Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 01:18

Szczerze to nie sądzę żeby został, chociażby dlatego, że sporo już wydaliśmy. Do transferu Higuaina wierzyłem, że Pogba zostaje, ale te 90 mln trzeba jakoś pokryć, bo my takich kwot nie wydajemy a bilans mercato na razie na dużym minusie co się zdarzyło tylko wtedy kiedy Exor pożyczył przed przyjściem Conte.
Ja bym tego Sissoko wypożyczył, były takie newsy. Szkoda, że Candreva idzie do Interu.
Nic nie mam do Igły, z niegdysiejszej pary z Realu Benzema-Higuain zawsze wolałem Argentynczyka, ale kwota-kosmos, ja bym się przy 60 zastanawiał a tu takie coś. Allegri musiał się nieźle napalić. Jak już rozbijać bank to na Cavaniego. Oczywiście może być i tak, że w PSG uznali, że jest nie na sprzedaż, ale jak się okaże, że za dwa tygodnie Urus odejdzie za np. 60 mln, to się wkurzę.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 54 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 01:35

@D@$ pisze:Szczerze to nie sądzę żeby został, chociażby dlatego, że sporo już wydaliśmy. Do transferu Higuaina wierzyłem, że Pogba zostaje, ale te 90 mln trzeba jakoś pokryć, bo my takich kwot nie wydajemy a bilans mercato na razie na dużym minusie co się zdarzyło tylko wtedy kiedy Exor pożyczył przed przyjściem Conte.
Ja bym tego Sissoko wypożyczył, były takie newsy. Szkoda, że Candreva idzie do Interu.
Nic nie mam do Igły, z niegdysiejszej pary z Realu Benzema-Higuain zawsze wolałem Argentynczyka, ale kwota-kosmos, ja bym się przy 60 zastanawiał a tu takie coś. Allegri musiał się nieźle napalić. Jak już rozbijać bank to na Cavaniego. Oczywiście może być i tak, że w PSG uznali, że jest nie na sprzedaż, ale jak się okaże, że za dwa tygodnie Urus odejdzie za np. 60 mln, to się wkurzę.
Cavani to jeden z moich uluionych grajkow, ale wydanie 60mln na Cavaniego ktory przez dwa sezony strzelil tyle bramek co Igla w jeden (pomijajac na jakiej pozycji gral) bylo by nie logiczne. Nasi wiedza co robia. Mnie tez to jie pasuje, ale Gonzalo byl jedyna dosteona opcja, ktora gra na swiatowym poziomie.

Pogba niech zostanie, do tego Gabigol/Cuadrado i ruszamy na podboj Europy.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 01:50

AdiJuve pisze:jednego z duetu Lemina-Sturaro bym zostawił ze wskazaniem na Włocha.
W sumie ciężki wybór. Stefano przestał się rozwijać i chyba pogodził się z rolą rezerwowego, to mnie rozczarowało. Ma jednak tę zaletę, że raczej będzie wierniejszy naszym barwom i nie powołają go na jakiś poroniony turniej w środku sezonu. Lemina jest lepszy z piłką przy nodze, operuje nią ze zdecydowanie większą łatwością, ale ciągle nie mogę pozbyć się wrażenia, że to gracz wybrakowany.
@D@$ pisze:Szczerze to nie sądzę żeby został, chociażby dlatego, że sporo już wydaliśmy.
Co się odwlecze to nie uciecze. W końcu i tak go sprzedamy z kosmicznym zyskiem, a jestem sobie w stanie wyobrazić lepszy moment na taki ruch.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 02:17

Arbuzini pisze:
AdiJuve pisze:jednego z duetu Lemina-Sturaro bym zostawił ze wskazaniem na Włocha.
W sumie ciężki wybór. Stefano przestał się rozwijać i chyba pogodził się z rolą rezerwowego, to mnie rozczarowało. Ma jednak tę zaletę, że raczej będzie wierniejszy naszym barwom i nie powołają go na jakiś poroniony turniej w środku sezonu. Lemina jest lepszy z piłką przy nodze, operuje nią ze zdecydowanie większą łatwością, ale ciągle nie mogę pozbyć się wrażenia, że to gracz wybrakowany.
Leminę najlepiej podsumował w jednym zdaniu ozob, porównując go do Pereyry. To jest piłkarz, który niby w każdym elemencie gry jest niezły, ale tak naprawdę trudno jest stwierdzić w czym jest dobry/bardzo dobry. Ze Sturaro sprawa wygląda natomiast tak, że o ile w defensywie jest dobry to już jeśli chodzi o kreowanie gry nie można u niego liczyć na nic więcej niż podanie do najbliższego kolegi. Prawdę mówiąc to nie wiem jak rozwiązać tę sytuację, moim zdaniem z trójki Hernanes, Lemina, Sturaro powinien odejść jeden, ale który to już nie mam pojęcia. Każdy ma swoje plusy i minusy. :think:

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 02:23

“Next week we can seal the deal,” Raiola

http://forzaitalianfootball.com/2016/07 ... ext-week/?

Czemu to pojawiło się tylko na tej stronie? Ktoś w ogóle może potwierdzić ten cytat? Czy aby na pewno to nie jest fejk? Bo jeśli prawda to trochę słabo. Płakać nie będe, no ale po prostu nie potrafie zrozumieć decyzji Pogby :facepalm:

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 02:30

realbs pisze:“Next week we can seal the deal,” Raiola

Czemu to pojawiło się tylko na tej stronie? Ktoś w ogóle może potwierdzić ten cytat? Czy aby na pewno to nie jest fejk? Bo jeśli prawda to trochę słabo. Płakać nie będe, no ale po prostu nie potrafie zrozumieć decyzji Pogby :facepalm:
Hmm? Znalazłem ten news na kilku rożnych stronach, choć nie byłem w stanie bezpośrednio na Le Stampie, a stamtąd podobno pochodzi ten news.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 02:33

Push3k pisze:
realbs pisze:“Next week we can seal the deal,” Raiola

Hmm? Znalazłem ten news na kilku rożnych stronach, choć nie byłem w stanie bezpośrednio na Le Stampie, a stamtąd podobno pochodzi ten news.
Dokładnie to samo u mnie, dlatego tutaj napisałem. Prawdopodobnie fejk. To wszystko już poszło zdecydowanie za daleko, ale to w sumie dobrze. Jeśli ten cytat zrobi większą furorę, to szybciej będziemy mogli spodziewać się oficjalnego stanowiska ze strony klubu A lub B.
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2016, 02:36 przez realbs, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 06:28

Zrodlo slabiutkie. Tez nie jestem pewien, czy to info nie pojawilo sie na forum kilka dni temu i nie okazalo sie kolenym blah. :smile: Brzmi jak badziewie, bo wedlug tego mielibysmy chciec jakichs graczy United (czego nie potwierdzaja inne zrodla), Pogba mialby leciec do Anglii na testy (czego nie potwierdzaja inne zrodla, bo mial kilka okazji, by je przejsc w USA :prochno: ).

Ibrahimovic po meczu z Galatasaray dla Kanal 5: Zobaczymy, czy dolaczy do nas takze Pogba, byloby jeszcze bardziej interesujaco.

Odejscie Pogby po tym wszystkim byloby naprawde slabe. ;) Waza sie losy Cabriniego. :)

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 08:44

A czy ktoś wie co z Cuadrado? Pojechał z Chelsea na tournee w sparingach wchodzi w końcówkach. Nasi walczą jeszcze o niego ?

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Sebkovič

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 09:41

Cuadrado zagrał w ostatnim meczu z Realem. Zmienił Williana w 46 minucie.

JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:🏆🏆🏆🏆🏆
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 214 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 09:44

Ja uważam, że na transfer Pogby już za późno bo kogo mielibyśmy teraz ściągnąć ? Sezon zaczyna się już niebawem a Pogba miałby odejść ?

Obrazek
Sebkovič

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 09:49

Ja dokładnie tak samo myśle. Ma ktoś jakieś ciepłe info co do Gabigola?

JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:🏆🏆🏆🏆🏆
lukaszqq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 09:59

Juventus planuje zakup Blaise'a Matuidiego. Pierwsza oferta Juventusu miała opiewać na około 30 milionów euro z bonusami, ale PSG oczekuje za swojego pomocnika co najmniej 40 milionów.

nIE LEPIEJ PRZEZNACZYĆ TĄ KASĘ na Verratiego też jest wyceniane na 40 mln

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 10:27

lukaszqq pisze:Juventus planuje zakup Blaise'a Matuidiego. Pierwsza oferta Juventusu miała opiewać na około 30 milionów euro z bonusami, ale PSG oczekuje za swojego pomocnika co najmniej 40 milionów.

Wyceniany przez kogo? Prawdziwa cena Verrattiego może być niewiele niższa od tej Pogby więc...nie, po prostu nie :stop:

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 10:34

lukaszqq pisze:Juventus planuje zakup Blaise'a Matuidiego. Pierwsza oferta Juventusu miała opiewać na około 30 milionów euro z bonusami, ale PSG oczekuje za swojego pomocnika co najmniej 40 milionów.

No i co z tego? Mamy 2016 rok, a ludzie dalej nie spostrzegli że w dzisiejszych czasach nie płaci się za samego zawodnika, ale jeszcze za statystyki i potencjał. Dybala też jest na tyle wyceniany, to znaczy że jak ktoś nam sypnie czterdzieści baniek to mamy się z nim pożegnać i adios?

Zresztą Verratti wypowiedział się wczoraj że odejdzie z PSG wtedy, kiedy z Paryżanami wygra Ligę Mistrzów, także temat jego transferu uważam za zamknięty.

Zablokowany