Grzesiu Rasiak

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Junakson

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 04 listopada 2005, 16:25

fajneeee :-D :-D :-D :-D :-D

Co do Rasiaka, mam nadzieje, że Janas nie powoła już nigdy Rasiaka, przecież on jest taki słaby...już 100 letni down, co pierwszy raz w życiu widzał piłkę byłby lepszy... :smile:

W Tottenhamie nie ma szans nawet na ławkę, nie dziwię się, nawet w rezerwach Nottingham Forest by się nie zmieścił...

malas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2005, 17:28

Prosze o dodawanie kawałów dotyczących Grzesia.
Oto prosze ja dam jeden:

Mistrzostwa Świata już za moment. Wiemy, że Polska znalazła się w grupie z Francją, Japonią i Angolą. Trener Janas podał kadrę na mistrzostwa. W kadrze zabrakło Tomka Frankowskiego. Jego nieobecność tłumaczył trener:
- Tomek obiecał przed ostatnim meczem Elche, że strzeli hat-tricka, nie udało mu się, strzelił 2 bramki i dlatego nie pojedzie, ponieważ nie jest słowny, a to znaczy, że nie mogę mu ufać. To, że strzelił 25 bramek dla Elche, no cóż gratuluję mu, ale moja decyzja jest nieodwołalna! To, że w eliminacjach do Mistrzostw strzelił tyle bramek to zasługa Grzesia, który męczył
obrońców rywali, a Tomasz wchodził i strzelał przypadkowe bramki wynikające ze zmęczenia przeciwnika.
W kadrze znalazł się Grzegorz Rasiak, który ostatnie 8 miesięcy przesiedział na trybunach stadionów drużyn Premierschip.
Grzegorz Rasiak:
- Trener po każdym treningu bardzo mnie chwali, mówi że na mnie liczy, ale jak zbliża się mecz odsyła mnie na trybuny… Jestem w bardzo dobrej formie a to, że nie strzelam bramek to nie moja wina! Słynę z gry głową, a koledzy z Totenhamu podają mi piłkę za daleko od mojej głowy, zazwyczaj jest to nawet 5cm! Wszyscy wiedzą, że jestem sztywny i trudno mi aż tak odchylić głowę’.
Powołanie dla Grzegorza wywołało oburzenie w kraju. Trener Janas musiał się gęsto tłumaczyć ze swojej decyzji:
- Grzesiu jest obecnie w znakomitej formie. Na treningach po jego uderzeniach wszyscy uciekają, ponieważ nigdy nie wiadomo gdzie piłka trafi. Jest nieprzewidywalny tak dla nas, jak i dla przeciwnika. Byłem z Grzesiem cały czas w kontakcie telefonicznym i opowiadał mi jak go w tym Tottenhamie źle traktują, dlatego jestem przekonany, że w kadrze odżyje i wróci do takiej wysokiej formy jak choćby z meczów z Islandią i Anglią.
W kadrze znalazł się również Tomasz Hajto, który jak nieoficjalnie się mówi, załatwił sobie powołanie za sztangę fajek ofiarowanej Pawłowi Janasowi.
Zamieszanie wokół Rasiaka natychmiast wykorzystała firma produkująca płyn do czyszczenia mebli i od zaraz Grzesiu został jej znakiem firmowym.
Niedługo w kadrze tuz przed pierwszym meczem z Angolą wybuchł wielki skandal. T. Hajto namawiał do palenia Grzesia, który natychmiast wyjawił wszystko trenerowi i Tomek H. (w świadku przemytniczym znany jako „Gianni”) został wyrzucony z kadry. Tak trener tłumaczył swoją decyzję:
- Tomek dobrze wie, że drewno jest łatwopalne, a mimo to chciał namówić Grzesia do
palenia. Mogliśmy stracić najlepszego zawodnika, a to byłaby tragedia dla zespołu, dlatego Tomek musi odejść’.
Pojawiły się glosy, że Grzegorz padł ofiarą spisku, który uknuła „grupa trzymająca władzę’’. W kadrze chcieli pozbyć się jedynej przeszkody przed zdobyciem Mistrzostwa Świata.
Przyszedł mecz z Angolą. Jak się okazało zwycięski! Wygraliśmy 10:0, gola strzelili wszyscy od Dudka, kończąc na Żurawskim (oczywiście oprócz… Grzesia). Trener Janas po meczu powiedział:
- Zagraliśmy dobry mecz, nikt mnie nie zawiódł… słucham?... że Grzesiu jako jedyny gola nie zdobył? No to co? Gola każdy może strzelić, ale praca jaką Grzesiu włożył w to spotkanie była wielka! Zostawił na boisku mnóstwo liści…
Następnie spotkanie z Francją, niestety przegrane 1:0. Komentarz po meczu Zidane:
- Czuliśmy się jak byśmy grali w 12! Dzięki wspaniałej grze waszego napastnika… jak mu tam yyy... no tego dużego… O! Drewniak w Internecie na niego mówią... O Rasiak! No właśnie... znakomicie rozbijał ataki waszej drużyny’’
Paweł Janas widzi to spotkanie inaczej:
- Takie były założenia taktyczne by Grzesiu skumplował się z Francuzami, a kiedy oni nabiorą do niego zaufania i podadzą mu ten jedyny raz piłkę, on strzeli dla nas zwycięską bramkę. Dlatego wybrałem system gry 1-9-0-1. Grzesiu był osamotniony więc musiał kombinować. No cóż, tym razem się nie udało.
Mecz z Japonią decydował o naszym awansie. Niestety porażka 2:0 wykluczyła nas z dalszej walki o medal.. Komentarz pomeczowy w wykonaniu Takiry Tokiokajamy:
- Przed meczem obawialiśmy się tego wysokiego Raszka, ale jak się okazało: „nie takie drzewo wielkie jak je malują”.
Grzesiu „Rasialdo” Rasiak:
- Dziś zagrałem słabiej niż zwykle, ale to przez to, że nie widziałem zawodników japońskich i dlatego nic nie strzeliłem. Myślałem, że trening mamy...’
Po Mistrzostwach trener Janas podał się do dymisji. W ogniu krytyki znalazł się Rasiak, który krótko skomentował: „znów to ja jestem kozłem ofiarnym” i podążając śladami trenera, odszedł z Kadry, wieszając buty na kółku... (czyli na własnej szyi). Zamieszkał z Janasem w lesie. Podobno oprowadza go po znajomych i rodzinie...

