Nieczysta gra

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 08:17

Niektorzy chyba lubia robic afery z Juventusu i z wszystkiego co z nim zwiazane. Jak nie odebranie pucharow, to jakies afery z dozwolonymi srodkami.. :? Jak sie czepiac, to wszystkiego... To jest po prostu zalosne. Nie wiem, co ci wszyscy ludzie chca tak naprawde osiagnac..
Jesli chodzi o Cannavaro to nie zmienilem do niego swojego nastawienia. Byl, jest i nadal bedzie dla mnie swietnym pilkarzem. Jesli ktos zrazil sie do niego tym nagraniem- jego sprawa, nie zamierzam teo komentowac, bo to jest kwestia osobista kazdego. Ktoz moze sie zrazic do pilkarza jak zobaczy w TV jak ten przeklina arbitra podczas meczu, ktos inny czym innym, ktos moze zrazic sie tez tym nagraniem. Ja patrze na to jak na kolejny chwyt zeby 'uziemic' Juve i pilkarzy. Ale moim zdaniem cala ta sprawa i otoczka wokol niej swiadczy tylko o tych, ktorzy wywolali te afere. :|
tomcatmi6 pisze:Ten srodek jest dozwolony, z tego co slyszalem, wiec o co sie rozchodzi?
Czy ktos zna odpowiedz na to pytanie?? :think: Mysle, ze latwiej byloby udowodnic, ze E.T. naprawde istnieje. :|

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 08:33

Myśle ze w tej calej aferze chodzi tylko i wyłącznie o to by upokorzyć Juve,narobić rozgłosu,zarobić kase ( programy,wywiady,artykuły,zdjęciam itd) i na siłe udowodnić że to Juve jest tą czarną owcą w włoskiej piłce.Było to juz dawno,srodek dozwolony ale wszystrzy patrzą na symbol strzykawki, nikt nie mowi o tym ze "brali" nie tylko zawodnicy którzy grają obecnie w Juve - notabene wtedy przecierz to to ta prawie cala "ekipa"miescila sie w Parmie no i pewnie tesz w Interze.
ehhh , szkoda gadać - wszysc kochają Juve :!: :D

Gamber

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 08:54

Ha! Najzabawniejsze jest to że owy filmik został pokazany kiedy Canna gra w Juve, w Juve który jest nękany oskarzeniami o doping :evil: Dlaczego owego filmiku nie pokazali za czasów gry w Parmie czy Interze?? Wogóle to minęło chyba 6 lat od kiedy Canna zazył ten srodek ukazany na filmie - pytanie dlaczego dopiero teraz, kiedy gra w Juve??

Wydaje mi sie ze to sprawka Zemana, lub ludzi którzy koniecznie chcą udowodnić Juventusowi nieczystą grę :evil: specjalnie odsłonili twarz Canny żeby nie tylko go upokorzyć ale pokazać że ten zawodnik GRA W JUVE!!! - CHAMSTWO LUDZI NIEZNA GRANIC!!!

Swoją drogą ciężko teraz będzie z moralami Canny w najblizszych meczach :? oby się chłopak trzymał!!

<Juventus Semper Fidelis>
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 09:25

Mialem okazje ogladac ten filmik, niestety ncalego programu nie mam jedynie nagranie z kamery. Jesli ktos nie ogladal to zamieszczam link ponizej:
http://s5.yousendit.com/d.aspx?id=20HNY ... 6URKULQ0R1

Zycze milego ogladania, mimo ze ot nie jest pelen program.
pozdr

jeżak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 09:58

Medi pisze:Dzisiaj zapytano turynskiego prokuratora Guariniello (tego co zajmuje sie sprawa Juve) czy ma zamiar robic dochodzenie w sprawie Parmy.
na co odpowiedzial: "1999?? To juz troche dawno, nie widze sensu"
:shock: Nie mam pytań... To mnie zagięło... Cenimy sprawiedliwość...

