Fuzja Amica Wronki - Lech Poznań

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
adi130

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2005, 22:57

Piątek-Smirnovs,Kuś(Andersson),Bieniuk,Wasilewski-Iwan(Świerczewski),Kikut,Simr,Murawski-Micanski,Reiss

Myśle że ten skład moze powalczyć o bardzo dużo w polskiej lidze... a w tym składzie nie ma wziętych pod uwagę transferów które napewno będą miały miejsce... pozatym silna ławka rezerwowcyh to też wielki atut!!!

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2005, 23:18

Tu nie chodzi tylko o pieniadze...
Gdyby nie taka fuzja - lech nie dostalby licencji i ozstal zdegradowany :)
Slowem: tak czy inaczej jeden klub pozegnalby sie z licencja na gre w pierwszej lidze - a takie zadanie jest dla ligi rozsadniejsze, dzieki temu znajdzie sie tutaj solidna druzyna, z ambicjalmi, a nie biedny ligowy przecietniak, skazany na walke o utrzymanie i marzenia o pucharach...

Dirty mind
Deckreg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2005, 00:09

Hm... ja narazie bym sie tak nie podniecal. Nie wiadomo co będzie z tej inwestycji. Czy Amica zainwestuje to samo co we wroniecki klub? czy mniej? czy więcej? nie wiadomo :] takze nie ma co planowac zdobycia LM póki się czegoś więcej nie dowiemy :]

Ważne, że to będzie Lech Poznań ze sponsorem pt. Amica, a nie Amica Wronki przeniesiona do Poznania :]

W górę serca!

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2005, 08:29

Poczekam na więcej źródeł informacji. Plotki z naszej ligi przewalają się przez Polskę w trybie natychmiastowym. Gdyby wszystko jednak doszło do skutku, z punktu zwykłego kibica polskiej ligi jestem zadowolony. Fuzja tych dwóch klubów to niemalże idealne połączenie - Lech ma potencjał, a zalega z kasą. Amica śpi na pieniądzach, a ostatnio popada w przeciętność. Połączenie obu ekip ze sportowego punktu widzenia nie powala na kolana, w zimie muszą być wzmocnienia, by nowy Lech był rzeczywiście nowym hegemonem. Już teraz widać, że zespół będzie miał silną ławkę rezerwowych.
W trochę "głupiej" sytuacji znalazł się Gajtkowski, który w poszukiwaniu za stabilizacją materialną udał się do Korony. Mógł poczekać jeszcze parę tygodni, to by pewnie został w Poznaniu :roll:.
farmer16 pisze:No pierwszy raz z takim czymś się spotykam :) .
:bravo: A dzisiejsza Pogoń Szczecin to niby z ziemi wyrosła...

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2005, 11:10

pan Zambrotta pisze:
farmer16 pisze:No pierwszy raz z takim czymś się spotykam :) .
:bravo: A dzisiejsza Pogoń Szczecin to niby z ziemi wyrosła...
Piotrcovia Szczecin :smile: pozatym w Polsce naprawde czesto dochodzi do podobnych przypadków. Niezbyt wiele się o nich słyszy bo często łączą się kluby z lig niższych (okręgowe, A, B Klasa). W Zagłębiu Dąbrowskim gdzie mieszkam już nieraz spotkałem się z tego typu fuzjami. Jednak jak do tej pory nigdy nie łączyły się dwie pierwszoligowe drużyny i naprawde jestem bardzo ciekaw co z tego wszystkiego wyjdzie :think:

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2005, 12:32

Wy się zastanawiacie co na to kibice Lecha, a ja się zastanawiam co na to kibice z Wronek?! Przecież posypała im się całkiem dobra jak na polskie warunki drużyna i teraz będą musieli zaczynać od nowa :?

A co do Lecha, to bardzo mi się pomysł podoba :wink: Wczoraj podobno ukończona została instalacja podgrzewanej murawy, stadion też się buduje, a więc brakowało tylko solidnej drużyny. Teraz to się powinno zmienić i Lech już tej wiosny może się włączyć do walki o Mistrzostwo Polski.

Władze Lechitów marzą o europejskich pucharach :think: Cóż... trzeba twardo stąpać po ziemi. Najpierw trzeba wygrać ligę, bądź zająć miejsce premiowane startem w Pucharze Uefa, a dopiero potem marzyć. Nie chodzi mi o to, że Lech ma wogóle nie mieć marzeń :stop: Mam na myśli, że żeby się stać potęgą w Europie, to najpierw trzeba coś osiągnąć na własnym podwórku. Chociarz i to nie zawsze daje upragniony efekt końcowy (przykład Wisła Kraków).

