Serie A: (12) AS Roma 1-4 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
*MaTeK*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2005, 18:31

Cris Ten filmik jest genialny :) Muzyczka jest świetna :)
ps. Podziwiam Rome, za to, że nie kończą im się pomysły na krytykowanie Juve..

--------
Sry za 2 posty, ale sie zagapiłęm i wcisnąłem nie to co trzeba.. Powinna być opcja usuwania swoich postów :evil: :doh:

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2005, 18:43

Nigdy nie lubilem spotkan z Roma. Moze to swego rodzaju uprzedzenie, ale wzielo sie ono z okresu, kiedy nie potrafilismy w Rzymie wygrac, remisowalismy 0:0, 2:2, albo- to raz- dostalismy 0:4 [co ladnie widac w przedstawionych na poczatku statystykach].
Ostatnimi czasy radzimy sobie z Roma, ale to nie znaczy, ze mozna ot tak podejsc do tego meczu- "bo wygralismy ostatnio".. Mysle co prawda, ze to malo prawdopodobne, zeby ktokolwiek w Juventusie tak myslal, ale profilaktycznie warto uczulic wszystkich na to, ze Roma- niestety- moze byc nieobliczalna.

Licze na nasze zwyciestwo, ale mysle ze jedno-/dwubramkowe.
Mecz podobno ma byc w C+, to prawda? Jest o 20:30, wiec to calkiem prawdopodobne..
rafal005 pisze:Dzień po spotkaniu Roma - Juve, Fiorentina będzie podejmowała u siebie AC Milan. Będzie to niezwykle ciężkie spotkanie dla Rossonerich. Viola we wszystkich dotychczasowych spotkaniach na swoim stadionie wygrywała i zaaplikowała rywalom aż 15 bramek (średnia 3 na mecz!).
Zobaczymy, jak Milan zda ten test. Rzeczywiscie trudne spotkanie, ale i Juve czeka taki mecz. Mam oczywiscie nadzieje, ze Fiorentina urwie punkty Milanowi, ale osobiscie uwazam, ze bedzie to spotkanie mocno wyrownane, bez wyraznej przewagi ktorejs ze stron. Oczywiscie jak bedzie w rzeczywistosci, pokaze sam mecz.

Wracajac do tematu Romy: zobaczymy, co wyniknie z tej calej historii z koszulkami, w jakich zagraja pilkarze Romy. Jestem ciekawy, czy na ten temat wypowiedza sie wlodarze Juventusu.. :roll:

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2005, 19:47

Spotkanie bedzie niezmiernie ważne i trude. Po piętach depcze nam Milan więc nie mozemy pozwilc sobie na jakikolwiek błąd. Po popisie Rzymian w Mediolanie łatwo na pewno nie bedzie. Jednka Juventus w tym sezonie jest w wilekiej formie dlatego zapowiada sie bardzo ciekawe spotkanie.
Mam nadzieje ze nasi zawodnicy bez żadnych kontuzji wrócą do Turynu bo po ostatnich meczach narodowaych ciekawie nie bylo :angry:

Mój typ:
Roma 1 - 2 Juventus
Trezeguet
Ibrahimović

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2005, 19:54

Myslac o tym meczu, w mojej glowie pojawiaja sie glownie nieprzyjemne obrazy. W kazdym z tych meczy byly jakies podteksty i widoczna bardzo byla "zla strona" pilki. Mnostwo chamskich fauli, prowokacji, zlego zachowania kibicow i zawodnikow oraz dziwnej - beznadziejnej - otoczki wokol calego meczu. Az sie boje pomyslec jaka "atrakcje" przygotuja kibice zespolu z Rzymu. Nie lubie tych meczy, bo malo w nich widowiska sportowego a duzo, wyzej wymienionych elementow - tak jak w ostatnim meczu. Ale coz, wiadomo ze emocje beda i napewno obejze to spotkanie, tak jak kazde.
Ciekaw jestem kto bedzie sedziowac ten mecz, bo poprzedni sedzia sobie wybitnie nie radzil, to co wyprawiali pilkarze na boisku przechodzilo wszelkie pojecie.
Mam nadzieje ze nadchodzacy mecz nie bedzie taki, licze na zwyciestwo o ktore bedzie trudno. Mam nadzieje ze gracze podejda z odopwiednim respektem do przeciwnika i zagraja w koncu porzadny futbol, bo ostatnio z tym coraz ciezej.