Film rzeczywiście krzywdzi Cannavaro. Skoro wszyscy uważają, że to było dawno, to po co pokazali jego twarz? Fakt, że i tak było wiadomo o kogo chodzi, ale czemu inni piłkarze mieli zasłonięte? Może po prostu dla kogoś byłoby niewygodne ujawnienie tych zawodników? CAŁA TA SPRAWA ŚMIERDZI.

Mam nadzieję, że Fabio się pozbiera po tym zamieszaniu i jego gra na niczym nie straci.

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 10:12

W tym momencie trzeba sobie jasno cos powiedzieć: W kazdym sporcie, nie tylko w piłce noznej są dzieją się takie rzeczy, o których my - kibice nawet nie mamy pojęcia. Ci, którzy są przy władzy, mają lepsze kontakty, więcej pieniędzy sa w stanie zrobić wszystko.
Ja juz dawno wyzbyłem się złudzeń, że sport jest wspaniały, czysty, nieskalany. Takie był moje wyobrażenia, jako młodego chłopca, który dopiero wchodził w świat wielkiego sportu. Te złudzenia jednak bardzo szybko pękły.
Ostatnio wręcz na każdym kroku słysze, jakie to w Juve przekrety, jakie to Moggi ma kontakty. Szkoda, że to wszystko nie ma wogóle przełożenia na rzeczywistość. Dla wielu osób jednak cos takiego pozostaje w pamięci, chcąc, nie chcąc ulegają wrażeniu takich głupich komentarzy, czy filmików (Canna) i to pozostaje w ich pamięci.
Szkoda, że coś takiego spotyka tylko Juve. Jakoś nikt nie spieszył sie do ukarania zawodników w SerieA, jednak gdy tylko nadarzyła się okazja, żeby osłabic Juve jak najszybciej z niej skorzystano. Sprawa o podejrzeniach dopingu w Milanie umikła jeszcze szybciej, jak się pojawiła. Gdyby to chodziło o Juve to moge się założyć, że sprawa już byłaby w prokuraturze.
To wszystko smutne, ale prawdziwe. Niestety my nic nie zmienimy. Natomiast Juve pozostaje tylko jedno. Nie przejmować sie tymi oszczerstwami, tylko grać i wygrywać. Po tym programie o cannie jeszcze bardziej marze o Scudetto. Działacze Milanu robią wszystko, żeby wprowqadzić w Juve chaos, zamieszanie - pokażmy, że jesteśmy lepsi, pokażmy, że to my jesteśmy mistrzami Włoch.
JUVE PER SEMPRE.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Szwarou

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 11:46

http://sport.onet.pl/1089633,wiadomosci.html

Kod: Zaznacz cały

Nowy skandal dopingowy we Włoszech?

Włoską piłkę byc może czeka kolejny skandal dopingowy. Telewizja RAI DUE wyświetliła film, w którym obrońca Juventusu Turyn, Fabio Cannavaro używa kroplówkę w przeddzień finału Pucharu UEFA w 1999 roku.

Film wyświetlony w trakcie programu publicystycznego pokazuje, jak Cannavaro, w 1999 roku piłkarz AC Parmy, odpoczywa w pokoju hotelowym w wieczór poprzedzający finał PUEFA przeciwko Olympique Marsylia, wygrany przez Włochów 3-0.

W filmie reprezentant Włoch "podłącza się" do kroplówki, w której, jak twierdzi prawnik piłkarza, znajdował się Neoton, lek na serce dozwolony przez Światową Agencję Antydopingową &#40;WADA&#41;.

Cannavaro przesłał do RAI ostrzeżenie, że wstąpi na drogę sądową, jeśli padnie podejrzenie, że używał zabronionych środków. Gracz Juve nie wziął udziału w programie, ale jego prawnik Paolo Trofino uczestniczył w dyskusji, jaka wywiązała się po filmie.

