Rodak komentator, kto najlepszy?
- Shadow_Alex
- Juventino
Ty co najwyzej moglbys komentowac bierki pod woda... Jesli go nie lubisz to nie musisz po nim jezdzic :!: :!:PABLO pisze:znacie moze majla do tvp ?? najlepiej do dzialu sportowego ??napisze im co sadze o szpaku bo ten koles powinien komentowac szachy a nie pn
a co do tematu to wedlug mnie najlepsi sa lipinski i borek
ps. taki temat juz byl !!!!
- El Nino
- Juventino
A ja najbardziej cenie i lubie jako komentatora pana Dariusza Szpakowskego. Gdy on komentuje mecz wprowadza zarazem taką atmsofere dobrego widowiska sportowego. Czasami można się pośmiać jak sie pomyli np. tak jak wczoraj.. robben wszedł by pokonać Dudka i Cheslea. Nie ma co.. Mimo pomyłek jest najlepszy. Da się jeszcze posłuchać meczu komentowanego przez Borka.
- Wojtom
- Juventino
Dla mnie najlepsi są Szpakowski i duet Borek & Kołtoń.
Oni na prawde umieją komentowac spotkania piłkarskie. Wzbudzają jakies emocje, mecz sie oglada jak mecz, znają się na piłce, a nie tak jak inni. "Gol" - fest mi emocje. Jakbym był szefem, za takie komentowanie z "wczuciem", jak ktos powie "Gol" bym wywalał od razu. :roll:
Oni na prawde umieją komentowac spotkania piłkarskie. Wzbudzają jakies emocje, mecz sie oglada jak mecz, znają się na piłce, a nie tak jak inni. "Gol" - fest mi emocje. Jakbym był szefem, za takie komentowanie z "wczuciem", jak ktos powie "Gol" bym wywalał od razu. :roll:
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- PABLO
- Juventino
ja nie umiem komentowac meczy ale sie do tego przyznaje a on nie umie i sie nie przyzna bo mu zalezy na kasie !!!!!Shadow_Alex pisze:Ty co najwyzej moglbys komentowac bierki pod woda... Jesli go nie lubisz to nie musisz po nim jezdzic :!: :!:PABLO pisze:znacie moze majla do tvp ?? najlepiej do dzialu sportowego ??napisze im co sadze o szpaku bo ten koles powinien komentowac szachy a nie pn
a co do tematu to wedlug mnie najlepsi sa lipinski i borek
ps. taki temat juz byl !!!!
jak jego mozna sluchac ?? obejrzalem chyba 3 mecze z jego komentarzem i wogole ten czlowiek nie skonczyl naswed podstawowki !jego bledy sa porazajace. jak mozna mowic na antenie slowa "se"itd i gadac bez sensu

a co do tych bierek to ja nie widze w tym nic smiesznego i ponizajacego ! tam powinno byc bierki elektryczne

- Wojtom
- Juventino
Jeśli Szpakowski nie umie komentowac, to powiedz mi kto? Tylko nie mow ze Iwanski czy Bożydar bo cie wyśmieje. Są gusta i guściki, ale Szpaku to jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy komentator sportowy. Ma wielkie doświadczenie, a błędy zdarzają się każdemu, zwłaszcza, ze komentuje się tak ważne spotkania, jak on to robi.PABLO pisze:ja nie umiem komentowac meczy ale sie do tego przyznaje a on nie umie i sie nie przyzna bo mu zalezy na kasie !!!!!Shadow_Alex pisze:Ty co najwyzej moglbys komentowac bierki pod woda... Jesli go nie lubisz to nie musisz po nim jezdzic :!: :!:PABLO pisze:znacie moze majla do tvp ?? najlepiej do dzialu sportowego ??napisze im co sadze o szpaku bo ten koles powinien komentowac szachy a nie pn
jak jego mozna sluchac ?? obejrzalem chyba 3 mecze z jego komentarzem i wogole ten czlowiek nie skonczyl naswed podstawowki !jego bledy sa porazajace. jak mozna mowic na antenie slowa "se"itd i gadac bez sensu
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Coolfi
- Juventino
Zalezy pod jakim kątem spojrzeć na sprawę. Jesli chcemy reztelnego komentarza i samych faktów, to świetni są Borek i Kołtoń, choć ten drugi trochę ostatnio podpada. Jesli chodzi ogłos - to co ukomentatora jest wg mnie ważne to Szpakowski jest najlepszy. Co prawda nie posiada on aż takiej wiedzy jak wspomniany wczesniej duet, ale w ospowiednich momentach potrafi nieco nadać emocji meczom jakie komentuje. Nie wspominając o wymowi nie których nazwisk 8)
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- Kame1988_Kornel
- Juventino
Ja równiez zgadzam się w 100%. Jestem za Darkiem, on to jest tak pochłoniony w komentowanie mecz jak nikt inny i to moim zdaniem wyróżnia go. To ze robi tyle błedów i pomyłek to nic, nawet i dobrze bo i mecz jest ciekawszy i (czasem) humorystyczny :lol:gregor_g4 pisze:Zdecydowanie Dariusz Szpakowski.