Szczegolne gratulacje dla Rafal005 za wspaniala przedmeczowke, naprawde kawal dobrej roboty a obrazki z twarzami zawodnikow sa mistrzowskie. Trzymaj tak dalej, cieszy ze wciaz ulepszasz swoja prace.
pozdr

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 listopada 2005, 19:59

Pilekww pisze:Jednka Juventus w tym sezonie jest w wilekiej formie dlatego zapowiada sie bardzo ciekawe spotkanie.

Chyba cos ci sie pomyliło, Juventus ostatnio gra słabo, oczywiscie wygrywa, ale w nienajlepszym stylu, wiec nie rozumiem jak możesz pisać ze jest w WIELKIEJ formie :angry: Albo poprostu nie widziales ich ostatnich meczów albo poprostu nie czytasz komenatrzy ludzi ktorzy je widzieli, w tym wypadku userów.

Co do tego meczu to juz sie wypowiadałem, wiec nie musze nic wiecej o nim pisać.
:angry:

Camillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2005, 21:34

Ja mam nadzieję, że Bianconeri wygrają te spotkanie , ponieważ po tym jak zajrzałem na stronę www.asroma.pl , Juve jest najbardziej znienawidzonym klubem przez Romę ( bardziej od Lazio ) . Gdy czytam komentarze na stronie polskich kibiców Romy to żal mi się ich robi. Co roku liczą na Scudetto, a zdobyli je bodajże 5 razy . Oprócz tego przeczytałem na tej stronie , że Cassano , być może zagra w meczu ze Starą Damą :

http://www.asroma.pl/index.php?function ... ll&no=1803

Oto felieton "Fałszywa Trójca, nowi poddani Starej damy – oczami Romanisty" - mówiący o przejściu Capello, Zebiny i Emersona do Juve . Bardzo ciekawa lektura :prochno: :

http://www.asroma.pl/felietony/2.php

To my chłopcy ze Śląska! Zna nas cała Polska, za Ruch, za HKS, pójdziemy aż po życia kres...
diego1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2005, 21:59

kolejny bardzo trudny sprawdzian przed podopiecznymi Fabio Capello. Wielu ludzi sądziło że Juve przegrało z Milanem, gdyż jest słabszym zespołem :? Teraz tym spotkaniem możemy udowodnić że należy nam się kolejne Scudetto, że porażka z Milanem była wypadkiem przy pracy(no i Chimentiego oczywiście). Roma w ostatnich spotkaniach prezentuje się naprawde bardzo dobrze. To co Milan wykorzystał z nami, tj. brak bramkarza o odpowiednich umiejętnościach, to niech teraz my to wykorzystamy, bo taki DOni nie jest kimś pokroju Pelizolli. W naszym zespole martwi brak Camoranesiego, który jest najbardziej neidocenianym piłkarzem Juve prze Capello. Gra świetnie i w nagrode idzie na ławe. nie ma również Blasiego, który również gra na wysokim poziomie, a gra Chelliniego nie wróży nic dobrego. Mimo to mam nadzieje że Juve wygra 2:0 a gole zdobędą Trezeguet i Mutu

Nedved jest bogiem, zioło nałogiem, życie zabawą, JUVENTUS podstawą!!!

