Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 19:31

@up hehe z tym Melo poleciałeś. Poulsen im chyba wystarczy :twisted: .

Ja nie wiem co wy widzicie w Sanchezie, Jovetić to według mnie dużo lepsza opcja. A juz na pewno jeśli mówimy o większych pieniądzach. Myslę że transfer dużo pewniejszy niż Chilijczyk z którym nie można byc na 100% pewien czy wypali lub czy mu coś nie odwali. Ale to i tak czcze rozmowy nakręcane przez Włoskie gazety :lol: .

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 19:37

Skąd w ogóle pomysł, że Liverpool chciałby mieć u siebie Melo? Bardziej prawdopodobne jest sprowadzenie Joveticia (uważam, że przy całej nienawiści Violi do nas - jest szansa na kupienie go. Najwyżej cena będzie dla nas o 10-15mln wyższa niż dla innych). Brazylijczyk czuję, że odejdzie do jakiegoś klubu za darmo po wygaśnięciu kontraktu bo ciągle będziemy go wypożyczać jak teraz. Suarez z kolei to wydatek rzędu 40-50 mln funtów, taniej Liverpool go nie puści i tyle.

:plflag: :juveflag: :plflag:
Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 20:27

Suarez to zdecydowanie wyższa półka niż Jojo czy Sanchez, ale też myślę, że jest nieosiągalny dla nas. Nawet jeśli zdecyduje się odejść z LFC to na pewno będzie miał lepsze (finansowo) oferty z innych klubów.

Co do Jovetic czy Sanchez to do taktyki Conte, moim zdaniem, lepiej pasowałby Czarnogórzec. W ogóle wydeje mi się, że to najlepszy piłkarz jaki może do nas trafić spośrod realnie dostępnych na rynku.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 20:38

mixery pisze:Ja nie wiem co wy widzicie w Sanchezie, Jovetić to według mnie dużo lepsza opcja. A juz na pewno jeśli mówimy o większych pieniądzach. Myslę że transfer dużo pewniejszy niż Chilijczyk z którym nie można byc na 100% pewien czy wypali lub czy mu coś nie odwali. Ale to i tak czcze rozmowy nakręcane przez Włoskie gazety :lol: .
Wypali. W Serie A był nie do powstrzymania. Jeżeli Barcelona by go oddała za 15-20 mln (co jest mało prawdopodobne ale chyba są zawiedzeni Chilijczykiem) to brałbym.

Suarez? Nie ma najmniejszych szans.

Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 21:44

Pan Mietek pisze: Wypali. W Serie A był nie do powstrzymania. Jeżeli Barcelona by go oddała za 15-20 mln (co jest mało prawdopodobne ale chyba są zawiedzeni Chilijczykiem) to brałbym.
Ty byś brał, ale może Marotta jest jeszcze w traumie po Isli. Mauricio też w Serie A świetnie sobie kiedyś poczynał. :wink:
Inna sprawa, że Isla jest po długiej kontuzji...

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 21:51

Dolce Vita pisze:Najwyżej cena będzie dla nas o 10-15mln wyższa niż dla innych). Brazylijczyk czuję, że odejdzie do jakiegoś klubu za darmo po wygaśnięciu kontraktu bo ciągle będziemy go wypożyczać jak teraz. Suarez z kolei to wydatek rzędu 40-50 mln funtów, taniej Liverpool go nie puści i tyle.
Jeśli była by o te 10-15 mln wyższa to musielibyśmy zapłacić mniej więcej tyle samo co za Suareza , a ja bardziej wolę jego niż JoJo. Chociaż był bym wniebowzięty jeśli jeden z nich znalazłby się w Juve.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 21:55

Vidal napisał na facebooku: ''Io da qui non mi muovo, le voci sul mio futuro con un'altra maglia sono infondate. Mi piacerebbe rimanere a vita con questa maglia''

Czyli, że chce zostać w Juventusie do końca kariery i newsy na temat jego odejścia są bzdurą.

Fino Alla Fine Forza Juventus!
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 21:59

A możecie podać oficjalną stronę Arturo bo chyba mam jakiś fake.
Dzięki bardzo :)
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2013, 22:30 przez baka, łącznie zmieniany 1 raz.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 22:02

KondzioJuveFans pisze:Vidal napisał na facebooku: ''Io da qui non mi muovo, le voci sul mio futuro con un'altra maglia sono infondate. Mi piacerebbe rimanere a vita con questa maglia''

Czyli, że chce zostać w Juventusie do końca kariery i newsy na temat jego odejścia są bzdurą.
Nie znam włoskiego języka, ale w tym zdaniu nie ma słowa Juventus :prochno:

Tylko krowa zdania nie zmienia. Dobrze jak jest dobrze, Vidal czuje się świetnie, Juventus jest w 1/4 LM jest na najlepszej drodze po 2. z rzędu scudetto. Morale ma na bardzo wysokim poziomie. Tak to widzę :)

Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 22:07

Vidal nie ma oficjalnego facebooka. Zawsze sprawdzajcie czy na oficjalnej stronie facebookowej Juventusu (tą akurat łatwo znaleźć) w ulubionych jest dany zawodnik. Oznacza to ,że zawodnik ma publicznego facebooka (zawsze mogą prowadzić po kryjomu).

