Serie A: (01) JUVENTUS 1-0 Chievo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2005, 13:17

Ja-JUVE-nek pisze:Obie mediolańskie dryżuny podejmują beniaminki z którymi nie będą mieli nawet najmniejszych problemów i zapewnią sobie po 3 pkt.
Wiesz, jak to mowia nigdy nic nie wiadomo.. No bo jak by sobie chciec przypomniec poczatek poprzedniego sezonu i pierwsze mecze Milanu, wlasnie z beniaminkami... :roll:
Ale na wpadke z naszej strony jak najbardziej raczej nie mozna sobie pozwolic.

Trebor87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2005, 13:35

Widze, że wielu z was obstawia pewne zwycięstwo Juventusu, ja niebyłbym takim optymistom choć oczywiście wierze w zwycięstwo swojego zespołu. Jak już ktoś napisał Chievo niewygrało z nami odkąd awansowali do Serie A, więc sądze, że mogą być z tego powodu dodatkowo zmobilizowani (zresztą jak każdy zespół grający na inauguracje z mistrzem kraju)
Typuje nasze zwycięstwo 2:0 po dwóch bramach Trezeguet :)
Mam nadzieje, że na stadionie panować będzie miła i rodzinna atmosfera i niebędzie już takich problemów z frekwencją jak w zeszłym sezonie :!:

FORZA JUVE !!!

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2005, 02:17

Trebor87 pisze:Mam nadzieje, że na stadionie panować będzie miła i rodzinna atmosfera i niebędzie już takich problemów z frekwencją jak w zeszłym sezonie
Po to wprowadzili bilety po 1euro żeby takich problemów nie było :wink:

3punkty... To jest cel, co do którego wszyscy mamy podobne zdanie :D Czyli nie ma innej możliwości niż ta by pozostały one w Turynie :!: Pierwsze mecze o stawkę są zawsze bardzo ciężkie, ale z rywalami pokroju Chievo nie można pozwolić sobie na wpadki. Mam nadzieję że Juve nie zlekceważy rywala i pewnie wygra to spotkanie. Mój typ to 3:0 8) Najważniejsze aby marsz po 29 Scudetto zacząć od zwycięstwa, ale o to chyba możemy być spokojni :)
mnowomiejsky pisze:No bo jak by sobie chciec przypomniec poczatek poprzedniego sezonu i pierwsze mecze Milanu, wlasnie z beniaminkami...
Powtórka ze strony Milanu mile widziana :twisted:

Obrazek
Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2005, 08:46

Ważne zeby dobrze zacząc wie Juve bedzie cisło od poczatku i wygra gładko 3-0 albo 3-1.Bramki strzelą Treze Zlatan i Mutu. A na dodatek Juve musi sie dobrze pokazac przed kobietami i dziecmi którzy wejdą za 1 euro :rotfl: :rotfl:

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2005, 11:29

Sezon temu Juventus w 1 kolejce pokonal Brescie 3:0, dwa sezony temu z Empoli bylo 5:1, trzy sezony temu jak dobrze pamietam bylo 4:0 z Atalanta... mam nadzieje ze dzisiaj bedzie podobnie :-D Powiem wiecej: musi byc podobnie :!: Ciekaw jestem jak spisze sie Abbiatti i jaka bedzie frekfencja na Delle Alpi... o reszte sie raczej nie martwie :wink:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2005, 11:54

DamKam pisze:Sezon temu Juventus w 1 kolejce pokonal Brescie 3:0, dwa sezony temu z Empoli bylo 5:1, trzy sezony temu jak dobrze pamietam bylo 4:0 z Atalanta... mam nadzieje ze dzisiaj bedzie podobnie :-D Powiem wiecej: musi byc podobnie :!: Ciekaw jestem jak spisze sie Abbiatti i jaka bedzie frekfencja na Delle Alpi... o reszte sie raczej nie martwie :wink:
Z Atalnatą było 3-0 a jeszcze sezon wcześniej 4-0 z Venezią :) Jak więc widać początek zawsze zaczynamy od mocnego uderzenia, oby tym razem było tak samo. Najważniejsze są jednak 3 pkt.

