakieś "minimum", jakie musi odczekać, ale myślę, że z czasem wszystko będzie jasne.

Co do pytań stałych: nie otrzymaliśmy jeszcze żadnej propozycji... Może nikomu nie chce się rzeczywiście nad tym pomyśleć, ale może lepiej, żebyście to Wy powiedzieli, na jakie pytania chcielibyście odpowiadać ewentualnie, bo rzeczywiście- fakt, że my możemy wymyśleć następne, ale mogą okazać się, jak to ktoś powiedział, znowu "denne"... :roll: Więc poczekamy jeszcze trochę na Was.
Wojtom pisze:
venomik pisze:To jest błąd a'la "iść na piechotę"
U mnie wszyscy "chodzą na nogach" i nikomu to nie przeszkadza, a wręcz inaczej sie nie mówi. "Jak się tu dostałeś? Przyszedłem." Troche mało dokładna odpowiedz :-D Przyszedłem na nogach brzmi znakomicie :dance:
Może rzeczywiście "tydzień czasu" jest niepoprawnym gramatycznie sformułowaniem, ale co ja poradzę. Tak się mówi i tyle... :prochno: Kto wie, ile jeszcze takich "błędów" popełniam.. :smile:
Polska języka jest piękna.

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2006, 09:40

Ja-JUVE-nek pisze:
rafal005 pisze:
Martin pisze: Eeee, czy ja o czyms nie wiem?? :think:
Marcin no raczej mnowomiejsky :wink: I chodziło raczej o to, że dotychczasowe pytania on wymyślił :)
Ale juz mi na oczy padło. :angry:

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2006, 10:04

Oskar8 pisze:ja bym poroponował jeszcze inaczej - iż po zakończeniu ankiety - użytkownicy na bierząco zadają pytania - przez pewien okres czasu - Wiadomo ze pytań bedzie więcej - Oczywiscie nikt nie musi odpowiedzieć na wszystkie - ale tylko dzieki tajiej formule moze się wywiazac jakaś ciekawa dyskusją.
Bo tak to jest tylko glosowanie - pytania - odpowiedzi. - troche monotonne :P
Popieram.
Co do pytan "obowiazkowych" to mam zastrzezenie do tego pytania o pierwszej milosci.Jak dla mnie jest ono zbyt osobiste i nie kazdy moze miec ochote na zwierzanie sie z tej sprawy X osobom ktorych tak naprawde nie zna(poza wyjatkami moze).Mysle ze nalezaloby dac sobie spokoj z tym pytaniem,bo w sumie co to ma do rzeczy..myslicie ze lepiej poznacie dana osobe jesli ta napisze:"pamietam jak dzis,kochalem Baske z 3c" ? 8)
mnowomiejsky pisze:...a to dlatego, że najpewniej zrobimy tak, jak zaproponowaliście: że zwiększymy "pakiet" pytań stałych, z których to zwycięzca ankiety będzie mógł wybrać swoje "obowiązkowe". Najprawdopodobniej w dalszym ciągu będzie to sztuk 5
A chyba ze tak..wlasnie doczytalem 8)

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2006, 11:07

white_wolv pisze:Co do pytan "obowiazkowych" to mam zastrzezenie do tego pytania o pierwszej milosci.Jak dla mnie jest ono zbyt osobiste i nie kazdy moze miec ochote na zwierzanie sie z tej sprawy X osobom ktorych tak naprawde nie zna(poza wyjatkami moze).Mysle ze nalezaloby dac sobie spokoj z tym pytaniem,bo w sumie co to ma do rzeczy..myslicie ze lepiej poznacie dana osobe jesli ta napisze:"pamietam jak dzis,kochalem Baske z 3c" ? 8)
mnowomiejsky pisze:...a to dlatego, że najpewniej zrobimy tak, jak zaproponowaliście: że zwiększymy "pakiet" pytań stałych, z których to zwycięzca ankiety będzie mógł wybrać swoje "obowiązkowe". Najprawdopodobniej w dalszym ciągu będzie to sztuk 5
A chyba ze tak..wlasnie doczytalem 8)
Zgadza sie, rzeczywiście niektóre pytania mogą "nie podejść" zwycięzcy ankiety albo niektóre uzna za zbyt osobiste. Macie rację. Stąd ruszył projekt rzeźbienia kolejnego zestawu pytań stałych, który uzupełniłby stawkę do dziesięciu. Dlatego tak apelujemy o Wasze propozycje.

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2006, 15:53

Ja-JUVE-nek pisze:
rafal005 pisze:
Martin pisze: Eeee, czy ja o czyms nie wiem?? :think:
O, dokładnie o to mi chodziło.

Jeszcze zapomniałem dodać jednej rzeczy. Jeśli w pewnym momencie stanie się tak, że nie będzie ochotników, którzy zgłaszaliby się w ankiecie, a osoby, który wysyłalibyśmy prywatne wiadomości odmawiałyby nam, możemy wrócić do starego systemu (dwie osoby automatycznie przechodzą dalej) :roll: . Mam nadzieję, że to tego nie dojdzie, ale kto to wie?

OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2006, 21:52

Diego pisze:
To chyba odpada. W końcu, jak sama nazwa wskazuje, chodzi o 10 pytań, a głupio by było, gdyby jeden user dostał 40 pytań, a drugi 12.
Nie lepiej dać 10 pytań i nic się w zasadzie nie dowiedzieć. Sami ograniczacie swój konkurs ograniczając liczbę pytań. Wiadomo jest, że do niektórych osób będzie więcej pytań, do innych mniej. Dlatego może najlepiej dać jakąś pule pytań na start – a potem pozwolić zadawać użytkownikom pytania.

Diego pisze:
Oskar8 pisze:Bo tak to jest tylko glosowanie - pytania - odpowiedzi. - troche monotonne :P
Jeśli wprowadzilibyśmy tą zmianę, o której pisałeś wyżej, dalej będzie "trochę monotonnie". Tylko ilość pytań się zwiększy :wink: .
Może i będzie monotonne - ale dzięki temu ma szanse nie być.
Ale według ciebie lepiej od razu postawić na monotonność

Obrazek
ODPOWIEDZ