Najlepszy Polski bramkarz!!!
- oskar8
Co by nie mówić najlepszych bramkarzy w Europie mają Włosi - Buffon, Toldo, Pelizzoli (nie wiem czy tak sie pisze) a jesli chodzi o Polske to stawiam wysoko Artura Boruca - postawilbym go między słupkami kadry bo Dudek ma moim zdaniem już najlepsze lata za sobą (w Liverpoolu już niestety nie będzie bronił) trzeba odmładzać kadrę - jeśli trzeci bramkarz to albo Kuszczak który coraz lepiej broni w Anglii albo właśnie Fabiański. Ze starszych golkiperów najlepiej kojarzę Józefa Młynarczyka - wspaniałe mecze w FC Porto :-D322 pisze:No no pierwszy post i taka niezla juz popularnosc. Ja nie mam swojej trójki ale mysle że na wyróżnienie zasługują : Dudek, Boruc, Majdan, Kuszczak, Fabiański oraz...eee...noo...zapomnialem
*. Mysle ze Polska
ma jednych z najlepszych w europie Bramkarzy i selekcjonerzy RP zazwyczaj nie mają problemu z wyborem bramkarzy (no chyba że wszyscy są tak dobzi ze nie wiadomo kogo wybrac). Polska Reprezentacja miala zawsze dobrych gracz pomiędzy słupkami (Tomaszewski, Młynarczyk czy też Szczęsny).
* Jak mi sie przypomni to go wymienię
- matej
- Juventino
1. Dudek - wg. mnie nie trzeba tego tłuamczyć choć boję sie że po tej kontuzji i zawirowaniach z klubem (bo w Liverpoolu już pewnie nei pogra) straci formę.
2. Boruc - wg. mnie bezkonkurencyjny numer 2 wśród polskich bramkarzy. Świetne wystepy w Legii + obecnie dobre wystepy w Celticu dają perspektywicznego bramkarza reprezentacji Polski.
3. i tu nie wiem na kogo postawić. Waham się pomiędzy Kuszczakiem, Fabiańskim i Przyrowskim, bo szczerze co do Majdana to się nigdy nei przekonałem. Wg. mnie Majdan jest zdecydowanie przereklamowany.
2. Boruc - wg. mnie bezkonkurencyjny numer 2 wśród polskich bramkarzy. Świetne wystepy w Legii + obecnie dobre wystepy w Celticu dają perspektywicznego bramkarza reprezentacji Polski.
3. i tu nie wiem na kogo postawić. Waham się pomiędzy Kuszczakiem, Fabiańskim i Przyrowskim, bo szczerze co do Majdana to się nigdy nei przekonałem. Wg. mnie Majdan jest zdecydowanie przereklamowany.

- herr_braun
- Juventino
No tak poza tym że on jest Słowakiem to faktycznie niezlyPelson pisze: no i nie zapominajmy o innych doskonałym bramkarzu Legii : Janie Mucha który też z Bayernem bronił fenomenalnie - ale przy strzale Magiery nei miał nic do powiedzienia
Co do tematu to wydaje mi się że najlepszy jest Boruc. Naprawde świetny, pewne iinterwencje, żadko głupie błędy.
Dudek jest mniej utalentowany, i tak naprawde to u większości osób zyskał uznanie dopiero po finale LM. Ja sądze żeza często kiksuje, ale przemawia za nim doświadczenie i to on powinien być pierwszym bramkarzem chociaż na ewentualne MŚ już bym się wahał
Trzeci to chyba Kowalewski, broniący w czołowym klubie niedocenianej a według mnie jednej z lepszych lig europejskich.
Noi Kuszczak, ale on powinien zmienić klub gdzie mógłby nabrać pewności siebie i doświadczenia bo talent to on ma!
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Tak tak..
Polska bramkarzami stoi, jak to powiedział Kołtoń podczas meczu Legia Warszawa - FC Zurich kiedy to Fabiański wyciągnął kolejną piłke zmierzającą do bramki Legi.(Napisałbym troche niemiłych rzeczy o grze Warszawiaków w ostatnich meczach, ale mam szacunek do kibiców tego klubu.. :-D )
No a wracając do tematu.Jak narazie najlepszą pozycję ma Boruc.Jest o nim głośno, bo przeniósł sie na wyspy i jako tako broni.Szczerze, to bardzo sie ciesze, ze tak sie stało(że jest o nim głośno), ponieważ jest to według mnie w tym momencie bramkarz światowej klasy..Pokazuje to w ostatnich meczach Celticu, chodź nie dużo ich rozegrał, ale najważniejszy jest dobry start
Jak narazie tylko jedna puszczona bramka(i to w dzisiejszym meczu z karnego :doh: )No i właśnie dlatego Janas nie miał problemu z powołaniem zastępcy dla Jurka Dudka.
