Mercato (Lato 2016)
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Yaro417, a kiedy będziesz wiedział, że to Pogba i jego agent bardziej chcieli transferu, niż Juventus? Bo takie rzeczy zwykle wychodzą po latach. Jak będzie transfer, to Pogba nie wyjdzie na konferencję w Manchesterze i nie powie "W sumie to chciałem zostać w Juve, ale skoro mnie sprzedali, to jakoś z bólem serca podpisałem ten kontrakt na 13 baniek rocznie"
Marotta na sto procent powie, że to piłkarz chciał odejść, nawet przy sprzedaniu Matriego do Milanu takie teksty leciały (a Conte zrobił szopkę na konferencji pt "nigdy bym nie sprzedał Matriego, to taki ważny dla mnie piłkarz").
- Cabrini_idol
- Juventino

Ja od momentu kiedy Mourinho zaczął się wypowiadać, że mają opcję B i C i że nie każdy piłkarz jest łatwy do sprowadzenia ( sorry nie chce mi się szukac ale kilka takich wypowiedzi było), wiedziałem, że na 100 % Pogba zostaje w Juve.

- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Marchetti wypalil, ze deal i tak dojdzie do skutku, ale... nie ma pospiechu. :rotfl: Oni sami sie osmieszaja tymi kolejnymi bzdurnymi doniesieniami. Zaraz sie zacznie wycofywanie z wczesniejszych deklaracji, ze wszystko juz klepniete. Istny burdel. Czegos takiego jeszcze nie bylo.
Taka ciekawostka odnosnie spotu Adidasa dotyczacego Juve. Ten Antijuventino ma na kurtce wizerunek sowy, czyli gufo, ktora jest we Wloszech symbolem pecha. Dlatego tez antijuventinich czesto okresla sie mianem gufi, bo zycza nam zle i nie moga sie pogodzic z odnoszonymi przez nas zwyciestwami. To tak nawiasem, jesli mowa o symbolice, ktora w ostatnich dniach przybrala na forum na znaczeniu.
Taka ciekawostka odnosnie spotu Adidasa dotyczacego Juve. Ten Antijuventino ma na kurtce wizerunek sowy, czyli gufo, ktora jest we Wloszech symbolem pecha. Dlatego tez antijuventinich czesto okresla sie mianem gufi, bo zycza nam zle i nie moga sie pogodzic z odnoszonymi przez nas zwyciestwami. To tak nawiasem, jesli mowa o symbolice, ktora w ostatnich dniach przybrala na forum na znaczeniu.
- Sorek21
- Juventino

Od dwóch tygodni Pogba sprzedany przez media i dalej cisza.Transfer za 24/48 godzin itd Moim zdaniem jest to gra o podwyżkę i Francuz ostatecznie zostanie.
Popatrzmy na to ze strony zawodnika.Pogba wyłącza telefon,jest na wakacjach w kraju A podczas gdy media z krajów X ,Y,Z itd coś tam o nim piszą.On się nie przejmuje i sobie odpoczywa bo wie jaka jest jego przyszłość.
Tutaj mamy dwie opcje -Odchodzi i milczy bo nie wszystko dograne i nie chce psuć intetesów Juve ze znalezieniem następcy w dobrej cenie.
Druga opcja to pozostanie w Juve więc zamiast tej całej szopki mógłby wstawić jakieś wymowne zdjęcie w naszych barwach i uspokoić miliony kibiców Juve na całym świecie.Pogba nie jest przecież głupi,zdaje sobie sprawę ze swojej wartośći i znaczenia dla kibiców.Taki mały gest to tak dużo?
Leo już pokazał jak to się robi i dlatego dla mnie i zapewne dla wielu z Was zawsze będzie większym Juventino niż Francuz.
Popatrzmy na to ze strony zawodnika.Pogba wyłącza telefon,jest na wakacjach w kraju A podczas gdy media z krajów X ,Y,Z itd coś tam o nim piszą.On się nie przejmuje i sobie odpoczywa bo wie jaka jest jego przyszłość.
Tutaj mamy dwie opcje -Odchodzi i milczy bo nie wszystko dograne i nie chce psuć intetesów Juve ze znalezieniem następcy w dobrej cenie.
Druga opcja to pozostanie w Juve więc zamiast tej całej szopki mógłby wstawić jakieś wymowne zdjęcie w naszych barwach i uspokoić miliony kibiców Juve na całym świecie.Pogba nie jest przecież głupi,zdaje sobie sprawę ze swojej wartośći i znaczenia dla kibiców.Taki mały gest to tak dużo?
Leo już pokazał jak to się robi i dlatego dla mnie i zapewne dla wielu z Was zawsze będzie większym Juventino niż Francuz.
- Franek1897
- Juventino

