Milan 3:2 Schalke

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Lopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 23:04

Hmm.... w tej grupie kazdy miał szanse na awans... kto wygrywa, gra dobrze ten awansuje.. :| moim zdaniem zasłuzenie PSV moze grac dalej... a co do Schalke jak by grali bardzo dobrze to by awansowali :?

Obrazek
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 23:11

Camoranesi16 pisze:
wojti-s pisze:
Wojczech7 pisze:Ja sądze, że w tej grupiej na awans nie zasłużył Milan :evil: Fuksiarze wredne :angry:
hahahaha :rotfl: aleś Ty śmieszny :smile:
Miał Milan więcej ptk od Schalke ? Miał więc zasłuzył na awans. Jak na awans może zasłużyć drużyna, która ma mniej ptk skoro wiąże sie ona z większą liczbą przegranych meczów :?: Oj ludzie ludzie...żenada... Tak sie zastanawiam bo ostatnio robi się z tego forum o Milanie. Czy po każdym meczu Rossonerich będzie tutaj powstawał nowy temat, w którym to będzie można poczytać o ich niesamowitym farcie itp :?: O ile mecz z Lecce był szczęślicwy dla nich o tyle w meczu dzisijeszym z Schalke tak z PSV ( kiedy było 0-0) mieli przewage więc raczej powinna tutaj być mowa o pechu.
Jeśli juz mówimy o szczęściu to czemu wszyscy znawcy w tematyce "Fart Milanu" nie wspomną ani słowem o poprzeczce i słupku naszego meczu z Violą? Troche obiektywizmu :!: :evil:
PS. Rozumiem, że wolność słowa wolnością ale kurde no bez przesady :!: :!: :!: :!: Nie wiem jak pozostałym ale ja już amm dosyć czytania coraz to nowych tematów na temat Milanu itp. owszem nie muszę tego czytać, ale te tematy zaczynają przypominać te typu : kogo powinno kupic Juve.
Do userów apelowałbym o ograniczenie się z zakładaniem tych tematów.

Wojczech7 - jak masz takie głupoty pisać to lepiej połóż się w łóżeczku i zarówno swoim imiennikom jak i Juventinim wstydu nie przynoś :?

PS. Moim zdaniem to dobrze, że Milan awansował. Dlaczego :?: A no dlatego, że w przypadku odpadnięcia Rossonerich z LM skupiliby się oni na rozgrywkach Serie A i wówczas mogłoby nam być ciężko zdobyć Scudetto. A tak, zgubią jeszcze troszke ptk i bedzie good :wink: Aczkolwiek niezależni od tego - nie ma się co oglądać na innych. Jezeli chcemy wygrywac to musimy liczyc tylko i wyłącznie na siebie , więc euforia po porażkach Milanu do niczego nas nie doprowadzi bo sami musimy wygrywać :wink:

ja nie mówię że Schalke powinno awansować a Milan nie...Milan miał więcej pkt. czyli był lepszy i awansował.. i w tej kwestii się z toba zgadzam... chodzi mi jednak o to że jest mi szkoda drużyny Schalke ponieważ jest to bardzo dobra drużyna zasługująca na grę w LM... .... a jeśli chodzi o to że gdyby Milan odpadł to skupiłby się tylko na Serie A... otóż pomyliłeś się :naughty: ponieważ gdyby Milan przegrał dzisiejszy mecz to odpadłby z LM ale grałby w pucharze UEFA więc nie skupiałby się tylko na Serie A
Moim zdaniem skupiliby się własnie na Serie A bo Scudetto ma wyższą rangę dla Milanistów niż Puchar UEFA.
Ale uważasz, że Schalke powinno awansowac zamaist PSV ( cytat: jest to bardzo dobra druż Question Question yna i wg. mnie bardziej zasługuje na dalszą grę w LM niż Psv... co wy o tym sądzicie????). Więc tłumacze - mieli mniej ptk więc nie zasłużyli.