"Neoton pomaga zregenerować mięśnie i jest dopuszczony przez WADA do użytku," powiedział Trofino. "Byliśmy świadomi, jakie szkody może to uczynić wizerunkowi Cannavaro. Takie obrazki z pewnością mogą szokować i prowokować do pochopnych wniosków."

Choć Neoton nie jest zakazany, skojarzenie go z trwającym od dawna procesem w sprawie dopingu w Juventusie zapewne nie poprawi ani wizerunku Cannavaro, ani "Starej Damy."

W zeszłym roku Zinedine Zidane powiedział sędziom prowadzącym sprawę, że używał środków ułatwiających sprostanie ciężkiemu reżimowi treningowemu i napiętemu terminarzowi w Juve w latach 1996-2001.

Partner Cannavaro z drużyny, Lilian Thuram, który grał z nim także w Parmie, powiedział, ze film został nakręcony przez piłkarzy dla kawału, ale może zostać źle zinterpretowany przez widzów.

"To stwarza obraz zawodników szprycujących się przed każdym meczem," przyznał. "Często zabawiamy się kamerami w szatniach czy innych miejscach, ale pewne rzeczy mogą być inaczej widziane z zewnątrz."

"Niestety, żyjemy w świecie, gdzie ludzie próbują splugawić i zniszczyć wszystko, co czyste. Piłkarz, który dał z siebie tyle piłce nożnej i reprezentacji kraju, zasługuje na szcunek."
No to oczywiscie wszystko leci na Juve, tylko Canna sie wspomagal i w ogole jestemy Ci zli.
Troce dziwne tlumaczenie Thurama ze dla jaj to zrobili - ale nie mam tez podstawy nie wiezyc w to...

Ogolnie afera - wywolana specjalnie i nie mozna miec do tego watpliwosci, jestem wsciekly i mam nadzieje ze Juve wygra SerieA na przekor a milan polegnie i w LM i w SerieA. Z czystej zlosliwosci!

Obrazek
Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 12:07

Nigdy nie bawiles sie w szkole ze masz strzykawke i sobie cos niby wstrzykujesz w zaulku na przerwach ? ;]

Chlopaki brali zwykle leki regenerujace a dla zabawy zrobili z tego akcje taka jakby Canna bral cos powaznego, stad te smiechy. Ale TV wie jak to pokazac, zeby wszyscy mysleli ze Canna cieszy sie dlatego ze dostaje jakis srodek dopingujacy , ktory pomoze mu lepiej zagrac nastepnego dnia....

eehsz.

aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 13:10

Własnie przeczytalem na interii informacje o filmiku ktoru ukazuje że Canna wstrzykuje sobie doping.Gra Milanu o Scudetto jest poprostu chamska!!! :evil: Niedługo może będą oskarżac piłkarzy że gdzies na stacji okradali sprzedawce.Wkurzyłem się!!!Życzę Milanowi aby ich zdegradowali do Serie C2 za długi które mają.Za wszelką cenę chcą mieć mistrzostwo.Mam nadzieje że Juve rozjedzie ich z 5:0 na San Siro i pokaże im kto rządzi.Jeszcze dochodzi zawieszenie Zlatana.Tu była totalna przewała.Tylko Juve będzie miało asa w rękawie,a jest nim Mutu który od maja może już grać.

...Taka miłość jest jedna...Juve
Szwarou

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 14:07

aleksander ale mutu zostanie dopuszczony dopiero 28 maja wiec w starciu z milanem nic nam nie da :| Jedyne co to moze sie na jakis baraz sie zalapac...

