Mecze Juve z satelity - SkyStar 2
- swiergot
- Juventino
Ten "news" ma już ponad tydzień. Polsat można dekodować na kartach DVB oraz prawie wszystkich tradycyjnych tunerach.
A wspaniały system Kudelskiego został już oczywiście złamany dawno temu, wszak od wielu miesięcy Premiere jest dostępne na kartach Cerebro (a później Didem), zaś od początku stycznia można edukacyjnie oglądać Digital+. Emu Polsatu też nie istnieje od tygodnia, tylko nie było dostępne publicznie. Jedyne co mogło przysporzyć problemów w łamianiu Polsatu był algorytm kodowania inny niż w przypadku pozostałych platform używających Nagra2.
A wspaniały system Kudelskiego został już oczywiście złamany dawno temu, wszak od wielu miesięcy Premiere jest dostępne na kartach Cerebro (a później Didem), zaś od początku stycznia można edukacyjnie oglądać Digital+. Emu Polsatu też nie istnieje od tygodnia, tylko nie było dostępne publicznie. Jedyne co mogło przysporzyć problemów w łamianiu Polsatu był algorytm kodowania inny niż w przypadku pozostałych platform używających Nagra2.

- swiergot
- Juventino
Wszystkie kanały są. Wystarczy nowe s2emu i SoftCam.Key. Utrzyma się to przynajmniej z rok, a może nawet dwa. Polsat musiałby wymienić karty (choć i tu nie ma pewności, że nie nowe nie zostaną złamane), a przecież wymieniali ledwie pół roku temu. Zapłaciłby za to oczywiście Kudelski, ale on ma na głowie kilka innych, większych platform, które padły, na czele z Premiere. Poza tym Polsat jeszcze przez conajmniej rok będzie miał zysk z ludzi, który podpisali w ciągu ostatnich sześciu miesięcy umowy, a według dostępnych danych jest to aż siedemset tysięcy ludzi.

- LordJuve
- Juventino
Przepraszam, ale jestem w tym temacie kompletnie zielony. Pamiętam czasy, kiedy na zwykłych tunerach analogowych było kilkadziesiąt polskich kanałów i kilkaset zagranicznych, teraz jest kilka kanałów. Trochę później sam Polsat rozdawał swoje dekodery za darmo, można było oglądać za free, teraz już nie. swiergot widzę, że jesteś w temacie, czy możesz nakierować mnie na jakieś strony ew. artykuły, które wprowadzą mnie w ten zawiły świat
Co lepiej kupić, kartę satelitarną czy jakiś dekoder(jaki, jest ich naprawdę sporo) 

- swiergot
- Juventino
Zajrzyj na http://dvbzone.dvhk.pl/. Strona wprawdzie nie aktualizowana od kilku miechów, ale artykuły na pewno będą bardzo pomocne.
EDIT: Właśnie Polsat zgasł, zmieniły się klucze. Zapewne w ciągu kilku godzin poznamy te nowe.
EDIT: Właśnie Polsat zgasł, zmieniły się klucze. Zapewne w ciągu kilku godzin poznamy te nowe.

- LordJuve
- Juventino
Witam, mam okazję nabyć dekoder Ferguson model AF-2818SE. Czy na ten model Fergusona jest podstępne odpowiednie oprogramowanie i czy daje on możliwość oglądania CP edukacyjnie
Pytam, bo jak wiadomo nie jest to juz najnowszy model.
swiergot są już klucze od jakiegoś czasu. Świeci ci słoneczko
:twisted:

swiergot są już klucze od jakiegoś czasu. Świeci ci słoneczko

- Adi666666
- Juventino
Mam pytanie do wszystkich osób posiadających karte Sky Star ,otóż chciałem się spytać czy jest możliwość nagrania meczy, jeśli tak to w jakim formacie i jaka będzie tego jakość, oraz wielkość po skompresowaniu obrazu ?
P.S Chętnie bym wam zapłacił za nagranie meczyków na cd.
czekam na odp .... pozdro 4-all 8)
P.S Chętnie bym wam zapłacił za nagranie meczyków na cd.
czekam na odp .... pozdro 4-all 8)
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- Ibrahimović
- Juventino
Podaj mi adres mailowy to ci wysle wszystkie pliki: Soft ,wsad na karte ,liste kanałów - jesli masz antene na Astre to bedziesz mogł odbierać Pakiet Digital+ na którym lecą mecz Juventusu i nie tylko Livefan_of_juve pisze:a ja mam dekoder cyfry ale dawno na niego softa nie wrzucalem wie ktos czy na philpsa tez jest soft
by polsat cyfrowy dzialal??
a i mam antene na astre czekam na pomoc?!
Oczywiście wszystko w celach edukacyjnych :!: :!: :!:

Masz kabel ,programator.... ???
- gloria_victis
- Szczakowianin
Pragnąłbym na koniec dowiedzieć się nieco więcej na temat odbierania z satelity programu Sky. Usiłowałem ustawić wszystkie parametry jak to polecano w poprzednich postach. Obraz jest jednak zniekształcony. Trudno określić mi przyczynę tego stanu rzeczy. Czy ktoś miał podobny problem i czy jest w stanie mi pomóc?
"Chciałbym umrzeć na kiłę" Wojciech Jaruzelski
"Szkoda, ze Wojciech Jaruzelski nie umarł na kiłę w 68" Teodor Biegin
"Szkoda, ze Wojciech Jaruzelski nie umarł na kiłę w 68" Teodor Biegin
- Juve_10
- Juventino
To jest chyba dosyć stary i stosunkowo tani model ale nie to się liczy.Lord_ Juve pisze:Witam, mam okazję nabyć dekoder Ferguson model AF-2818SE.
Ja mam zamiar kupić sobie FERGUSON 7318 UCI nie wiem czym się różni on od 7018 ale softy są do niego inne ale słonko świeci.Ktoś wcześnie wspomnieł ,żę Premiere rozkodowano no i oczywiście hiszpaniski Canal + czyli
(D+) tam też często lecą mecze Juve łącznie z ostatnim który był.
- Kombinat
- Juventino
Na obu można bez problemów odbierać wymienione kanały, łącznie ze słonkiem. Info tu forum.dvhk.plJuve_10 pisze:To jest chyba dosyć stary i stosunkowo tani model ale nie to się liczy.Lord_ Juve pisze:Witam, mam okazję nabyć dekoder Ferguson model AF-2818SE.
Ja mam zamiar kupić sobie FERGUSON 7318 UCI nie wiem czym się różni on od 7018 ale softy są do niego inne ale słonko świeci.Ktoś wcześnie wspomnieł ,żę Premiere rozkodowano no i oczywiście hiszpaniski Canal + czyli
(D+) tam też często lecą mecze Juve łącznie z ostatnim który był.
- benkas
- Juventino
Wiecie może co się stało z Digital + tzn. C+ Deporte 1, 2, 3.
Do niedawna były, a od niecałego tygodnia zniknęły, dopiero dzisiaj się dowiedziałem, a przeciez mecz o 15.
Jeżeli ktoś wie co może pomóc, żeby znowu było można oglądać, proszę odpisać na tego posta.
Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedz.
Do niedawna były, a od niecałego tygodnia zniknęły, dopiero dzisiaj się dowiedziałem, a przeciez mecz o 15.
Jeżeli ktoś wie co może pomóc, żeby znowu było można oglądać, proszę odpisać na tego posta.
- Kombinat
- Juventino
No niestety stało się. D+ nie świeci. Mam nadzieję że szybko się z tym uporają. Zacytuję z pewnego forum:benkas pisze:Wiecie może co się stało z Digital + tzn. C+ Deporte 1, 2, 3.
"Pakiet hiszpański Digital+ zrobił nam niemiłą niespodziankę i zablokował edukacyjny odbiór swojego pakietu. Z potwierdzonych żródeł dowiedzieliśmy się że tak szybko już nie powróci.
Powód: Update EEpromu kart z Romem 110 na Rev AC0
Uprzedzając fakty taki sam rom otrzymuja od pewnego czasu karty rodzimego Polsatu Cyfrowego"
Wydaje mi się, że mimo wszystko powrót D+ nastąpi szybciej niż myślimy. Pol$at wracał długo, no ale to dlatego, że nie był zbyt porządanym towarem. Poza polską było małe zainteresowanie nim.
A D+ jest istotną platformą dla wszystkich, więc myślę że ludzie od tej roboty będą pracować nad rozkodowaniem bardzo intensywnie.