OD KOŁYSKI PO SAM GRÓB W MOIM SERCU JEDEN KLUB FORZA JUVE
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 listopada 2005, 17:34

hehe czego to ludzie nie wymysla, polacy maja naprawde poczucie humoru,
i bravo im za to :bravo:

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 23:00

Ja tam do Grzesia nic nie mam, ale kiedyś na w-f'ie mio koledzy stwierdzili że Grzesiu ma syndron Drewnianej nogi :lol:. Życze mu:
po 1. Aby poprawiła się jego technika
po 2. Aby zaczął regularnie grać w składzie Tottenhamu.
po 3. Żeby strzelił kilka goli w reprezentacji (na ukrainie strzelił tyle goli bo wiadomo z jakimi przeciwnikami graliśmy :-D.

Polecam stronke www.rasiak.pl

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 23:10

mam takiego kumpla co podobny jest do rasiaka gra w ataku no i biega i wogule i zepsul kiedys akcje i drugi kumpel pado "grać to grasz ale jestes głupi jak rasiak" :rotfl:
---------------
co jeszcze smieszne ten kumpel co jest glupi jak rasiak przezywamy świstak a sssswistaki lubią drzewo...

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2006, 20:36

wszystkiego najlepszego panie Grzegorzu w dniu urodzin. niech nam zyje sto lat Rasiak, sto bramek i szczescia oraz zdrowia w zyciu.

Juve per Sempre
malas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2006, 20:54

Wszystkiego dobrego Grzesiu :)

OD KOŁYSKI PO SAM GRÓB W MOIM SERCU JEDEN KLUB FORZA JUVE
Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2006, 21:02

Ja też życze wszystkiego najlepszego.
Tak swoją drogą to niewiem po co założyli o nim strone internetową. Przecież nie jest wielką gwiazdą, a nawet nie jest bardzo dobrym zawodnikiem na skale europejską. Na dodatek napisane tam jest że Rasiak jest jednym z najlepszych zawodników na świecie :/

PS. Dlaczego niby Dąbrowa Górnicza kibicuje Rasiakowi?

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
Apollo_83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2006, 21:28

Grzesiu Rasiak przeciętny polski piłkarz. Obecnie sądze, że nie nadaje się do repezentacji. Przeprowadzka do Tottenhamu przerosła go. Mógł zostać w Derby tam był gwiazdą, strzelał bramki a tu nie gra, stał się obiektem kpin angielskich kibiców.

A z okazji urodzin życzę dużo zdrowia Grzesiowi i szczęscia w piłce :D

Mario_90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2006, 21:32

MIKI_900 pisze:PS. Dlaczego niby Dąbrowa Górnicza kibicuje Rasiakowi?
DĄBrowa...dlatego :smile:

Co do Rasiaka to jest on moze dobry ale na 2 lige angielska...bo gdyby byl dobry nie siedzial by prawie pol roku na lawce rezerwowych.

A co do tych wszystkich kawalow, to popieram zdanie poprzednikow, ze moze i sa one smieszne, ALE ILE MOZNA :?: To sie juz robi nudne... :angry:

konhad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2006, 21:36

Wszytskiego najlepszego!! Grzesiu- jestes w deche!!

Kto czytal ostatni wywiad Rasiaka na Wp.pl ten wie jaki ten chłopak ambitny i jakie celepostawil sobie na 27 rok swojego zycia :rotfl:

EDIT: A tak pozatym to zgadzam sie w stu procentach z tym co na dole napisal Alexy
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2006, 21:51 przez konhad, łącznie zmieniany 1 raz.

ALEXY

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2006, 21:50

Rasiak jest slaby...ale motyw drewna jest mistrzowski zawsze mozna sie posmiac a to ze chlopaka nie potrafi rac to jest wina jego..po co sie pchal do wielkiej pilki... Bylby moze..gwiazdka w Derby ..chcial zbyt wiele a teraz sie ludzie z niego smieja

GRANDE JUVE
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2006, 08:08

Nie dość że chłopak nie jest w formie to jeszcze rozumkiem nie grzeszy... :whistle: Czytałem z nim wywiad po ostatnim meczu pucharowym w Anglii i jestem bardzo rozbawiony.To nic że zarzucano mu niecelne podania, przegrane pojedynki główkowe i wybrano go najsłabszym zawodnikiem meczu według SKY.Grzesiu powiedział że : jego podania były prawie celne, w powietrzu nie radził sobie najgorzej i że gdyby po strzale Robbiego Keana piłka inaczej odbiła się od słupka to on (Rasiak) byłby strzelcem bramki a nie Jenas... :smile:
Sądzę że dodatkowy komentarz do jego słów jest zbyteczny :wink:

MaX__

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2006, 09:02

:shock: :shock: :shock: :shock:
Grzesiu Rasiak-naszym najwiekszym wzmocenieniem kadrowym,byloby niebranie go na mundial.
To co on robi juz mnie przerasta,
Jest Silny jak Adriano.
Ma instynkt strzelecki niczym Trezeguet.
Technike jak Ronaldinho.
Szybkosc jak Perea.
Glowkuje lepiej niz Koller.

Wniosek,jest tylko jeden grzesiu do juve. :lol: 8)

A tak na,powaznie to...Grzesiu gra tylko dlatego w pilke,ze jest wysoki..
Pamietam jego bramke z Serbia,jak pilka dostal w glowe,a pilka wpadla do siatki..
Grzesiu jest specjalista w takich golach :)

FoRza JuVe !!
"NaDmiaR KłoPotóW SpaLaĆ JaK ZieLoNe Liście"
Juventus & Widzew Forever.
ObrazekJesteś moim wrogiem??
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2006, 11:07

Co wy cgcecie od Grzesia???Jest on mądry,przacowity i ambitny...
Ostatnio gdzieś czytałem z nim wywiad i stwierdził, że to że nie gra w Tottenhamie to nic takiego bo przynajmniej na Mistrzostwa Świata będzie wypoczęty i w dobrej formie :rotfl:
A tak na serio ja osobiście życze panu Grzesiowi wspaniałej kariery klubowej i mnóstwa strzelonych goli i asyst...ale w reprezentacji Polski to oglądać go nie chce...jak sobie przypominam choćby mecz z Anglią to szlag mnie trafia-Old Trafford-kilkadziesiąt tysięcy angielskich kibiców-10 reprezentantów Polski VS. 12 anglików... :angry:

Obrazek
ODPOWIEDZ