Obrazek
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 14:11

Medi pisze:Dzisiaj zapytano turynskiego prokuratora Guariniello (tego co zajmuje sie sprawa Juve) czy ma zamiar robic dochodzenie w sprawie Parmy.
na co odpowiedzial: "1999?? To juz troche dawno, nie widze sensu"

Paranoja! Hipokryzja do n-tej potegi! I pozniej ma czelnosc mowic , ze walczy z dopingiem!
Tym samym przyznal, ze jedyne o co mu chodzilo to z przeproszeniem zgnoic Juve i zrobic sobie dobra reklame...
Szczerze mówiąc to juz jest przesada, co za idiota. Pewnie gdyby wyszło że Milan rok temu się szprycował to by powiedział że nie ma co się zajmować tą sprawą. Ta wypowiedział utwierdził mnie że Juve jest czyste.
Mogili by jeszcze sprawdzić czy przypadkiem nie było przelwów z konta pana Berlusconiego na konto pana prokuratora i panów sędziów.
Jak widać Juve ma bardzo silnych przeciwników nie tylko na boisku ale i pozanim, którzy zrobią wszystko nawet nieuczciwie by zniszczyć piękną historię Juve.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 14:15

Troche obiektywizmu, pierw marudzicie, ze wszyscy sami szukaja sensacji i skandalu w naszych szeregach, a nastepnie to samo robicie z Milanem i komisja dyscyplinarna, choc co prawda smiesza mnie ci milanowcy, ktorzy prawia o nieczystosci Juve, podczas gdy sa napedzani najbrudniejszymi pieniedzmi Wloch [czyzbym tylko ja slyszal i czytal o tysiacach sprawach sadowych wloskiego premiera, z ktorych wywija sie sprytnie poprzez przedawnienie czy swoje wplywy?].

Co do dopingu... przypuszczam, ze w tamtych latach cala Serie A byla szprycowana, Juventus stal sie kozlem ofiarnym po wskazaniu na Vialiego i Del Piero przez Zemana, ktory swoje zarzuty kierowal w CALA lige. Teraz w tym fakcie upewnia mnie filmik z Parmy. Jednak ja osobiscie bije wielka pione Zdenkowi, poniewaz czystki w nielegalnym stosowaniu legalnych medykamentow (kreatyna dozwolona, ale w ilosciach 8 g, a nie 30g, jak to bylo u nas) byly potrzebne! Mam chociaz teraz wewnetrzna satysfakcje, ze mecze, ktore wygrywamy od pamietnej afery, sa zdobyte w 100% wysilkiem naszych pilkarzy, a nie lekarzy,a za cala sensacje w glownej mierze obwiniam tu Agricole, ktory wlaczyl sie w ta "zimna wojne", w ten cichy wyscig dopingowych zbrojen.

Zal jedynie, ze obecnie ludzie sa strasznie malo obiektywni, nie posiadaja umiejetnosci selektywnego odbierania informacji z mediow czy tez wytwarzania wlasnych opini, wiec w ich oczach Juventus jest stracony... ale w sumie, who cares? Mi osobiscie na opini ludzi ze szczelnie domknietym umyslem nie zalezy, wiec pozegnajmy sie z Agricola przed jego odsiadka w pierdlu i grajmy swoja czysta pilke, pokazmy, ze majac na dupie wiecej kontrolerow niz kibicow w Turynie, potrafimy wygrac 28 Scudetto.

[podobna dyskusja o dopingu w juve miala juz miejsce na pilka.pl w felietonie naszej ulubionej redaktorki agnieszki a.k.a 'niewydarzony pisarczyk']

Wener

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 14:56

Musimy przetrzymac jakoś ten cięzki okres.......pelen oskarżeń skierowanychprzeciwko Juve...a teraz do tego wmieszali jeszcze Fabio..jakis filmik nagrany 6 lat temu .....z zaslonietymi twarzami innych-wszystkich oprócz Fabio...i oooo co za zbieg okolicznosci -akurat pilkarza Juve w obeznym sezonie. I pewnie teraz przecietny "meczo-oglądacz" sobie gdzies tam przeczyta... i bedzie myslal ,ze Canna sie "faszeruje" jakimis dopalaczami....a to przeciez NIEPRAWDA :(

Szwarou

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 18:47

Szkoleniowiec AC Milanu Carlo Ancelotti stanął w obronie obrońcy Juventusu Turyn Fabio Cannavaro, który pzreżywa obecnie trudne chwile z powodu filmu z jego udziałem, jaki wyemitowała włoska stacja telewizyjna Rai Due.