Steru - no widzę, ze ktoś o podobnych pogladach do mnie. Po co zawalać to forum info o Milanie ( a jest tego coraz więcej) :?: Jeśli wydarzyłoby się coś naprawde ważnego to ok. Ale nie żeby o każdym meczu Rossonerich debatować...Jeśli tak chcecie sie powypowiadać w tych kwestiach to wbijajcie na www.acmilan.pl a nie tutaj zbędne gadanie wam się włączyło... :?

Wojczejkch

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 23:17

wojti-s pisze:
Wojczech7 pisze:Ja sądze, że w tej grupiej na awans nie zasłużył Milan :evil: Fuksiarze wredne :angry:
Miał Milan więcej ptk od Schalke ? Miał więc zasłuzył na awans. Jak na awans może zasłużyć drużyna, która ma mniej ptk skoro wiąże sie ona z większą liczbą przegranych meczów :?: Oj ludzie ludzie...żenada... Tak sie zastanawiam bo ostatnio robi się z tego forum o Milanie. Czy po każdym meczu Rossonerich będzie tutaj powstawał nowy temat, w którym to będzie można poczytać o ich niesamowitym farcie itp :?: O ile mecz z Lecce był szczęślicwy dla nich o tyle w meczu dzisijeszym z Schalke tak z PSV ( kiedy było 0-0) mieli przewage więc raczej powinna tutaj być mowa o pechu.
Jeśli juz mówimy o szczęściu to czemu wszyscy znawcy w tematyce "Fart Milanu" nie wspomną ani słowem o poprzeczce i słupku naszego meczu z Violą? Troche obiektywizmu :!: :evil:
PS. Rozumiem, że wolność słowa wolnością ale kurde no bez przesady :!: :!: :!: :!: Nie wiem jak pozostałym ale ja już amm dosyć czytania coraz to nowych tematów na temat Milanu itp. owszem nie muszę tego czytać, ale te tematy zaczynają przypominać te typu : kogo powinno kupic Juve.

Wojczech7 - jak masz takie głupoty pisać to lepiej połóż się w łóżeczku i zarówno swoim imiennikom jak i Juventinim wstydu nie przynoś :?

PS. Moim zdaniem to dobrze, że Milan awansował. Dlaczego :?: A no dlatego, że w przypadku odpadnięcia Rossonerich z LM skupiliby się oni na rozgrywkach Serie A i wówczas mogłoby nam być ciężko zdobyć Scudetto. A tak, zgubią jeszcze troszke ptk i bedzie good :wink: Aczkolwiek niezależni od tego - nie ma się co oglądać na innych. Jezeli chcemy wygrywac to musimy liczyc tylko i wyłącznie na siebie , więc euforia po porażkach Milanu do niczego nas nie doprowadzi bo sami musimy wygrywać :wink:
Tobie mylą się pojęcia człowieku! Wypracować sobie awans, a zasłużyć to dwie inne kwestie. I tym tokiem myślenia wytłumacze Ci krok, po kroczku dlaczego moim zdaniem Milan, mimo iż wypracował sobie, nie zasłużył na awans do kolejnej fazy LM. W ubiegłym sezonie Milan dostał sie do finału tylko dzięki wielkiemu szczęściu (stąd nazwałem ich farciarzami; nie brałem pod uwagę dzisiejszego meczu) i moim skromnym zdaniem swoją postawą nie specjalnie zasłużył sobie na tegoroczny awans. Wypracował go sobie - owszem, ale nie zasłużył. Może jest to napisane nieco na wyrost i z mojej niechęci do Milanu, ale chyba mogę mieć własne zdanie. Podobna sytuacja tyczy się chociażby Realu. Odpadli by tak czasem i może wyciągneli jakieś wnioski, takie jak na przykład pozbycie się Gatuso czy innego Beckhama...

uważaj kogo nazywasz idiotą...

