Cassano w Juve, Del Piero w Milanie??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2005, 19:55

konsola pisze: Mam nadzieje, że do tego nigdy nie dojdzie, a tak pozatym działacze Juve straciliby swoją największą gwiazdę oraz ogromne źródło dochodu, bo jak ktoś może nie wie ponad połowa ludzi przychodzi na mecze tylko dla Del Piero.
no z tą połowa ludzi to nie przesadzajmy. A z pieiędzmi to masz rację - ale nie chodzi tu o pieniądze z biletów tylko z gadżetów: koszulki z jego nazwiskiem, jakies pewnie kubki,koszulki i ogólnie gadżety z jego podobizną.

A co do tematu to nie zrobiłby chyba tego kibicom. Poza tym jeśli by odszedł do Milanu to tam też by w podstawowym składzie nie grał - Schevczenko, Gilardino. Więc trzeba miec nadzieje że to zwykła plota. :pray:

Obrazek
Milanello

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2005, 20:29

Modle sie o to jak Wy żeby to była tylko plota. :pray: Za tym przemawia fakt że w Milanie też by grzał ławe. Bo duet Sheva - Gilardino będzie na pewno podstawowy. Tylko że Ancelotti mówi że mógł by grać jak Kaka' za napastnikami, Juve nie gra takim ustawianiem a Milan gra z ofensywnym pomocnikiem.

Chyba co nie którzy z Was nie wiedza że Del Piero nie jest już gwiazdą Juventusu. Symbolem tak ale nie gwiazdą a jak oceniacie jego świetność po jednym zagraniu w meczu to gratuluje obiektywizmu. Po wczorajszym chyba trzeba go skreślic na zawsze za ten kiks idąc oczywiscie waszym tokiem myślenie.

I nawet ta przewrotka na San Siro w Mediolanie nie da mu już palmy pierwszeństwa w drużynie on już bedzie numerem 3 a jak Capello postawi na Mutu to nawet cztery tylko pan Bóg wie jak zachowa sie Del Piero bo to będzie dowód że trener go już spisał na straty. A działacze mogą poprzeć trenera bo wyniki osiaga. Tak jak zrobił Moratti i będzie załował już nie długo.

I nie zapominajcie że Cassano miał być graczem Juve od roku a teraz może zakonczyć sie tym ze będzie grał w Milanie tylko Roma musi przyjać pewna oferte. I to w interesie Romy jest by Milan ja złozył i ją złoży. Zobaczycie :D Ławka Milan dobra sa gracze wypożyczeni który robią wrażenie tylko Spelletti musi wybrać i zawołać odpowiednia kwote.

Inter z superpucharem ale niech mają starczy im na lata jak mistrzostwo Chelsea na kolejne 50 lat.

Możecie zmienić te barwy ?? Rossonero na zawsze 8)

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2005, 20:35

Milanello pisze: I nie zapominajcie że Cassano miał być graczem Juve od roku
I bedzie.
Milanello pisze: teraz może zakonczyć sie tym ze będzie grał w Milanie
Ta, wkoncu byl o tym az jeden news :lol:
Milanello pisze: tylko Roma musi przyjać pewna oferte.
Oferte od Juve :]
Milanello pisze:I to w interesie Romy jest by Milan ja złozył i ją złoży.
Mr. Galliani?
Milanello pisze: Zobaczycie :D
Tak tak.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
kacper_ht

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2005, 21:55

I nawet ta przewrotka na San Siro w Mediolanie nie da mu już palmy pierwszeństwa w drużynie on już bedzie numerem 3 a jak Capello postawi na Mutu to nawet cztery tylko pan Bóg wie jak zachowa sie Del Piero bo to będzie dowód że trener go już spisał na straty. A działacze mogą poprzeć trenera bo wyniki osiaga. Tak jak zrobił Moratti i będzie załował już nie długo.
No sorry - to który będzie to pokaże sezon. Mutu będzie próbowany na skrzydle, byc moze jako dubler Nedveda. Sezon będzie ciężki i długi, więc nie mozna tak stawiac sprawy.

