Serie A: (10) AC Milan 3-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2005, 17:09

UWAGA!
Zarówno kontuzjowany od dłuższego czasu - Patrick Vieira, jak i nie grający w ostatnim pojedynku przeciwko Sampdorii Genoa - Zlatan Ibrahimovic wznowili już treningi i wygląda na to, iż obaj dostaną szansę gry przeciwko Milanowi.

Pomocnik Juventusu Turyn doznał kontuzji w meczu reprezentacji Francji z Cyprem, napastnik z kolei w pojedynku "Starej Damy" z US Lecce. Pod znakiem zapytania stoi tylko występ Christiana Abbiatiego, choć jest nadzieja, że także on zagra od pierwszej minuty w konfrontacji z zespołem "Rossonerich".

sports.it/calciomercato.com

Jest dobrze :-D

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
nailman86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2005, 17:40

No szykuje sie wielki mecz!!! Ja jestem pełen optymizmu. Myśle, że Juve w takiej formie pokona Milan. Uważam, że na tą chwilę Milan jest słabszą drużyną jak podczas ostatniego meczu pomiędzu nimi a naszym Juventusem.
Juventus natomiast w tym roku jest wg. mnie drużyną zdecydowanie silniejszą od tej, która zdobywała w tamtym roku scudetto...
Jak wiemy ostatni mecz skończył sie wynikiem korzystnym dla nas...
Mój typ:
2-0 dla Juve:
Trezegol i Alex

FORZA JUVE, FORZA ALEX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zlatan18

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2005, 17:51

Jesli wygramy bede w niebie , jesli zremisujemy bede sie bardzo cieszyl ,jesli przegramy to sie nie zdziwie

Dla mnie faworytem tego meczu Jest Milan ,albo remis :? ,wygrac to my napewno nie wygramy i trzeba sie z tm pogodzic :?

Nie moge sobie wyobrazic jakos sytuacji w tabeli gdzie Juventus bedzie mial po 10 meczach 30 punktow :!: Piękne ,ale raczej nie mozliwe :płaczę:
ale.... niestpodzianki sie zdarzaja i moze akurat... :twisted:

Jestem realistą...

Abbiati - Blasi,Thuram,Cannavaro,Zambrotta - Camoranesi,Emerson,Vieira,Nedved/Mutu - Zlatan ,David

Typ:
1:0 :?

FORZA JUVE
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 27 października 2005, 18:52

mnowomiejsky pisze:No.. a jesli juz mowimy o Patricku, to bedzie jego pierwszy mecz z serii pojedynkow Juventusu z Milanem.. wiec wielki mecz zarowno przed nim, jak i przed reszta zawodnikow.
Na przeciwko Milanowi już stanął w walce o puchar Berlusconiego, zdobywając nawet pięknego gola, jednak nie ma co porównywać wagi obu spotkań.
Paolo_Rossi_1982 pisze: Żenujące jest zachowanie TVP i Polsatu sport ... mecz Lille-Man utd. oraz Barcelona - Panathinaikos zamiast wielkiego Juve i zwycieskiego w 1 meczu Bayernu, żenada :rotfl:
Tego poprostu nie da się skomentować :angry: :evil:

Wielki klasyk. Cóż to będzie za spotkanie. Wciąż jeszcze żyję wydarzeniami z 8 maja tego roku. Piękne!
To będzie tak trudny pojedynek jak ten z Bayernem. Indywidualne błędy mogą zadecydować o wyniku. Cieszę się, że wraca Vieira, wystąpimy w silnym składzie.
Ciężko jest mi cokolwiek prorokować. Mam dziwne uczucie, że będzie remis, oczywiście wierzę w wygraną całym sercem. Jednak zgadzam się z UlTrAs'em, to wielki Milan, który nie może sobie pozwolić na porażkę z nami, nie zapominajmy o tym, oni też mają o co walczyć. W przeciwieństwie do niektórych, ja nie jestem spokojny, boję się tego meczu, bo w takich pojedynkach niczego nie można przewidzieć.

Niemniej jendak wierzę w okrągłe- 10 zwycięstwo z rzędu, w dodatku nad Milanem, to byłoby coś cudownego, jesteśmy w niebie i obyśmy tam pozostali jak najdłużej. Nadszedł czas naszego panowania i to musimy udowadniać w każdym meczu :twisted: Liczę, iż uda nam się wygrać róznicą 1 gola. Wszystko zależy od piłkarzy bo potencjał mamy nieobliczalny.