no wlasnie mialem sie pytac o co chodzi z ta sowa.. Dzieki za odp zanim zadalem pytanieCavAllano pisze:
Pogba zostanie, jak juz wszyscy o tym wiemy:)
"To moja walka, moje życie. Nigdy na dnie-zawsze na szczycie!!!"
- Eric6666
- Juventino

Wtedy nie mógłby się targować o podwyżkę, którą moim zdaniem powinien dostać. Niech zarabia tyle co Gonzalo, albo więcej. Niestety doprowadzić to może do fali podwyżek dla innych zawodników, ale to jest przyszłość. Juventus musi zacząć płacić porównywalnie co Bayern, Barca, Real, Chelsea itd. by się z nimi równać.Sorek21 pisze:Od dwóch tygodni Pogba sprzedany przez media i dalej cisza.Transfer za 24/48 godzin itd Moim zdaniem jest to gra o podwyżkę i Francuz ostatecznie zostanie.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Yaro417
- Juventino

Ouh_yeah masz niewątpliwie rację, ale jak dla mnie to Pogba ewidentnie chce odejść. Przynajmniej wszystkie fakty na to wskazują. Marotta jeszcze dwa tygodnie temu powtarzał, że Pogba jest "nie na sprzedaż", a potem podobno przyszła oferta od MU przedstawiona przez Raiolę, który miał już uzgodnić warunki kontraktu indywidualnego. Przez to Agnelli miał podobno wpaść w furię. Czyli te okoliczności wskazują raczej na wolę odejścia Pogby (choć do końca tego też nie wiemy
), niż na wolę jego sprzedaży przez nas. Dlatego na chwilę obecną daleki jestem od rzucania obelg w stronę naszego zarządu. Ale Pogby też oczerniać nie zamierzam - jego życie, jego kariera - zrobi jak uważa. Szanuję to co zrobił dla Juve przez te 4 lata, niezależnie od tego czy odejdzie, czy też nie. Apeluje jednak, żeby nie rzucać obelg na którąkolwiek ze stron, zwłaszcza deprecjonować zasług Pogby na naszą grę - podobnie było przy zeszłorocznym transferze Vidala. Nie jesteśmy jak kibice Romy (którzy po transferze Pjanicia twierdzili, że tak naprawdę to Bośniak przechodził obok meczy i nie był w nich decydujący) czy Napoli (tu ADL stwierdził, że bez Igły i tak wywalczyliby w zeszłym sezonie 2 miejsce). Juve i tak będzie silne, niezależnie od sprzedaży Pogby, ale nie zmienia to faktu, że Polpo obok Dybali i Bonuca był naszym największym skarbem w mijającym sezonie. Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają - tak można to spuentować, ale bez zbędnych obelg proszę 
- Olek1987
- Juventino

Wiecie, że ta reklama "Blah, blah, blah" z Pogba, który czyta gazete była nagrywana około 5-6 czerwca :roll:
Wtedy już pisało się ostro o transferze do ManU ? Pytam bo nie pamietam
Dzieki.
Wtedy już pisało się ostro o transferze do ManU ? Pytam bo nie pamietam
Dzieki.
Zero szacunku dla Pogby
- Sorek21
- Juventino

