Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 13:09

@pumex Po początku Twojej wypowiedzi spodziewałem się innego dokończenia
Ciebie powinno się nazwać ...
:prochno: Mam silne postanowienie nie komentowania poczynań tego użytkownika, którego obecność, z niewiadomych względów, jest tu tolerowana po liftingu loginu. Jednak z chęcią się z Tobą zgodzę i nie tylko z Tobą, w jego ocenie. Niestety spodziewam się, że wraz z powrotem Juventusu na szczyt, coraz więcej będzie tu takich.

Orientuje się ktoś z Was czy jest szansa na dalsze przemeblowanie naszego ataku, w sensie sprzedania duetu Włosko-Chorwackiego i kupienie kogoś bardziej ogarniętego? Trochę szkoda by było powtórki z zeszłego roku, gdy przegrywamy LM bo rotacja w ataku zawodzi. Teraz przepaść między pierwszym atakiem a zmiennikami jest ogromna.

Brytyjskie media piszą o Pogbie, jak o zawodniku ManU. To oczywiście nie jest wyrocznia, ale można zacząć się zastanawiać - kto na jego miejsce? Jeśli zostają Lemina i Sturaro to w pomocy, bez Pogby, mamy: Khedirę, Sturaro, Leminę, Pjanicia, Marchisio (kontuzjowanego) i Pereyre, Hernanesa i Asamoaha na wylocie. Trójka w środku Pjanic, Khedira, Marchisio wygląda ok, ale już zaplecze słabo a przecież Il Principino wróci do gry na pełnych obrotach za jakieś 4 miesiące albo dłużej a Khedira jest podatny na urazy. Tak więc transfer klasowego pomocnika do pierwszego składu to jedna opcja, bardzo solidnego zmiennika - druga.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 13:10

Tylko ciekawe jak będzie wyglądał Marchisio po kontuzji. Śmiem wątpić czy do końca sezonu osiągnie swój najlepszy poziom i czy będzie on wyższy od poziomu Witsela.
Makiavel pisze:Trochę szkoda by było powtórki z zeszłego roku, gdy przegrywamy LM bo rotacja w ataku zawodzi.
A przegraliśmy LM przez rotację w ataku? Mi się wydaje, że przez braki w obronie gdzie Evra musiał grać w trójce środkowych a Sandro wycieńczony musiał odpierać ataki Costy i później wypoczętego Comana.

Przecież atak wygląda całkiem dobrze. Higuain-Mandzukic, Dybala-Pjaca(ponoć to pomocnik, to przydałby się ten Gabigol czy ktoś podobny), Zaza do odstrzału. Na zmiennika dla Higuaina klasy Mandzukica chyba nie ma co liczyć i tak w sumie nie wiadomo czy ten nie odejdzie.
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2016, 13:15 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.

FORZA JUVE!!!
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 13:14

realbs pisze:Przecież ten gość trolluje.
Nie, nie trolluje - mówię jak najbardziej szczerze. OK Gdybym napisał Milik > Messi - to OK. Czy Falque > CR7. Ja po prostu uważam że w lepszej lidze udowodni to. Inna sprawa dobrze mieć takiego przecinaka.
lukbin pisze:Wybacz kolego ale ta wspaniała generacja Belgów nic nie osiągnęła.)
Dlatego nie napisałem o Reprezentacji, tylko zawodnikach - zobacz po ile oni chodzą, na ile są wyceniani, w jakich grają klubach.
Makiavel pisze:blah blah blah.
A ty to już w ogóle nie powinieneś zabierać głosu w tej sprawie, bo tak jak twoje oceny piłkarzy i ich osiągnięć są subiektywne, hajpowanie i deprecjonowanie - że aż się pół forum łapie się za głowie, drugie cię nie czyta - to już mógłbyś sobie odpuścić z czystej przyzwoitości. No tak zapomniałem Ty jesteś nieomylny i masz zawsze racje! Nie zapominaj że wiele osób tutaj by ciebie chętnie zbanowało. Tak więc trochę samokrytyki.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 13:30

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Nie, nie trolluje - mówię jak najbardziej szczerze. OK Gdybym napisał Milik > Messi - to OK. Czy Falque > CR7. Ja po prostu uważam że w lepszej lidze udowodni to.
No ok, ale pomijając to, że - podobnie jak tutaj wszyscy - nie zgadzam sie z tą tezą, powiedz proszę tak szczerze na jakiej podstawie twierdzisz, że Marchisio jest gorszy od Witsela? Ile meczów Belga widziałeś tak szczerze?

