HISTORYCZNA ARMIA WYMIERA !!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2005, 12:02

Na razie mercato w naszym wykonaniu nie jest najgorsze - pozyskaliśmy

+ GG - świetnego, skromnego i ciężko pracującego człowieka, który na pewno będzie dawał z siebie wszystko, by wywalczyć miejsce w 1 składzie.

+ Kovać - kto nie zna tego piłkarza, niech się wstydzi. Ostoja defensywy Bayernu, teraz będzie doskonale współpracował z Thuramem lub Cannavaro.

+ Mutu - praktycznie to przeszedł do nas dopiero teraz, bo 1 mecz w tamtym sezonie to nawet nie gra. Ma ogranie w Serie A, może grać na skrzydle, znakomite wzmocnienie i to ZA DARMO.

+ Vieira - tu chyba nie muszę nic pisać. :dance:

Podsumowując... Juve powinno kupić piłkarzy na pozycję PRAWEGO POMOCNIKA (Pires, Mancini), bo Camor przez cały sezon sam tam grał nie będzie, PRAWEGO OBROŃCĘ (Oddo, Miguel), jeszcze jednego ŚRODKOWEGO POMOCNIKA na ławkę (Mozart, Zannetti), oraz w przypadku odejścia Zalayety NAPASTNIKA (Cassano?).

Gregor del Ptasior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2005, 12:06

Wiesz Cube... Ja tam zwolennikiem Zanetiego nie jestem. Co do rezty, to na prawe skrzydło wolałbym Joaquina, ale i Mancini byłby super. A co do obrony, to uważam, że poza Miguelem, nikogo nam już nie trzeba. Cassano jest zbędny, itak jest przepych w ataku. A pomoc możnaby jeszcze podrasować.

[Nevermind]

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2005, 12:30

Gregor del Ptasior pisze:
Znawca się znalazł. Poprostu tak uważam, a że masz inne zdanie, to nie wyjeżdżaj mi tu odrazu z takimi tekstami. Gadasz, jakbyś wszystkie rozumy pozjadał. Wyluzuj ! Dla mnie poprostu nie jest to duże wzmocnienie, tylko piłkarz na dobrym poziomie, a w Juve chcę tylko NAJLEPSZYCH !!
Dziecko z ciebie, myslisz ze najlepsi beda siedziec na lawce? Zreszta napisales ze Vogle moze grac w pierwszym skladzie Milanu co oznacza kompletna niewiedze na temat umiejtnosci Vogela, wiec nie wiem dlaczego uwazasz ze jest on lepszy od GG.

Jacolypa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2005, 12:32

Ja uwarzam że że Juve ma bardzo dobry skład, chcecie młodych piłkarzy. Man U. ma aż dwóch i co przegrali z milanem co ma jednego młodziaka a reszta to dziatki, ale ok. Co do Joaqina to jeste jak najbardziej na tak ale jest jeden mały problem to on razem z Olivieirą sprawił że Betis gra w LM. To nie jest jakiś byla grajek który może być rezerwowym dla Camora. Śmieszą mnie komentarze co poniektórych że przy Camorze by się ograł i by był dobrym zmienikiem, ludzie on teraz prezentuje poziom Camora o ile nie lepszy. Gra na stałe w wyjściowej 11 hiszpani o czymś świadczy.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2005, 14:07 przez Jacolypa, łącznie zmieniany 1 raz.