Bardzo też podoba mi sie Łukasz Fabiański.Tym razem nasuwa sie stwierdzenia, ze nie Polska stoi bramkarzami, ale Legia
Boruc, Fabaiański,(Jóźwiak przecież też keidyś stanął i dobrze mu szło
).Kupili teraz Burkharda, który w tym roku w meczu pucharu UEFA z Auxere także stanął na bramce i popisał sie świetnymi interwencjami.
No ale szkoda, ze tylko bramkarzami Legia słynie, przydałby sie jakiś obrońca i ofensywny pomocnik bo jak narazie jakoś cieńko
.
Na kolejnym miejscu postajwiłbym Przyrowskiego..Takze bardzo zdolny bramkarz.W najbliższych latach z pewnością będzie walczył z wymienioną wyżej dwójką o miano tego pierwszego.Zależy tylko który sie bardziej rozwinie..
Nie wymieniałem Dudka ponieważ moim zdaniem jest on słabszym bramkarzem i nie łapie sie na podium..
Wszyscy mówią jaki to on jest wspaniały, bo był bohaterem finału Champions League..No ale wkońcu każdy ma swoje pięć minut i wcześniej czy później musi wrócić do szarej rzeczywistości.U Dudka ta rzeczywistością jest walka o podstawowy skład Liverpool'u.Teraz już tej walki nie wygra i lepiejby było gdyby odszedł do jakiegoś słabszego klubu i tam pokazywał, ze jednak umie bronić. Peace.
Polska bramkarzami stoi, jak to powiedział Kołtoń podczas meczu Legia Warszawa - FC Zurich kiedy to Fabiański wyciągnął kolejną piłke zmierzającą do bramki Legi.(Napisałbym troche niemiłych rzeczy o grze Warszawiaków w ostatnich meczach, ale mam szacunek do kibiców tego klubu.. :-D )
No a wracając do tematu.Jak narazie najlepszą pozycję ma Boruc.Jest o nim głośno, bo przeniósł sie na wyspy i jako tako broni.Szczerze, to bardzo sie ciesze, ze tak sie stało(że jest o nim głośno), ponieważ jest to według mnie w tym momencie bramkarz światowej klasy..Pokazuje to w ostatnich meczach Celticu, chodź nie dużo ich rozegrał, ale najważniejszy jest dobry start

Bardzo też podoba mi sie Łukasz Fabiański.Tym razem nasuwa sie stwierdzenia, ze nie Polska stoi bramkarzami, ale Legia

No ale szkoda, ze tylko bramkarzami Legia słynie, przydałby sie jakiś obrońca i ofensywny pomocnik bo jak narazie jakoś cieńko

Na kolejnym miejscu postajwiłbym Przyrowskiego..Takze bardzo zdolny bramkarz.W najbliższych latach z pewnością będzie walczył z wymienioną wyżej dwójką o miano tego pierwszego.Zależy tylko który sie bardziej rozwinie..
Nie wymieniałem Dudka ponieważ moim zdaniem jest on słabszym bramkarzem i nie łapie sie na podium..

- M.
- Juventino
Czyli mam rozumieć, że Artura Boruca stawiasz na równi z Buffonem, Cechem i Casillasem :roll: ?Wicior pisze:ponieważ jest to według mnie w tym momencie bramkarz światowej klasy.
Zupełnie nie rozumiem tego zachwytu nad Fabiańskim :? . Chłopak rozegrał 4 (słownie: cztery) oficjalne mecze w barwach Legii (w których w dodatku nie spisywał się rewelacyjnie), a wszyscy (no prawie) w tym temacie piszą o nim jak o bramkarzu, który zapewnił nam tytuł Mistrza Świata :? . A nazwaniem go bramkarzem lepszym od Jerzego Dudka, jest już grubym przegięciem :? .Wicior pisze:Bardzo też podoba mi sie Łukasz Fabiański.
Gorszym od Boruca, Fabiańskiego i Przyrowskiego :roll: ? Bo chyba nie zrozumiałem.Wicior pisze:Nie wymieniałem Dudka ponieważ moim zdaniem jest on słabszym bramkarzem i nie łapie sie na podium..![]()
Nieprawda. Ja nie mówiłem i nie będę mówił. Więc nie pisz, że wszyscy.Wicior pisze:Wszyscy mówią jaki to on jest wspaniały, bo był bohaterem finału Champions League..
Ale dzięki swoim pięciu minutom Dudek dał swojej drużynie Puchar Mistrzów, najważniejszy puchar w europejskiej piłce klubowej :roll: .Wicior pisze:No ale wkońcu każdy ma swoje pięć minut i wcześniej czy później musi wrócić do szarej rzeczywistości.
