Czyzby zaistnial jakis konflikt na lini Capello -Camonaresi

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 20:51

Capello zrobił bardzo dobrze zmieniając Camora, co prawda to Lucarelli go sprowokował ale Camor zareagował zbyt nerwowo i faktycznie miał szczęście, że nie obejrzał czerwonego kartonika.
Pavon pisze: Obrazek
Co jest nie tak, Panie Capello?
Schodząc z boiska Camor zapytał sie Capello czy widział co mu zrobił Lucarelli..

kosiorekk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 20:53

Mam nadzieję, że ten cały konflikt szybko się skończy. Mauro to nasz motor napędowy, człowiek który ciągnie nasza całą gre. Nigdy nie zpaomne jego rajdów w meczu Juventus Turyn - real Madryt. Chcę aby ten zawodnik grął regularnie bo przez niego idzie dużo akcji ofensywnych.

Mundek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 20:58

No ja uwazam ze jest cos jednak na rzeczy...
Ale czy od razu mówic to u konflikcie??
Camor jest zbyt dobrym zawodnikiem zeby był tak traktowany, te zmiany go osmieszają !! W końcu moze go to zbyt zdenerwowac. Mozliwe ze Capello z Luckiem juz cos kręca na styczen - Ale jest jedno ALE,NIE kosztem Camora !!

... wtedy na ziemie zstąpił demon - głowe miał jedną, nogi miał dwie a na koszulce numer 17...
zwał sie David Trezeguet !!
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 21:06

Czasami nie kumam o co niektorym chodzi. Capello ma do dyspozycji wiecej niz 11 zawodnikow i bedzie gral ten kto pasuje do jego koncepcji gry.
Jesli Camoranesi zachowywal sie agresywnie i byl o krok od wydalenia z boiska to dobrze ze Fabio postanowil go zmienic. Mysle ze nie ma zadnego konfliktu, po prostu trener rzadzi twarda reka, do czego pilkarze musza sie przyzwyczaic. Po obejzeniu calego spotkania ewentualnie wyedytuje tego posta.
Niektorzy na sile szukaja sensacji i konfliktow.
pozdr

Przemo90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 21:11

Nie robcie z igly widly, gdyby Camor mial konflikt z Capello to by w najlepszym wypadku siedzial non stop na lawie, poprostu Capello chcial uniknac czerwonej kartki i go zdjac, nastepny mecz z roma i Camor musi grac. Jesli ta sytuacja bedzie sie powtarzac to chyba Moggi powinien pomyslec powaznie o Joaqunie.

Obrazek

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
Pablito

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 21:15

Poprzednik napisal/a :
Czasami nie kumam o co niektorym chodzi. Capello ma do dyspozycji wiecej niz 11 zawodnikow i bedzie gral ten kto pasuje do jego koncepcji gry.
Jesli Camoranesi zachowywal sie agresywnie i byl o krok od wydalenia z boiska to dobrze ze Fabio postanowil go zmienic. Mysle ze nie ma zadnego konfliktu, po prostu trener rzadzi twarda reka, do czego pilkarze musza sie przyzwyczaic. Po obejzeniu calego spotkania ewentualnie wyedytuje tego posta.
Niektorzy na sile szukaja sensacji i konfliktow.
Jezeli uwazasz ze na sile szukam jakiegos konflikto to sie mylisz.Jeszcze jak bym ja tak tylko uwazal,ale czytajac posty to wiekszosc uwaza jest ze cos jest nie tak.Z twojego posta mozna wywnioskowac,jaka koncepcje ma trener,ale jak by tak bylo to uwazam ze nie rowno traktuje zawodnikow,bo jak mozesz wytlumaczyc sciagnecie Camonaresiego w meczu z Bayernem a trzymanie Zlatana?!

ossy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 21:15

Hmm, może nie konflikt ale coś w tym musi być. Jak widać Camor ostatnio w słabszej dyspozycji, ale Fabio za mało daje mu pograć. Zresztą jakby to zależało od formy to Ibra już w kilku spotkaniach powinien schodzić po 5 minutach, ale jak wiadomo jest on ulubieńcem Capello. Moim zdaniem powinien dać rozegrać Mauro cały mecz, żeby pokazał w jakeij jest formie. Myśle że narazie konfliku nie ma, choć fotka kt.órą ktoś tu wcześciej zapodał jest dość wymowna...