Gregor del Ptasior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2005, 12:37

Hmm... Tak synku. Wklej mi cytat, w którym powiedziałem słowo na temat Vogela. Zanim coś napiszesz, to przeczytaj uważnie i się kilka razy zastanów. Czekam na ten cytat.

tommyknocker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2005, 13:21

większoś jak zwykle narzeka... GG i Kovac, to wątpliwe wzmocnienia, musimy kupować gwiazdy, jak Milan i Inter... ble ble ble... ludzie zastanówcie się trochę... tak jak pisał Seiru, GG był jednym z najlepszych zawodników Lazio... jest doświadczony, mamy go za darmo do tego... czego Wy jeszcze chcecie... podobnie się ma sprawa z Kovacem... Moggi chyba wie co robi, pokazywał nam to niejednokrotnie... potem będziecie go chcieli po stopach całować za transfery... tak samo było z Zebiną rok temu, były gadki, że po co nam on... jest cienki, stary i wogóle do d**y... a teraz??? większość niewyobraża sobie obrony bez niego... oceniać ich przydatność dla drużyny będziemy mogli najszybciej w połowie sezonu, jak już trochę pograją... a narazie cieszmy się z tego co mamy...

Obrazek
aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2005, 13:43

Okno transferowe jest jeszcze otwarte i mam nadzieje ze Moggi jeszcze dokupi z dwoch,trzech graczy ktorzy mogliby byc rezerwowymi w razie W.Przeczytalem ze Tacchinardi odchodzi do Villarreal.Co do dotychczasowych transferów to były to dobre posuniecia.
Giannichedda to bardzo dobry i twardy pomocnik,który na pewno będzie pracował dużo w grze obronnej Juve,a poza tym będzie większa rywalizacja w Juve.Co do Kovaca to nie jestem przekonany.Nie wiadomo co pokaze.Mutu bardzo dobry transfer.Jest błyskotliwy i w ogole.Stylem gry przypomina DP.Vieira to klasa sama w sobie.Dobry partner dla Emersona.Chiellini w Violi grał i to grał nawet dobrze w poprzednim sezonie.O ile sie nie myle to strzelil gola przeciwko nam.Osobiscie to chcialbym aby kupic kogos na prawa strone i powinni to byc blyskotliwi gracze.Mancini to dobry zakup zwlaszcza ze Roma ma klopoty finansowe.Na prawą obronę Juve mogloby sprowadzic Bonerę z Parmy.

...Taka miłość jest jedna...Juve
[Nevermind]

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2005, 14:00

Gregor del Ptasior pisze:Wiesz Cube... Ja tam zwolennikiem Zanetiego nie jestem. Co do rezty, to na prawe skrzydło wolałbym Joaquina, ale i Mancini byłby super. A co do obrony, to uważam, że poza Miguelem, nikogo nam już nie trzeba. Cassano jest zbędny, itak jest przepych w ataku. A pomoc możnaby jeszcze podrasować.
"Przeczytaj dokładniej. Wspomniałem o obu panach i uważam je za conajmniej wątpliwe wzmocnienia."

CZyli oni nie sa wzmocnienami a super Vogel jest ?

Gregor del Ptasior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2005, 15:13

Ale ja Cie prosiłem, żebyś mi podał konkretny cytat, w którym mówiłem coś na temat Vogela !!!!

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2005, 15:20

KAcper123 pisze:Oecnie każdy napastnik tam grający jest typem żądła stojącego tuż przed polem karnym i czekającego na piłkę. Brakuje kogoś kto by tę piłkę w polu rozegrał.
Szewczenko to typowy drewniak, ktory tylko czeka zeby dolozyc noge :lol: . Chcialem Ci przypomniec, ze za ta banda drewniakow stoi Kaka...

kurdt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2005, 15:52

KAcper123 pisze:Wątpie... Racja, że Milan pozyskał świetnego snajpera. I może jest to jeden z lepszych "snajperów" w tej chwili ale nie zapominajmy ze milan nie ma takiego napastnika, który mógłby rozegrać piłkę w polu karnym.
Kogoś w stylu Del Piero kiedy był jeszcze u szczytu formy, albo Raula :wink: tez kiedy był w formie. Oecnie każdy napastnik tam grający jest typem żądła stojącego tuż przed polem karnym i czekającego na piłkę. Brakuje kogoś kto by tę piłkę w polu rozegrał.
:lol: i w ogole milan z tym malo kreatywnym skladem do drugiej ligi spadnie
Dionizos pisze:Szewczenko to typowy drewniak, ktory tylko czeka zeby dolozyc noge :lol: . Chcialem Ci przypomniec, ze za ta banda drewniakow stoi Kaka...
Wiesz Dionizos chyba nie warto takim ludziom cokolwiek sugerować...

spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2005, 16:14

Dionizos pisze:
KAcper123 pisze:Oecnie każdy napastnik tam grający jest typem żądła stojącego tuż przed polem karnym i czekającego na piłkę. Brakuje kogoś kto by tę piłkę w polu rozegrał.
Szewczenko to typowy drewniak, ktory tylko czeka zeby dolozyc noge :lol: . Chcialem Ci przypomniec, ze za ta banda drewniakow stoi Kaka...
W Milanie typowe drewniaki to Inzaghi i teraz Vieri. Nasze transfery oceniam na 4(skala 1-6). Wzmocnilismy pomoc, w ktorej brakowalo dobrych zmiennikow i partnera dla Emersona. Nowe twarze pojawily sie w formacji obronnej. Przydaliby sie mlodzi pilkarze, ktorzy z czasem zastapili by liderow druzyny, na razie jakis napastnik i obronca.

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2005, 16:25

Marcin-IRONEK pisze:'Konciuporsi'

Ok, prawie całkowicie się zgadzam z Twoim postem. Powiedz mi tylko, dlaczego skopiowałeś go z komentarza pod newsem, który napisał 'Alexxxxx' nie podając źródła? :| Nie uważasz, że to trochę nie wypada ? :|
Ta, nawet błędów nie poprawił. :angry: Byłem zły, jak nigdy, gdy pisałem ten komentarz...

A co do GG tu nie chodzi, ze on jest za słaby, tylko, ze nie powalczy nigdy równo z Emersonem i Vieirą. A Pan Vogel, którego nie szanujecie razem z Van Bommelem stworzył pomoc, która stworzyła potęge PSV, mistrza Holandii i półfinalsite LM, do tego zrobił to będąc Szwajcarem, a nie Włochem, którym zawsze jest łatwiej i mają lepsze warunki. Ponadto jest młodszy. Chodzi o to, ze my kupujemy zawodników na ławke. A inni kupuja takich, co będa grali pierwsze skrzypce lub będą godnym rywalem dla reszty. A Kovac w porówaniu z Canną wypada słabo, Gianni z Emersonem czy Vieira podobnie. Mutu będzie walczyć, ale jego nie licze bo on przyszeł o wiele wcześniej. Wiem, ze Moggi na pewno (jestem przekonany)kupi jeszcze nie ejdnego zawodnika, ale zostaje pytanie jakiego, Moggi kupuje tych, co Capello chce. Don Fabio chyba wie, że ma wrowadzić tu nową erę, a nie wygrać coś i zostawić ten zespół... Ogolnie po prostu szkoda mi takich piłakrzy jak DP, Pessotto, Birindelli, Tacchinardi, oni zrobili więcej dla tego klubu niż Buffon czy Zambro, rozumiem nie musza grac, ale po co ich krytukejcie. Wiem jest wielu za nimi, ale jest bardzo wielu przeciw z głupkowatymi, prowukjącymi odzywakami. Nie boje się tego powiedzieć, część z nas (kibicow Juve) traktuje ich jak szmaty, tu zagra, tu nie. Świetnie gra "super, brawo zawsze byłem za nim", a potem "sprzedac go po co nam on.." Szkoda tego naprawdę, rozumiem, ze przychodza nowi kibice, ale czasami ich brak dobrego smaku dla legend jest naprawde straszny.