Pewnie wiele osob napisze, ze popelnia razace bledy, powtarza sie, ale to co go odroznia od reszty naszych komentatorow to spontanicznosc. Swietnie oddaje nastroj meczu przezywa go razem z kibicami, tego mi wlasnie potrzeba, gdy ogladam mecz, suche informacje podawane przez caly mecz nie zastapia mi wlasnie tej atmosfery jaka buduje Szpakowski. Ciesze sie ogromnie ze wrocil do komentowania, gdyz inni mlodzi komentatorzy moga sie od niego wiele nauczyc.
GŁOS NA SZPAKA ;-)
- M.
- Juventino
Najlepszym komentatorem jest oczywiście Darek Szpakowski. Rozumiem, że ta ankieta dotyczy tylko komentatorów piłkarskich, bo w przeciwnym wypadku dziwiłby mnie brak Włodzimierza Szaranowicza, również świetnego polskiego komentatora. Nie będę się wypowiedał co do komentatorów z Canal + (nie mam możliwości oglądania meczów na tej stacji) i Polsat Sportu (tu oglądam sporadycznie). Od zawsze moim numerem jeden jest właśnie Szpakowski. Uwielbiam mecze z jego komentarzem, komentuje je z niesamowitą pasją i zaangażowaniem, przeżywa każdy mecz. Aż chce się wyjść na dwór i pograć w piłkę! A przy niektórych fantastycznych wypowiedziach przechodzi mnie dreszcz po plecach (Davids, przyspieszają Holendrzy, Van Bronckorst na pole karne, no i, no i, no i jest gooool; Vieri, Boksić, ach, piłka mu nie odskoczyła, jeszcze nie koniec akcji, na pole karne i gooool, gol proszę państwa, no a więc to co przewidywałem, Del Piero strzelcem bramki i jest gol kontaktowy) :roll: Aż się wzruszyłem
.
:roll:PABLO pisze:znacie moze majla do tvp ?? najlepiej do dzialu sportowego ??napisze im co sadze o szpaku bo ten koles powinien komentowac szachy a nie pn
Głos Szpakowskiego bardziej mnie koi niż muzyka Beethovena :roll: .PABLO pisze:jak jego mozna sluchac ??
To bardzo dużo :roll: .PABLO pisze:obejrzalem chyba 3 mecze z jego komentarzem
Odezwał się człowiek wielce wykształcony, w dodatku mistrz ortografii i interpunkcji :roll: . Wolałbym nic nie pisać niż pisać w Twoim stylu. Jesteś żałosny :roll: .PABLO pisze:i wogole ten czlowiek nie skonczyl naswed podstawowki !jego bledy sa porazajace. jak mozna mowic na antenie slowa "se"itd i gadac bez sensu![]()
:roll:
- Spitfire
- Juventino
no ja spadam z łóżka jak sie excytuje Szpak :rotfl: Dobry jest ale jego czas w sumie mija powoli.Kto najlepszy??hmm chyba nikt nie powala na kolana na dzień dzisiejszyfarmer16 pisze:Zagłosowałem na Dariusza Szpakowskiego podoba mi się jego głos zawsze przeżywa
tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
- Adu
- Juventino
ja zdecydowanie stawiam na borka, bo to jednyny komentator ktory potrafi stworzyc atmosfere. a jesli chodzi o szpaka to koles wie co to znaczy przynudzac, chociaz czasem oczywiscie potrafi ladnie nakrecic, ale nawet po chwili dobrego komentarza zaczyna odchodzic w swoj swiat i mowic tylko do siebie
wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
- Tarnos15
- Juventino
Widze, ze na forum jest conajmniej tylko zwolennikow co przeciwnikow Szpaka. Ja moze nie bede sie wypowiadal na ten temat bo zaraz Diego rzuci we mnie textem ze jestem zalosny i wogole najlepiej jakbym nic nie pisal, bo Szpakowski jest the best i ogolnie cacy i kto jest innego zdania jest kompletnym dnem :roll: . Moj glos na Borka choc jesli w ankiecie bylby Kołtoń lub Smokowski to na ktoregos z nich bym go oddal. Szpakowski powinien kiedys obejrzec choc jeden mecz ze swoim komentarzem i mysle ze przeszedlby wtedy na emeryture i nigdy nie wrocil do zawodu :roll:
- romaneq
- Juventino
Zdecydowanie nr 1 to Szpakowski :-D
Komentatorzy z Canal+ straaaaaaaaasznie zamulają.