Pozdro dla normalnych fanów Juve, nie starających się ukryć swoich emocji pod płaszczem pseudo-mądrego i przemyślanego komentarza. Filozof się znalazł... :lol:

Wojczech 7
Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 23:19

milanistka pisze:
Koleżanka widzę zbyt emocjonalnie podchodzi do tematów zakładanych na forum JP. Ile razy jeszcze pouczysz nas o czym mamy rozmawiać na naszym forum, a o czym nie? :whistle:
milanistka pisze:Mam taką małą radę: macie swój ukochany klub ?? - macie to zajmijcie się jego sprawami :D
Mam taką małą radę: masz swoje ukochane forum ?? - masz to zajmij się jego sprawami ... :roll:

Co prawda sam nie toleruję takich tematów po każdym meczu Rossonerich ale zachowanie koleżanki staje się lekko irytujące. :whistle:

milanistka

Milanistka
Milanistka

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 23:29

Przepraszam bardzo czy to forum jest o Juve czy o Milanie ?? A to, ze kibice chcieliby obiektywnie wymianiać poglądy to juz chyba nie jest zabronione :d O moje emocje się nie martw bo są w jak najlepszym stanie :P A jeżeli mi nie wierzysz, o czym się rozmawia na tym forum to zapytaj się starszych użytkowników :twisted:

Milaniści - jesteśmy elitą, nie tłumem !
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 23:30

Wojczech7 pisze:W ubiegłym sezonie Milan dostał sie do finału tylko dzięki wielkiemu szczęściu (stąd nazwałem ich farciarzami; nie brałem pod uwagę dzisiejszego meczu) i moim skromnym zdaniem swoją postawą nie specjalnie zasłużył sobie na tegoroczny awans.

Ale Milan się dostał do finału LM...Moim zdaniem do zdobycia trofeum czy to takiego jak Scudetto czy LM potrzebne jest szczęście, fuks chociażby dlatego że meczy w sezonie jest tak wiele że utrzymać formę i kondycje przez cały sezon jest niezmiernie ciężko i w tym momencie właśnie się przydaje szczęście
Wojczech7 pisze:Może jest to napisane nieco na wyrost i z mojej niechęci do Milanu, ale chyba mogę mieć własne zdanie.

Oczywiście że każdy może mieć swoją opinię i np pisząc w swoim wcześniejszym poście że nie rozumiem ludzi którzy piszą że Milan nie zasłużył na awans do dalszych rozgrywek bo wiem że jest to spowodowane w większości niechęcią do Milanu...Proste :whistle:

Załóżmy temat "Rywale z Serie A" czy jakie inne cudo bo robi się mały bałaganik :prochno:

wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 23:39

Wojczech7 pisze:
wojti-s pisze:

Tobie mylą się pojęcia człowieku! Wypracować sobie awans, a zasłużyć to dwie inne kwestie. I tym tokiem myślenia wytłumacze Ci krok, po kroczku dlaczego moim zdaniem Milan, mimo iż wypracował sobie, nie zasłużył na awans do kolejnej fazy LM. W ubiegłym sezonie Milan dostał sie do finału tylko dzięki wielkiemu szczęściu (stąd nazwałem ich farciarzami; nie brałem pod uwagę dzisiejszego meczu) i moim skromnym zdaniem swoją postawą nie specjalnie zasłużył sobie na tegoroczny awans. Wypracował go sobie - owszem, ale nie zasłużył. Może jest to napisane nieco na wyrost i z mojej niechęci do Milanu, ale chyba mogę mieć własne zdanie. Podobna sytuacja tyczy się chociażby Realu. Odpadli by tak czasem i może wyciągneli jakieś wnioski, takie jak na przykład pozbycie się Gatuso czy innego Beckhama...