Tak samo w Milanie - Inzaghi i Vieri to nr 3 i 4, wiec czy to oznacza ze nie będą w ogóle grać ? Vieri moim zdaniem w obecnej formie jest ciut lepszy mimo wszystko niz Gilardino (ale na obecną chwilę...)

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2005, 23:27

Bez jaj już!! Nie lepiej założyć jeden topic i tam wypisywać tego typu "newsy" o ile to można tak nazwać. Cassano przedzie do Juventusui to jeszcze w tym Mercato powtórzy się to co rok temu ze Zlatanem i Canną. Del Piero w Milanie?? prędzej by skończył karierę a zresztą: Gil , Szewa, Vieri , Pippo i jeszcze DP :D . Jeszcze Milan chce Cassano , przez Media stają się drugim Chelsea czyli "Kogo Milan Nie Chce".

Temu Tematowi można wierzyć w 50%

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 00:47

Cassano w Juve - jak najbardziej jestem za. Del Piero w Milanie - absolutnie nie. Myślę, że transfer Alexa do Milanu jest tylko i wyłącznie wymysłem szukającego sensacji dziennikarza (lub dziennikarzy). Wystarczyło, że Ancelotti powiedział o Del Piero że jest piłkarzem którego chiałby mieć każdy trener a już zrobiono wielką sensację. Transfer taki jest nie możliwy. Myślę że klub nigdy nie zrobił by tego swoim kibicom, to byłby potężny cios. Jeśli jednak Alex znalazłby się w takiej sytuacji jak Vieri w Interze (choć osobiście niewyobrażam sobe takiej możliwości i na 100% jestem przekonany że takowej nie będzie) to nie miałbym pretensji do niego gdyby odszedł do Milanu.

Milanello

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 02:04

Dj Juve ale Ty na tym forum widziałeś z 50 nowych gracz w Juve i w każdej plocie szukałeś argumentów. Wysterczy przejżeć tematy transferowe. Jak narazie był jeden news o Cassano w Milanie ale to nie od newsów zależy ale od pieniedzy. Teraz moge napisać jak na bramkarza nie macie to Cassano chcecie ? :> to nie chodzi to jakiś docinki bo ja jestem zdanie że to był tylko ładny gest.

A uważaj bo z Cassano też sie przeliczysz. Tak jak z Alberto Gilardino o którym tu pisałeś jak o nowym nabytku Juventusu. Roma będzie pod presią kibiców i euro a jestem pewny że jak trzeba będzie to Milan da wiecej niż Juve i wszystko będzie zależało od Cassano który od roku sie szykuje do wyjazdu do Turyny ale jakoś nie może i nawet nie mówi o tym. Transfer Vieriego był zaskoczeniem dla każdego i teraz tylko czekać aż Milan znów zaskoczy. Swoich kibiców. Przejście Jankulovskiego było niczym pokazaniem tego co Juve nie może. Bo jak prezydent Udinese nie chciał zaczynać rozmów od kwoty niższej niż 9 milinów to Juve nawet do rozmów nie usiadło. Nie wiem czy wiesz wogóle. 8)

Skalagrim

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 08:09

Panowie i Panie, to co oni pisza jest malo realne... Jak mozna wogle to brac pod uwage gdy Capello powiedzial z wielkim usmiechem :-D "Del Piero w Milanie?? Bez komentarza" To chyba mowi samo za siebie... A Cassano w JUVE? I po co to nam? Jak by nie bylo Ibry, Trezegola, Zalayety, Mutu i oczywiscie Alexa to by byl potrzebny ale w takim wypadku chyba jednak nie jest... Te wiadomosci to po prostu Kaczki dzienikarskie i tyle.
Pozdro for all!
FORZA JUVE FORZA WISLA KRAKÓW!