O meczu nie ma co się rozpisywać, nie mamy innego wyjścia, jak wygrana na inagurację przed własną publicznością. A i skład się skompletował :twisted:

Obrazek
KINIEK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2005, 12:01

Juventus ostatnimi laty dobrze zaczynał sezon, więc myślę, że i w tym będzie podobnie. W poprzednim sezonie z Chievo w Turynie wygraliśmy 3-0, tym razem obstawiam tak samo. Liczę na to, że Trezeguet coś strzeli i będzie przez cały sezon utrzymywał dobrą formę. Ciekaw jestem też jak będzie się spisywać defensywa JUVE, bo w sparingach nie szło najlepiej. Chciałbym aby było tak jak rok temu, do 10 kolejki bilans bramek 20-2 8) to było coś, chociaż nie liczył bym, że z Abiattim będzie aż tak dobrze. No cóż zobaczymy za kilka godzin w jakiej formie JUVE.

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2005, 12:41

Kolejny sezon, kolejny cel w postaci następnego Scudetta. Jest to zadanie o tyle trudniejsze, gdyż nie od dziś wiadomo, że o wiele ciężej jest bronić tytułu, aniżeli o niego walczyć. My stoimy w tej mniej komfortowej sytuacji, Mediolan nas goni, my zaś musimy zachować maksymalną koncentrację i nie popaść w zbytnio pewność siebie, która może nam utrudnić wygrywanie. Na początek Chievo, czyli zespół nieobliczalny, potrafiący sprawić dużo kłopotów każdej drużynie ze stawki Serie A. Słusznie zauważyliście, że sztukę inauguracji w poprzednich sezonach opanowaliśmy niemal doskonale, lecz jest to najmniej istotne w tej chwili. Niezwykle interesujące wydarzenie, zastanawia mnie skład, wynik oraz dyspozycja poszczególnych graczy. Mam nadzieję, że wszystko potoczy się po naszej myśli.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2005, 12:46

Obstawiam 3-0 za sprawą Zlatana 2x i Mutu. Mam nadzieje, że nie będzie rzadnych kontuzji, bo to naprawde wyglądałoby jak jakieś fatum :prochno:

PS: do kiedy trwa mercato? do rozpoczęcia się 1 meczu sierie A czy do końca sierpnia

EDIT:

Dzieki Juve_10
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2005, 18:27 przez koki90, łącznie zmieniany 1 raz.

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2005, 13:06

Dzisiaj zobaczymy zwycięskie drużyny i cała pierwszą kolejkę we wczorajszych meczach zwycięsko wyszły Fiorentina 2-1 z Sampdorią i Livorno pokonało 2-1 już nie pamietam skleroza na mnie działa :-D I mam nadzieję , że Juventus nainaugurację sezonu rozwali piłkarzy z Chievo Verona 8) . Juventus musi sie postarac mój wynik to 3-0 dla Juve wymarzony , ale już dziś po 22 zobaczymy jaki będzie prawdziwy wynik 8) Vieira zadebiutuje od 8 lat w Serie A tym razem w barwach Juve :wink: Mam nadzieję ,że zwycięsko 8)

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2005, 13:30

Zaczyna się. Wielkie emocje i wielkie nadzieje kibiców Starej Damy. Chievo Verona to klub bez wątpienia nie obliczalny, który trzeba szanować. Chcę zauważyc jednak, że w dotychczasowych pojedynkach Juventus - Chievo w Serie A zawsze wygrywał Juventus. Werończycy nigdy nie zdołali urwać nam choć jednego punktu. Liczę więc iż nasza dobra passa zostanie podtrzymana, że pewnie pokonamy Chievo, że nie pozostawimy złudzeń tym którzy nie wierzą w obronę tytułu przez Juventus. Gramy u siebie, mamy praktycznie wszystkie atuty po swojej stronie. Myślę że odniesiemy pewne zwycięstwo 2-0 lub 3-0. Mój skład na mecz:

Abbiati - Zebina, Cannavaro, Thuram(Kovac), Zambrotta - Camoranesi, Vieira, Emerson, Nedved - Ibrahimovic, Del Piero (choć pewnie zagra Treze).