Pozdro dla normalnych fanów Juve, nie starających się ukryć swoich emocji pod płaszczem pseudo-mądrego i przemyślanego komentarza. Filozof się znalazł... :lol:
Dziwne , bo wiesz...moim zdaniem jeśli ktoś zdobył ptk w meczu tzn, że je sobie wypracował( z nieba to bramki nie spadają a ptk tym bardziej). A jeśli ktoś sobie wypracował, czyli włożył wkład w zdobycie ptk no to dla mnie jest to jednoznaczne, że zasłużył na awans. Czym można sobie zasłużyć na awans jeśli nie pracą, zaangażowaniem,lepszą taktyką i skutecznością :?:
zasłużyć - stać się godnym czegoś,pracując,postępując w pewien sposób zdobyć prawo do czegoś ( źródło: Słownik języka polskiego).
Wypracować sobie awans to co innego niż na niego zasłużyć :?: Hm... to jezeli piłkarze zrobią pokorne minki, będą spoglądać w niebo szukając znaku od Boga, wywołaja u Ciebie pozytywne emocje tzn, że sobie tym zasłużą :?: To jest piłka nożna i jesli ktoś ciężko pracuje, ma lepszą skuteczność, przewyższa rywala to pewne rzeczy mu się należą ( w tym awans oczywiscie).
Sam jesteś filozofem. Przykład?? Proszę bardzo; zdanie : wypracować sobie coś a zasłużyć to dwie inne sprawy - no tutaj widać prawdziwą filozofie. Nawet słownik nie potrafi wytłumaczyć takiego sformułowania. Czyżby nowy Arystoteles albo Platon nam się narodził :?: :D

sieka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 23:41

Trzeba przyznać ze Milan był jednak bardziej doświadczoną druzyną i to przyniosło mu efekt....Seedorf potrafił odpowiedno przytrzymać piłke a Gatusso powalczyc o nią.....Kaka i Szewczenko wystarczająco dobrze grali żeby strzelić niemcom 3 gole.Poprostu Milan ma więcej klasowych zawodników....ale Schalke za to grało bardzo ambitnie i nie wiele brakowało do niespodzinaki :)

...............JUVE...........
Apollo_83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 23:41

Camoranesi16 pisze:Własnie skończył się mecz Milan:Schalke... dzięki tej wygranej Milan zapewnił sobie awans do dalszej fazy ligi mistrzów... a wobec wygranej Psv 2:0 Fenerbahce drużyna Schalke nie weźmie udziału w fazie pucharowej Champions League... :( :( :evil: uważam ze Schalke nie zalużyło na taki bieg wydarzeń... jest to bardzo dobra druż :?: :?: yna i wg. mnie bardziej zasługuje na dalszą grę w LM niż Psv... co wy o tym sądzicie????
Schalke zasługu na to co ugrało czyli Puchar Uefa. PSV słusznie zasłużyło na LM, sam fakt, że po ostatnim sezonie wyprzedali kilku podstawowych zawodników a nadal grają bardzo dobrze. Decydujące były wygrane u siebie, dobrze załóważył Kolawczyk, iż w LM trzeba umieć wygyrwać mecze u siebie.

PS. Poza tym rozśmieszył mnie wykład Gmocha na temat małych stóp i dużych podbić :rotfl:. Śmieszne ale prawdziwe :prochno:

Wojczejkch

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 00:02

wojti-s pisze:
Wojczech7 pisze:
wojti-s pisze:

Dziwne , bo wiesz...moim zdaniem jeśli ktoś zdobył ptk w meczu tzn, że je sobie wypracował( z nieba to bramki nie spadają a ptk tym bardziej). A jeśli ktoś sobie wypracował, czyli włożył wkład w zdobycie ptk no to dla mnie jest to jednoznaczne, że zasłużył na awans. Czym można sobie zasłużyć na awans jeśli nie pracą, zaangażowaniem,lepszą taktyką i skutecznością :?:
zasłużyć - stać się godnym czegoś,pracując,postępując w pewien sposób zdobyć prawo do czegoś ( źródło: Słownik języka polskiego).
Wypracować sobie awans to co innego niż na niego zasłużyć :?: Hm... to jezeli piłkarze zrobią pokorne minki, będą spoglądać w niebo szukając znaku od Boga, wywołaja u Ciebie pozytywne emocje tzn, że sobie tym zasłużą :?: To jest piłka nożna i jesli ktoś ciężko pracuje, ma lepszą skuteczność, przewyższa rywala to pewne rzeczy mu się należą ( w tym awans oczywiscie).
Sam jesteś filozofem. Przykład?? Proszę bardzo; zdanie : wypracować sobie coś a zasłużyć to dwie inne sprawy - no tutaj widać prawdziwą filozofie. Nawet słownik nie potrafi wytłumaczyć takiego sformułowania. Czyżby nowy Arystoteles albo Platon nam się narodził :?: :D
Stary, a nie słyszałeś o czymś takim jak "niezasłużone zwycięstwo"? Nie obił Ci się o uszy tekst typu: "bardziej zasłużony w tym meczu byłby remis"? Takie komentarze przewijają sie nieraz w różnych transmisjachsportowych i nie tylko. Podam Ci przykład: Walczą dwaj bokserzy, jeden naparza drugiego i gołym okiem widać, że jest lepszy. Przychodzi czas werdyktu i co się dzieje? Sędziowie uznają, że jednak nie... Czy w tym wypadku bokser, który wygrał nie wypracował sobie zwycięstwa? - Owszem wypracował, ciężko trenował, dostał po mordzie etc. Jednak czy na nie zasłużył? Tu już pojawia się problem mój drogi... Nie porównuję tego absolutnie do dzisiejszego meczu, bo musiałbym być ślepy, żeby nie widzieć przewagi Milanu. Napisałem jednak ten przykład, aby Ci uzmysłowić, że chyba jakaś tam drobna różnica istnieje i raczej słabiej rozgarnięty gościu (oczywiście za takiego Cię nie uważam) ją wychwyci... To by było na tyle Talesie z Miletu... pzdr

Wojczech 7
kow3l

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 02:05

milanistka pisze:Przepraszam bardzo czy to forum jest o Juve czy o Milanie ?? A to, ze kibice chcieliby obiektywnie wymianiać poglądy to juz chyba nie jest zabronione :d O moje emocje się nie martw bo są w jak najlepszym stanie :P A jeżeli mi nie wierzysz, o czym się rozmawia na tym forum to zapytaj się starszych użytkowników :twisted:
Hmmm widze milanistka,ze urazona ambicja sie odezwala ;P.
Co do meczu Milanu to byli lepsi i zasluzenie awansowali. Jednak z tak beznadziejna obrona nic nie zwojuja. Praktycznie w kazdym meczu traca bramke. A na pozyskanie nowych klasowych obroncow w tym zespole sie nie zanosi. Ma to taki zwiazek z Juve (uprzedzajac,ze to jednak jest forum o Juve),ze mimo iz w serie a do konca jeszcze bardzo wiele moze sie zdarzyc, to wielce prawdopodobne jest scudetto dla juve o ile ono nie zgubi nagle formy. Oto,ze Milan jeszcze nie raz straci punkty jestem przekonany. Ten mecz mnie poraz kolejny w tym utwierdzil FORZA JUVE !!!

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 08:14

Taaa... i znowu z wypowiedzi niektorych az kapie sarkazmem, nienawiscia do Milanu i ironia :roll:
Ja z kolei mialem mieszane uczucia "przedmeczowe"- z jednej strony chcialem, zeby Milan na tym meczu zakonczyl swoj udzial w LM, bo raz ze bylaby niezla sensacja, a dwa, ze wynikalo to z wiadomego wzgledu, o ktorym chyba nie musze wspominac.. ale z drugiej strony, obiektywnie patrzac na sprawe, w gruncie rzeczy dalsze rozgrywki z Milanem beda po prostu ciekawsze. Zobaczymy, co pokaza w dalszych meczach. Skoro niektorzy twierdza, ze awansowali fartem- zobaczymy, jak tego "farta" udowodnia chociazby w 1/8.
Mysle, ze gdyby z takiej samej sytuacji w grupie wyszedl Juventus, posypalyby sie komentarze, ze walczymy do konca, ze nie odpuszczamy, ze my to i z czwartego miejsca w grupie bysmy awansowali. Jesli zas z takich "opresji" wychodzi najwiekszy rywal ligowy, to juz fart. Moze i fart, moze i nie tylko fart. Ja tam uwazam, ze wczorajszy mecz stal naprawde na poziomie. Nikt mi nie powie, ze fartem strzelil Pirlo [piekny strzal], ze fartem Kaka zagral jak zagral [szkoda, ze nie uznali mu tej bramki, ladna byla..]..
Moze niektorzy faktycznie zagrali ponizej oczekiwan- np. Shevchenko- nie strzelil bramki. Ale za to wypracowal gola na 2:1.

