Jaki największy błąd popełnili działacze Juve?
- Coolfi
- Juventino
Nie ma inwestycji w młodzików ? Nie zapominaj że Chiellini jest w połowie naszPABLO pisze:oddanie chielliniego (mam nadzieje ze wroci a latwe to nie bedzie) i kupywanie dziadkow(nie ma inwestycji w mlodzikow) typu cannavaro no i wysprzedanie obroncow co sie odbilo na nas
niektórzy piszą że błędem było sprzedanie Henry'ego. Może i tak, ale nie zapominajmy jak on grał ! Jednym słowem - słabo

Co do Zidana to jak ktoś wcześniej wspomniał to z tego transferu uzyskalismy dużo kasy, za którą kupilismy Nedveda i o Francuzie w pewnym sensie zapomnieliśmy. Teraz liczy się Nedved.
pozdro
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- Wener
- Juventino
KOPEĆ pisze:A co myślicie o sprzedaniu Cariniego? Przecież ten piłkarz jest dobry, a w przyszłości na pewno jakoś zaistnieje w świecie futbolu.
No niby Carini jest mlody......ale tylko rok mlodszy od Gigiego Buffona, a wiadomo On jest i bedzie (mam nadzieje ) naszym numerem 1 jeszcze przez wiele sezonow...wiec Carini by sie po prostu zmarnowal.
- basque
- Juventino
no ta wymiane (to nie byl zakup, tylko wymiana za Cariniego) trzeba uznac za blad roku. Obrona naprawde nam w tym roku kuleje, Cannavaro popelnia blad za bledem, w ataku nic nie robi (kiedy strzelil jakas wazna bramke?). Gdyby Carini gral u nas, eh mistrzostwo byloby o wiele blizej (Carini to bramkarz, a wiemy jak slabym punktem naszej druzyny jest Buffon).PABLO pisze:kupywanie dziadkow(nie ma inwestycji w mlodzikow) typu cannavaro
OGGI. DOMANI. SEMPRE.
- KOPEĆ
- Juventino
Ej koleś Ty to serio napisałeś? :shock:
Dla mnie Buffon i Cannavaro to jedne z najmocniejszych ogniw naszego zespołu. Od zawsze podziwiałem Cannavaro i nawet nie wiesz jak cieszyłem się, gdy zobaczyłem Go w biało czarnej koszulce.
Twoja wypowiedź to dla mnie porażka...
Dla mnie Buffon i Cannavaro to jedne z najmocniejszych ogniw naszego zespołu. Od zawsze podziwiałem Cannavaro i nawet nie wiesz jak cieszyłem się, gdy zobaczyłem Go w biało czarnej koszulce.
Twoja wypowiedź to dla mnie porażka...
- białas
- Juventino
jak to przeczytałem, to myślałem normalnie, że mnie krew zaleje :evil: obrona kuleje? Canavaro popełnia błędy? Buffon jest słaby? jeśli masz zamiar pisać takie posty, a widać, że masz niewielką wiedzę o piłce/Juve, to lepiej w ogóle się nie odzywaj...basque pisze:no ta wymiane (to nie byl zakup, tylko wymiana za Cariniego) trzeba uznac za blad roku. Obrona naprawde nam w tym roku kuleje, Cannavaro popelnia blad za bledem, w ataku nic nie robi (kiedy strzelil jakas wazna bramke?). Gdyby Carini gral u nas, eh mistrzostwo byloby o wiele blizej (Carini to bramkarz, a wiemy jak slabym punktem naszej druzyny jest Buffon).PABLO pisze:kupywanie dziadkow(nie ma inwestycji w mlodzikow) typu cannavaro
EDIT: @ADAMJUVENTUSPL, nie wydaje mi się...
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2005, 21:57 przez białas, łącznie zmieniany 1 raz.
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Chyba źle zrozumiałeś jego post. basque chciał żartobliwie odpowiedzieć na post PABLO.białas pisze:jak to przeczytałem, to myślałem normalnie, że mnie krew zaleje :evil: obrona kuleje? Canavaro popełnia błędy? Buffon jest słaby? jeśli masz zamiar pisać takie posty, a widać, że masz niewielką wiedzę o piłce/Juve, to lepiej w ogóle się nie odzywaj...basque pisze:no ta wymiane (to nie byl zakup, tylko wymiana za Cariniego) trzeba uznac za blad roku. Obrona naprawde nam w tym roku kuleje, Cannavaro popelnia blad za bledem, w ataku nic nie robi (kiedy strzelil jakas wazna bramke?). Gdyby Carini gral u nas, eh mistrzostwo byloby o wiele blizej (Carini to bramkarz, a wiemy jak slabym punktem naszej druzyny jest Buffon).PABLO pisze:kupywanie dziadkow(nie ma inwestycji w mlodzikow) typu cannavaro
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- ola465
- Juventino
:rotfl: Myslałam ze padne jak przeczytałam wypowiedz Bosgue, niezle jaja se koles zrobił. No oczywiście ze Buffon i cannavaro to nasze najsłabsze punkty :rotfl:
EDIT :
:oops: mala literowka- mialo byc basque
EDIT :
:oops: mala literowka- mialo byc basque
- Gamber
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Wszyscy działacze popełniają błędy...
Moim zdaniem największe błędy jakie działacze "niedawno" popełnili to:
1. Sprzedaż Maresci, Miccoliego, Chielliniego(mówiło się że nie znajdzie sie dal niego miejsce... a tymczasem doszliśmy do tego że niejaki MASSIELO będzie w pierwszej jedenastce :? nic do niego nie mam ale wystawianie go w arcyważnych spotkaniach jest ryzykowne... chociaż z drugiej strony jak wszyscy są kontuzjowani lub zawieszeni... to ktoś musi grać... :?
2. Pozostawienie w klubie wetaranów(Montero i inne kwasy) z całym szacunkiem ale trafne jest to powiedzenie "Skończ waść wstydu oszczędz"
3. Wypożyczenie Tudora( co jak co ale w sienie gra przyzwoicie... teraz i nawet wcześniej by sie nam przydał)
4. Brak ofensywnej alternatywy dla Nedveda!!!!!! (z defensywnymi pomocnikami daleko nie zajedziemy!!! a Kapo który mógłby być tą alternatywą wogóle nie dostaje szans.... :? :? )
5. Sprzedaż Di Vaio (może i sam chciał odejść... :? ale dla mnie był dobry) DI VAIO MUSI WRÓCIĆ!!!
A tak nieznacznie odbiegając od tematu, według mnie NAJWIĘKSZYM błędem trenera Lippiego, w finale LM z Milanem zakończonym wiadomym dla nas wszystkich wynikiem BYŁO NIE WPUSZCZENIE DO GRY DI VAIO (wszedł Zalayeta i wiemy jak to się wszystko skończyło) oglądając tamten mecz byłem pewien że jakby wszedł Di Vaio to coś by się działo... a tak wszedł ZALAYETA i no comment....