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2005, 19:12

Czy moglby mi ktos powiedziec po co Amice takie polaczenie :?: Bo ja osobiscie nie bardzo rozumiem, dlaczego (podobno) jeden z lepiej trzymajacych sie klubow ostatnich lat w naszym kraju- i pod wzgledem sportowym jak i finansowym, nagle chce oddac swych najlepszych pilkarzy Lechowi i trafic do 3 ligi :shock: Czy chca w ten sposob, po przyjacielsku wspomoc swojego bliskiego rywala- Lecha... czy chodzi tu o cos innego, jak np. problemy finansowe :?: Bo przeciez male dziecko moze zauwazyc, ze jest to dzialanie na wlasna szkode :roll: Takze, jestem ciekaw co na to kibice z Wronek :think:
Z gory dzieki za "oswiecenie" :wink:

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2005, 19:35

DamKam pisze:Czy moglby mi ktos powiedziec po co Amice takie polaczenie :?:
Moze dlatego, ze do osiagniecia sukcesu potrzebni sa kibice, a tych na mecze Lecha przychodzi duzo wiecej niz na mecze Amici.
DamKam pisze:Bo ja osobiscie nie bardzo rozumiem, dlaczego (podobno) jeden z lepiej trzymajacych sie klubow ostatnich lat w naszym kraju- i pod wzgledem sportowym jak i finansowym, nagle chce oddac swych najlepszych pilkarzy Lechowi i trafic do 3 ligi
To decyzja podjeta przez zarzad Amici, to nie jest tylko oddanie pilkarzy do druzyny Lecha jak napisales, tylko fuzja. Zarzad Amici, swiadomy jest ze po tym polaczeniu odniesienie sukcesu bedzie duzo latwiejsze.

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2005, 10:34

gregor_g4 pisze:Moze dlatego, ze do osiagniecia sukcesu potrzebni sa kibice, a tych na mecze Lecha przychodzi duzo wiecej niz na mecze Amici.
Czyli rozumiem jakas fuzja Juventusu z Roma sie szykuje? :wink:
Moze wtedy zdobedziemy upragniony puchar Champions League :roll:

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2005, 11:30

DamKam pisze:Czy moglby mi ktos powiedziec po co Amice takie polaczenie :?: Bo ja osobiscie nie bardzo rozumiem, dlaczego (podobno) jeden z lepiej trzymajacych sie klubow ostatnich lat w naszym kraju- i pod wzgledem sportowym jak i finansowym, nagle chce oddac swych najlepszych pilkarzy Lechowi i trafic do 3 ligi :shock: Czy chca w ten sposob, po przyjacielsku wspomoc swojego bliskiego rywala- Lecha... czy chodzi tu o cos innego, jak np. problemy finansowe :?: Bo przeciez male dziecko moze zauwazyc, ze jest to dzialanie na wlasna szkode :roll:
Chodzi raczej o marketing. Amica chcę zrobić sobie reklame. Poznań to wielkie miasto i każdy człowiek będzie szanował zasługi Amici dla ratowania ich ukochanego klubu. A jak mu się popsuje lodówka i pojedzie do Media Marktu to zamiast lodóweczki Polara weżmie sobie lodóweczke Amici :)
To tylko jeden, ale chyba najważniejszy plus holdingu w tej sprawie.
DamKam pisze: Takze, jestem ciekaw co na to kibice z Wronek :think:
Byłeś kiedyś we Wronkach? Z całym szacunkiem dla mieszkańców tego miasta ale pod względem ilościowym nie mają się co równać z Poznaniakami. A poza tym sam klub nie ma jakichś wielkich tradycji. O ile się nie myle powstał w 1995 więc i kibiców "z dziada pradziada" nie ma :)

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2005, 13:05

Ja-JUVE-nek pisze:A poza tym sam klub nie ma jakichś wielkich tradycji. O ile się nie myle powstał w 1995 więc i kibiców "z dziada pradziada" nie ma :)
... i tu klania sie moja NIEwiedza na temat naszej Polskiej "pilki skopanej" :oops: Ten fakt duzo wyjasnia :!:

Dzieki wszystkim za wyjasnienia, juz cos wiecej wiem na ten temat :wink:

ODPOWIEDZ