Juventus na 3 miejscu w liczbie kibiców!
- Martin
- Juventino
Hmm ciekawe jest na jakiej podstawie przeprowadzili te badania. Jesli wg oficjalnych fan clubow to nalezy sie cieszyć. Wiadomo, ze byle kto się tam nie zapisze. Ze musi to byc zagorzaly kibic. A jesli inny sposob....
To wypada sie zastanowic. Czy brani sa pod uwage kibice z jednego obszaru i jakos usredniani? Czy moze statystyki ogladalnosci danych meczow i potem odpowiednio przeliczone? Ciezko powiedziec. Dla mnie wazne jest kim jest kibic, czy jest to prawdziwy fan, oddany, na dobre i na złe, a nie weekendowy.
Bez sposobu naliczenia tych liczb nie ma co dywagowac

Bez sposobu naliczenia tych liczb nie ma co dywagowac

- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Nie pozostaje mi nic innego jak zaktualizować ten wynik
A więc juventus ma 147800001 Ta końcówka to JA
A więc juventus ma 147800001 Ta końcówka to JA

- Camillo
- Juventino
A mi się wydaje , że w Polsce najwięcej "kibiców" mają niestety kluby trendy takie jak Barcelona , Chelsea itp. :evil:Juve_10 pisze: Wydaje mi się ,że w Polsce Juve ma chyba naj więcej
kibiców.![]()
![]()
To my chłopcy ze Śląska! Zna nas cała Polska, za Ruch, za HKS, pójdziemy aż po życia kres...
- mesju
- Qualità Juventino
Dla mnie nieważne ilu jest kibiców na świecie. Zmienia się to wraz z osiągnięciami drużyny. Liczba "fanów" spada gdy drużyna przegrywa i odwrotnie. Myślę jednak, że miłość do Juventusu nie jest tak sztuczna jak do Chelsea czy nawet Barcy. Gdy piłkarze tego drugiego zespołu nie zakwalifikowali się nawet do Ligi Mistrzów, mało kto o nich pamiętał, a teraz co drugi dzieciak lata za piłką w koszulce Barcy. Starsi, niestety, czynią podobnie :roll:
- Zomer_ManUfan
- Juventino
Zagiales mnie tym textem ?! Niesadzisz, ze takie male 6 latki kibicuja, kluba ktora sa najlepsze, lub maja najwiecej znanych zawodnikow ?! Rozumiem Real, ale niesadzisz, ze zaden taki 6 latek nie bedzie w dzisiejszych czasach kibicowac Manchesterowi, a czemu, bo United ani niema wielkich medialnycgh gwiazd, zreszta podobnei jak Juve, ani nic nie wygrywa od kilku lat, a wiec odpowiedz mi za co taki kibic ma kibicow Manchesterowi ? Niesadzisz ze wybral by Czelsi. Efekt jest odwrotny, pierw taki pacholek :lol: zaczyna kibicowac klubom pokroju Czelsi, Barcelona, Milan, Bayern, Juve itd.. a potem albo zostaja przy tych klubach albo zmieniaja na inne kluby.wloski pisze:Masz racje ze łepki co maja po 6l at ida za realem a potem madrzeja i ida za lepszymi klubami jak np Juve czy Barca lub Milan ( Nie obrazcie sie ale Barca i Milan to lepsze klubu niz taki Man Utd nie wspominajac Realu). Dziwi mnmie brak Barcy w pierwszej 3 myslalem ze jest slawniejsza niz Juve ale mi to pasuje ale jest troche maly niedosyt.MaNieK_JuVe pisze:Odliczajac od Realu i Man U po 100 milionow 6 letnich lebkow to Juventus jest na 1 miejscu.
Ciekawe jak sie to dalej przedstawia.
Ktos tam wspomnial o dziadkach, ktore pamietaja czasy Mattiego Bussbyego, to chyba najlepiej pokazuje jakos, bo nie liczy sie ilosc, ale jakosc, kibicow Manchesteru ze sa Tak lojalni, pozatym nie, nie musza pamietac tych czasow, jesli znasz sie choc troche na pilce to sukcesami, mogli sie cieszyc 6 lat temu, i nie tylko, mysle ze przednimi jeszcze nie jedna radosc z Tym Klubem

