Mecze Juve z satelity - SkyStar 2

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2006, 21:47

Ten "news" ma już ponad tydzień. Polsat można dekodować na kartach DVB oraz prawie wszystkich tradycyjnych tunerach.

A wspaniały system Kudelskiego został już oczywiście złamany dawno temu, wszak od wielu miesięcy Premiere jest dostępne na kartach Cerebro (a później Didem), zaś od początku stycznia można edukacyjnie oglądać Digital+. Emu Polsatu też nie istnieje od tygodnia, tylko nie było dostępne publicznie. Jedyne co mogło przysporzyć problemów w łamianiu Polsatu był algorytm kodowania inny niż w przypadku pozostałych platform używających Nagra2.

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2006, 11:21

Czy ktoś z was ogląda już Polsat na emu :?: Jak to wszystko ma się w praktyce :?: Które kanały są a których nie ma :?: Jak myślicie czy taki stan długo się utrzyma :?:

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2006, 11:36

Wszystkie kanały są. Wystarczy nowe s2emu i SoftCam.Key. Utrzyma się to przynajmniej z rok, a może nawet dwa. Polsat musiałby wymienić karty (choć i tu nie ma pewności, że nie nowe nie zostaną złamane), a przecież wymieniali ledwie pół roku temu. Zapłaciłby za to oczywiście Kudelski, ale on ma na głowie kilka innych, większych platform, które padły, na czele z Premiere. Poza tym Polsat jeszcze przez conajmniej rok będzie miał zysk z ludzi, który podpisali w ciągu ostatnich sześciu miesięcy umowy, a według dostępnych danych jest to aż siedemset tysięcy ludzi.

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2006, 11:46

Przepraszam, ale jestem w tym temacie kompletnie zielony. Pamiętam czasy, kiedy na zwykłych tunerach analogowych było kilkadziesiąt polskich kanałów i kilkaset zagranicznych, teraz jest kilka kanałów. Trochę później sam Polsat rozdawał swoje dekodery za darmo, można było oglądać za free, teraz już nie. swiergot widzę, że jesteś w temacie, czy możesz nakierować mnie na jakieś strony ew. artykuły, które wprowadzą mnie w ten zawiły świat :?: Co lepiej kupić, kartę satelitarną czy jakiś dekoder(jaki, jest ich naprawdę sporo) :?:

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2006, 12:57

Zajrzyj na http://dvbzone.dvhk.pl/. Strona wprawdzie nie aktualizowana od kilku miechów, ale artykuły na pewno będą bardzo pomocne.

EDIT: Właśnie Polsat zgasł, zmieniły się klucze. Zapewne w ciągu kilku godzin poznamy te nowe.

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 marca 2006, 14:30

Witam, mam okazję nabyć dekoder Ferguson model AF-2818SE. Czy na ten model Fergusona jest podstępne odpowiednie oprogramowanie i czy daje on możliwość oglądania CP edukacyjnie :?: Pytam, bo jak wiadomo nie jest to juz najnowszy model.
swiergot są już klucze od jakiegoś czasu. Świeci ci słoneczko :?: :twisted:

Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2006, 15:19

Mam pytanie do wszystkich osób posiadających karte Sky Star ,otóż chciałem się spytać czy jest możliwość nagrania meczy, jeśli tak to w jakim formacie i jaka będzie tego jakość, oraz wielkość po skompresowaniu obrazu ?

P.S Chętnie bym wam zapłacił za nagranie meczyków na cd.

czekam na odp .... pozdro 4-all 8)

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
Ibrahimović

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2006, 20:46

fan_of_juve pisze:a ja mam dekoder cyfry ale dawno na niego softa nie wrzucalem wie ktos czy na philpsa tez jest soft
by polsat cyfrowy dzialal??
a i mam antene na astre czekam na pomoc?!
Podaj mi adres mailowy to ci wysle wszystkie pliki: Soft ,wsad na karte ,liste kanałów - jesli masz antene na Astre to bedziesz mogł odbierać Pakiet Digital+ na którym lecą mecz Juventusu i nie tylko Live :smile:

Oczywiście wszystko w celach edukacyjnych :!: :!: :!: :prochno:

Masz kabel ,programator.... ???

gloria_victis

Szczakowianin
Szczakowianin
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2006, 20:50

Pragnąłbym na koniec dowiedzieć się nieco więcej na temat odbierania z satelity programu Sky. Usiłowałem ustawić wszystkie parametry jak to polecano w poprzednich postach. Obraz jest jednak zniekształcony. Trudno określić mi przyczynę tego stanu rzeczy. Czy ktoś miał podobny problem i czy jest w stanie mi pomóc?