"Film o Cannavaro? Widziałem go i na pewno nie oglądało mi sie go przyjemnie. Także dlatego, że ten epizod został potraktowany bardzo przedmiotowo, instrumentalnie. Cannavaro poddał się czemuś, co jest absolutnie dozwolone. To co jest w tym wszystkim najbardziej przykre, to fakt, że świat sportu i piłkarze są traktowani instrumentalnie. Teraz wszyscy pastwią się nad Cannavaro a tak być nie powinno, bo zabieg, któremu się poddał jest dozwolony."- stwierdził.

Pomocnik mediolańskiego Interu Juan Sebastian Veron przyznał, że nie tylko Fabio Cannavaro, ale i on brał Neoton&#40; środek wspomagający wydolność&#41; w okresie, gdy był zawodnikiem AC Parmy.

"Także ja zażywałem Neoton. Zwłaszcza wtedy gdy graliśmy mecze co kilka dni. Ten środek jest jednak dozwolony. Nie znajduje się na liście zakazanych medykamentów. Lekarz klubowy wiedział co może nam podawać. Na pewno oglądanie tego filmu z udziałem Cannavaro nie było miłym przeżyciem. To w rzeczywistości nie wygląda tak strasznie."- stwierdził.

Obrońca Juventusu Turyn Fabio Cannavaro wypowiedział się na temat skandalu jaki wybuchł we Włoszech po ujawnieniu kaset z szokującym filmem z jego udziałem. Na taśmie jest pokazane jak defensor przyjmuje dożylnie środek nasercowy.

"Jestem zdumiony tą całą sytuacją jaka powstała na skutek tego anonimowego filmu. Nie było trudno mnie zidentyfikować. Dostałem zaproszenie do studia na prezentację filmu, ale nie skorzystałem z niego. Jeżeli chcą ze mną rozmawiać to w inny sposób i w innym czasie."- stwierdził.
wszystko jest na pilka.pl

Obrazek
leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 20:15

Oglądałem ten film, ściągnięty z linka JP. I mi się nadal niedobrze robi, bo jeszcze do końca nie ucichła sprawa dopingu a tu kolejna coraz to nowa afera. Zresztą co ja mówie jaka afera. Szukanie sensancji i rozdmuchiwanie wszystkiego. A w każdym artykule jaki przeczytam w internecie zawsze autorzy na końcu podkreślają że możliwe jest że Juve straci trzy tytuły mistrzowskie. Normalnie żenada, aż mi się nie chce tego czytać. Jak już ktoś trafnie zauwarzył Juve stało się kozłem ofiarnym włoskiej piłki. Juventus jest coraz bardziej oczerniany, tyle że my znamy szczegóły tej afery i wiemy jak jest. Natomiast laicy którzy gdzieś usłyszeli jak jakiś dziennikarz mówił żę Juve brało doping, bierze to do siebie i rozgłasza jakie to Juve jest złe. Ile to moich kolegów się do mnei przywalało i mówiło że Juve brało doping nie znając szczegółów całej sprawy. Podobnie jest teraz. Fabio jak już wiadomo nie brał niczego zabronionego ale i tak wybuchła wielka afera. Dla niektórych nie ważne są szczegóły nie ważny jest środek który został wstrzyknięty tylko ważne jest że Canna jest ble ble ble. To się robi nudne. a zresztą co będe pisał, mam nadzieje że to szybko ucichnie i zajmiemy sie normalnymi sprawami, bo takie rzeczy mnie denerwują.

Obrazek
ODPOWIEDZ