Pozdro, i sorx jesli kogos urazilem ;]
- LordJuve
- Juventino
Wg mnie te dane są mało wiarygodne, wielu kibiców Juve, Man Utd, Realu nie wyraziło swojego zdania...
Zgadzam się z niektórymi wypowiedziami, 6 letni łebkowie kibicują najczęściej klubą trendy, zresztą większość ludzi których znam kibicuje klubom za ich sławe, często też kibicują jednemu zawodnikowi np Zidane...
Juve storia di un grande amore...
Zgadzam się z niektórymi wypowiedziami, 6 letni łebkowie kibicują najczęściej klubą trendy, zresztą większość ludzi których znam kibicuje klubom za ich sławe, często też kibicują jednemu zawodnikowi np Zidane...
Juve storia di un grande amore...
- Michael900
- Juventino
Już niedługo będziemy na 1 miejscu. Real nie jest już taki galaktyczny jak kiedyś, a JUVE gra swoje, i co najważniejsze wygrywa.
- LeVi
- Juventino
Swoja droga to zawsze zastanawiało mnie dlaczego Man Utd ma tyle kasy.Juz od kilku dobrych lat zajmuje pierwsze miejsce
w rankingu najbogatszych klubów swiata.A przecierz nie słychac o tak kasiastym prezesie "czerwonych diabłow" jakim jest Romek w Cheelse, wiec ???
Co do tematu to daleko nam jeszcze do Realu.Mam na mysli oczywiscie ilosc kibiców a nie gre i umiejetnosci
Mysle ze Juve oprocz Włoch ma rowniez duże poparcie własnie w Polsce 

Co do tematu to daleko nam jeszcze do Realu.Mam na mysli oczywiscie ilosc kibiców a nie gre i umiejetnosci

- DeeJay
- Juventino
Lepiej mieć gastkę najwierniejszych fanów niż miliony piłkarskich laików.
Poza tym Anglicy mają głowę do interesów i wiedzą jak zarobić.
Niby jest, Malcolm Grazer - jednak to nieco "inny" typ niż Romek i jego w ManU już tak nie kochają...mathis pisze: A przecierz nie słychac o tak kasiastym prezesie "czerwonych diabłow" jakim jest Romek w Cheelse, wiec ???
- Zomer_ManUfan
- Juventino
Chodzi o to, ze ten otoz ranking, ma bledny tytul, mianowicie chodzi tu o najbardziej dochodowa druzyne, czyli chodzi tu o sprzedaz biletow, koszulek i wiele innych dochodowych spraw, Chelsea niema az takich dochodow, oni poprostu tak kase maja ...mathis pisze:Swoja droga to zawsze zastanawiało mnie dlaczego Man Utd ma tyle kasy.Juz od kilku dobrych lat zajmuje pierwsze miejscew rankingu najbogatszych klubów swiata.A przecierz nie słychac o tak kasiastym prezesie "czerwonych diabłow" jakim jest Romek w Cheelse, wiec ???
Co do tematu to daleko nam jeszcze do Realu.Mam na mysli oczywiscie ilosc kibiców a nie gre i umiejetnosciMysle ze Juve oprocz Włoch ma rowniez duże poparcie własnie w Polsce
- kubinho 10
- Juventino
A ja za to sie bardzo ciesze że Juve nie jest trendy klubem bo by było za dużo właśnie tzw "weekendowych kibiców". A takto przeważnie ci którzy kibicują Juve nie dlatego kochają nasz klub że mają dużo kasy czy mają super gwiazdy tylko po prostu od serca.Camillo pisze: A mi się wydaje , że w Polsce najwięcej "kibiców" mają niestety kluby trendy takie jak Barcelona , Chelsea itp. :evil:
A cio do rankingu to bardzo fajnie że Juve ma tylu kibiców na świecie ale co z tego jeżeli w Turynie większośc kibicuje Torino

Grande Juve, Vinci Per Noi