Mozna by tak dyskutowac i sprzeczac sie chyba bez konca.. Faktem jest, ze Milan ma na koniec 10pkt i awansuje. Jesli wczorajszy mecz mial byc tym "meczem o wszystko", to mysle, ze obie druzyny naprawde podeszly do niego serio. A lepszy byl Milan. I tyle...
milanistka pisze:A co do meczu, to mam bardzo mieszane uczucia dotyczące awansu Milanu... Bo w sumie niepewne jest teraz i Scudetto i LM, bo wiadomo na dwa fronty ciężko jest być najlepszym. A gdyby zostało tylko walka o mistrzostwo Włoch to wiadomo, o wiele większe szanse na chociaz jedno trofeum. A tak to dwa bardzo niepewne. Ale czas pokaże, kto będzie lepszy :twisted:
Hmm.. czy ja wiem czy Milan nie bylby w stanie skupic sie na obu rozgrywkach?.. Mowiono co prawda, ze kiedy Juve w poprzednim sezonie odpadlo z LM, moglo rzeczywiscie bardziej skupic sie na Serie A, ale mysle, ze jesli Milan chce udowodnic, ze jest druzyna liczaca sie naprawde w Europie, powinien grac w obu turniejach. Bo co by mowiono o Milanie, gdyby wczoraj odpadl? Kryzys w druzynie?...
Poza tym kazda druzyna, ktora gra w Lidze Mistrzow, gra tez w swojej rodzimej lidze, wiec zawsze jest tak, ze trzeba walczyc i o jedno, i o drugie...

m4Tiex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 12:33

Tu widać ,ze pare osob wsadziło by kazdemu z graczy rossonerich noz w gardlo :/
A co do meczu mojim zdaniem Milan gral dobrze piekna bramka Pirlo poprostu brak mi bylo slow :)z Shalke najbardziej wyroznial sie Linkoln mial dużo dryblingow i ta bramka po rykoszecie tez niczego sobie ;)
Milan był zespolem lepszym to było widac rozczarowal mnie jedynie Sheva no ale kazdy ma wzloty i upadki .Szczerze to nie wyobrazam sobie dalszej częscie Ligi Mistrzow bez Milanu .

P.S po co zakladacie po kazdym meczu Milanu topic ?:/

Aaaa...aaaaa mocniej
Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 13:35

milanistka pisze:Hahahahahahaha w Juve to chyba macie jakiś constans, bo na forum tylko Milan na tapecie :D:D:D Naprawdę nie macie się czym zajmować :P:P:P Tak się zastanawiam czy wy przypadkiem kibicami Milanu nie powinniście zostać bo w jego sprawach orientujecie się lepiej ode mnie momentami, bo z taką drobiazgowością analizujecie wszelkie newsy o rossonerri'ch, że chyba znacie je na pamięć.

A co do meczu, to mam bardzo mieszane uczucia dotyczące awansu Milanu... Bo w sumie niepewne jest teraz i Scudetto i LM, bo wiadomo na dwa fronty ciężko jest być najlepszym. A gdyby zostało tylko walka o mistrzostwo Włoch to wiadomo, o wiele większe szanse na chociaz jedno trofeum. A tak to dwa bardzo niepewne. Ale czas pokaże, kto będzie lepszy :twisted:
Heh. Jak jakas drużyna jest największym wrogiem to sie o takie rzeczy dba, aby potem móc im co powytykac. Taka jest przeciez polityka między kibicami :D:D A co do Milanu to Ancelotti będzie mial wraz z pilkarzami bardzo dużo pracy, macie duże zaległości co do utrzymania stałej formy... :whistle:

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 13:48

...
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2009, 18:23 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