Mój typ: 2-0 (1-0)
:ball: Vieira i Del Piero

Juve_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2005, 13:33

koki90 pisze: PS: do kiedy trwa mercato? do rozpoczęcia się 1 meczu sierie A czy do końca sierpnia
Do konica sierpnia. :-D

Wracając do tematu to Juve tak jak w ostatnich sezonach musi zacząć z impetem.Obstawiłem wynik 3-0 ,a pierwszą bramke syrzeli Ibrahimovic. :twisted:
Mam nadzieje ,że będzie dużo kibiców :prochno:

Gość

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2005, 14:11

Ja jestem przepełniony optymizmem, mam nadzieje, że Juve wygra 5:0. Trezeguet rozpocznie szczelanie, Ibra popisze sie hat-trick-em, a przedstawienie zakończy Wielki Alex !!!!!!!!!!!!!!! :dance:

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2005, 14:23

Początek sezonu 2005/2006 rozpoczniemy w meczu z Chievo. Przeciwnik nie jest napewno bardzo wymagający, aczkolwiek lekceważyć go nie można bo ten zespół nie raz w rozgrywkach ligi włoskiej sprawił nie mała niespodzianke. JUventus jako faworyt tego spotkania i jeden z głównych zespołów typowanych do zwyciestwa w Serie A, w tym meczu postara sie udowdnić i pokazać wszystkim, ze mecz o superpuchar włoch to tylko wypadek przy pracy. Piłkarze napewne będą bardzo zmotywowawni i głodni zwycięstw w lidze( przedewszystkim wysokich zwycięstw ) . Sam wierze w sukces Juventusu w lidze i znając składy rywali, wiem że jest to całkiem możliwe. Głośne trasnfery Milanu (gilradino, veri, jankulovski i vogel) i Interu ( figo , samuel , solari , pizzaro ) napewno pomogą rywalom, aczkolwiek dla mnie wzmocniena interu nie sa wcale aż takie dobre, ponieważ znów może powtórzyc sie sytuacja z przed roku. Kupowanie typowo ofensywnych piłkarzy do zespołu który gra defensywną piłke jest dość śmieszne... dlatego gra interu jest w kratke. Te czy inne transfery robią wrażenie aczkolwiek wzmocnienia Juve są bardziej przemyślanie i konkretne.
Kovac - doświadczony obrońca jako zmiennik thurama albo cannavaro już nie raz w sparingu pokazał, ze jest wart noszenia biało czarnej koszulki.
Vieira z kolei jest zawodnikiem defensywnym i doskonale pasuje do taktyki Capello. Pokazał już w sparingach, ze jest wart tych pięniędzy. Ja od jakiegoś czasu uważam go za najlepszego defensywnego pomocnika świata, a zmianna barw być może pomoże mu żeby być jeszce lepszym od innych :) 8)
A co do meczu to ważne jest zwycięstwo, ponieważ warto od początku już tworzyć przewage nad przeciwnikami. Myśle, że wynik 2-0, 3-0 leży w naszym zasięgu i nie sądze, żeby jakieś zespoły w pierwszej kolejce wygrywały wyżej 8) skład, według mnie jest silny, mimo kilku kontuzji :) bramki zlatana i del piero mile widzane:D

Zlatan18

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2005, 15:24

Mecz bedzie w necie ,jak ktos ma 256kb/s to moze spokojnie ogladac 8)

Wystarczy miec program SopCast ,i w tym programie uruchomic kanał "football live" :twisted:

Pozdro

P.s teraz leci mecz interu - cieniacy :smile:

Zablokowany