Moim zdaniem największe błędy jakie działacze "niedawno" popełnili to:
1. Sprzedaż Maresci, Miccoliego, Chielliniego(mówiło się że nie znajdzie sie dal niego miejsce... a tymczasem doszliśmy do tego że niejaki MASSIELO będzie w pierwszej jedenastce :? nic do niego nie mam ale wystawianie go w arcyważnych spotkaniach jest ryzykowne... chociaż z drugiej strony jak wszyscy są kontuzjowani lub zawieszeni... to ktoś musi grać... :?
2. Pozostawienie w klubie wetaranów(Montero i inne kwasy) z całym szacunkiem ale trafne jest to powiedzenie "Skończ waść wstydu oszczędz"
3. Wypożyczenie Tudora( co jak co ale w sienie gra przyzwoicie... teraz i nawet wcześniej by sie nam przydał)
4. Brak ofensywnej alternatywy dla Nedveda!!!!!! (z defensywnymi pomocnikami daleko nie zajedziemy!!! a Kapo który mógłby być tą alternatywą wogóle nie dostaje szans.... :? :? )
5. Sprzedaż Di Vaio (może i sam chciał odejść... :? ale dla mnie był dobry) DI VAIO MUSI WRÓCIĆ!!!

A tak nieznacznie odbiegając od tematu, według mnie NAJWIĘKSZYM błędem trenera Lippiego, w finale LM z Milanem zakończonym wiadomym dla nas wszystkich wynikiem BYŁO NIE WPUSZCZENIE DO GRY DI VAIO (wszedł Zalayeta i wiemy jak to się wszystko skończyło) oglądając tamten mecz byłem pewien że jakby wszedł Di Vaio to coś by się działo... a tak wszedł ZALAYETA i no comment....
<Juventus Semper Fidelis>
- Yari
- Juventino
Dokładnie. Sprzedaż Di Vaio i połowe kart takich zawodników jak Chellini , Maresca i Miccoli posłużyły do sprowadzenia Ibry , Cannavaro i Emersona.DjJuve pisze:Gdybysmy zostawili Di Vaio:Pelson pisze: - Di Vaio:no i tutaj sprawy mają się podobnie ile ja bym dał żeby ten zawdonik powórcił w nasze szeregi był zawodnikiem bardzo podobnie grajacym do Miccolego miał maniankę a teraz cóż strzela gole dla Valencii
1. Nie mielibysmi Ibrahimovicia.
2. Nie mielibysmy kasy.
Nie sądze żeby Juventus popełnił jakiś błąd podczas okna transferowego. Narzekacie na brak ławki. Macie racje , ale Juventus to nie Chelsea i musi ostrożnie wydawac pieniądze. Bilans zamknął się idealnie , klub nie mógł wydać ani grosza więcej , a po za tym troche stracił. Odrobił to sobie sprzedażą Iuliano i wypożyczeniem Tudora i Legro .
I jeszcze co do Di Vaio. Marco nie chciał grzać ławy w Juventusie. Sam chciał odejść i dopiął swego.
- Becker
- Juventino
A ja uwazam, ze transfery byly udane, problem tkwi tylko w krotkiej lawce rezerwowych i brakiem jako takiej rotacji w zespole, ale to juz kwestia Capello. Di Vaio ? Lubie go bardzo, odszedl... szkoda ale w zamian mamy Ibrahimović'ia. Miccoli ? Maresca ? Chiellini ? wszyscy trzej z wielkimi perspektywami, jednak z kazdego z nich posiadamy polowe karty, wiec nic nie jest stracone. Szkoda tylko, ze Miccoli tak zle wypowiada sie o Turynie, Maresce takze nie jest lekko poniewaz Juventus nie dotrzymal danego mu slowa. Zobaczymy co bedzie dalej, nikogo nie stracilismy. Odeszli starzy, przyszli nowi... jak to mowia "umarl krol, niech zyje krol"
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2005, 23:39 przez Becker, łącznie zmieniany 1 raz.
- Przemo90
- Juventino
Nie rozumiem dlaczego tęsknicie za Miccolim ? Tenm człowiek to typowy cham, jeszcze gorszy niz Totti i Cassano razem wzieci. Dopiero teraz mozemy zobaczyc jaki z niego czlowiek kiedy w kazdym wywiadzie pluje poprostu w twarz klubowi ktory go prawie wychował i dał mu szanse zaistnienia najpierw na wypozyczeniu a potem w turynie. Ja za nim wcale nie tesknie i dobrze bo wole Zlatana.