No jasne. Lepiej walczyć o miejsce w pierwszym składzie Celticu albo grać w Legii, lub w Groclinie niż walczyć o pierwszy skład Liverpoolu :roll: .Wicior pisze:U Dudka ta rzeczywistością jest walka o podstawowy skład Liverpool'u.
Jak to jednak? Mi już udowodnił, że umie bronić. Co musi zrobić, żebyś sądził, że umie? Zdobyć Mistrzostwo Świata z Polską broniąc w finale 19 karnych :roll: ?Wicior pisze:Teraz już tej walki nie wygra i lepiejby było gdyby odszedł do jakiegoś słabszego klubu i tam pokazywał, ze jednak umie bronić.
Najlepszym polskim bramkarzem jest zdecydowanie Jerzy Dudek. Nie uważam, że jest wybitnym golkiperem, ale solidnym średniakiem na skalę europejską. Fakt, zdarzają mu się głupie błędy i wpadki, ale potrafi się też wznieść na same wyżyny. Zawsze był dyskryminowany przez trenerów Liverpoolu, zamiast na niego, stawiali na innych bramkarzy, jednak w końcu udowodnił, że to właśnie on zasługuje na grę w pierwszej jedenastce. Przemawia za nim również ogromne doświadczenie, które jest bardzo ważne. Na drugim miejscu jest Radosław Majdan, który również jest doświadczonym golkiperem. Grał na Mundialu w Korei, dzięki czemu można na niego liczyć w przyszłorocznych Mistrzostwach Świata (o ile Polska się do nich zakwalifikuje
:roll:
- fredi
- Juventino
Moim zdaniem olbrzymim młodym talentem w polskiej piłce jest Sebastian Przyrowski z Groclinu. W każdym meczu daje z siebie wszystko, pamiętam jego mecz z Legią w półfinale i finale z Zagłębiem Lubin PP w ubiegłym sezonie. Janas musi go zauważyc i dać mu jakąś szanse.
- leniup
- Redaktor
Możecie mówić, że jest słaby, że puszcza głupie bramki, przytrafiają mu się głupie wpadki i co tam jeszcze chcecie. Polskim numerem jeden jest Jerzy Dudek. Pierwszy raz mecz Dudiego ogladałem w barwach Feyenoordu. Od razu mi się spodobał jako piłkarz. Pamietam jak wchodził do reprezentacji, jak w meczu z Norwegią kontuzji doznał Matysek i na jego miejsce wskoczył Dudek. Dudiego jak i w reprezentacji, jak i w klubie zawsze spotykają przeciwności losu. Rywalizaja z kirklandem, teraz z Reiną. Wiele polskich kibiców wręcz drwi z Dudka. Sytuacja nieco zmieniła się po finale LM, ale dalej Jurek ma grono przeciwników. Tym finałem dla mnie tylko podkreślił swoje wysokie umiejętności. Może nie jest bramkarzem światowego formatu jak Buffon czy Dida ale napewno jest dobrym, solidnym golkiperem zasługującym na gre w solidnym klubie. Zupełnie nie rozumie trenera Bniteza :? Dodatkowo jeszcze te kontuzje pachwiny, czy ta ostatnia łokcia. Z Liverpoolu nie odejdzie w tym sezonie, ale wierze że znów przezwycieży przeciwności losu i być może wygra rywalizacje w bramce z Reiną, tak jak to uczynił z Chrisem, choć bedzie to bardzo trudne.
Po Jurku na drugim miejscu postawił bym Artura Boruca. Był niewątpliwie najlepszym bramkarzem ligi polskiej grając jeszcze w Legii. Zainteresował się nim Celtic, co niewątpliwie świadczy o tym że ma wielkie mozliwości. W pierwszych meczach Celtów pokazał się z dobrej strony i jak narazie wygrywa rywalizajce z Marshalem. Drażnią mnie jedynie jego wypowiedzi, z jednej strony dobrze że jest pewny siebie, ale mimo wszystko wydaje mi się że trochę się wywyższa... Może to moje dziwne odczucie. Zobaczymy jak poradzi sobie w reprezentacji na najbliższym turnieju.
Co do trzeciego miejsca to chyba Radek Majdan. Pamiętam jeszcze jego świetne występy w Pogoni Szczecin. Potem miał przygode w Turcji, ale teraz w Wiśle broni na przyzwoitym poziomie, mimo nielicznych wpadek. Co do Kowalewskiego, Fabiańskiego, Kuszczaka i innych to dziwie się niektórym. Usłyszeliście że taki Kuszczak dobrze zagrał kilka meczy w WB i od razu do pierwszej trójki bramkarzy. Także nie rozumiem zachwytu Fabiańskim. No cóż, moze kiedyś i on mnie do siebie przekona...
