Czy Del Piero powinien być rezerwowym w nowym sezonie??
- rafal005
- Juventino
Niestety, ale Alex jest już za słaby na grę nie tylko w pierwszym składzie, ale w ogóle w Juventusie
Z przykrością muszę to stwierdzić, ale jest po prostu przeciętnym napastnikiem, który powinien odejść do średniego klubu, a potem wrócić do Turynu i związać się z nami jako działacz. Ma tylko przebłyski geniuszu, tak było w zeszłym sezonie, ale nie można na podstawie kilku błysków, wierzyć w nieskończoność, że wróci wielki Del Piero. Wątpię, żeby kiedykolwiek powrócił do wielkiej formy. Za długo już to wszystko trwa. Te nadzieje na jego wielką grę, to już kilka sezonów, ale zawsze są to tylko pojedyncze mecze i nic potem z tego nie wynika.
Nie wydaje mi się. W zeszłym sezonie jak grał dobrze, to Capello wypuszczał go w pierwszym składzie. Plus oczywiście doszły do tego częste kotuzje Trezegueta, które zwiększyły ilość meczy Del Piero w podstawowej jedenastce. A że nie za często się zdarzało, że grał dobrze, dlatego schodził dość szybko. Gdyby nie kotuzje francuza, Alex grałby dużo mniej, i to nie ze względu, że Capello go nie lubi, tylko dlatego, że był w słabej formie (miał oczywiście kilka przebłysków: vide mecz z Milanem)TURINIO pisze:Wydaje mi się że jeśli nawet Del Piero będzie w naprawde wielkiej formie to może mieć problemy z Capello który uparcie może mimo wszystko sadzać go na ławie lub ściągać na początku 2 połowy...
To raczej nie jest argument. A ze Squadra Azzura to już odrębna historia. Ja już przestałem nawet wierzyć, że on zagra kiedyś świetnie na wielkiej imprezie i poprowadzi Italię do triumfu.TURINIO pisze:według mnie Del Piero jest piłkarzem który najbardziej zasługuje na grę w podstawowej 11,bowiem obecny sezon to jedna z jego ostatnich szans na sukces w Champions League z Juve i na pewno ostatnia szansa na udział i wreszcie sukces podparty jego znaczącym udziałem na wielkim turnieju z reprezentacją suadra azzurich
Raczej z mocniejszym rywalem niech usiądzie na ławce, a ze słabszym zagra. Legenda, czy nie, jego czas minął :evil:Boria pisze:Moim zdaniem Alex nie powinien grzać ławy...Rozumiem że nie wyjdzie w podstawowym składzie w np 3-4 meczach ze słabszym rywalem ale z mocniejsyzmi rywalami grać powinien wkońcu można powiedziec że to żywa legenda tego klubu
Mylisz się. W zeszłym sezonie bardzo często widywaliśmy ich razem, czemu w tym sezonie nie mogłoby być inaczej? (Głównie przez kontuzje Trezegola - więc w tym sezonie, gdy tylko David będzie zdrowy pewnie zobaczymy atak francusko szwedzki w wyjściowej jedenastce). A jeżeli Zlatan ma rywalizować z Del Piero o miejsce w składzie to zwycięzca jest tylko jeden wg Capello: Ibrahimović, co zresztą pokazał ostatni sezon (częste zdejmowanie Del Piero, a trzymanie Zlatana do końca). Wydaje mi się, że to Trezeguet i Del Piero będą prędzej rywalizować o miejsce w podstawowym składzie.venomik pisze:Zlatan oraz Del Piero są graczami bardziej cofniętymi. To oni raczej będa rywalizować ze sobą o miejsce w wyjściowym składzie. Ustawienie ze Zlatanem i Del Piero jako stałe ustawienie juve raczej nie wchodzi w grę...
:rotfl: Nowa ksywka Alexa? żelex? :rotfl:ForzaDelPiero pisze:Mi jest żal, żelex nie otrzymuje mozliwości gry w ataku z Trezeguetem.