Obrazek
KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 22:08

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 22:08

Jovetić: "Kocham to miasto i ten klub i dlatego nie mógłbym nigdy ich zdradzić idąc do Juventusu". Wiem, że w dzisiejszym świecie piłkarze często zmieniają zdanie, ale mimo wszystko, Czarnogórzec zrobiłby z gęby cholewę przychodząc do Juve. Lepiej niech zostanie w Fiorentinie.

Obrazek
Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 22:12

Vimes pisze:Jovetić: "Kocham to miasto i ten klub i dlatego nie mógłbym nigdy ich zdradzić idąc do Juventusu". Wiem, że w dzisiejszym świecie piłkarze często zmieniają zdanie, ale mimo wszystko, Czarnogórzec zrobiłby z gęby cholewę przychodząc do Juve. Lepiej niech zostanie w Fiorentinie.
Ten cytat jest z września i dotyczy ostatniego okienka. Do następnego wiele się wydarzy, a takich wypowiedzi jest okropnie dużo (z ust mniej lub bardziej lojalnych zawodników). W lato na pewno będziemy celować w SSa, a to przez przejście Llorente. Jovetic jest jednym z największych kandydatów, a Fiorenitna wg. ostatnich raportów jest skłonna go sprzedać.

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 22:44

francois pisze:Jest Vucinić, będzie Llorente. To dwóch. Conte chce mieć pięciu. Na pewno zostanie Gio. I powinien zostać co najmniej jeden napastnik z dwójki Matri/Fabio. A jeśli nie kupimy jeszcze jednego napastnika to faktycznie lepiej żeby zostali obydwaj :whistle:
No i tak to w skrócie będzie. Jak odejdzie to 1 napastnik i to tylko wtedy gdy przyjdzie ktoś lepszy. Na Boakye, Immobile, Gabbiadiniego to chyba jeszcze nie czas.
Dolce Vita pisze:
BlueCrystal_meth pisze:JoJo ostatnio pokazał, że na klasowych obrońców jest cieniuuutki :whistle:
Ronaldo też nawala w najważniejszych meczach. Znaczy się, że jest cieniutki?
Dokonania mają jednak zgoła inne :D
pumex pisze:Niekoniecznie musi pamiętać, jak 3 lata temu Jovetic w pojedynkę robił co chciał z Demichelisem, van Buytenem, Lahmem, van Bommelem i Schweinsteigerem
3 lata temu to Diego uchodził za gwiazdę/topa, Barzagli był średniakiem a Iaquinta...grał.
Basiek pisze:Trochę skomplikowaliśmy sobie sytuację przez tę sprawę z Berbatovem.
E tam, relacje zawsze były z nimi ciężkie. A jak byli gotowi nam kogoś sprzedać to o 10 mln za drogo.
Swoją drogą, powinni być wdzięczni. Zamiast Berbatowa wrócił Toni, który o dziwo jeszcze w formie, a Bułgar jest troszkę chciwy na kaskę.
Myzarel pisze:Sanchez za 25 milionów to dużo lepsza inwestycja niż Jojo za podobną kwotę, tym bardziej że on sam z chęcią by do nas przyszedł, a i farsa by nie robiła takich problemów jak Viola.
Zakładając, że Barca nie ma już Sancheza w planach. Inaczej za cholerę go nie puszczą.
pumex pisze:Ponadto grając w ataku prawie zawsze występował na boku w 3-osobowej formacji, ewentualnie sporadycznie na skrzydle.
Sory za głupie pytanie, ale czym się różni bok w 3-osobowej formacji od gry na skrzydle (bo zakładam, ze nie chodziło o 3-5-2 lub 4-4-2)?
Dolce Vita pisze:przy całej nienawiści Violi do nas - jest szansa na kupienie go. Najwyżej cena będzie dla nas o 10-15mln wyższa niż dla innych
To aż się boje pomyśleć, ile miałoby to być :doh:

Tak sobie myślę, że jesli każdy z naszej czwórki orłów z przodu przekroczy magiczną barierę 10 goli w sezonie, to w sumie wyjdzie na to, że nie jest tak tragicznie z naszym atakiem. :whistle:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2013, 08:10

Mam takie głupie przeczucie, że Sanchez w Juve by się odrodził. Serie A to jego liga. Znów grałby z Islą, a teraz jeszcze z Vidalem. Grając w Udinese był niesamowity. To na pewno lepsza opcją niż Giovinco. Z Joveticem jest ten problem, że on chyba sam nie jest pewny co do nas, a Viola nas nie znosi i jeśli już to sprzeda go taniej gdziekolwiek niż za klauzule do nas.
O Suarezie to nawet nie ma co wspominać. To dużo wyższa półka i 40 mln to cena na początek.
Jakby dobrze zakręcić się koło Alexisa to za te 20 mln może udałoby się go wyciągnąć.

Zablokowany