Po Jurku na drugim miejscu postawił bym Artura Boruca. Był niewątpliwie najlepszym bramkarzem ligi polskiej grając jeszcze w Legii. Zainteresował się nim Celtic, co niewątpliwie świadczy o tym że ma wielkie mozliwości. W pierwszych meczach Celtów pokazał się z dobrej strony i jak narazie wygrywa rywalizajce z Marshalem. Drażnią mnie jedynie jego wypowiedzi, z jednej strony dobrze że jest pewny siebie, ale mimo wszystko wydaje mi się że trochę się wywyższa... Może to moje dziwne odczucie. Zobaczymy jak poradzi sobie w reprezentacji na najbliższym turnieju.
Co do trzeciego miejsca to chyba Radek Majdan. Pamiętam jeszcze jego świetne występy w Pogoni Szczecin. Potem miał przygode w Turcji, ale teraz w Wiśle broni na przyzwoitym poziomie, mimo nielicznych wpadek. Co do Kowalewskiego, Fabiańskiego, Kuszczaka i innych to dziwie się niektórym. Usłyszeliście że taki Kuszczak dobrze zagrał kilka meczy w WB i od razu do pierwszej trójki bramkarzy. Także nie rozumiem zachwytu Fabiańskim. No cóż, moze kiedyś i on mnie do siebie przekona...

- mihi
- Juventino
Biorąc pod uwage że Dudek ma teraz kontuzje to wg mnie pierwsza trójka przedstawia się następująco:
1.Artur Boruc-ma charakter przywódcy dobrze rozporządza obroną, zacząłem go lubić po tym jak odszedł z Legii mam nadzieje że zostanie w pierwszej 11 stce Ceticu i tym samym wywalczy sobie stałe miejsce w kadrze Janasa.
miejsce 2 i 3 jest bardzo ciężkie do oceny bo mamy kilku utalentowanych bramkarzy jak chociażby Kuszczak,Cabaj,Piątek,Fabiański,Przyrowski,NALEPA !! (żart;p)
jednak 2. jest wg mnie Waldemar Piątek z Lecha- poprzedni sezon Lech miał fatalny a jednak najlepszym ogniwem,często ratującym Lecha przed blamażem był własnie ich bramkarz.Jest to może też spowodowane tym że kibicuje Lechowi ale napewno Waldemar Piątek jest niezłym bramkarzem.
3.Sebastian Przyrowski(Groclin)- zrobił na mnie chyba największe wrażenie podczas Pucharu Polski każdy mecz w jego wykonaniu był bardzo dobry. Chłopak młody wszedł do składu na skutek kontuzji
Mariusza Liberdy i pokazał że nalezy mu się nr 1 w bramce Groclinu
No to tyle ;p pozdro
1.Artur Boruc-ma charakter przywódcy dobrze rozporządza obroną, zacząłem go lubić po tym jak odszedł z Legii mam nadzieje że zostanie w pierwszej 11 stce Ceticu i tym samym wywalczy sobie stałe miejsce w kadrze Janasa.
miejsce 2 i 3 jest bardzo ciężkie do oceny bo mamy kilku utalentowanych bramkarzy jak chociażby Kuszczak,Cabaj,Piątek,Fabiański,Przyrowski,NALEPA !! (żart;p)
jednak 2. jest wg mnie Waldemar Piątek z Lecha- poprzedni sezon Lech miał fatalny a jednak najlepszym ogniwem,często ratującym Lecha przed blamażem był własnie ich bramkarz.Jest to może też spowodowane tym że kibicuje Lechowi ale napewno Waldemar Piątek jest niezłym bramkarzem.
3.Sebastian Przyrowski(Groclin)- zrobił na mnie chyba największe wrażenie podczas Pucharu Polski każdy mecz w jego wykonaniu był bardzo dobry. Chłopak młody wszedł do składu na skutek kontuzji
Mariusza Liberdy i pokazał że nalezy mu się nr 1 w bramce Groclinu
No to tyle ;p pozdro
Nie namawiam lecz powtarzam w kółko-" pal ziółko...pal ziółko...pal ziółko"
- Wicior
- Juventino
Może nie na równi, bo dużo mu do nich brakuje, ale jest jednym z lepszych bramkarzy w europie w tym momencie.I prosze..czytaj uważnie, bo większości mojej wypowiedzi poprostu nie zrozumiałeś..:roll:Diego pisze:Czyli mam rozumieć, że Artura Boruca stawiasz na równi z Buffonem, Cechem i Casillasem :roll: ?
Wicior pisze:Bardzo też podoba mi sie Łukasz Fabiański.
