Mercato (2012-2014)
- Kucharius1
- Juventino
Bramkarz : Gigi , Storari (4,5 mln) - Najlepszy rezerwowy bramkarz w lidze + Nicola Leali(4-5 mln) na wypożyczeniu, gość już teraz jest świetny z biegiem czasu będzie tylko lepszy
Prawa WB : Lichy (9mln) - najlepszy prawy w lidze, Isla jest znakiem zapytania jeszcze, ale gra coraz lepiej (9 mln za połówkę) transfer jak narazie neutralny
- Motta
Lewy WB : Kwadwo (8mln za połówkę) świetnie łata dziury z lewej, dla mnie odpowiednik Lichego, DC
- Peluso ( prawdopodobnie wymysł Conte )
Środek obrony: Kielon, Barza ( 300 tyś ) - no kurna najlepszy obrońca w lidze , Bonuc (15 mln ? ), - z biegiem czasu pewny punkt drużyny , Caseres ( 9 mln ) super uniwersalny piłkarz i przyzwoity na każdej z pozycji
Środek pomocy: Markiz , Pirlo ( 0 !!!) - najlepszy gracz w Serie A, być może najlepszy rozgrywający na świecie , Vidal ( 12 mln ) - klasa sama w sobie, + Pogba (z 1 mln wyszło z tym odszkodowaniem chyba) - mega talent, LM - nie został sprzedany to też plus , mamy jeszcze młodego Holendra który na półmetku Serie B wygląda lepiej niż ten super wychwalany Varetti. Padoin (4,5) - transfer neutralny - swoją robotę robi, zakup na życzenie Conte, to samo Giack i Pepe.
Atak: Llorente ( 0 !!!) - co by nie gadać piłkarz wart 20-25 mln przychodzi do nas za darmo, dziwie się tym którzy wątpią w jego jakość, lepszej "9" nie kupimy, Matri (18 ? mln ) - piłkarz przepłacony ale jakby nie patrzeć dwa lata z rzędu napędzał nasz atak , ostatnio wraca do formy, transfer oceniam neutralnie , Vucinic ( 15 mln) - raz genialny , trzy razy irytujący na przemian - transfer mimo wszystko neutralny dla mnie. O Anelce wypowiadać się można dopiero po jakimś jego spotkaniu, transfer i tak minusowy nie będzie bo i kosz bliski zeru. + połówki utalentowanych napastników ( ja wierzę w Manolo
)
- sprzedaż połówki Gio ( strata z 7 mln)
- wykup Fabio Q - choć ten co nieco w tym sezonie pokazuje
- Martinez (12 mln)
- Elia (9 mln , 5,5 odzyskane)
-Krasic (15 mln, 7 odzyskane)
Sprzedaże trudno uznać za wielki minus ponieważ żeby kogoś drogo sprzedać, piłkarz musi być coś wart (chyba niektórzy o tym zapominają, bo krzyczą że jakiś cienias z wielką pensją powinien odejść za grube pieniądze).
Było kilka nieudanych transferów, ale Marotta zrobił tą drużynę na równi z Conte, co letnie okienko robi progres, w zimę nie dostaje pieniędzy ( w tym okienku wydał 1 mln ?!, ciekawe kogo byście nakupowali za tą kwotę)
w te lato Juve znowu będzie mocniejsze dzięki jego pracy
Dolce Vita jesteś pewien co do tego Icardiego? Strzelił do tej pory bramki w całych 3 meczach.
AdiZ skończ trollować tym śmieciem Moggim(btw. jest chyba dożywotnio zawieszony w świecie piłki) na lewo i prawo. Stęskniłeś się za Serie B? Masz rację by nasz zarząd nie bawił się w triadę, bo to się skończy kolejną degradacją. Zaraz pewnie wylecisz z tekstem że nic takiego nie robił, czego nie robiły inne kluby. Cóż z tego, widocznie nie był taki cffany skoro tylko on wpadł. Szkoda że pociągnął Juve ze sobą. Taki czołowy klub powinien być transparentny na każdej płaszczyźnie, niestety on nam tego nie zagwarantował. Obecnie jest tylko medialnym trollem, pieprzy głupoty na lewo i prawo ( Tj. Pirlo w tym wieku nic Juve nie da, o letnim okienku które nam dało mistrza powiedział że było przeciętne i że Marotta znowu Sampe odwala :doh: ).