Dlatego jak wyczytałem o ewentualnych zarobkach Matuidiego - 5,5mln to myślałem że mnie krew zaleje.Gdzie przy takiej kwocie są zarobki np. takiego Dybali.
Ładnie brzmi też że Juve zapłaci 90 mln za Igłe a nie 94 bo ta końcówka należała się samemu zawodnikowi ale zrezygnował aby pomóc w transferze.Kto normalny z takiej kasy zrezygnuje? Messi jest zarabia fortunę i jest oszustem podatkowym,Benzema szantażuje kolegę za jakieś grosze względem tego co zarabia itd.Wiadomo że Igła dostał rozłożenie na raty,stąd te astronomiczne jak na Juve 7,5mln.
Ładnie brzmi też że Juve zapłaci 90 mln za Igłe a nie 94 bo ta końcówka należała się samemu zawodnikowi ale zrezygnował aby pomóc w transferze.Kto normalny z takiej kasy zrezygnuje? Messi jest zarabia fortunę i jest oszustem podatkowym,Benzema szantażuje kolegę za jakieś grosze względem tego co zarabia itd.Wiadomo że Igła dostał rozłożenie na raty,stąd te astronomiczne jak na Juve 7,5mln.
- Kamex22
- Juventino

Właśnie obejrzałem Skarb Narodów 2 na Polsacie i już wiem w sumie o czym będzie kolejna część. Masoni i symbolika w europejskiej piłce nożnej, mapa do słynnego El Piłkażżo, boga futbola. Tenże gośc będzie błogosławił klubowi, który go odnajdzie. Wszyscy piłkarze tego klubu zyskają mityczne '100' w fifie i będą grali aż do śmierci w jednym zespole.CavAllano pisze:Taka ciekawostka odnosnie spotu Adidasa dotyczacego Juve. Ten Antijuventino ma na kurtce wizerunek sowy, czyli gufo, ktora jest we Wloszech symbolem pecha. Dlatego tez antijuventinich czesto okresla sie mianem gufi, bo zycza nam zle i nie moga sie pogodzic z odnoszonymi przez nas zwyciestwami. To tak nawiasem, jesli mowa o symbolice, ktora w ostatnich dniach przybrala na forum na znaczeniu.
Dobra odpłynąłem, ale wielu z Was i tak się już niedogoni
Kochani dajmy sobie na wstrzymanie i nie zaśmiecajmy postami takimi jak mój już tego tematu. Czekajmy spokojnie na przełom i co by się nie stało to ten klub ma już prawie 120 lat. Ponad wiek znaczony wieloma sukcesami. Jeden piłkarz, nie ważne jak dobry, nie przekreśli naszej przyszłości. A ta przyszłość przyniesie nam jeszcze nie raz łzy szczęścia i rozpaczy.
- BlackJacky
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ej sorry, ile ty masz lat? A tak, 14. I wyhamuj troche wrotki.alessandro1977 pisze:On mi lata koleś. Tak może i takie gadanie jest burackie ale większego buractwa od pokpiwania z klubu, który go wypromował nie ma więc mam wywalone na takiego typka, który dodatkowo profanuje dychę, która mu przydzielono w dobrej wierze. Lubisz dawać się dymać to Twoja sprawa ale większość tutaj jest zapewne innego zdania. Ciebie jednak nie będę przekonywał bo nie od dziś jesteś wszechwiedzącym kolesiemJacky pisze:Nie jestem Twoim kolesiem - to raz. A dwa - napisalem, ze inni agenci tez pisza hasla w stylu "niech spada", co jest burackie, bo Polpo robil cos wiecej, anizeli obserwacja meczow z lawki. Mentalnosc godna kibicow NapoliObyscie w przyszlym sezonie nie musieli sie przekonywac ile Pogba jednak DAWAŁ naszej druzynie.
.
Ja uwazam, ze za rok cena za Pogbe bedzie podobna, a jesli (daj Bog) wygramy LM, to bedzie mozna mowic i o 150mlnCabrini_idol pisze:Na serio myślicie, że za rok za Pogbę nikt nie da 110-120 mln ?
Za Zaza przemawiaja staty (glownie stosunek liczby minut na boisku do ilosci strzelonych goli), ale to Chorwat jest lepszym i pozyteczniejszym zawodnikiem dla nas (wg Maxa tez).Makiavel pisze:dobrze by było sprzedać jeszcze któregoś z nieudolnych napastników (lepiej Mandzukica, ale jak sprzedamy Zaze też będzie ok)
Na skyBET laplem po 1.50, a w momencie, gdy City oferowalo 60baniek, to kurs skoczyl na 2.10Olek1987 pisze:Na Unibet jest kurs aż 1.30 na to, że Bonucci bedzie nadal gra w Juve :shock: :shock:
On nie moze tego zrobic. W calym tym medialnym zamieszaniu chodzi wlasnie o to, zeby hajp na Polpo byl jak najwiekszy i trwal jak najdluzej.Sorek21 pisze:Druga opcja to pozostanie w Juve więc zamiast tej całej szopki mógłby wstawić jakieś wymowne zdjęcie w naszych barwach i uspokoić miliony kibiców Juve na całym świecie.Pogba nie jest przecież głupi,zdaje sobie sprawę ze swojej wartośći i znaczenia dla kibiców.Taki mały gest to tak dużo?
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Kuben
- Juventino