No to chyba nie masz pojęcia na czym polega rola bramkarza, albo nie oglądałeś uważnie..Rozegrał 4 mecze i pokazał kilka świetnych interwencji.Był najlepszym zawodnikiem meczu Legia - Zurich, a po takich meczach rozpoznaje sie wielkie talenty..:roll:Zupełnie nie rozumiem tego zachwytu nad Fabiańskim :? . Chłopak rozegrał 4 (słownie: cztery) oficjalne mecze w barwach Legii (w których w dodatku nie spisywał się rewelacyjnie),
Wicior pisze:Nie wymieniałem Dudka ponieważ moim zdaniem jest on słabszym bramkarzem i nie łapie sie na podium..![]()
No jasne, że nie zrozumiałeś.Gorszym od Boruca, Fabiańskiego i Przyrowskiego :roll: ? Bo chyba nie zrozumiałem.
Wicior pisze:Wszyscy mówią jaki to on jest wspaniały, bo był bohaterem finału Champions League..
Masz zamiar dogryzać o taki szczegół..?:|Nieprawda. Ja nie mówiłem i nie będę mówił. Więc nie pisz, że wszyscy.
Wicior pisze:No ale wkońcu każdy ma swoje pięć minut i wcześniej czy później musi wrócić do szarej rzeczywistości.
To co dało to pieć minut nie musisz mi przypominać.Chodzi tutaj o konkret..:lol:Ale dzięki swoim pięciu minutom Dudek dał swojej drużynie Puchar Mistrzów, najważniejszy puchar w europejskiej piłce klubowej :roll: .
Dla Dudka w tym momencie byłoby to najlepsze rozwiązanie..Ponieważ zawsze istniało cooś takiego jak jednosć narodowa..No jasne. Lepiej walczyć o miejsce w pierwszym składzie Celticu albo grać w Legii, lub w Groclinie niż walczyć o pierwszy skład Liverpoolu :roll: .
Wicior pisze:Teraz już tej walki nie wygra i lepiejby było gdyby odszedł do jakiegoś słabszego klubu i tam pokazywał, ze jednak umie bronić.
Wstawiając wyraz jednakchciałem przyznać, ze bronić potrafi.Nigdy nie wątpiłem w jego umiejętności.A Ty poraz kolejny źle zrozumiałeś..Jak to jednak? Mi już udowodnił, że umie bronić. Co musi zrobić, żebyś sądził, że umie? Zdobyć Mistrzostwo Świata z Polską broniąc w finale 19 karnych :roll: ?
- Mateo
- Juventino
Przemyślałem dodatkowo moje i wasze wypowiedzi i macie racje...narazie trzeba sie wstrzymać z nominacjami dla Kuszczaka i Fabiańskiego, bo Przyrowski wywalając ze składu bądź co bądź ex bramkarza kadry Liberde, i grając w każdym meczu na bardzo wysokim poziomie, pokazuje, że należy mu się miejsce w kadrze. Ale Kuszczak przegra teraz pewnie rywalizację z Kirklandem...więc znowu będzie mało bronił :? . Wiem, że w tamtym sezonie miał z 2-3 dobre mecze, jak go puszczali do gry...ale to za mało
. Podobnie Fabiański...narazie jest na fali, chociaż jakoś mnie nie zachwyca..ale narazie rozegrał kilka meczu w słabej polskiej lidze...jakby się nad nim lepsi napastnicy poznęcali ciekawe co by było
. Narazie trzeba poczekać, na to jak będzie się dalej prezentował. Ktoś poruszył temat Cabaja...no cóż jestem z Ostrowca Św. a pan Marcin bronił u nas kilka lat temu, może rok czy dwa i był 2 czy 3 bramkarzem :rotfl: . Nigdy się nim jakoś nie przejmowałem i nie wyglądał na wielki talent, a tu nagle gra w Cracovii i wskakuje do kadry. Janas wtedy dobry kawał zrobił :rotfl: . Widziałem ostatnie mecze z jego udziałem...porażka :!: . Oby Fabiański, Kuszczak i Przyrowski nie podzielili jego losu
. I ktoś powiedział o Waldku Piątku...jeszcze chyba z 3 lata temu grał w KSZO Ostrowiec i byłem nim zachwycony, już wtedy czekałem aż zmieni klub i trafi do kadry. Teraz kapitalni broni w Lechu, naprawdę to bardzo dobry i solidny goalkeeper, ale chyba do czołówki polskiej bramki nigdy się nie przebije. Zdecydowanie najwyżej stawiam Dudka i Boruca - poprostu są najlepsi, grają w najlepszych klubach...no oby Dudek ciągle grał w Liverpoolu i wywalczył tam miejsce w składzie :? .
