Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2017, 15:40

kubraczek pisze:Z kolei The Sun twierdzi, że Chelsea złożyła ofertę za Marchisio - 20 mln euro, która została odrzucona.
Ja czytałem o 25 mln funtów czyli na oko około 30 mln euro. Marchisio, mimo straconego sezonu, jest ważnym elementem drużyny, która gra na trzech frontach. Kuriozalną sytuacją byłoby oddanie wychowanka, by próbować wyrwać romie De Rossiego. Plotki mówią, że Max przedłuży kontrakt do 2020
Poulinho pisze: 20 mln za Marchisio (lub nawet 30) :rotfl: może dziennikarze się pomylili i chodziło o Asamoah
A tu mówią z kolei o przedłużeniu kontraktu :D Wykopać Lemine z Turynu i ilość nikłej jakości piłkarzy ograniczy się do ... Rincona? Ok, daje mu spokój. W sumie to chyba taka droższa wersja Padoina.
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2017, 15:52 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2017, 15:41

Niezły zarobek na tych zawodnikach :)

Coman - 28 mln
Zaza - 23 mln
Hernanes - 8 mln

Jeśli dojdzie do tego ok 20 mln za Lemine to część mercato zostanie sfinansowana :)

20 mln za Marchisio (lub nawet 30) :rotfl: może dziennikarze się pomylili i chodziło o Asamoah
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2017, 15:43 przez Poulinho, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2017, 15:43

annihilator1988 pisze:Plotki mówią, że Max przedłuży kontrakt do 2020
Z opcją przedłużenia o kolejne 12 miesięcy.

Conte chciałby Claudio u siebie, zrozumiałe, ale to tylko marnowanie czasu, bo za nic w świecie nie oddalibyśmy swojego wychowanka (zwłaszcza, że ich w pierwszej kadrze po prostu brakuje). Sam Marchisio też pewnie pokazałby tej ofercie środkowy palec.
annihilator1988 pisze:Wykopać Lemine z Turynu i ilość nikłej jakości piłkarzy ograniczy się do ... Rincona?
Ty Rinconowi daj spokój, bo póki co gra solidnie. W to miejsce wstawiłbym Sturaro. Ten to biega bez sensu, nawet celnie podać nie potrafi. A Rincon, jak słusznie zauważyłeś, to taki Padoin - zapchajdziura, która godzi się na rolę ostatniego pomocnika i której nie może zabraknąć w zespole. Przede wszystkim nie przeszkadza kolegom.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2017, 16:00

Ten to biega bez sensu
Ojojoj. Chlopak to typowy zadaniowiec, ktory z pieczolowitosccia wypelnia polecenia Maxa.

La fidanzata d'Italia
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2017, 16:05

ozob pisze:
Ten to biega bez sensu
Ojojoj. Chlopak to typowy zadaniowiec, ktory z pieczolowitosccia wypelnia polecenia Maxa.
Ta, zadania Maxa... Jeśli zadaniem powierzonym mu przez Maxa jest kopanie się po czole, to radzi sobie z tym na 5. :ok: Zalecam oglądanie meczów Juventusu albo wizytę u okulisty. Sturaro po wejściu na murawę nie daje żadnych gwarancji - tak naprawdę rozegrał w naszych barwach 2 dobre mecze, z Realem oraz Napoli. Gość nie radzi sobie z piłką przy nodze, podejmuje niezrozumiałe decyzje, jest niedokładny, gdy znajdzie się w okolicach bramki to w ogóle traci głowę. CZASEM mu coś wyjdzie. Rincon gra rzadko, ale daje dużo lepsze zmiany.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2017, 16:18

No, Rincon dal super zmiane w domowym meczu z Barca gdzie nogi mial jak z waty. :prochno:

Sturaro jest jaki jest. Ma oczywiste ograniczenia, ale to czego nie mozna mu odmowic to to, ze w meczach wagi ciezkiej gra bez strachu, jest zawsze zaangazowany, zostawia kupe zdrowia na boisku, nigdy sie nie poddaje, wypelnia taktyczne zalozenia Maxa w 100% jezeli chodzi o trzymanie pozycji, pressing, odbior czy utrudnianie zycia przeciwnikowi. Rincon i Lemina mimo, ze to lepsi technicznie lepsi pilkarze tak w w/w atrybutach ustepuja bardzo wyraznie Sturaro.