BLA!
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 09:15

Prawda jest taka, ze w światku transferowym panuje totalna posucha mimo mercato. Gdzie te spektakularne transfery jakimi swiadkami bylismy jeszcze 3-4 sezony temu. A skoro jest posucha to trza jakąś plote wymyslić.

Del Piero praktycznie odkad pamietam w lecie "zawsze gdzies mial przejsc". Jak nie Real, to Roma, jak nie Roma to Palermo, jak nie Palermo to jakas inna wielka druzyna itp itd. Przy okazji tych plotek pojawialy sie komentarze trenerow ktore zawsze oscylowaly w okół "Kazdy chcialbym miec w składzie Del Piero". I bez względu czy Alex byl na szczycie czy w dołku. Teraz wymyslili Milan... Ale co z tego? Del Piero kryzys z Capello juz przeszedł (oficjalnie tak sie mowi). A to ze nie wyszedl mu mecz w Superpucharze... Trudno zdarza sie (choc teraz bedziemy coraz czesciej to ogladac).

I wbrew wszystkiemu kibice na Delle Alpi ciagle mu kibicuja. Sa z nim na dobre i na złe. Kto byl po stronie Aleksa w niedawnym konflikcie? Kibice. Przeciez chyba częściej byl wygwizdywany Capello.
W okol tego newsa nalezy przejsc z dystansem. Ot co.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 10:23

No!! Wkońcu cos ciekawego w tym oknie transferowym. Bo juz zaczynałem sie nudzić 8) i mysle, że podobnie inne osoby też i to te siedzące znacznie wyzej niż ja. Trzeba przyznać, że mercato nie obfituje w jakies wielkie, spektakularne transfery. Najlepszym sposobem bedzie więc wymyslenie jakiejś plotki, o której stanie sie głośno.
Bo ja nie zamierzam podchodzic do tej informacji inaczej, jak tylko do plotki. Nie wierze, żeby Alex odszedł z Juve, on za wiele zawdzięcza temu klubowi, a ten klub jemu. Tymbardziej, że miałby odejśc teraz, kiedy jak sie nie myle brakuje mu 7 bramek by zostać najlepszym strzelcem w histori Juve.
Po raz kolejny wraca tez inna sprawa: Del Piero zagrał fatalny mecz, ofrazu wszyscy go skreślają, mówią, że juz nigdy nie wróci. Wcześniej rozegrał fantastyczne spotkanie na SanSiro z Milanem, imponował w końcówce sezonu, popisywał sie w Japoni - mówiło sie o wielkim powrocie. Każdy chyba wie, czego mozna sie spodziewać obecnie po Alexie - nie ma sie co oszukiwać - nie wróci już ten Del Piero z dawnych lat, ale to cały czas jest ten sam zawodnik, który ciagle może jedna kacja zmienic losy spotkania, tylko że teraz na te akcje trafiaja sie znacznie rzadziej. Dajmy czas Alexowi - ja zawsze bede w niego wierzył, on był jest i niezaleznie od wszystkiego bedzie moim idolem.
Milanello pisze: Teraz moge napisać jak na bramkarza nie macie to Cassano chcecie ?
Przejście Jankulovskiego było niczym pokazaniem tego co Juve nie może. Bo jak prezydent Udinese nie chciał zaczynać rozmów od kwoty niższej niż 9 milinów to Juve nawet do rozmów nie usiadło.
Tutaj bym się nie zgodził. Moggi znany jest z tego, że nie lubi wydawać na transfery ogromnych pieniedzy, ale gdy naprawde zalezy mu na jakims zawodniku, to na pewno może ruszyc portfelem i mysle, że jest w stanie zaoferować nie mniej niz Milan. Nie będe tutaj przypominał informacji pojawiających się w trakcie sezonu a zadłużeniu klubów SerieA. Każdy pamieta gdzie tam było Juve ( no tego mozna nie pamietać, bo Juve tam praktycznie nie było :-D ) i każdy pamieta gdzie był Milan.
Bez sensu było wydawanie duzych pieniedzy na bramkarza, gdy wiadomo jest, że miejsce golkipera w Juve zarezerwowane jest dla Buffona - nie znajdziemy lepszego bramkarza, a Gigi i tak wróci na najważniejszą część sezonu.
Mysle, że gdyby Juve nie miało pieniedzy na wielkie transfery to bez wachania przyjełoby oferte od Chelsea za Trezegueta. Poczekajmy do końca Mercato, a wtedy zobaczymy co jeszcze szykuje Moggi.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 10:52