"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 21:30

No konflikt to raczej nie jest ale Capello troche przesadza zeby wpuszczac go i zaraz zciągać. Moze faktycznie Camor gra zbyt nerwowo no ale trener traci przez to 2 zmiany.
Myśle ze niedługo sie to rozwiaże.

FORZA JUVE

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 21:36

Myśle, że powinniśmy poczekać jeszcze jakiś czas i obserwować rozwój tej sytuacji. Boje się, że Mauro może być drugą po Alexie ofiarą Capello, że teraz uwziął się na niego. Capello oficjalnie zaprzeczał jakoby był jakikolwiek konflikt z Del Piero w tamtym sezonie, ale myśle, że nie ma się co oszukiwać i Alex napewno nie należy do ulubieńców Fabio, a sam piłkarz również był pewnie mocno podirytowany tą sytuacją.
Myśle, że Capello chce jakby coś pokazać Camoranesiemu, pokazać mu kto tu rządzi, jednak nie mam pojęcia jaki byłby powód takiego zachowania. Być może nie ma sensu robić większego halo, bo Mauro mi osobiście wydaje się w nieco niższej formie. W meczu z Bayernem, który oglądałem nie pokazał absolutnie nic wielkiego, choć popisał się kilkoma fajnymi podaniami. Jednak przez bardzo głupie zachowanie dostał żółtą kartke, później kilka razy chamsko faulował i czerwona kartka wisiała w powietrzu. Camoranesi zaczął grać nerwowo, więc Capello nie chciał ryzykować i go zdjął, choć napewno było to dla piłkarza upakarzające. Podobno z Livorno również nie zachwycił i bardzo chamsko sfaulował Lucarelliego, więc Capello znów może nie chciał ryzykować i zdjął słabo grającego zawodnika? Ktoś wspomniał o kontrakcie Camora, może o to i Capello się jakby mści, a i może sam Camor stroi jakieś fochy, bo jego wymagania są wieksze czy coś podobnego? Może Camoranesiemu przyda się mecz przerwy i odpoczynku, znów wróci do formy i sam przypuszczalny spór okaże się nieistniejący? Oby...
Myśle, że tłumaczenie tym, że chce sprowadzić Joaquina i chce wkurzyć Mauro jest troche bezsensowne. I chciałbym abyście prezentowali więcej szacunku dla Hiszpana. Akurat mam wątpliwość czy on sprawdzi się we Włoszech, jednak zaryzykuje stwierdzić, że jest równie dobry jak Camor, a może nawet ciut lepszy i do tego ma dopiero 24 lata. To naprawde świetny gracz, ale rozumiem, że bardzo lubicie Camora jak i ja. Jednak czy nie polubiliśmy Joaquina gdyby grał pięknie i czarował w Juve? :wink:

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 21:52

Damianinho 15 pisze:To nie on sprowadza piłkarzy, on może wskazać Moggiemu kogo chciałby widzieć w drużynie, jednak od tych rzeczy jest Moggi.
:angry: Czyli i tak wychodzi na to, ze to Capello dobiera graczy a nie Moggi :doh:
Damianinho 15 pisze:Szkoda Camora, ale gdyby przyszedł Joaquin to chyba tylko ława.
Jeden news na Channel 4 a ty juz jestes swiecie przekonany, ze Joaquin przejdzie do Juve :bravo:
Damianinho 15 pisze:A dla Mauro to nie honor siedzieć na ławie i będzie próbował odejść.
Widze psychologa mamy na forum :lol:
Damianinho 15 pisze: Nie wiem co będzie, wiem, że Don Fabio coś kombinuje
Po prostu widzial, ze Mauro wyraznie pracuje na czerwona kartke wiec sciagnal go z boiska :roll:
Damianinho 15 pisze:a że Lucjan zechce wyciągnąć Joaquina to wszyscy wiemy
Ja na przyklad nie wiem :prochno:
Damianinho 15 pisze:a z jego umiejętnościami negocjacji to wielce prawdopodobne, że mu się uda
No napewno :lol: Jak Betis powie 41 mln funtow to umiejetnosci Moggiego na nie wiele sie zdadza :roll:
Damianinho 15 pisze:Ale moim wymarzony transfer to Rosicky z Borrusi.
To powodzenia zycze :rotfl:

Pavon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 22:50

Medi pisze:Schodząc z boiska Camor zapytał sie Capello czy widział co mu zrobił Lucarelli.
Wnioskowałem z wyrazu twarzy osób na zdjęciu, dobrze, że jest tak jak piszesz. Myślałem, że Camor powiedział kilka niemiłych słów do Capello. Mam nadzieję, że między nimi nie ma żadnego konfliktu, choć po tych ostatnich meczach w których Capello najpierw wpuścił a następnie po kilkunastu minutach zdjął Camoranesiego bardzo się tego obawiałem.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 23:44

moim zdaniem nie ma żadnych kłopotow z camorem ja slyszalem ze podobno ma on kontuzje piszczela ktora bardzo boli pierw sie nie czuje ale jak sie zaczyna grac to kurde ból straszny bo sam tak mam od 2 lat... wiec chlopa rozumie z drugiej strony zrobil sie taki agresywny teraz może indiańska krew sie w nim odzywa kto wie... ?
drugą sprawą jest przybycie joaquina tzn. nie jest to pewne ale nie sadze że on przyjdzie do juve wogule nie ma co liczyc na niego bo serie a nie pasuje hiszpanom tak jak anglia brazylijczykom... jedyne co mnie ostanio dziwie to wystepy pavla na prawej pomocy i mutu na lewej, wiadomo pavel gra dobrze obiema nogami ale ja bym wyprobował mutu w ataku tak gdzie grał w Chelsea, Parmie i Interze...

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 11:28

Meczu z Livorno nie widziałem, lecz po komentarzach wiele osób można sugerować, że Camoranesi grał bardzo nerwowo i w każdej chwili mógł otrzymac czerwona kartke. Co prawda do końca meczu pozostało niewiele czasu, nie było jednka sensu narażać się na jakąś niepotrzebną czerwona kartke. W meczu z Bayernem Camor zaprezentował sie bardzo słabo, pratktycznie każda piłka była stracona, nie dziwi więc fakt że zostal zmieniony.
Trzeba sobie jednak postawić pytanie co doprowadziło do takiej sytuacji. Przeciez Camor prezentował fantastyczną forme, popisywał się fantastycznymi asystami, a częśto i sam strzelał bramki. Wszystko zaczęło się psuć podczas pierwszego meczu z Bayernem. Camor zszedł pomimo tego, że był wyróżniającym się zawodnikiem. OK - mówiło się, że ma odpocząć przewd spotkaniami ligowymi. Jednak o ile dobrze pamiętam, to nie wybiegł w 1 składzie w następnym meczu. Od tego czasu coraz rzadziej zaczął grać w podstawowym składzie, a coraz więcej szans gry od pierwszego fwizdka otrzymuje Mutu.
Narazie nie krzyczałbym o jakims wielkim konflikcie. Cos jednak się dzieje. Mam nadzieje, że ta sytuacja szybko sie wyjaśni, ponieważ Camoranesi w pełni formy jest nieocenionym zawodnikiem.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 14:37

No właśnie ... nie oglądałem wczorajszego spotkania i już wychodza takie buble ;) W niedzielę wieczorem obejżałem dopiero skróty na Rai Due no i rzeczywiście zachowanie Camoranesiego było jeszcze bardziej chamskie niż ostatni wybryk Zlatana ... żal było na to patrzeć, bo dla mnie Camoranesi i jego waleczność (w granicach fair play) była dla mnie wzorem. Powinna być czerwona kartka ... nie dziwię się, że Capello zmienił Mauro, nie wiem co się z nim dzieje :|

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 14:53

Rzadko popieram Capello, ale po tym co ostatnio obejrzałem uważam, że postąpił słusznie zdejmując Camoranesiego. Camor poniośły nerwy i to nie peirwszy raz... No właśnie, co się z nim dzieje? Nie pamiętam z kim, ale przypominam sobie teraz, ze w tym sezonie, był wyjazdowy mecz, w którym Camor również grał bardzo brutalnie(zdobył zreszta wtedy bramkę). Capello dobrze robi, że temperuje takie zachowania.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
ODPOWIEDZ