- mieczkos10
- Juventino
Siemka,a ja mysle ze ten sezon bedzoe bardzo prezlomowy dla juve a w szczegolnosci naszego kapitana ktory bedzie mial extra forme!!!!!!!!!Najpierw z juve zdonedzie scudetto a pozniej puchar champions league, a sezon zakonczy wysmienitym wystepem na weltmeisterschaft!!!!!!!!!! Kto mysli inaczej niech pisze! FORZA JUVE 8)
- Venomik
- Juventino
Zupełni się zgadzam. Lepszym atakiem będzie Trezegeut+Zlatan niż Del Piero+Zlatan, nie tylko ze względu na grę/dyspozycję ale po prostu na ustawienie. Oczywiście teraz Alex nie daje rady rywalizować z Zlatanem, więc usiądzie na ławce. Ale, póki co, Mutu będzie grał chyba na skrzydłach, więc Del Piero nie może odejść. Zalayeta - nas Joker - raczej nie poprowadziłby nas do scudetto w przypadku słabej gry/kontuzji kogoś z dwójki Trezegeut-Ibrahimovic.rafal005 pisze:Mylisz się. W zeszłym sezonie bardzo często widywaliśmy ich razem, czemu w tym sezonie nie mogłoby być inaczej? (Głównie przez kontuzje Trezegola - więc w tym sezonie, gdy tylko David będzie zdrowy pewnie zobaczymy atak francusko szwedzki w wyjściowej jedenastce). A jeżeli Zlatan ma rywalizować z Del Piero o miejsce w składzie to zwycięzca jest tylko jeden wg Capello: Ibrahimović, co zresztą pokazał ostatni sezon (częste zdejmowanie Del Piero, a trzymanie Zlatana do końca). Wydaje mi się, że to Trezeguet i Del Piero będą prędzej rywalizować o miejsce w podstawowym składzie.
Dirty mind
- LordJuve
- Juventino
Niestety Del Piero jest dyskryminowany przez Capello :evil: . Wg mnie Capello zbytnio wierzy w Ibre, nie dając szans Del Piero, przecież w ostatnim sezonie Alex miał niewiele mniej bramek niż Zlatan!!! Ja osobiście tęsknie do czasów gdy na ataku Juve mieliśmy duet Del Piero-Trezeguet :płaczę: . Może rozwiązaniem byłoby zagranie formacją 3-4-3, wtedy Alex zagrałby jako cofniety napastnik, mógłby dogrywać piłki do Trezr i Zlatana. Czas Del Piero w Juventusie jeszcze nie minął!!!
Juve storia di un grande amore...

Juve storia di un grande amore...
- Mr Cezary
- Juventino
Zgadzam sie absolutnie z ForzaDelPiero
Del Piero potrzebuje komfortu psychicznego na boisku. Musi sie czuc liderem. Potrzebuje wiecej zaufania, a wtedy nie zawodzi. Jednak ze Zlatanem takiego luzu miec nie bedzie, bo to Szwed jest teraz pierwszoplanowa postacia. Wiec Del Piero musi walczyc, zeby odzyskac, ze tak powiem "koszulke lidera".

- DamKam
- Juventino
... i znowu temat o Del Piero
Po meczach sparingowych doszlem do wniosku, a wlasciwie umocnilem sie w przekonaniu ze odpowiedz na to pytanie (ktore sam sobie czesto zadaje) jest w miare prosta: podstawowy, najsilniejszy atak Juve na dzien dzisiejszy to Treze - Zlatan :!: Zreszta wydaje sie ze Capello mysli podobnie... potem Mutu, Del Piero i Zalayeta. Powinien grac ten ktory jest w najlepszej dyspozycji i formie a obecnie Alex nie ma co sie rownac z dwojka Trezeguet - Ibrahimovic... a nawet mam watpliwosci czy Mutu nie jest lepiej dysponowany od DP
W Trofeo TIM oraz Birra Moretti Alex wydawal mi sie bezradny
To przykre- ale taka jest prawda... Zato Mutu mnie pozytywnie zaskoczyl. Nie zrozumcie mnie zle, ale uwazam ze dalsza rozmowa o wielkim Del Piero jest juz raczej jakby nie aktualna i jest jakby na sile... to juz jest podkreslane od conajmniej roku- blask Del Piero gasnie, ale jest to normalna kolej rzeczy i po prostu powinnismy sie z tym pogodzic :!: Sa lepsi i to oni maja prawo grac od pierwszych minut...