Mam nadzieję, że w bramce stanie Abiatti, bo Chiemnti już pokazał w pucharze Berlusconiego, że potrafi puścić ,,babola''. Obronę zestawiłbym tak: Pessotto na prawej, wolę postawić na doświadcoznego zawodnika, Chiellini może się spalić jak z Bayernem. Dalej Thuram i Canna, Zambro.
Pomoc...Camor, Puma, Vieira i Nedved, Mutu niech wejdzie na podmęczonych rywali. Atak? Pewniak to Treze, chociaż każdy wie, że u jego boku wyjdzie Ibrahimović.

Szkoda, że jest tak napięty terminarz :think: Zawodnicy na pewno będą trochę odczuwać poprzednie pojedynki, a w środę już Bayern. Nic, to jak wojna, musimy ją wygrać :twisted:

FORZA JUVENTUS :!:

Obrazek
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2005, 19:59

to jest jeden z tych meczow, o ktorych mowie: nawet jak przegraja, to przeciez nic takiego, bo przegrac z Milanem na ich terenie to nie jest wstyd. ale czy tym razem nie powinnismy oczekiwac czegos wiecej? te 9 kolejnych meczow bez porazki na pewno rozbudzilo nasze apetyty, ale mysle, ze najwyzszy czas na remis :| nie zebym sie go nie umial doczekac :naughty: co to, to nie. ale po 12 bezkompromisowych spotkaniach wkoncu ten podzial punktow musi nadejsc. a ze jest przed nami mecz na San Siro, to remis wstydu nie przyniesie, a wrecz przeciwnie - wzbudzi respekt. nie mowie tu o wygranej, bo zdaje sobie sprawe, ze to jest niezmiernie trudne. udalo sie w zeszlym roku, ale wowczas byl to decydujacy moment sezonu. jak bedzie teraz? czas pokaze...

ForzaJuve_Adam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2005, 21:23

Oczywiście jak wszyscy tutaj ja rownież liczę na zwycięstwo, aczkolwiek nie zmartwi mnie remis. Wydaje mi się, że nie przegramy tego meczu - czemu?? sam nie wiem... Przeczucie czy coś... :)
Na bramce wystąpi Abiatti (to już chyba pewne) a to dobrze. Oby chciał coś udowodnić działaczom Milanu. Chimenti byłby chyba zbyt niepewnym punktem jak na rangę tego meczu.
W obronie też chyba nie mamy za dużo zmartwień poza tą "sławną" prawą stroną. Jeżeli wystąpi Zambro - bardzo dobrze (oby się tylko wtedy Chiellini sie spalił po drugiej stronie jak w meczu z Bayernem), jeżeli Pesotto to również dobrze, bo to piłkarz z doświadczeniem, które będzie potrzebne w tym meczu.
W pomocy chyba żadnych problemów nie mamy. Mam nadzieję na dobry występ Vieiry, bo od niego w tym meczu będzie wiele zależało. Wraca Camoranesi, co mnie bardzo cieszy bo jest to wielce wartościowy piłkarz. Jeżeli Nedved zagra tak jak potrafi (lub potrafił :roll: ) to zarówna na prawej (Camor) jak i na lewej stronie będziemy niesamowicie groźni. Emerson oby tylko czyścił porządnie, a Vieira już tam sobie z przodu da radę :P A tak na poważnie to obaj powinni zagrać na równym, wysokim poziomie, bo jeżeli się myśli o pokonaniu Milanu to każdy musi dać z siebie wszytsko.
Co do ataku to tutaj nie ma wątpliwości - jeżeli jeden z napadziorów będzie grał gorzej, to na ławce mamy takich zmienników, że każdy może pozazdrościć.

Oby było jak najlepiej...

PS. Gdzie mogę obejrzeć ten mecz na Platformie Polsatu?? Jakis chiński kanał może być... Żeby tylko mecz był... :)

Obrazek
Obrazek
0k0m4N

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 października 2005, 23:25

Będac Optymista powiem ze wygramy ten mecz 1-2
Jednak wynik 1-1 także by mnie zadowolil. W tamtym sezonie pokazalismy ze San Siro jest do zdobycia.. Teraz mamy Vieire <Brak Buffona :((> I jakze znakomita forme na pólwyspie Apenińskim..

Mój typ:

Milan 1-2 Juventus
'Kaka ,'Ibrahimovic,'Nedved/Emerson

Aleksander Wielki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2005, 00:05

Musimy Wygrać!!! Jeszcze pogrążyć Romoę i runda jak mażenie!!! :D

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2005, 08:19

Aleksander Wielki pisze:Musimy Wygrać!!! Jeszcze pogrążyć Romoę i runda jak mażenie!!! :D
O w mordę, poraziłeś mnie swoją ortografią ... :shock: i nie tylko :wink:
marzenie ...