Napewno beledem bylo oddanie Maresci i Chelliniego do Violi - mam nadzieje ze wroca.
Takze bledem bylo niepotrzebne skrócenie ławki rezerwowych i brak alternatywy dla Nedveda.
Według mnie sprzedaz Zidana byla udana poniewaz i tak nie chcial przedluzyc kontraktu z nami a rok jeszcze a potem poszedl by za darmo a tak mamy Gigiego i Nedveda no i Thurama. Sprzedaz Di Vaio i tak byla opłacalna ponieważ za ta kaske przyszedł Canna i Emerson a Zalayetta wcale nie jest gorszy od Di Vaio. Jesli chodzi o Henry'ego to on poprostu byl niewypalem i sie nie dostosowal do wloskiego futbolu i tyle.
Napewno beledem bylo oddanie Maresci i Chelliniego do Violi - mam nadzieje ze wroca.
Takze bledem bylo niepotrzebne skrócenie ławki rezerwowych i brak alternatywy dla Nedveda.
Według mnie sprzedaz Zidana byla udana poniewaz i tak nie chcial przedluzyc kontraktu z nami a rok jeszcze a potem poszedl by za darmo a tak mamy Gigiego i Nedveda no i Thurama. Sprzedaz Di Vaio i tak byla opłacalna ponieważ za ta kaske przyszedł Canna i Emerson a Zalayetta wcale nie jest gorszy od Di Vaio. Jesli chodzi o Henry'ego to on poprostu byl niewypalem i sie nie dostosowal do wloskiego futbolu i tyle.

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
- Gamber
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Z tego co wiem to Di Vaio został sprzedany na raty :? i jak do tej pory nie wiele kasy wpłynęło...(kto wie moze jakieś 5 mln $ z 11 mln $ bo za tyle go chyba sprzedali?) więc kasa naZlatana, Emersona, Blasiego(ha! przypomniało mi się jak przed sezonem ktoś nazwał Blasiego białym Davidsem :-D :-D ) była prawdopodobnie z innej beczki....Przemo90 pisze: Sprzedaz Di Vaio i tak byla opłacalna ponieważ za ta kaske przyszedł Canna i Emerson a Zalayetta wcale nie jest gorszy od Di Vaio
A co do porównania Zalayety do Di Vaio.... na pewno Zalayeta nie jest gorszy ale nie jest też lepszy od DI VAIO... a swoją drogą atak Zalayeta-Di Vaio robił i robiłby niezłą zawieruchę

<Juventus Semper Fidelis>
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Tak czytam sobie ta wypowiedz i sie zastanawiam czy:kupywanie dziadkow(nie ma inwestycji w mlodzikow) typu cannavaro
-to nie jest zart?
-autor tego tekstu ma rowno pod sufitem?
-autor tekstu ogladal mecze tego Juventusu co trzeba?
Bo naprawde trzeba bys neispelna rozumu aby podwazac zakup Cannavaro, ktory z Thuramem i Buffonem tworzy srodek obrony ktory ratowal Juve i bez niego bylibysmy moze 3 a nie zajmwoalibysmy fotela lidera.
Ale co tam, co czlowiek to opinia, tyle ze ta jest ostro kontrowersyjna i w calosci sie z nia nie zgadzam.
Co do Di Vaio to on sam chcial odejsc, bo przy wizji sciagniecia napastnika by mial za duza konkurencje w napadzie. Wiec go sprzedalismy, mam nadzieje ze dobrze wykorzystamy to i zrobimy cos niespodziewanego w mercato

pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- Adu
- Juventino
wiele osob pisze ze bledem bylo sprzedanie zidane'a, ale ja tak nie uwazam, moim zdaniem byla to jedna z lepszych decyzji menedzerow, bo sciagneli oni za niemlodego juz wtedy gracza albrzymie pieniadze, a za niego miedzy innymi kupili nedveda, ktory stal sie wazniejsza postacia ni zizu
wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!