Po meczach sparingowych doszlem do wniosku, a wlasciwie umocnilem sie w przekonaniu ze odpowiedz na to pytanie (ktore sam sobie czesto zadaje) jest w miare prosta: podstawowy, najsilniejszy atak Juve na dzien dzisiejszy to Treze - Zlatan :!: Zreszta wydaje sie ze Capello mysli podobnie... potem Mutu, Del Piero i Zalayeta. Powinien grac ten ktory jest w najlepszej dyspozycji i formie a obecnie Alex nie ma co sie rownac z dwojka Trezeguet - Ibrahimovic... a nawet mam watpliwosci czy Mutu nie jest lepiej dysponowany od DP

- Grzegorz W.
- Juventino
Pytanie w tym temacie nie jest moim zdaniem najmądrzejsze, bowiem Alex powinien siedzieć na ławce wtedy, kiedy będzie w gorszej formie od Ibrahima i od Trezegola... jakie to proste. Jeśli Alex'owi dopisze forma to sporadycznie powinien pojawiać się na boisku, ale Del Piero będzie w tym sezonie tylko zmiennikiem Zlatana i Davida, ponieważ oni na dzień dzisiejszy mają więcej do zaoferowania dla naszemu klubowi jeśli chodzi o umiejętności, skuteczność i forme piłkarską. Podsumowując czas Alessandro Del Piero w Juventusie się powoli kończy, bo najpóźniej w następnym sezonie w Sterej Damie będzie grać Cassano... moim zdaniem najlepszy piłkarz w miejsce Alex'a w klubie.
AVE JUVE !!!
AVE JUVE !!!
- Tevez10
- Juventino
moim zdaniem jego czas jeszcze nieminal wystarczy przypomniec sobie koncowke sezonu kiedy pauzowal ibra. Alex czul wtedy komfort psychiczny i niemysla o tym ze niedlugo zostanie zmieniony poprostu gral i to bardzo dobrze.A wczesniej poprostu capello (przez ciagle zmiany na poczatku 2 polowy) i prasa wywieralo to na nim bardzo duza presje odrazu psano ze to juz koniec.Moim zdaniem jezeli Capello nie zaufa bardziej Del Piero to niemamy co liczyc ze to bedzie udany dla niego sezon a za rok mistrzostwa swiata. Jestem ciekawy jak ta sytuacja sie rozwinie ale jezeli trener poprostu nielubi zawodnika no to normalne ze niechetnie daje mu grac. Jezeli bedzie tak dalej to Capello doprowadzi do odejscia naszego kapitana do innego klubu czego chyba nietylko ja bym niechcial
Lippi wroc do nas!!!!!
Lippi wroc do nas!!!!!
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
to może sprzedajmy Trezeguet'a i Zlatana. Zostawmy Del Piero i Zalayete. Wtedy DP będzie miał pewność, że nie zostanie zmieniony i w akcji zobaczymy znów wielkiego Alexa, który przestanie odczuwać presje, że może być przez kogokolwiek zmieniony i pokaże wkońcu na co tak naprawde go stać... no chyba, że wtedy jeszcze przeszkadzać mu będzie MutuTevez10 pisze:moim zdaniem jego czas jeszcze nieminal wystarczy przypomniec sobie koncowke sezonu kiedy pauzowal ibra. Alex czul wtedy komfort psychiczny i niemysla o tym ze niedlugo zostanie zmieniony poprostu gral i to bardzo dobrze.