Jest!Wreszcie!To na co tyle czekałem.Nasz najważniejszy sprawdzian w Serie A i to na podwórku naszego rywala.Aż ciarki mnie przechodzą na myśl takiego rozwiązania jakie zapadło w poprzednim sezonie :whistle:

Milan będzie trudnym przeciwnikiem i nie ma się co oszukiwać że nasze ewentualne zwycięstwo będzie wielkim trudnym wyczynem aczkolwiek realnym :twisted: Z roku na rok mecze z Milanem na San Siro wprowadzają mnie w nastrój nostalgi i zawsze typuje że niestety Milan wygra albo mecz się skończy remisem.Tym razem jest jednak inaczej.Juventus musi wygrać ten mecz, stać go na to pokonać Milan na San Siro.Nasza przewaga wzrasta do 8 pkt czyż to nie piękny scenariusz?

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2005, 11:27

Juventus... moim zdaniem forma jest wysoka akurat na milan, choć trzeba ja tez osczedzac na lige mistrzów 8) Ostatnie dziewięć spotkań w lidze włoskiej przeszliśmy jak burza, 9 wygranych, zero remisów , zero przegranych,... nie jedna drużyna chciałaby być w takiej sytuacji. Ale warto też zwrócić uwage na Chelsea Londyn która w lidze angielskiej ma podobny bilans spotkań co gigant z turynu... 9 zwycięstw i 1 remis... równie zdumiewający... jeśli chodzi o bilans bramkowy to nie ma też co narzekać. Dwie bramki straciliśmy dotychczas, natomiast 4 straciła Chelsea. Bilans obu drużyn warto porównać i stwierdzić kto Ligę mistrzów ma szanse wygrać. Jeśli chodzi o różnice między Juve a Milanem, to zauważyć po tych 9 kolejkach można tylko to, że juve jest bardziej czujne w obronie i traci znacznie mniej bramek w porównaniu do pamiętnego sezonu 2003/2004. Mecz na szczycie jak zwykle wywołuje wiele kontrowersji w mediach jak i u fanatyków obu klubów. Tak samo dzieje się u mnie, bo wierze w zwycięstwo tak jak to zrobiliśmy ostatnim razem na san siro czyli 1-0 trezeguet 28 minuta, aczkolwiek wydaje mi się że znów ktoś będzie chciał nam w tym przeszkodzić. Dla mnie tamten mecz był troche wypatrzony przez Coline, nie wiem dlaczego ale takie miałem spostrzeżenia i dalej trzymam się tej tezy, że zależało temu światowej klasy sędziemu na wygranej mediolańczyków. Najbardziej pamiętam jego grymas twarzy po zakończeniu nie słusznie po 6 minutach, mimo że doliczonych było 3. To są moje chore teorie. Nie wiem jak będzie tym razem, ale znów czuje, że jak nie sędzia to pech, którego nam ostatnio w kadrze nie brakuje może przeszkodzić, aczkolwiek szczęśliwy bym był jak wynik będzie sprawiedliwy i nie pozostawiający żadnych niedomówień.
Jeśli chodzi o kadrę Juve to jestem niezmiernie szczęśliwy z powodu powrotu do składu Vieiry, który dla mnie jest najlepszym zawodnikiem we lidze włoskiej ;) Zlatan tez powraca, choć ostatnimi czasy prezentował się co najmniej średnio. Nie wiem jak może wypaść z Milanem, jeśli w ogóle uda mu się wybiec na boisko. Niezwykle pożyteczny ale niestety też nieskuteczny&#8230; W ataku na 100% powinien wyjść Trezeguet, który gra i strzela jak na zawołanie.. co prawda nie tak jak Toni, ale jak dla mnie jest niezwykle skuteczny w tym co robi. W Pomocy zapewne zobaczymy Camoranesiego, Emersona, Vieire i Nedveda. Jak to będzie tak wyglądać to nie powinno być źle :) Jedynie wybór napastników może przynieść Capello małe problemy, ale wyjdą Ci co wyjść powinni, a on wie najlepiej kto.. hehe obrona i bramkarz to już nie jest problem dla naszego trenera :) Z tego Co wiem to Milan wybiegnie tylko bez shevy, pyzatym reszta zawodników czuje się nieźle, jak wiemy nesta i pirlo wyzdrowieli już na ten mecz. w ataku pewnie na szpicy zagra gillardino w pomocy kaka, seederf, pirlo, gattuso&#8230; zobaczymy jak to będzie wyglądało za kilkanaście godzin, miejmy nadzieje ze wynik będzie dobry dla bianconerich&#8230; ja jestem nastawiony optymistycznie więc tylko pozostało mi czekania do pierwszego gwizdka:) osobiście chciałbym widzieć wynik 2-0 bądź 2-1 dla Juve, z bramkami treze i del piero :) Forza Juve! Tylko mogę powiedzieć na koniec.

Nedved11rulez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2005, 11:34

Jestem Ciekaw Czy Abiati Sie Popisze :angry: Tak jak Na Meczy Z Bayernem
Ale Jestem Dobrej Mysli :D

Obrazek
I’m gonna run away and never wonder why...
I’m gonna run away and open up my mind...
darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2005, 16:48

Wielki szlagier na San Siro juz jutro. Lider i wicelider SerieA. Zapowiada sie arcyciekawe spotkanie.
W duzo bardziej komfortowej sytuacji jest Juve. To Milan musi ten mecz koniecznie wygrac, żeby juz teraz nie stracic kontaktu z liderem. To Milan będzie musiał atakować. Oni napewno tego meczu nie odpuszcza. Dlatego trzeba podejśc do tego spotkania w pełni skoncentrowanym - to nic, że na papierze bedziemy faworytami, to nic że pobilismy rekord zwycięstw na rozpoczecie sezonu. Spotkania nie mozna odpuscic tak, jak tego z Bayernem, bo wynik w takim przypadku też mjógłby byc podobnym.....
Im dłuzej w meczu bedzie utrzymywał sie remis, tym powinno byc lepiej dla Juve.... to Milan bedzie grał pod presją - bedzie chciał koniecznie wygrać by zblizyc sie do Juve na 2 pkt. Jak wiadomo nerwy nigdy nie sa dobrym doradcą, więc wg mnie bardzo prawdopodobnym rezultatem może być zwycięstwo 1:0 i bramika zdobyta w koncówce meczu. Ach - ile bym dał za taki rezultat.
Do składu wraca Vieira - miejmy nadzieje, że przerwa w grze nie wpłyneła źle na jego forme i że z Milanem zaprezentuje pełnie swoich możliwości.
Mamy bardzo silna drużyne i trzeba to udowodnić - jest naprawde duza szanse, żeby pokonać Milan, jednak by tak sie stało trzeba zagrac nie na 100, lecz na 110%.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
T-Bar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2005, 16:57

Nedved11rulez pisze:Jestem Ciekaw Czy Abiati Sie Popisze :angry: Tak jak Na Meczy Z Bayernem
Ale Jestem Dobrej Mysli :D
Musze cię zmatwić Capello podał że Abbiati nie zagra bo... UWAGA!! ma zapalenie migdałków :doh: sam nie wiem co mam otym myśleć moze to jakis aneks do umowy hmm..

Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2005, 18:02

W wywiadzie dla włoskich mediów Capello zapewnił iż Abiatti nie zagra w meczu z Milanem... :? Powodem jest zdrowie piłkarza, migdałki a nwet zapalenie spojówek są wymieniane przez media. Nie wiem ile w tym prawdy no ale faktem jest że Abiatti nie zagra w tak ważnym meczu dla nas. I tu sie rodzi pytanie typu, czy Antonio nas wspaniały zmiennik ( w tym sezonie :D ) poradzi sobie z atakiem milanu?? :think:

http://www.juvezone.net/
http://www.juventus.ys.pl/

Co wy o tym sądzicie?? :|

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 października 2005, 18:52

Mr Cezary pisze:mysle, ze najwyzszy czas na remis
Taaaa?? Ile to już było tych czasów na remis?? :wink:
ForzaJuve_Adam pisze:Na bramce wystąpi Abiatti (to już chyba pewne) a to dobrze
Ja tego nie chce komentowac .... dopoki Gigi nie wroci to musimy uwazac bo Abbiati jest za cienki na obsade bramki w Juve.
Paolo_Rossi_1982 pisze: Mam cichą nadzieję, że nie zagra Sheva
Ja też ale nawet jak zagra to trzeba sobie umiec radzic z takimi napastnikami jak Sheva jak sie mysli powaznie o LM.

Typ : 0:1
Bramka : Trezeguet albo Ibra

Myślę, że mimo wszystko wywieziemy te 3 pkt z San Siro. :D

Zablokowany