Obrazek
czaszka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 12 listopada 2005, 22:43

Mam nadzieje że Juve poradzi sobie z Roma. Tymi koszulkami to sama Roma sobie zaszkodziła to tylko kolejny powód dla ktorego Bianconeri bedą chcieli im dokopać.
Mój typ to 3:2 dla Juve

Tak powinno traktować sie romaniste

Juvee

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 listopada 2005, 23:50

W sobote o 20.15 dawajcie wbijamy na czat Romy i pokażmy tym przydupasom ze W Polsce to Roma nie istnieje a ich kibice to zwykłe cwele :evil: POKAZMY WSZYSTKIM ZE JUVENTUS MA NAJLEPSZYCH FANÓW NA ŚWIECIE I opócz wyzwisk bez których sie pewnie nie obejdzie zróbmy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> doping:D:D!!!! Jak to zły pomysł to skasujcie to:P!!!To tylko propozycja kto nie chce to nie musi!!! POZDRO DLA WSZYSTKICH FANÓW JUVE JESTEŚMY NAJLEPSI :evil: FORZA JUVE!!! !!!!

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 listopada 2005, 09:46

Paolo Rossi 1982 pisze:Bez przesady, Del Piero nie gra w klubie aż tak dużo żeby nie mieć sił na mecz reprezentacyjny i nastepujacy po nim mecz Serie A.
Tak ale że Totti się wywija od kadry to dlaczego nasz Alex ma w niej grać? No ale w sumie fakt, to przecież piłkarz Romy i dlatego on kombinuje jakby tylko się wywinąć bo dla niego kadra w takim razie nic nie znaczy :!: Zwróćcie uwagę, co wyprawia sam klub i piłkarze, aby tylko zdekoncentrować Juventus przed tym spotkaniem. Najpierw afera koszulkowa (coś a la afera barażowa) zobaczycie jeszcze powołają komisje śledczą :wink: a teraz Totti wywinął się z kadry pod pozorem kontuzji, a jest pewne, że na mecz z Juve będzie zdrów jak rydz. No ale chyba Del Piero nie wyjdzie w pierwszej jedenastce ale sam fakt to już ponad przeciętność. Ale co tam - pokażemy im co potrafimy na boisku i wygramy, bez żadnego dopingu i niech sobie potem pomyślą o reklamach na koszulkach :smile: A skład powinien wyglądać następująco:

Bramka: Abbiati - myślę, że może zostać bohaterem tego spotkania, jeśli nie spali się nerwowo albo zostanie antybohaterem, ponieważ w ważnych meczach jednak trzęsą mu się nogi

Obrona prawa: Zambrotta - on pewnie zagra to co zwykle, bardzo walecznie, nie odpuszczając, szarżując na skrzydle, dogrywając piłki i odbierajac w defensywie. Jeśli zagra tak jak zwykle, możemy być spokojni o prawą flankę obrony

Obrona lewa: Chellini - Zaczyna grać coraz lepiej, jeśli ten mecz mu wyjdzie, nie zagra bojaźliwie i się postara to może na dobre zadomowi się w pierwszej jedenastce? Myślałem, że to zakup na ławkę natomiast on przebija się do pierwszego składu i gra coraz lepiej

Obrona środkowa: Cannavaro - on gra na swoim wysokim, pewnym i świetnym poziomie, 1 na 1 praktycznie nie do ogrania, Fabio prezentuje bardzo równą formę, nasz filar defensywy może odegrać ważną rolę w meczu

Obona środkowa : Thuram - również pewny, skoczny, myśle że w duecie z Cannavaro mogą bardzo dobrze trzymać cały środek, wierzę że Lilian rozwieje wątpliwości krytykom i kibicom, którzy twierdzą że Francuz się kończy

Pomoc prawa: Mutu - wydaje się, że Rumun wystąpi na tej pozycji. Czy się sprawdzi? Wszystko wskazuje że tak ponieważ Rumun jest w gazie, jeśli się postara to może się przebić do pierwszej jedenastki na dobre

Pomoc lewa: Nedved - czy śpiący niedźwiedź się przebudzi?? Może kadra na to wpłynie?? Może błyśnie tak jak w meczu z Interem. Życzę mu tego z całego serca. Pavel, pokaż że jeszcze potrafisz grać na światowym poziomie :!:

Pomoc środkowa: Vieira - Patrick pełni bardzo ważną rolę w naszej drużynie. Rozgrywa, walczy, strzela bramki, przejmuje piłkę - robi to co powinien robić defensywny, środkowy pomocnik.