- Browaks
- Juventino
Wydje mi się, że jeśli DP bedzie mieć formę to będzie grać.
Porównanie do Il Areoplanino (Montelli) jest niezbyt dobre -
Montella nigdy nie był symbolem Romy i niedgy nie był tak uwielbiany przez kibiców jak DP. Wydaje mi sie, że sytuacja będzie taka sama jak w poprzednim sezonie.
Porównanie do Il Areoplanino (Montelli) jest niezbyt dobre -
Montella nigdy nie był symbolem Romy i niedgy nie był tak uwielbiany przez kibiców jak DP. Wydaje mi sie, że sytuacja będzie taka sama jak w poprzednim sezonie.
- Pirlo
- Juventino
Niektórzypiszą ze Del Piero jest symbolem Juve i dlatego powinien grac...otórz nie,gdyby tak było to w ataku grałby Boniek z Platinim
!!!!!!Miejsce w składzie trezba sobie wywalczyc, jezeli DP bedzie zasuwał na treningach i bedzie w formie to Capello napewno to doceni i go wystawi w pierwszej jedenastce.Obydwaj panowie nieraz podkreslali ze niema miedzy nimi konfliktu wiec niema o czym gadac...Capello ma swoja wizje gryi jak widac jest ona bardzo skuteczna!

- wiwat
- Juventino
Ja mysle inaczejmieczkos10 pisze:Siemka,a ja mysle ze ten sezon bedzoe bardzo prezlomowy dla juve a w szczegolnosci naszego kapitana ktory bedzie mial extra forme!!!!!!!!!Najpierw z juve zdonedzie scudetto a pozniej puchar champions league, a sezon zakonczy wysmienitym wystepem na weltmeisterschaft!!!!!!!!!! Kto mysli inaczej niech pisze! FORZA JUVE 8)

- mrhahn
- Juventino
Del Piero zawsze grał kiedy był Marcello Lippi...
Oni sobie bezgranicznie ufali.... i Lippi zawsze go wystawiał...
Alex wiedział, że zawsze jest dla niego miejsce w pierwszym składzie !
A Capello to zmienił.... Jeśli by zaczą tak investowaś w Alexa to by się napewno nie rozczarował...
Alex jest nie tylko napastnikiem... lecz również super pomocnikiem... I CO NAJWAŻNIEJSZE JEST KAPITANEM, który powinien grać i kierować zespołem do zwycięstwa...
Oni sobie bezgranicznie ufali.... i Lippi zawsze go wystawiał...
Alex wiedział, że zawsze jest dla niego miejsce w pierwszym składzie !
A Capello to zmienił.... Jeśli by zaczą tak investowaś w Alexa to by się napewno nie rozczarował...
Alex jest nie tylko napastnikiem... lecz również super pomocnikiem... I CO NAJWAŻNIEJSZE JEST KAPITANEM, który powinien grać i kierować zespołem do zwycięstwa...
- Pilekww
- Juventino
Ja mysle ze capello nieznacznie faworyzuje ibrahimovica no ale tak naprawde to tylko on wie jakie tam ma plany!! Ja mysle ze jak dp bedzie gral bardzo dobrze to moze grac w pierwszej 11. Jednak capello w meczu z chievo troche przesadził zostawił ibre który totalnie nic nie grał na boisku trezegueta strzelca sciągnoał co mało wpuscił za niego zalayete nie no to beła lekka przesada :naughty: Moim zdaniem del piero juz nie bedzie miał formy z przed kliku lat on juz ma swoje lata!!
Mam nadzieje ze dp zagra przynajmniej w kilku meczach w podstawowej 11!!
FORZA DEL PIERO!!
Mam nadzieje ze dp zagra przynajmniej w kilku meczach w podstawowej 11!!
FORZA DEL PIERO!!
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi