Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Wojtek
 - Juventino

Ten, który focha się na DD, bo nie ma pewnego miejsca w składzie i dlatego rezygnuje z mundialu. Świetnie, bardzo się przyda taki zadziorny piłkarz, który sumiennie będzie wykonywał swoją pracę...jakku1 pisze:1. Slabe zrodlo z VS: transferem do pomocy bedzie Rabiot.
- Baczu
 - Juventino

- Podziekował: 1 raz
 - Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nie wyobrażam sobie wymieniać Higuaina, który zdobył serca kibiców swoją walecznością i świetnie wkomponował się w zespół na tą parchatą kanalie. 
Jedyne małe plusy takiej transakcji to wiek oraz nieziemski ból dupy kibiców interu. Chyba by zburzyli własnoręcznie San Siro.

Niech to mercato się już skończy.

Jedyne małe plusy takiej transakcji to wiek oraz nieziemski ból dupy kibiców interu. Chyba by zburzyli własnoręcznie San Siro.
Niech to mercato się już skończy.
- wagner
 - Juventino

Też Higuain kupił mnie swoim charakterem. Żadna z niego pierdoła, ambity facet co pokazuje na każdym kroku. Do tego te jego pół sytuacje które zamienia na gola. Ileż on tym sposobem nam wygrał meczów. Higuain to chyba obecnie najbardziej lubiany przeze mnie gracz w Juve.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- ice
 - Juventino

- Podziekował: 6 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Co do pomysłu rezygnacji z Higuaina - uważam, że to poroniony pomysł. Po pierwsze - Higuain zawsze się stara i daje z siebie maxa, rozgrywa, cofa się, walczy. Ma chłop po prostu charakter, jak mało który w naszej ekipie. Nie można też mu odmówić nosa strzeleckiego. Gdyby drużyna grała na niego - strzelałby więcej bramek. 

Na yt ze Sturaro zrobisz Boga futbolu.kamil-8853 pisze:tuttosport
Jesteśmy bliscy pozyskania 19 latka z Barcy - Oriolo Busquetsa
https://www.transfermarkt.pl/oriol-busq ... ler/282721
Podobno wielki talent :
- Osgiliath
 - Juventino

Pomijając to, że absurdalna jest dla mnie sama idea przeprowadzki do nas icardiego za poroniony hajs, to jeszcze bardziej śmieszne są te historie, które dotyczą rzekomej oferty za niego w postaci oddania interowi igły... interowi! ja wiem, że możemy im juz odpuścić Asamoaha, bo idzie po skończeniu kontraktu, ale pakowanie tam igły, który wciąż jest bardzo dobrym napastnikiem? nie. Co innego sprzedaż Gonzalo do klubu poza Italię, ok rozumiem, ale nie dawanie w rozliczeniu gracza do drużyny, która w następnym sezonie może grać o scudetto, nawet biorąc pod uwagę fakt, że do nas trafi gracz młodszy (bo nie wiem, czy sportowo lepszy od Igły) z kretynką zamiast agentki.

- wojczech7
 - Juventino

Ale zdajecie sobie sprawę, że wszystkie te cechy, o których wspominacie w kontekście Higuaina (stara się, rozgrywa, walczy), można z powodzeniem przypisać także Icardiemu? Przecież wielokrotnie ciągnął Inter za uszy... 
+ ten wiek...
+ ból 4 liter interistów...
Lubię Pipitę, ale nie zasmuciłaby mnie taka wymiana pokoleniowa. Mam tu na myśli sprzedaż Gonzalo do Chelsea i ominięcie zapisu o większej klauzuli dla klubów z Włoch Mauro.
Nie wierzę w to, ale - hipotetycznie - brzmi zacnie.

+ ten wiek...
+ ból 4 liter interistów...
Lubię Pipitę, ale nie zasmuciłaby mnie taka wymiana pokoleniowa. Mam tu na myśli sprzedaż Gonzalo do Chelsea i ominięcie zapisu o większej klauzuli dla klubów z Włoch Mauro.
Nie wierzę w to, ale - hipotetycznie - brzmi zacnie.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
						- Wojtek
 - Juventino

Nikogo nie obchodzi czy Higuain się stara czy nie, nasi wiedzą, że to okienko to ostatnia szansa na większy zarobek na Gonzalo. Co do Icardiego to wiadomo, dla mnie piłkarsko jest lepszy, no i wiek. To byłby transfer na lata.

- ice
 - Juventino

- Podziekował: 6 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Tylko wtedy zarząd i wszyscy związani z klubem otwarcie powiedzą: Kupno Gonzalo to była głupota i błąd, minimalizujemy straty i tyle. Ja mimo iż byłem niechętny jego przyjścia - to on w pojedynkę nas ciągnął - gdzie reszta tkwiła w marazmie lub "mitycznej wiośnie". Icardi - jeszcze klasy nie potwierdził na arenie międzynarodowej, a jego żona też nie robi mu dobrego PR.

- Robaku
 - Juventino

- Podziekował: 2 razy

Imo czasem transfery nie muszę tylko sportowo wyjsc na plus ale i marketingowo, emocjonalnie.
W jedno lato - sprzedalismy Pogbe za rekord, w zamian mentalnie zabilismy Neapol i pocieszylismy kibicow, wiec transfer Pipity miał nie tylko wymiar sportowy.

W jedno lato - sprzedalismy Pogbe za rekord, w zamian mentalnie zabilismy Neapol i pocieszylismy kibicow, wiec transfer Pipity miał nie tylko wymiar sportowy.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16;  Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
						- Sorek21
 - Juventino

Ewentualny plus wymiany Igły na Icardirgo byłby taki,że nie ucierpiałaby na tym inna pozycja.Typowa zamiana 1:1 na młodszy model.
Inter też mógłby na tym dobrze wyjść( Ibra = Eto"o+Miito+Sneijder )

„Nasi przeciwnicy pracują nad tym, by nas pokonać. Ancelotti jest wielki, ale to Juventus zbuduje jeszcze silniejszą drużynę” - stanowczo ogłasza wiceprezydent Starej Damy, Pavel Nedvěd.
- Nicram_93
 - Juventino

- Podziekował: 52 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 15 razy

Ta sprawa z Icardim mnie dobija, przestało mnie to już bawić, bo mam wrażenie, że ten głupi pomysł naprawdę chodzi naszym po głowie. Nie zgodzę się, że to zamiana 1:1, bo mielibyśmy dorzucić jeszcze 60mln, no bez jaj 
 . I nie obchodzi mnie, że Mauro jest młodszy, bo w tym momencie to my potrzebujemy topa do pomocy lub na boki obrony, a nie do ataku. Potem jak przyjdzie co do czego to będzie płacz, że nie było nas stać, bo pieniądze poszły na Icardiego. Jeśli nie daj Boże ten transfer dojdzie do skutku, to z obrońcy Marotty stanę się jego przeciwnikiem, bo dla mnie jest to jakaś chora zachcianka.
Tak jak tu ktoś zauważył, ciekawe co na to Pipita? Do tej pory zawsze miło się o nas wypowiada, a teraz mamy go wypychać do tego najbardziej znienawidzonego klubu??? Jak już chcemy jeszcze coś zarobić na Higuainie, to proszę bardzo, ale sprzedaż tylko i wyłącznie za granicę, a nie do innego włoskiego klubu, jeszcze z dopłatą z naszej strony 60 mln, za zawodnika na podobnym poziomie, tyle że młodszego.

Tak jak tu ktoś zauważył, ciekawe co na to Pipita? Do tej pory zawsze miło się o nas wypowiada, a teraz mamy go wypychać do tego najbardziej znienawidzonego klubu??? Jak już chcemy jeszcze coś zarobić na Higuainie, to proszę bardzo, ale sprzedaż tylko i wyłącznie za granicę, a nie do innego włoskiego klubu, jeszcze z dopłatą z naszej strony 60 mln, za zawodnika na podobnym poziomie, tyle że młodszego.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Piotr Juvefan
 - Juventino

Piękna perfidna wymiana mam nadzieje,że te leszcze łykną haczykSorek21 pisze:Ewentualny plus wymiany Igły na Icardirgo byłby taki,że nie ucierpiałaby na tym inna pozycja.Typowa zamiana 1:1 na młodszy model.
„Nasi przeciwnicy pracują nad tym, by nas pokonać. Ancelotti jest wielki, ale to Juventus zbuduje jeszcze silniejszą drużynę” - stanowczo ogłasza wiceprezydent Starej Damy, Pavel Nedvěd.
Ponoć chcą negocjować
A więc odmładzamy :lol:
PS; Dziwie się niektórym obrońcą Higuaina. Dla mnie On jak Icardi są takimi samymi najemnikami. Czasy klubowych legend już niestety minęły a Icardi wcale nie jest takim anty Juventino jak niektóry myślą. Po stronie tej wymiany widzę same plusy. Nie dziwi mnie wcale to że Icar jest obecnie o połowę droższy od Gonzala. Chodzi tylko i wyłącznie o wiek i dłuższą perspektywę,w której Higuain nic już więcej nam nie da a młodszy Argentyńczyk do spółki z Dybalą mogą nam zbudować atak na lata.
					Ostatnio zmieniony 29 maja 2018, 13:12 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

- Virgil
 - Juventino

Jeżeli Inter chce negocjować to tylko dlatego, że Icardi ich poinformował że chce do nas odejść inaczej wyśmiali by nas w drzwiach. 
Zresztą większa szansa na Icardiego niż na SMS-a, gdyż Thorir (czy jak mu tam) ma gdzieś animozje i raczej nie hejtuje Juve, a Lotito nas z pasją nienawidzi.
Może obiecali Wandzie udział w reklamie Ferrari czy coś
  ale jeżeli merdy chcą z nami w ogóle rozmawiać to znaczy że Icardi już im zakomunikował że chce iść do nas.

Zresztą większa szansa na Icardiego niż na SMS-a, gdyż Thorir (czy jak mu tam) ma gdzieś animozje i raczej nie hejtuje Juve, a Lotito nas z pasją nienawidzi.
Może obiecali Wandzie udział w reklamie Ferrari czy coś