A jeżeli chodzi o świat to najlepszych bramkarzy mają Włosi: Buffon, Toldo, Roma, Pelizzoli czy młody Curci z Romy. Ostatnio Brazylia poczyniła postępy na tej pozycji: Dida, Julio Cesar, Gomes...dawno nie mieli takich dobrych bramkarzy. Napewno Hiszpania ma Casillasa, Niemcy mają Kahna, Lehmanna i Hildebranda - wielki talent :!: . Francja raczej ubogo...najwyżej cenie sobie młodego Freya, Czechy mają Cecha
, a nie za specjalnie ta pozycja wygląda u Anglików i Portugalczyków...James, Robinson, Ricardo czy Quim mnie zupełnie nie przekonują 

A jeżeli chodzi o świat to najlepszych bramkarzy mają Włosi: Buffon, Toldo, Roma, Pelizzoli czy młody Curci z Romy. Ostatnio Brazylia poczyniła postępy na tej pozycji: Dida, Julio Cesar, Gomes...dawno nie mieli takich dobrych bramkarzy. Napewno Hiszpania ma Casillasa, Niemcy mają Kahna, Lehmanna i Hildebranda - wielki talent :!: . Francja raczej ubogo...najwyżej cenie sobie młodego Freya, Czechy mają Cecha

- wo(L)sz17
- Juventino
No, a wg mnie pierwsze dwa miejsca sš chyba jasne: Dudek i Boruc- chociaż nie wiem na którego bym postawił jako I bramkarza. Teraz miejsce Dudka zajmie Boruc,a co potem zobaczymy!
Dudek ma przewage w grze nogami (Boruc popelnil wlasnie 2 bledy w grze nogami: Austra W. i Cracovia, innych wiekszych bledow nie pamietam), ale ostatnio mu sie bledy nie zdarzaja co cieszy i gre nogami tez poprawil. Dobrze zrobi mu gra w Celticu bo znow musi grac o swoja pozycje.
Dodek za to lubi wypuszczac pilke z rak co daje bramki rywalš (MU, Bayer), co u Boruca raczej sie nei zdarza(bynajmniej bramek nie puszczal z tego powodu).
Na 3 miejscu nei wiem kogo postawic: chociaz teraz postawil bym na Kowalewskiego-skoro zbiera takie recxenzje w Rosji to musi cos to znaczyc,a i pamietam jego swietna gre w (L).
Co do Kuszczaka to jak dla mnie rozegral bardzo malo meczy: Hertha
, w Anglii podobnie. Podobnie rzecz sie ma z Przyrowskim i Fabiańskim, chociaz po kazdym widac ze ma wielki telent.
Do Majdana nie mam przekonania bo wyszedl mu jeden dobry mecz z USA.
A jak kto anpisał (L) bramkarzami stoi to faktycznie tak sie dzieje. od kiedy kibicuje (L) to: Szczęsny, Szamotulski, Kowalewski Stanev*, Boruc, Fabiański no i w rezerwie Mucha* i wszyscy prezentowali(ujš) wielkie umeijetnosci
*obcokrajowcy
Dudek ma przewage w grze nogami (Boruc popelnil wlasnie 2 bledy w grze nogami: Austra W. i Cracovia, innych wiekszych bledow nie pamietam), ale ostatnio mu sie bledy nie zdarzaja co cieszy i gre nogami tez poprawil. Dobrze zrobi mu gra w Celticu bo znow musi grac o swoja pozycje.
Dodek za to lubi wypuszczac pilke z rak co daje bramki rywalš (MU, Bayer), co u Boruca raczej sie nei zdarza(bynajmniej bramek nie puszczal z tego powodu).
Na 3 miejscu nei wiem kogo postawic: chociaz teraz postawil bym na Kowalewskiego-skoro zbiera takie recxenzje w Rosji to musi cos to znaczyc,a i pamietam jego swietna gre w (L).
Co do Kuszczaka to jak dla mnie rozegral bardzo malo meczy: Hertha

Do Majdana nie mam przekonania bo wyszedl mu jeden dobry mecz z USA.
A jak kto anpisał (L) bramkarzami stoi to faktycznie tak sie dzieje. od kiedy kibicuje (L) to: Szczęsny, Szamotulski, Kowalewski Stanev*, Boruc, Fabiański no i w rezerwie Mucha* i wszyscy prezentowali(ujš) wielkie umeijetnosci
*obcokrajowcy
- M.
- Juventino
Uwierz mi, wiem na czym polega rola bramkarza :roll: .Wicior pisze:No to chyba nie masz pojęcia na czym polega rola bramkarza
A jak masz pewność, że w czterech następnych meczach nie zagra fatalnie? Żadnej :? .Wicior pisze:Rozegrał 4 mecze i pokazał kilka świetnych interwencji.