A Ty dalej praw te swojej madrosci o meczach, ktore moze i ogladasz, ale za grosz nie potrafisz z nich wyciagnac wlasciwych wnioskow lub co gorsza z premedytacja nie chcesz ich wyciagnac, bo zburzylyby one twoje tendencyjne zdanie na temat jakiegos pilkarza, w tym przypadku Sturaro. :hellyes:

La fidanzata d'Italia
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2017, 16:18

nie zgodze się Mrozzi.
w meczu przeciwko Romie w grudniu tak siadł na Radji, ze Belg za wiele nie mial do powiedzenia.
Ja osobiscie szybciej bym wyrzucil Rincona niż Sturaro. Wenezuelczyk i tdroższy i starszy.

Chłopcy z JMercato podali, że Juventus zapytał Bayern o dostepnośc Costy przy okazji zakończenia sprawy Comana. Dalej piszą, że Marotta jest gotowy dać 40 baniek za Coste.
Kolonia brazylijska - nie jestem przekonany do tego pomysłu.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2017, 16:34

Robaku pisze:nie zgodze się Mrozzi.
w meczu przeciwko Romie w grudniu tak siadł na Radji, ze Belg za wiele nie mial do powiedzenia.
Ja osobiscie szybciej bym wyrzucil Rincona niż Sturaro. Wenezuelczyk i tdroższy i starszy.
Ja wyrzuciłbym obu i ściągął z powrotem Pado. ;)

ozob
Trudno by gość, który dopiero co przybył do klubu, był pewny siebie w każdym meczu. Zwłaszcza, że gra bardzo rzadko. Co do interpretacji gry Sturaro nie jestem na tym forum odosobniony w mojej opinii, wystarczy poczytać wcześniejsze wpisy czy to w temacie mercato, czy też tematach meczowych. ;) Niestety Sturaro zazwyczaj zawodził.

Problem polega na tym, że i tak skala porównawcza jest mocno ograniczona, bo ci gracze rzadko dostają swoje szanse. Gdyby wychodzili w podstawie regularnie, być może nie byłoby w ogóle tej dyskusji.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2017, 17:00

Trudno by gość, który dopiero co przybył do klubu, był pewny siebie w każdym meczu
Prosze Cie. Pisales nie raz nie dwa, ba, apelowales o sprawadzanie pilkarzy godnych gry w Juventusie, a teraz walisz taki tekst w odniesieniu do doswiadoczonego gracza, ktory mimo bycia rezerwowym nogi powinien miec pewne. Rincon to nie jest gracz na taki klub i nigdy nim nie bedzie, bo ma braki mentalne. Te z kolei udalo sie Sturaro zniwelowac do minimum, bo jak trzeba wyjsc i zap..... to on idzie i to robi. Bez kompleksow, bez strachu, bez nog z waty.

Powylywanie sie na innych uzytkownikow przemilcze, bo jest tu raptem kilka osob, ktore sa w pleni obiektywne w swych ocenach dotyczacych pikarzy oraz klubu, a swoje animozje odrzucaja na bok. Ty to osoba nie jestes.
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2017, 17:04 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

La fidanzata d'Italia
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2017, 17:03

ozob pisze:Rincon to nie jest gracz na taki klub i nigdy nim nie bedzie
Tu akurat zgoda. Byłem przeciwny, byśmy go brali.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 30 razy

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2017, 17:11

Rincona to muszą wykupić? Zupełnie mnie nie przekonał taki drugi Hernanes z tym,ze nie popełnia błędów i nie potrafi zagrać nic do przodu co Brazolowi się czasem zdarzało. On jest bardziej nijaki od Padoina.
Bo jak dalej ma być głównie gra 2 w środku pola to będzie zupełnie zbędny gracz no chyba,że nikt inny do środka nie przyjdzie to jeszcze jakoś ujdzie.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2017, 17:13

Wsumie kasa jest z Zazy i Comana.
Nasi przyzwyczaili nas do akcji sprzedaż i kupno lada moment.
Ciekaw jestem kto do nas teraz przyjdzie, myślę że lada moment ogłosimy nieoficjalnie nowego grajka.
Schick?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2017, 17:14

AdiJuve pisze:Rincona to muszą wykupić?
A nie jest czasem tak, że od razu został wykupiony? Pisano coś wówczas w komunikacie o płatności ratalnej.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 30 razy

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2017, 17:34

CavAllano pisze:
AdiJuve pisze:Rincona to muszą wykupić?
A nie jest czasem tak, że od razu został wykupiony? Pisano coś wówczas w komunikacie o płatności ratalnej.
Fakt mój błąd 8+1 bonusu, jednakże jak zaznaczyłem przy 2 w środku i chęciach pozyskania klasowego zawodnika Rncon jest zbędny i szkoda trochę tej kasy wydanej.

Tregi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2017, 17:52

Problem jest taki ze teraz trudno kupic wartościowego środkowego pomocnika. Verrati jest poza zasięgiem, Toliso wydaje sie w tej chwili najlepsza opcją...

Zablokowany