Milanello pisze:Dj Juve ale Ty na tym forum widziałeś z 50 nowych gracz w Juve i w każdej plocie szukałeś argumentów.
Tak? To prosze, podaj mi nazwisko zawodnika co do ktorego bylem pewien ze przejdzie do Juve (poza Cassano).
Milanello pisze: Wysterczy przejżeć tematy transferowe.
Przegladaj.
Milanello pisze:Jak narazie był jeden news o Cassano w Milanie ale to nie od newsów zależy ale od pieniedzy.
Tu sie mylisz, bo wszystko zalezy od Antonio Cassano :]
Milanello pisze:Teraz moge napisać jak na bramkarza nie macie to Cassano chcecie ? :>
Nie mamy? a to ciekawe.
Milanello pisze:A uważaj bo z Cassano też sie przeliczysz.
Nie uwazam.
Milanello pisze:Tak jak z Alberto Gilardino o którym tu pisałeś jak o nowym nabytku Juventusu.
:rotfl: Mozna zapytac kiedy? :lol:
Milanello pisze:Roma będzie pod presią kibiców i euro
Kibice Romy wiedza co wybral Cassano 8)
Milanello pisze: a jestem pewny że jak trzeba będzie to Milan da wiecej niż Juve
Jest jeden szcegol, nie wiesz czego chce Antonio 8)
Milanello pisze:i wszystko będzie zależało od Cassano który od roku sie szykuje do wyjazdu do Turyny ale jakoś nie może i nawet nie mówi o tym.
Po co ma mowic? Zeby powtorzyc sytuacje z Emersonem?
Masz marne pojecie o polityce transferowej Moggiego.
Milanello pisze:Transfer Vieriego był zaskoczeniem dla każdego i teraz tylko czekać aż Milan znów zaskoczy.
Tak przeogromnym, tylko szkoda ze wiekoszosc wloskich gazet pisala o tym wczesniej :lol:
Milanello pisze: Przejście Jankulovskiego było niczym pokazaniem tego co Juve nie może. Bo jak prezydent Udinese nie chciał zaczynać rozmów od kwoty niższej niż 9 milinów to Juve nawet do rozmów nie usiadło.
Widocznie Luciano Moggi uznal ze zawodnik ten nie jest wart takich pieniedzy. Nieco pozniej za wyzsza kwote zakupil Zlatana :]

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Arek15juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 12:04

taaak a Ronaldinho przechodzi w przyszlym tygodniu do AKS MIKOLOW(4 LIGA)...

A tak na serio to Del Piero nie odejdzie a juz napewno nie do Milanu, ktory jest najwiekszym rywalem juventusu. POzatym jakby tam poszedl to by tak samo siedzial na lawie tak jak tutaj. Coz musi sie pogodzic z tym ze juz nie jest tym najlepszym i ze bedzie mu coraz ciezej trafic do pierwszej 11

SHADY, AFTERMATH, GGGG G-UNIT
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 12:11

Jak Alex ma siedziec na ławce, to wole żeby odszedł :( Owszem wczoraj zagrał fatalnie, ale grajać kilka dni temu w reprezentacji razem z pirlo był najlepszym zawodnikiem Italii :!: :?
Czemu go Capello nie wystawi na lewej stronie! Zawsze grał na lewej flance, od początku kariry w Juve, a teraz przechodzi na prawą stronę gdzie kompletnie sobie nie radzi :evil:

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 12:42

Spokojnie. Ja jestem przekonany, że Del Piero nie odejdzie z Juventusu oraz, że będzie pełnił ważną rolę w ciągu kilku najbliższych sezonów w Juventusie. Te całe zamieszania związane z Del Piero powstają przez ludzi mu nieżyczliwych, którzy sieją zamęt w umysłach fanów. Niestety ich działania wydają się być coraz silniejsze... każdą okazję wykorzystują by wbić kolejną igłe.. Nie od dziś wiadomo, że dużo łatwiej jest kogoś atakować niż bronić. Ja już przyzwyczaiłem się do tego, że dla wielu Del Piero jest wszędzie i za wszystko winny.. Dawno już zaprzestałem moich krucjat gdyż wiem, że one naprawde nie mają sensu. Jeśli już ktoś się na kogoś uprze (a padło na Del Piero, widocznie wielu mu zazdrości i zżera ich to od środka). Ważne jest to, żebyśmy nie dali zarazić się tą "chorą" nagonką. Jak widać Alex wciąż trwa, ja zamierzam z nim.

Obrazek

FOREVER

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 13:13

Niestety, ale tak już jest i chyba nadal będzie z Alexem. Wszyscy go ganią jeśli coś mu nie wyjdzie, źle zagra, nie trafi z 4 metrów. A dlaczego nikt nie przyczepi się Trezegueta, za to, że nie dobił kiedy piłka spadła mu pod nogi? Tylko pozwolił zeby Toldo sie doczołgał i wyrwał mu piłke spod nóg? Alex źle podszedł pod piłke, nie trafil-zdarza się. Nie ma co od razu przekreślać całego sezonu, że bedzie zły, bo jest coraz starszy, bo mu to nie wyszło.

Co do plotek transferowych wobec DP, zawsze podchodziłem do nich z dystansem... Wiem, że jeśli miałby gdzieś odejsc z Juventusu, to odszedł by całkiem od futbolu. W ostatecznosci wybrałby jakiś zagraniczny klub, na pewno nie zaden Milan, Palermo czy Real. Jakis cichy klub z Japonii, albo gdzies, gdzie jeszcze przez sezon-dwa, moglby dorobic do emerytury piłkarskiej. Jednak wierze i najbardziej chciałbym aby tak się stało, zeby Alex zakończył kariere właśnie w Juve, po wygraniu Ligi Mistrzów i po zostaniu najlepszym strzelcem w historii Juve. To drugie na pewno stanie się już w tym sezonie, bo brakuje mu zaledwie 5 bramek, a te strzeli, jestem tego pewien. Wspaniale by było, gdyby rowniez w tym sezonie Juventus wygrał LM. Możliwe, ze po wzniesieniu Pucharu Mistrzow, Alex sam zakonczylby swoją kariere pilkarską. Jednak tego nie mozna byc pewnym. Zrobi ze swoim zyciem piłkarskim co będzie chciał.

Każdy chciałby mieć Alexa w swoim składzie, czy jest on w dobrej, czy w gorszej formie, bo jest to piłkarz klasowy, wspaniały, ktory nie tylko potrafi przesądzic o losach spotkania sam, ktory potrafi w najwazniejszych momentach pokazac klasę, ale takze piłkarz, który przyciąga kibiców swoją osobowoscią. Nigdy na boisku nie zachowuje się jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, nie pluje, nie bije sie z nikim. Wykonuje swoją prace, a ze czasami wychodzi lepiej, a czasami gorzej, no coz... tak bywa.

Dla mnie Alex na zawsze pozostanie najlepszy, na zawsze bedzie mi sie kojarzył z Juventusem, bo jakby niebyło, poświecil temu klubowi wiele lat ciezkiej pracy, wlozyl w gre wiele serca i mam nadzieje, ze przed odejsciem od piłki, jeszcze zobaczymy wielkiego Del Piero, ktory potrafi zaczarowac i pociągnąc swoją grą publikę.

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
ODPOWIEDZ