Rzekłbym, że był wyróżniającą się postacią, na tle fatalnie grającej Legii :roll: .Wicior pisze:Był najlepszym zawodnikiem meczu Legia - Zurich
Takie rozumowanie jest pozbawione jakiegokolwiek sensu :roll: . Równie dobrze mogę napisać, że w 2000 roku, przed Mistrzostwami Europy, byłem lepszym bramkarzem od Buffona, bo ten złamał rękę i nie mógł bronić :lol: . Czy nie mam racji mówiąc, że w tamtym momencie byłem od niego lepszy? Czy nie mam racji, że takie rozumowanie jest bez sensu? I proszę, napisz swoją trójkę najlepszych polskich bramkarzy, ale nie w tym momencie, tylko w ogóle, przez pryzmat całej kariery. Czy rzeczywiście uważasz, że Boruc i Fabiański są lepszymi golkiperami od Dudka :roll: ?Wicior pisze:Wicior pisze:Nie wymieniałem Dudka ponieważ moim zdaniem jest on słabszym bramkarzem i nie łapie sie na podium..
No jasne, że nie zrozumiałeś.Gorszym od Boruca, Fabiańskiego i Przyrowskiego :roll: ? Bo chyba nie zrozumiałem.Tak jak napisałem na poczatku w tym momencie.Dudek złapał kontuzje i przed sezonem w ogóle nie był wystawiany w pierwszym składzie, przez to nie miałem okazji obejrzeć, czy przeczytać jaką formę prezentował..
Nie. Ale uwierz mi, więcej było kibiców, którzy nie mówili, że jest on najlepszym bramkarzem na świecie po finale Ligi Mistrzów.Wicior pisze:Wicior pisze:Wszyscy mówią jaki to on jest wspaniały, bo był bohaterem finału Champions League..Masz zamiar dogryzać o taki szczegół..?:|Nieprawda. Ja nie mówiłem i nie będę mówił. Więc nie pisz, że wszyscy.
Dudek już nie raz stawał do nierównej walki z innymi bramkarzami o miano najlepszego golkipera w Liverpoolu. Trener często wystawiał innych bramkarzy mimo, że byli w gorszej formie od Dudka. Dopiero teraz wydaje się, że nie ma szans :? . Boruc na pewno nie jest w 100% pewien tego, że będzie pierwszym bramkarzem Celticu. A gdyby Artur został w Legii, Fabiański dalej byłby zaledwie rezerwowym :roll: .Wicior pisze:Dla Dudka w tym momencie byłoby to najlepsze rozwiązanie..Ponieważ zawsze istniało cooś takiego jak jednosć narodowa..No jasne. Lepiej walczyć o miejsce w pierwszym składzie Celticu albo grać w Legii, lub w Groclinie niż walczyć o pierwszy skład Liverpoolu :roll: .
Pisząc, że jednak umie bronić stwierdziłeś (przypadkowo lub nie), że wątpisz w to, iż on umie bronić. I proszę, nie pisz, że nie zrozumiałem o co chodzi, bo jest zupełnie inaczej :roll: .Wicior pisze:Wicior pisze:Teraz już tej walki nie wygra i lepiejby było gdyby odszedł do jakiegoś słabszego klubu i tam pokazywał, ze jednak umie bronić.Wstawiając wyraz jednakchciałem przyznać, ze bronić potrafi.Nigdy nie wątpiłem w jego umiejętności.A Ty poraz kolejny źle zrozumiałeś..Jak to jednak? Mi już udowodnił, że umie bronić. Co musi zrobić, żebyś sądził, że umie? Zdobyć Mistrzostwo Świata z Polską broniąc w finale 19 karnych :roll: ?
- Wicior
- Juventino
Rety..No skoro był wyróżniającą sie postacią, to był najlepszy, nie było drugiego tak dobrze grającego zawodnika na boisku..:roll:Diego pisze:Rzekłbym, że był wyróżniającą się postacią, na tle fatalnie grającej Legii :roll: .
Wiadomym jest, ze jeśli Dudek złapał kontuzje nie ma możliwości pokazania swoich umiejętności, więc na jego miejsce powoływany jest bramkarz teoretycznie słabszy("teoretycznie") i to on przejmuje rolę tego pierwszego..:roll:.Rozum sobie to jak chcesz..Równie dobrze mogę napisać, że w 2000 roku, przed Mistrzostwami Europy, byłem lepszym bramkarzem od Buffona, bo ten złamał rękę i nie mógł bronić :lol: . Czy nie mam racji mówiąc, że w tamtym momencie byłem od niego lepszy?

Jeżeli chodzi o pryzmat kariery to jest to proste..I proszę, napisz swoją trójkę najlepszych polskich bramkarzy, ale nie w tym momencie, tylko w ogóle, przez pryzmat całej kariery.
1.Tomaszewski
2.Młynarczyk.
3.Kostka/Dudek.
W tym momencie tak.Jeżeli chodzi o pryzmat kariery, to nie..Czy rzeczywiście uważasz, że Boruc i Fabiański są lepszymi golkiperami od Dudka :roll: ?