Swoją drogą, to mercato zaczyna obierać zły kierunek. Po przebudowie i 10 nowych twarzach poprzedniego lata pojawiły się ogromne problemy na starcie sezonu, teraz obawiam się podobnego scenariusza. Dlatego tak bardzo pragnę pozostania Pogby.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 13:41

rydwadydwa pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Nie, nie trolluje - mówię jak najbardziej szczerze. OK Gdybym napisał Milik > Messi - to OK. Czy Falque > CR7. Ja po prostu uważam że w lepszej lidze udowodni to.
No ok, ale pomijając to, że - podobnie jak tutaj wszyscy - nie zgadzam sie z tą tezą, powiedz proszę tak szczerze na jakiej podstawie twierdzisz, że Marchisio jest gorszy od Witsela? Ile meczów Belga widziałeś tak szczerze?
Lubie Reprezentację Belgii oglądam ich mecze, nie tylko tegoroczne Euro i Mundial w Brazylii - trochę meczy Zenita też obejrzałem... Jestem zdania że Witsel się tam marnuje strasznie. Radja też gdy grał w Cagliari i mówiono o jego transferze do Juventusu - wiele osób tutaj się łapało za głowę - po co nam taki kołek - no a teraz, prawie każdy klub by go chciał.

Dobra to ja wam zadam pytanie. Kto lepszy według was: Marchisio czy Nainggolan?
rydwadydwa pisze:Swoją drogą, to mercato zaczyna obierać zły kierunek. Po przebudowie i 10 nowych twarzach poprzedniego lata pojawiły się ogromne problemy na starcie sezonu, teraz obawiam się podobnego scenariusza. Dlatego tak bardzo pragnę pozostania Pogby.
No tyle że wtedy ruszone zostały fundamenty - teraz Pjanic Higuain i Alves to wzmocnienia. Nie wymiana fundamentów, przecież - Higuain przyszedł do 1 składu jako "9" - gdzie w poprzednim sezonie pewniaka nie było, Max rotował Moratą i Mandzukicem. Również na pozycji Alvesa też nie było pewniaka - Cuadrado rotował z Lichtsteinerem - natomiast Pjanic to w moim odczuciu następca Pirlo - z rocznym opóźnieniem. Więc jak zostanie Pogba, to fundamenty nie będą ruszone. Takiego problemu być nie powinno. Polpo musi zostać !!!!

Klorel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 13:42

Dobra to ja wam zadam pytanie. Kto lepszy według was: Marchisio czy Nainggolan?
Temat dotyczy Mercato, a nie kto jest lepszy wg kogo. Nie zaśmiecaj tematu.

http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767

Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam :)
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 13:45

Tysięczna strona tego tematu... ile było rok temu? :prochno:

Pogba nadal w Juve? :whistle:

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
kapusniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 13:46

Axel Witsel na Euro 2016. Rewelacji nie ma.

Kończu mu się kontrakt w 2017 i to na pewno duży plus. Nie będzie bardzo drogi. Jeśli miałbym wybierać z dwórki Matuidi - Witsel, to jednak belg. Raz cena, dwa wiek, trzy najlepsze przed nim. Minusem zdecydowanie brak ogrania w lepszej lidze.

Witsel > Matuidi, jak dla mnie. :ok:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 13:55

Witsel w pierwszym skladzie Juventusu. :facepalm: Ten gosc bylby OK na lawke, nic ponadto (mam na mysli obecna sytuacje, nie margines rozwoju Belga). Jesli odejdzie Pogba w srodku pola zrobi sie ogromna wyrwa i trzeba ja choc czesciowo zalepic kims naprawde klasowym, a nie gosciem, ktory w dalszym ciagu gra w Rosji - skoro taki przekozak, to dlaczego interesuja sie nim glownie przecietne kluby? Badzmy powazni. Jesli koniecznie go chcemy, a on nas (ponoc), to poczekajmy do 2017 i wezmy go za darmo. Zenit wycenia tego gracza na 30 mln... A wrzucanie go do pierwszego skladu kosztem jednego z najwazniejszych zawodnikow Niemiec czy Principino to absurd i nie dziwota, ze wywoluje tak negatywne reakcje na forum.

Wlasnie ta kwestia godnego nastepcy stanowi najwiekszy problem. Matic jest w porzadku, ale Conte nie zamierza go puscic i nawet sam zawodnik podziekowal trenerowi za wsparcie i role, jak szykuje mu Antonio. Jest juz za pozno na wyciagniecie kogos naprawde przedniego - ktory z zespolow na wlasne zyczenie wybilby sobie zeby, gdy na rynku taka posucha? Ci co lepsi graja juz w znakomitych klubach. Szkoda tylko, ze niektore kluby Europy sa w stanie utrzymac swoich kluczowych graczy, do ktorych dorzucaja kolejne klocki. U nas z kolei kolejna rewolucja po odejsciu Moraty, Cuadrado i byc moze Pogby. I wez to czlowieku znowu zgrywaj. W ten sposob na stale w czolowce Europy nie zagoscimy.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 14:10

CavAllano pisze:Witsel w pierwszym skladzie Juventusu. :facepalm:
Witsela mam na myśli nie jako zastępce Pogby, tylko jako wzmocnienie środka niezależnie od jego sprzedaży.
CavAllano pisze:Kosztem jednego z najwazniejszych zawodnikow Niemiec czy Principino to absurd i nie dziwota.
Kiedy Niemiec jest regularnie kontuzjowany - sam się wywala ze składu. Dla mnie Khedira to ciekawa alternatywa na ławce - ponieważ zdrowie go z gry wyklucza i ciężko mi o nim mówić jako o podstawowym zawodniku. On ma nie być nim w teorii tylko na boisku. Która drużyna buduje w ten sposób swoją pierwszą "11". Marchisio to co innego - tyle że pytanie jak będzie grał po kontuzji - więc taka alternatywa na teraz jak Witsel to skarb. Aha żeby nie było, poziom czysto sportowy.

Khedira > Witsel. :hellyes:

-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 14:24

Pogba zostaje w Juve. Sprzedaż za rok. W jego miejsce Verratti.

Źródło Cabrini.

Z Juventusem od 1997 roku.
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 14:25

@Mrozzi nie demonizuj. Odejście Moraty i Cuadrado to strata, ale żaden nie grał w podstawowym składzie na tyle często i na tyle dobrze zeby mówić o rewolucji i przebudowie. Jeśli odejdzie Pogba to wtedy faktycznie można mówić o rewolucji.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 14:36

Kamex22 pisze:@Mrozzi nie demonizuj. Odejście Moraty i Cuadrado to strata, ale żaden nie grał w podstawowym składzie na tyle często i na tyle dobrze zeby mówić o rewolucji i przebudowie. Jeśli odejdzie Pogba to wtedy faktycznie można mówić o rewolucji.
Bralem juz pod uwage scenariusz zakladajacy odejscie Pogby.

Z drugiej strony ciagle mam w glowie te jego komiczna reakcje na pogloski o testach medycznych, mianowicie zdjecie z Universal St. z dopiskiem #nonsense. Pod kazda fota dostaje mnostwo komentarzy rozzalonych kibicow Juve, ktore dostaja najwiecej lajkow, wiec pewnie je czyta i jest swiadomy tego, ze sledza jego sytuacje. Wciaz nie miesci mi sie w glowie, ze Francuz robilby sobie z nas takie jaja, gdyby faktycznie mial odejsc (jak zdjecie z teczka, gdy udaje sie do parku rozrywki). Jak dla mnie predzej strollowalby kibicow United niz Juve, czyli klubu, z ktorym wciaz jest zwiazany kontraktem. Reki sobie za jego pozostanie jednak uciac nie dam, sam jestem rozdarty i nie wiem w co wierzyc.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 15:09

Sytuacja męcząca. Jeżeli Pogba ma odejść to niech już idzie bo męczą mnie co okienko te spekulacje. Ewidentnie jego koniec w Turynie nadchodzi, a to że nie myśli pozostać u nas do końca sam powtarza w każdej wypowiedzi na temat swojej przyszłości. Szkoda, że Marotta nie rozegrał tego inaczej, a mianowicie nie oddał Pogby do Realu za Modrica i kilkadziesiąt baniek.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 16:23

Niestety transfer Pogby w końcu pojawił się na transfermarkt.

Chyba jeden z nielicznych portali który działa dość sprawnie.

Szanse na odejście do 83%, a naprawdę rzadko kiedy takie prawdopodobieństwo nie kończy się finalizacją - przynajmniej z tego co zauważyłem na TM.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zablokowany