Do Borka jestem uprzedzony za to, że faworyzował Real.
Darek mógłby jednak przepraszać bo czasami robi rażące błędy.
I bardzo na wyrost - czasami za nic - zachwalał Dudka w LM, ale to mogę mu wybaczyć w końcu Polak gra na tak wysokim szczeblu LM, co się za często nie zdarza
Komentatorzy z Canal+ straaaaaaaaasznie zamulają.
Do Borka jestem uprzedzony za to, że faworyzował Real.
Darek mógłby jednak przepraszać bo czasami robi rażące błędy.
I bardzo na wyrost - czasami za nic - zachwalał Dudka w LM, ale to mogę mu wybaczyć w końcu Polak gra na tak wysokim szczeblu LM, co się za często nie zdarza

- mnowo
- Qualità Juventino
Jesli mialbym oddac na kogos glos, to na Szpakowskiego. Mowcie co chcecie, moze i czasem skupia sie na jednym zawodniku, moze i czasem palnie jakas glupote, ale przynajmniej- uwazam- wklada serce w to komentowanie. Kiedy ogladam mecz i on komentuje, ja tez zaczynam to jakos bardziej przezywac. Poza tym facet ma doswiadczenie, swoje lata, czasem podczas komentowania opowie jakas ciekawa historyjke zwiazana z futbolem
A tak na powaznie, to Szpakowskiego cenie przede wszystkim za zaangazowanie w mecz, nie jest to sztuczne ani ustawione, facet chyba naprawde lubi to, co robi. A to, ze podczas meczu Liverpoolu skupial sie czesto na Dudku akurat mnie nie dziwi, ja tez sie w sumie najbardziej przygladalem jego grze, dawno zaden Polak nie gral na takim etapie tych rozgrywek.
Z pozostalych komentujacych mecze niezli sa Kolton, Borek, Szaranowicz.. denerwuje mnie Iwanski (zwlaszcza po meczu Juve z Liverpoolem). :x

Z pozostalych komentujacych mecze niezli sa Kolton, Borek, Szaranowicz.. denerwuje mnie Iwanski (zwlaszcza po meczu Juve z Liverpoolem). :x
- M.
- Juventino
Nie prawda. Gdybyś przedstawił sensowne argumenty, na pewno nie napisałbym, że jesteś żałosny. Napisałem userowi PABLO, że jest żałosny, bo to prawda, trzeba nazwać rzecz po imieniu. Jak nie wierzysz, to sprawdź jego poprzednie posty :roll: .Tarnos15 pisze:Ja moze nie bede sie wypowiadal na ten temat bo zaraz Diego rzuci we mnie textem ze jestem zalosny
Od tego jest forum :roll: . Ja Ci nie zabronię pisać, a nawet gdybym mógł, nie zrobiłbym tego. Chętnie poznam Twoje zdanie na ten temat.Tarnos15 pisze:i wogole najlepiej jakbym nic nie pisal
Bo jest!Tarnos15 pisze:bo Szpakowski jest the best i ogolnie cacy
Nie prawda.Tarnos15 pisze:i kto jest innego zdania jest kompletnym dnem :roll:
A teraz coś na potwierdzenie moich słów. Wystarczy kliknąć, zjechać na dół, wybrać FREE, poczekać 17 sekund, ściągnąć, słuchać i delektować się. Jak go można nie lubić, nie rozumiem tego :roll: .
:roll:
- PABLO
- Juventino
Wojtom wedlug mnie najlepszym komentatorem jest borek i lipinski !! widac ze nie masz cyfry bo wypowiadasz sie o komentatorach z tvp.
mnie sie w szpaku podoba jego glos a reszta ...
diego skoncz te szkoly co ja i pogadamy o wyksztalceniu !!!!!!
mnie sie w szpaku podoba jego glos a reszta ...
diego skoncz te szkoly co ja i pogadamy o wyksztalceniu !!!!!!