Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
lichy696

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 19:41

Cabrini_idol pisze:
Niektórzy mówią , że Pogba już od dawna jest dogadany z MU, tzn od kiedy ? Bo z tego co pamiętam zaraz przed finałem Euro nasz murzynek nagrał z wujkiem Patem klip nawiązujący do nowego sezonu, gdzie proszę o kolejny tydzień wakacji Allegriego.
.
Marotta: - Pogba to Manchester United? We will see when everything is over. Right now everything has stopped.

Ty sugerujesz, że tematu nie było, bo miał zamiar zostać od razu, a Marotta potwierdza, że "everything (?) stopped" czyli, że co to "everything"?

Rok temu prosiliśmy o jeszcze jeden rok z PP. Teraz pozostały modlitwy. Odejdzie prędzej czy później. Jeśli zostanie będzie konkretna presja na wygranie LM. Ale czemu nie? Jesteśmy Juventusem ;)

Mam jedną ************ schizofrenię...
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 19:45

Nie nie sugeruję, że nie było tematu, był. Ale umarł śmiercią naturalną. A niektórzy tutaj sądzą, że Pogba jest od dawna dogadany z MU co jest nieprawdą, i choćby ten filmik z Evrą to pokazuje.

Obrazek
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 20:21

Pytanie odnośnie transferu Pogby:

Czy gdzieś w Turynie udało się zaobserwować kosze na śmieci al'a Higuain?
W sieci jakieś zdjęcia z jego koszulką w wc?

Stwierdzam, że nie.. co dobitnie pokazuje poziom fanów Juve i przede wszystkim troche świadczy o spokoju tifosich co do transferu.
Wydaje mi się, że nic z tego nie będzie i Polpo zostanie.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 20:26

Wicior pisze:Pytanie odnośnie transferu Pogby:

Stwierdzam, że nie.. co dobitnie pokazuje poziom fanów Juve i przede wszystkim troche świadczy o spokoju tifosich co do transferu.
Wydaje mi się, że nic z tego nie będzie i Polpo zostanie.
Hmmm, w Turynie kiedyś zabito piłkarza, który chciał przejść z Toro do Juve. Nie pamiętam nazwiska, ale to była jakaś wschodząca gwiazda, chyba skrzydłowy. Transfer rzekomo nie doszedł do skutki z powodu zamieszek i strajków we fabryce FIATa, a przeciwni byli kibice obu drużyn. Podobno został potrącony i to chyba przez późniejszego jednego z przywódców kibiców merdy. Może ktoś przypomni nazwiska oraz całą historię. Nie uda ci się, ale musiał byś znaleźć przejście ważnego piłkarza Juve za kasą do największego wroga.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 20:47

Wicior pisze:Pytanie odnośnie transferu Pogby:

Nie chcę bronić chyba najgorszych kibiców we Włoszech (Neapol), ale to trochę inna sytuacja. Higuain w największym blasku odszedł do najgorszego wroga. Tymczasem Pogba ma odejść do klubu, to którego z tego co wiem Juve nic nie ma, więc kibice nie mają bardzo powodu, by palić jego koszulki. Moim zdaniem, gdyby we Włoszech sytuacja byłaby odwrotna, czyli to Napoli byłoby hegemonem i sprowadzało np. Dybalę, to też byłyby incydenty z paleniem jego koszulek w okolicach Turynu.

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 21:02

ewerthon pisze: Nie chcę bronić chyba najgorszych kibiców we Włoszech (Neapol), ale to trochę inna sytuacja. Higuain w największym blasku odszedł do najgorszego wroga. Tymczasem Pogba ma odejść do klubu, to którego z tego co wiem Juve nic nie ma, więc kibice nie mają bardzo powodu, by palić jego koszulki. Moim zdaniem, gdyby we Włoszech sytuacja byłaby odwrotna, czyli to Napoli byłoby hegemonem i sprowadzało np. Dybalę, to też byłyby incydenty z paleniem jego koszulek w okolicach Turynu.
Ciekawe podejście. Ale mimo wszytko Pogba jeśli zamieniłby Juve na Manu to tylko i wyłącznie dla pieniędzy - nie dla trofeów - i to mogłoby i jest chyba największym rozczarowaniem dla fanów Juve.
Co do odwrotnej sytuacji Dybala-> Napoli myślę, że kibice Juve nie paliliby koszulek poniewaz wiedzieliby ze pieniądze z jego transferu (np. 100 mln Euro) zostaną spożytkowane na dobre transfery. Troche inna kultura.
Podobnie jak Zidane-> Real.
Ale faktem jest ze przechodzil do Hiszpanii a tutaj mamy transfer wewnątrz Seria A. Mimo wszystko sądzę, że kultura tifosich Juve stoi na najwyższym poziomie.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Kwestia klasy Inzaghi odchodził do Milanu i nikt nie pluł czy spuszczał jego koszulek kiblu