Pomoc środkowa: Emerson - Doskonale uzupełnia się z Vieirą kiedy grają w środku pomocy. Niestety ostatnio chyba brakuje mu świeżości, ale myślę, że w meczu ze swoim byłym klubem mu jej nie zabraknie.

Atak środkowy: Ibrahimovic - czas na przebudzenie Zlatana, czas żeby się ocknął, ponieważ Del Piero ma również aspiracje do gry w pierwszej jedenastce i może wygryzc szweda ze składu Juve. Liczę, że coś strzeli w tym meczu, stawiam na 1 bramkę Szweda

Atak środkowy: Trezeguet - podstawowe ogniwo naszego ataku, nasz najlepszy snajper, gość, który przez cały mecz może być niewidoczny a w końcówce strzela zwycięską bramkę. Jestem pewien, że David strzeli bramkę w meczu z Romą, a po cichu liczę na dwie :wink:

Jestem głęboko przekonany, że na boisku pojawi się Del Piero i odegra niepośrednią rolę w tym meczu i zaliczy jakąś asystę czy przeprowadzi akcję bramkową :D

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2005, 11:20

Wg mnie to spotkanie będzie lepsze niż Z Interem czy Milanem. Bardziej ciekawe i najlepiej (napewno) zakończone zwycięstwem Juve. Czekam na wspaniały mecz i niech Ibra strzeli hat-tricka. typuje na 3:1 dla Juve. Niech honor uratuje im Totti (mógłby wreszcie odejśc z tej romy). :idea: :bravo: :happy:

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2005, 15:08

Mecze z Romą nigdy do spokojnych nie należały i na pewno tym razem nie będzie inaczej, zwłaszcza, że już przed meczem kibice zaczynają jakieś dogryzanki, które mają na celu wyprowadzenie przeciwnika z równowagi. Mam nadzieję, że Juventus kolejny raz zachowa spokój i opanowanie, co nie jest niestety takie łatwe, gdy przeciwnik fauluje gdy sędzia nie widzi (patrz Roma-Juve 1-2). Będzie brutalnie i oby tylko nikt z naszych zawodników nie nabawił się kontuzji. Roma powoli odbija się i pnie się w góre, ale my, jako głowni pretendenci do wygrania Scudetto, musimy sobie z nimi poradzić.

Chciałbym, aby zagrał Del Piero, który już w tym spotkaniu mógłby zostać najlepszym strzelcem w historii Juve. Ostatnio gra przeciwko rzymianom wychodziła mu dobrze, więc powinien on dostać szanse gry, zwłaszcza, że w reprezentacji pokazuje na co go stać. Licze, że Capello to zauważy. Wygramy ! Forza Juve !

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2005, 20:28

To będzie ciężki mecz,roma to nie jest łatwy przeciwnik,pewnie nie zabraknie ostrych starć na boisku i poza nim :smile: ale stawiam oczywiście na Juve.
1-2(Mancini-Ibrahimovic,Mutu) :lol:

Obrazek
wyzuj

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 listopada 2005, 22:07

Oj nie będzie łatwo w tym meczu ,biorąc pod uwagę ostatnia dyspozycje Romy.Myśle ,że bedzie to zacięty i ,,brutalny'' mecz,ale wierze że juve pokaże wyższość i wygra:D:D

Apollo_83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2005, 12:38

AS Roma klub z komplekasmi taka myśl mnie się nasuwa :twisted: Kibice mają kompleksy, że ich "ukochany" klub zamiast być potentatem do Scudetto jest średniakiem, który to ostanio ma wzloty formy :twisted:. Klub nie ma sponsora na koszulkach to trzeba sobie radzić własną inwencją twórczą :smile:
Wracając do meczu to oczywiście, że wygra Juve. Roma - Juve 0:1, Zlatan. W najgorszym wypadku będzie remis 0:0. 8)

Zablokowany