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2005, 16:46

Niektórzy chyba najwyraźniej uważają, że Mistrzostwo najlepiej zapewnić sobie już przed samym startem rozgrywek :wink: . Wakacyjna walka na papierze niektórym wchodzi głęboko do serca, przez co zamyka przed nimi drogę do logicznego pojmowania właściwej polityki klubu. Niektórzy oczekują wciąż spektakularnych transferów, gwiazd liczonych w dziesiątkach milionów euro, przez co zapominają o sprawach najważniejszych, mianowicie o rzeczywistych możliwościach i potrzebach zespołu oraz o zachowaniu właściwej atmosfery, tak mozolnie budowanej w ostatnim sezonie przez Dona Capello. Nie jest ważne czy pozyskamy kolejnego gwiazdora, ważne jest to, co też może on nam zaoferować oraz czy będzie umiał wkomponować się i sprostać wymaganiom już istniejącej grupy. Przyznaję, że jestem okropnie zniesmaczony wczorajszą informacją o odejściu Alessio Tacchinardi'ego. Jest to jak gdyby zachwianie morali starszego pokolenia kibiców, jak też samych zawodników Starej Damy. Niniejszym jednak, to nie są już czasy Lippi'ego, wraz z przyjściem Capello nastała nowa era. Jak każda, ma swoje priorytety i nie powinno to w żadnym stopniu burzyć obowiązującego ładu. Wykruszają nam się zmiennicy dla pary Emerson-Vieira, lecz najprawdopodobniej ta dwójka, która zostanie, czyli Giannichedda-Blasi moim zdaniem, w zupełności wystarczy. Dlaczego? ano dlatego iż okazji do gry będą mieli stosunkowo niewiele, gdyż nie wyobrażam sobie, aby któryś z tych dwóch wirtuozów środka pola stracił miejsce w pierwszym składzie. Po co nam więc bezsensu wzmacniać ławkę rezerwowych, kiedy ich zmiennicy są już w pogotowiu? Wykrusza nam się również linia obrony, odchodzą weterani, którzy jednak mieli mało do zaoferowania w poprzednim cyklu rozgrywek. Tymczasem teraz? była gwiazda Bayernu Monachium, Chorwat Kovac już zbiera pochlebne recenzje od samych partnerów w postaci Thurama i Cananvaro. A młody, perspektywiczny lewo skrzydłowy Chiellini jest świetną alternatywą dla Gianluci Zambrotty, który może z powodzeniem wesprzeć pozycję Camoranesiego. Narzekać nie może również formacja ofensywna, do której dołączył Adrian Mutu oraz na dobrą sprawę, David Trezegeut. Mamy czterech, równorzędnych piłkarzy w przodzie, a ewentualna sprzedaż Marcelo Zalayety jasno obrazuje, że szykuje się jeszcze coś nowego. Wszystko jak narazie jest pod kontrolą. Każda formacja ma się dobrze, a nie zapominajmy, że naszym największym atutem pozostaje Fabio Capello. Po co więc te nerwy? ta zazdrość? kompleks drużyn z Mediolanu? kto kogo ma gonić, my ich? czy na odwrót? jesteśmy Mistrzami, powinniśmy być dumni, bo pewności siebie się nie kupuje. Nasza polityka transferowa jest niemal perfekcyjna, ja się zachywcam nią pod każdym względem, a Ci, którzy są innego zdania są chyba nie za bardzo poważni. Nie oczekujcie astronimicznych sum za rezerwowych, bo robicie po prostu żenade, nie inaczej. Wszakże ruchy tego typu nie opłacają się ani zawodnikom, ani przede wszystkim, Nam.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2005, 17:05 przez _Jah, łącznie zmieniany 1 raz.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2005, 16:57

Basiek pisze:Juve natomiast wysprzedalo cala pomoc-Tacchinardi, Maresca, Appiah,Kapo, prawdopodobnie odejda tez Olivera,Blasi. Jesli nie wzmocnimy tej formacji chociaz 2 solidnymi pomocnikami to bedzie krucho.
Nedved, Emerson,Vieira,Camoranesi,Giannicheda,Zambrotta,Del Piero,Mutu-to zawodnicy mogacy grac na pomocy.zastanow sie dwa razy nad tym co napiszesz.

ODPOWIEDZ