Boruc i Fabiański maja jeszcze czas..I rozwiną sie napewno..:roll:
Jeżeli nie w 100% to napewno w 99.9% bo 0.1 % to możliwość kontuzji.:roll:.Boruc na pewno nie jest w 100% pewien tego, że będzie pierwszym bramkarzem Celticu
Nie wiedziałem..:roll:A gdyby Artur został w Legii, Fabiański dalej byłby zaledwie rezerwowym :roll:
Czemu z innymi zdaniami nie masz problemu, a z tym masz..Pisząc, że jednak umie bronić stwierdziłeś (przypadkowo lub nie), że wątpisz w to, iż on umie bronić.
Słowo jednak było"rekompenstatą" za pesymistyczny sposób podejścia do jego umiejętności..
A jezeli myślisz inaczej, to napisze Ci to wprost..Nie wątpiłem nigdy w jego umiejętności i nigdy nie będę wątpił jest najlepszym bramkarzem w całym dwudziestoleciu..
(W tym temacie kończe przygode, bo nie chce wdawać sie w kolejne utarczki.)
Pozdrawiam Cie Diego..

- M.
- Juventino
No dobrze, był najlepszym zawodnikiem na boisku. Ale co z tego? I to ma świadczyć o jego niebywałej klasie :roll: ?Wicior pisze:Rety..No skoro był wyróżniającą sie postacią, to był najlepszy, nie było drugiego tak dobrze grającego zawodnika na boisku..:roll:Diego pisze:Rzekłbym, że był wyróżniającą się postacią, na tle fatalnie grającej Legii :roll: .
Chcąc nie chcąc przyznałeś mi rację. Według Ciebie w tym momencie ja i Ty jesteśmy lepszymi bramkarzami od Dudka, bo ten ma kontuzję. Czyż nie? Tylko, że to jest bez sensu :roll: .Wicior pisze:Wiadomym jest, ze jeśli Dudek złapał kontuzje nie ma możliwości pokazania swoich umiejętności, więc na jego miejsce powoływany jest bramkarz teoretycznie słabszy("teoretycznie") i to on przejmuje rolę tego pierwszego..:roll:.Rozum sobie to jak chcesz..Równie dobrze mogę napisać, że w 2000 roku, przed Mistrzostwami Europy, byłem lepszym bramkarzem od Buffona, bo ten złamał rękę i nie mógł bronić :lol: . Czy nie mam racji mówiąc, że w tamtym momencie byłem od niego lepszy?![]()
OK, to zapytam inaczej. Czy sądzisz, że Boruc i Fabiański są lepsi od Dudka z formą z zeszłego sezonu (gdy nie był kontujzowany)?Wicior pisze:W tym momencie tak.Jeżeli chodzi o pryzmat kariery, to nie..Czy rzeczywiście uważasz, że Boruc i Fabiański są lepszymi golkiperami od Dudka :roll: ?
Boruc i Fabiański maja jeszcze czas..I rozwiną sie napewno..:roll:
Przeczytaj jeszcze raz zdanie, której sam napisałeś:Wicior pisze:Czemu z innymi zdaniami nie masz problemu, a z tym masz..Pisząc, że jednak umie bronić stwierdziłeś (przypadkowo lub nie), że wątpisz w to, iż on umie bronić.
Słowo jednak było"rekompenstatą" za pesymistyczny sposób podejścia do jego umiejętności..
A potem przeczytaj jeszcze raz. A następnie raz jeszcze (tak dla pewności). Z tego zdania jasno wynika, że wątpisz w jego umiejętności. Jeśli nadal tego nie widzisz, przeczytaj to zdanie swoim rodzicom/rodzeństwu, może oni Ci to wytłumaczą, bo ja nie jestem w stanie :roll: .Wicior pisze:Teraz już tej walki nie wygra i lepiejby było gdyby odszedł do jakiegoś słabszego klubu i tam pokazywał, ze jednak umie bronić.
Od razu utarczki. Zwykła wymiana zdań, nic więcej :roll: .Wicior pisze:W tym temacie kończe przygode, bo nie chce wdawać sie w kolejne utarczki.
Również pozdrawiam.Wicior pisze:Pozdrawiam Cie Diego
- ola465
- Juventino
Dla mnie od kilku dobrych lat numerem 1 w polskiej bramce jest JUREK DUDEK, chyba nie musze pisac dlaczego..wszyscy dobrze wiemy ile razy ratował druzynie tyłek, chocby Liverpoolowi w finale LM , od jakiegoś czasu na 2 pozycji klasuje sie ARTUR BORUC, wielki talent zauważony przez menagerów Celticu, a na 3 pozycje według mnie zasługuje TOMEK KUSZCZAK, gra w lidze angielskiej i dobrze sie tam spisuje, a do tego młody i jego kariera dopiero sie zaczyna rozwijac