Mam dokładnie odmienne zdanie. Wszystkie fakty wskazują na to, że zostanie. Bez snucia idiotycznych teorii jakie tu padają i doszukiwania się drugiego, trzeciego i czwartego dna, na chłopski rozum - co za tym przemawia.Yaro417 pisze:(...) ale jak dla mnie to Pogba ewidentnie chce odejść. Przynajmniej wszystkie fakty na to wskazują.
Reklama! Scena jak origami z papugo-sępo-sowo-wróbli dziobią piłkę = prasa żeruje i niszczy piłkę. W tejże prasie blah, na billboardzie na herbie ManU blah, ludzie gadają jak i my wszyscy blah i wymowna nazwa tweeta od adidasa (wygooglujcie) Ignore the blah, blah, blah. Abstrahuje od gwiazdek, koloru ubioru i ostatnich słów Pogby abyśmy nie wierzyli w to co piszą gazety. To nie tłumaczy wszystkiego? A tu co się dzieje? 50 stron w 3 dni, bo raz po raz jakiś Mariano Italiano wypali, że za 24h Polpo będzie już w Manchesterze i lamenty...
Coś na rzeczy było, jest i będzie. Gruby wypalił obrażony po rozmowie z Nami? Ciekawe co usłyszał... czekaj... nie chcemy go sprzedać?
Nie było czasem tak, że Pogba miał do jakiegoś okresu się określić co do swojej przyszłości byśmy mieli czas znaleźć zastępstwo? Jeszcze niedawno było wszystko Si, teraz nagle się odwidziało? Jeśli tak to sorry, pal gumę, trzeba było dać znać wcześniej i do zobaczenia w Vinovo.
To wszystko można odbierać inaczej, ale po co? Czy wy na prawdę wierzycie w to co pisze się w prasie albo leci w tv? :lol:
Jedno jest pewne na 100% Nawet tęgie głowy z Adidasa nie wiedziały, że ich spot(y) wywoła taką burzę
Luzujcie kochani, Pogba zostaje
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- Olek1987
- Juventino

Warto dodać, że reklama o której piszesz była nagrywana pod koniec maja ewentualnie poczatek czerwcaKuben pisze: Reklama! Scena jak origami z papugo-sępo-sowo-wróbli dziobią piłkę = prasa żeruje i niszczy piłkę. W tejże prasie blah, na billboardzie na herbie ManU blah, ludzie gadają jak i my wszyscy blah i wymowna nazwa tweeta od adidasa (wygooglujcie) Ignore the blah, blah, blah. Abstrahuje od gwiazdek, koloru ubioru i ostatnich słów Pogby abyśmy nie wierzyli w to co piszą gazety. To nie tłumaczy wszystkiego? A tu co się dzieje? 50 stron w 3 dni, bo raz po raz jakiś Mariano Italiano wypali, że za 24h Polpo będzie już w Manchesterze i lamenty...
Był juz wtedy temat Pogby w ManU :spiteful: ?
Zero szacunku dla Pogby