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Kwestia klasy Inzaghi odchodził do Milanu i nikt nie pluł czy spuszczał jego koszulek kiblu

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 21:03

Cóż transfer Pogby może się zakończyć jak transfery Ronaldo,Ramosa,Sneijdera,Vidala,Gaitana,Bainesa i jeszcze kilku innych graczy,który dzieliło od United tylko wymiana dokumentów.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 21:07

Dobra chłopaki , mija piątek. Pogba w Juve. Za tydzień będzie pakował się i wracał z Evrą do Turynu. Co Wy na to panikarze ? Uwierzcie mi, Pogba nie odchodzi.

Juve nie da się ogolić jeszcze w tym sezonie z całego fejmu Pogby, którym wygrywając LM albo dochodząc znowu do finału może zyskać. Na serio myślicie, że za rok za Pogbę nikt nie da 110-120 mln ? . Ten rok jest przejściowy bo ani Real ani Barca nie mają takiej forsy bez sprzedaży jednej ze swoich gwiazd. Płacą ogromne pieniądze w kontraktach itd . Nie stać ich w tym sezonie na wydanie 120mln. MU stać, ale Pogba nie wybierze gry w LE i w słabym, nie nie boję się użyć tego słowa, SŁABYM MU.

Jak jesteście takie chojraki postawcie wszystko co macie w portfelu na odejście Pogby do MU.

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 21:14

Rozumiem że Ty nie masz co postawić bo cały hajs rok temu poszedł na Draxlera :czytaj:

A na serio to oby Pogba został on,Pjanic,Dybala i Igła = magic

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 21:18

Odwal się ode mnie. W co 2 poście odnosisz się do mnie. Odpuszczam ale STOP. Pieprzysz głupoty od miesiąca. Od miesiąca wypowiadasz się w tym temacie ale ANI RAZU nie wrzuciłeś jakiegoś newsa odnośnie mercato Juventusu. Zamilcz i idź się grzać, że Pogba odchodzi z Juve.

Draxler miał długopis w ręku. Sam Marotta wypowiedział się zaraz po całym zamieszaniu z frustracją, że Draxler w ostatnich sekundach wybrał bezpieczną wersję VFL. W OSTATNICH ,,SEKUNDACH''. To zmienia postać rzeczy.

To jak Pogba już w MU czy jutro ziomek ?

Abstrahując od plotek.
Wszyscy myślą, że jak sprzedamy Pogbę to kupimy 2 środkowych pomocników, jednego bardziej DM drugiego bardziej AM. Serio ? Kogo niby mielibyśmy kupić ? Marotta nie sprzeda Pogby bo nie załata po nim dziury 2-3 tygodnie przed rozpoczęciem sezonu. Sprzedając Pogbe zostajemy z Pjaniciem,Leminą, Asamoah,Sturaro. KONIEC. Marchisio ma wrócić dopiero w listopadzie kontuzja poważna i nie wiadomo jak to będzie działać w listopadzie, więc spodziewam się, że dopiero na wiosnę wkręci się na obroty pełne i formę. Khedira kontuzjowany. Nie wiadomo kiedy wróci, nikt nic nie mówi o jego powrocie, poza tym jest podatny na urazy.

Pjanic,Lemina, Asamoah,Sturaro - tak obecnie wygląda środek pomocy Juve bez Pogby. Marchisio out do listopada. Khedira nie wiadomo kiedy będzie zdrowy i kiedy znowu złapie kontuzje. Widzicie tu możliwość sprzedaży Pogby i kupienia 2 godnych następców ? nie ja nie i zarząd też o tym wie i go nie sprzeda abstrahując również od strony mocy marketingowej Pogby.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2016, 21:28 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 21:27

Cabrini, zmyślanie wypowiedzi Marotty to już jakiś kolejny level trollowania.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 21:29

Ouh_yeah pisze:Cabrini, zmyślanie wypowiedzi Marotty to już jakiś kolejny level trollowania.
Ojejku, już wielu to robiło.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 21:29

Ostatnio zmieniony 29 lipca 2016, 21:31 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Zablokowany