"Chciałbym umrzeć na kiłę" Wojciech Jaruzelski
"Szkoda, ze Wojciech Jaruzelski nie umarł na kiłę w 68" Teodor Biegin
Juve_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2006, 10:12

Lord_ Juve pisze:Witam, mam okazję nabyć dekoder Ferguson model AF-2818SE.
To jest chyba dosyć stary i stosunkowo tani model ale nie to się liczy.
Ja mam zamiar kupić sobie FERGUSON 7318 UCI nie wiem czym się różni on od 7018 ale softy są do niego inne ale słonko świeci.Ktoś wcześnie wspomnieł ,żę Premiere rozkodowano no i oczywiście hiszpaniski Canal + czyli
(D+) tam też często lecą mecze Juve łącznie z ostatnim który był.

Kombinat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2006, 10:46

Juve_10 pisze:
Lord_ Juve pisze:Witam, mam okazję nabyć dekoder Ferguson model AF-2818SE.
To jest chyba dosyć stary i stosunkowo tani model ale nie to się liczy.
Ja mam zamiar kupić sobie FERGUSON 7318 UCI nie wiem czym się różni on od 7018 ale softy są do niego inne ale słonko świeci.Ktoś wcześnie wspomnieł ,żę Premiere rozkodowano no i oczywiście hiszpaniski Canal + czyli
(D+) tam też często lecą mecze Juve łącznie z ostatnim który był.
Na obu można bez problemów odbierać wymienione kanały, łącznie ze słonkiem. Info tu forum.dvhk.pl

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2006, 22:14

Na wypadek gdyby ktoś jeszcze nie wiedział - dla Polsatu jest już dostępne AU, czyli autoupdate (zwane też autoroll), wobec czego znika problem zmiany kluczy.

Obrazek
benkas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2006, 11:37

Wiecie może co się stało z Digital + tzn. C+ Deporte 1, 2, 3.
Do niedawna były, a od niecałego tygodnia zniknęły, dopiero dzisiaj się dowiedziałem, a przeciez mecz o 15.
Jeżeli ktoś wie co może pomóc, żeby znowu było można oglądać, proszę odpisać na tego posta.
Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedz.

Kombinat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2006, 11:48

benkas pisze:Wiecie może co się stało z Digital + tzn. C+ Deporte 1, 2, 3.
Do niedawna były, a od niecałego tygodnia zniknęły, dopiero dzisiaj się dowiedziałem, a przeciez mecz o 15.
Jeżeli ktoś wie co może pomóc, żeby znowu było można oglądać, proszę odpisać na tego posta.
Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedz.
No niestety stało się. D+ nie świeci. Mam nadzieję że szybko się z tym uporają. Zacytuję z pewnego forum:

"Pakiet hiszpański Digital+ zrobił nam niemiłą niespodziankę i zablokował edukacyjny odbiór swojego pakietu. Z potwierdzonych żródeł dowiedzieliśmy się że tak szybko już nie powróci.

Powód: Update EEpromu kart z Romem 110 na Rev AC0
Uprzedzając fakty taki sam rom otrzymuja od pewnego czasu karty rodzimego Polsatu Cyfrowego"

Wydaje mi się, że mimo wszystko powrót D+ nastąpi szybciej niż myślimy. Pol$at wracał długo, no ale to dlatego, że nie był zbyt porządanym towarem. Poza polską było małe zainteresowanie nim.
A D+ jest istotną platformą dla wszystkich, więc myślę że ludzie od tej roboty będą pracować nad rozkodowaniem bardzo intensywnie.

benkas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2006, 12:03

Kurcze a już myślałem, że sobie dzisiaj zobacze mecz :(

ODPOWIEDZ