Fuzja Amica Wronki - Lech Poznań
- adi130
- Juventino
Piątek-Smirnovs,Kuś(Andersson),Bieniuk,Wasilewski-Iwan(Świerczewski),Kikut,Simr,Murawski-Micanski,Reiss
Myśle że ten skład moze powalczyć o bardzo dużo w polskiej lidze... a w tym składzie nie ma wziętych pod uwagę transferów które napewno będą miały miejsce... pozatym silna ławka rezerwowcyh to też wielki atut!!!
Myśle że ten skład moze powalczyć o bardzo dużo w polskiej lidze... a w tym składzie nie ma wziętych pod uwagę transferów które napewno będą miały miejsce... pozatym silna ławka rezerwowcyh to też wielki atut!!!
- Venomik
- Juventino
Tu nie chodzi tylko o pieniadze...
Gdyby nie taka fuzja - lech nie dostalby licencji i ozstal zdegradowany
Slowem: tak czy inaczej jeden klub pozegnalby sie z licencja na gre w pierwszej lidze - a takie zadanie jest dla ligi rozsadniejsze, dzieki temu znajdzie sie tutaj solidna druzyna, z ambicjalmi, a nie biedny ligowy przecietniak, skazany na walke o utrzymanie i marzenia o pucharach...
Gdyby nie taka fuzja - lech nie dostalby licencji i ozstal zdegradowany

Slowem: tak czy inaczej jeden klub pozegnalby sie z licencja na gre w pierwszej lidze - a takie zadanie jest dla ligi rozsadniejsze, dzieki temu znajdzie sie tutaj solidna druzyna, z ambicjalmi, a nie biedny ligowy przecietniak, skazany na walke o utrzymanie i marzenia o pucharach...
Dirty mind
- Deckreg
- Juventino
Hm... ja narazie bym sie tak nie podniecal. Nie wiadomo co będzie z tej inwestycji. Czy Amica zainwestuje to samo co we wroniecki klub? czy mniej? czy więcej? nie wiadomo :] takze nie ma co planowac zdobycia LM póki się czegoś więcej nie dowiemy :]
Ważne, że to będzie Lech Poznań ze sponsorem pt. Amica, a nie Amica Wronki przeniesiona do Poznania :]
W górę serca!
Ważne, że to będzie Lech Poznań ze sponsorem pt. Amica, a nie Amica Wronki przeniesiona do Poznania :]
W górę serca!
- pan Zambrotta
- Juventino
Poczekam na więcej źródeł informacji. Plotki z naszej ligi przewalają się przez Polskę w trybie natychmiastowym. Gdyby wszystko jednak doszło do skutku, z punktu zwykłego kibica polskiej ligi jestem zadowolony. Fuzja tych dwóch klubów to niemalże idealne połączenie - Lech ma potencjał, a zalega z kasą. Amica śpi na pieniądzach, a ostatnio popada w przeciętność. Połączenie obu ekip ze sportowego punktu widzenia nie powala na kolana, w zimie muszą być wzmocnienia, by nowy Lech był rzeczywiście nowym hegemonem. Już teraz widać, że zespół będzie miał silną ławkę rezerwowych.
W trochę "głupiej" sytuacji znalazł się Gajtkowski, który w poszukiwaniu za stabilizacją materialną udał się do Korony. Mógł poczekać jeszcze parę tygodni, to by pewnie został w Poznaniu :roll:.
A dzisiejsza Pogoń Szczecin to niby z ziemi wyrosła...
W trochę "głupiej" sytuacji znalazł się Gajtkowski, który w poszukiwaniu za stabilizacją materialną udał się do Korony. Mógł poczekać jeszcze parę tygodni, to by pewnie został w Poznaniu :roll:.
farmer16 pisze:No pierwszy raz z takim czymś się spotykam.

- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Piotrcovia Szczecinpan Zambrotta pisze:farmer16 pisze:No pierwszy raz z takim czymś się spotykam.
A dzisiejsza Pogoń Szczecin to niby z ziemi wyrosła...

- Mr Cezary
- Juventino
Wy się zastanawiacie co na to kibice Lecha, a ja się zastanawiam co na to kibice z Wronek?! Przecież posypała im się całkiem dobra jak na polskie warunki drużyna i teraz będą musieli zaczynać od nowa :?
A co do Lecha, to bardzo mi się pomysł podoba
Wczoraj podobno ukończona została instalacja podgrzewanej murawy, stadion też się buduje, a więc brakowało tylko solidnej drużyny. Teraz to się powinno zmienić i Lech już tej wiosny może się włączyć do walki o Mistrzostwo Polski.
Władze Lechitów marzą o europejskich pucharach
Cóż... trzeba twardo stąpać po ziemi. Najpierw trzeba wygrać ligę, bądź zająć miejsce premiowane startem w Pucharze Uefa, a dopiero potem marzyć. Nie chodzi mi o to, że Lech ma wogóle nie mieć marzeń
Mam na myśli, że żeby się stać potęgą w Europie, to najpierw trzeba coś osiągnąć na własnym podwórku. Chociarz i to nie zawsze daje upragniony efekt końcowy (przykład Wisła Kraków).
A co do Lecha, to bardzo mi się pomysł podoba
Władze Lechitów marzą o europejskich pucharach

- DamKam
- Juventino
Czy moglby mi ktos powiedziec po co Amice takie polaczenie
Bo ja osobiscie nie bardzo rozumiem, dlaczego (podobno) jeden z lepiej trzymajacych sie klubow ostatnich lat w naszym kraju- i pod wzgledem sportowym jak i finansowym, nagle chce oddac swych najlepszych pilkarzy Lechowi i trafic do 3 ligi :shock: Czy chca w ten sposob, po przyjacielsku wspomoc swojego bliskiego rywala- Lecha... czy chodzi tu o cos innego, jak np. problemy finansowe
Bo przeciez male dziecko moze zauwazyc, ze jest to dzialanie na wlasna szkode :roll: Takze, jestem ciekaw co na to kibice z Wronek
Z gory dzieki za "oswiecenie"

Z gory dzieki za "oswiecenie"
- gregor_g4
- Juventino
Moze dlatego, ze do osiagniecia sukcesu potrzebni sa kibice, a tych na mecze Lecha przychodzi duzo wiecej niz na mecze Amici.DamKam pisze:Czy moglby mi ktos powiedziec po co Amice takie polaczenie
To decyzja podjeta przez zarzad Amici, to nie jest tylko oddanie pilkarzy do druzyny Lecha jak napisales, tylko fuzja. Zarzad Amici, swiadomy jest ze po tym polaczeniu odniesienie sukcesu bedzie duzo latwiejsze.DamKam pisze:Bo ja osobiscie nie bardzo rozumiem, dlaczego (podobno) jeden z lepiej trzymajacych sie klubow ostatnich lat w naszym kraju- i pod wzgledem sportowym jak i finansowym, nagle chce oddac swych najlepszych pilkarzy Lechowi i trafic do 3 ligi
- Peja
- Juventino
Czyli rozumiem jakas fuzja Juventusu z Roma sie szykuje?gregor_g4 pisze:Moze dlatego, ze do osiagniecia sukcesu potrzebni sa kibice, a tych na mecze Lecha przychodzi duzo wiecej niz na mecze Amici.
Moze wtedy zdobedziemy upragniony puchar Champions League :roll:
- Ja-JUVE-nek
- Juventino
Chodzi raczej o marketing. Amica chcę zrobić sobie reklame. Poznań to wielkie miasto i każdy człowiek będzie szanował zasługi Amici dla ratowania ich ukochanego klubu. A jak mu się popsuje lodówka i pojedzie do Media Marktu to zamiast lodóweczki Polara weżmie sobie lodóweczke AmiciDamKam pisze:Czy moglby mi ktos powiedziec po co Amice takie polaczenieBo ja osobiscie nie bardzo rozumiem, dlaczego (podobno) jeden z lepiej trzymajacych sie klubow ostatnich lat w naszym kraju- i pod wzgledem sportowym jak i finansowym, nagle chce oddac swych najlepszych pilkarzy Lechowi i trafic do 3 ligi :shock: Czy chca w ten sposob, po przyjacielsku wspomoc swojego bliskiego rywala- Lecha... czy chodzi tu o cos innego, jak np. problemy finansowe
Bo przeciez male dziecko moze zauwazyc, ze jest to dzialanie na wlasna szkode :roll:

To tylko jeden, ale chyba najważniejszy plus holdingu w tej sprawie.
Byłeś kiedyś we Wronkach? Z całym szacunkiem dla mieszkańców tego miasta ale pod względem ilościowym nie mają się co równać z Poznaniakami. A poza tym sam klub nie ma jakichś wielkich tradycji. O ile się nie myle powstał w 1995 więc i kibiców "z dziada pradziada" nie maDamKam pisze: Takze, jestem ciekaw co na to kibice z Wronek![]()

- DamKam
- Juventino
... i tu klania sie moja NIEwiedza na temat naszej Polskiej "pilki skopanej" :oops: Ten fakt duzo wyjasnia :!:Ja-JUVE-nek pisze:A poza tym sam klub nie ma jakichś wielkich tradycji. O ile się nie myle powstał w 1995 więc i kibiców "z dziada pradziada" nie ma
Dzieki wszystkim za wyjasnienia, juz cos wiecej wiem na ten temat