Tyle w temacie.
Prawa WB : Lichy (9mln) - najlepszy prawy w lidze, Isla jest znakiem zapytania jeszcze, ale gra coraz lepiej (9 mln za połówkę) transfer jak narazie neutralny
- Motta
Lewy WB : Kwadwo (8mln za połówkę) świetnie łata dziury z lewej, dla mnie odpowiednik Lichego, DC
- Peluso ( prawdopodobnie wymysł Conte )
Środek obrony: Kielon, Barza ( 300 tyś ) - no kurna najlepszy obrońca w lidze , Bonuc (15 mln ? ), - z biegiem czasu pewny punkt drużyny , Caseres ( 9 mln ) super uniwersalny piłkarz i przyzwoity na każdej z pozycji
Środek pomocy: Markiz , Pirlo ( 0 !!!) - najlepszy gracz w Serie A, być może najlepszy rozgrywający na świecie , Vidal ( 12 mln ) - klasa sama w sobie, + Pogba (z 1 mln wyszło z tym odszkodowaniem chyba) - mega talent, LM - nie został sprzedany to też plus , mamy jeszcze młodego Holendra który na półmetku Serie B wygląda lepiej niż ten super wychwalany Varetti. Padoin (4,5) - transfer neutralny - swoją robotę robi, zakup na życzenie Conte, to samo Giack i Pepe.
Atak: Llorente ( 0 !!!) - co by nie gadać piłkarz wart 20-25 mln przychodzi do nas za darmo, dziwie się tym którzy wątpią w jego jakość, lepszej "9" nie kupimy, Matri (18 ? mln ) - piłkarz przepłacony ale jakby nie patrzeć dwa lata z rzędu napędzał nasz atak , ostatnio wraca do formy, transfer oceniam neutralnie , Vucinic ( 15 mln) - raz genialny , trzy razy irytujący na przemian - transfer mimo wszystko neutralny dla mnie. O Anelce wypowiadać się można dopiero po jakimś jego spotkaniu, transfer i tak minusowy nie będzie bo i kosz bliski zeru. + połówki utalentowanych napastników ( ja wierzę w Manolo

- sprzedaż połówki Gio ( strata z 7 mln)
- wykup Fabio Q - choć ten co nieco w tym sezonie pokazuje
- Martinez (12 mln)
- Elia (9 mln , 5,5 odzyskane)
-Krasic (15 mln, 7 odzyskane)
Sprzedaże trudno uznać za wielki minus ponieważ żeby kogoś drogo sprzedać, piłkarz musi być coś wart (chyba niektórzy o tym zapominają, bo krzyczą że jakiś cienias z wielką pensją powinien odejść za grube pieniądze).
Było kilka nieudanych transferów, ale Marotta zrobił tą drużynę na równi z Conte, co letnie okienko robi progres, w zimę nie dostaje pieniędzy ( w tym okienku wydał 1 mln ?!, ciekawe kogo byście nakupowali za tą kwotę)
w te lato Juve znowu będzie mocniejsze dzięki jego pracy

Dolce Vita jesteś pewien co do tego Icardiego? Strzelił do tej pory bramki w całych 3 meczach.
AdiZ skończ trollować tym śmieciem Moggim(btw. jest chyba dożywotnio zawieszony w świecie piłki) na lewo i prawo. Stęskniłeś się za Serie B? Masz rację by nasz zarząd nie bawił się w triadę, bo to się skończy kolejną degradacją. Zaraz pewnie wylecisz z tekstem że nic takiego nie robił, czego nie robiły inne kluby. Cóż z tego, widocznie nie był taki cffany skoro tylko on wpadł. Szkoda że pociągnął Juve ze sobą. Taki czołowy klub powinien być transparentny na każdej płaszczyźnie, niestety on nam tego nie zagwarantował. Obecnie jest tylko medialnym trollem, pieprzy głupoty na lewo i prawo ( Tj. Pirlo w tym wieku nic Juve nie da, o letnim okienku które nam dało mistrza powiedział że było przeciętne i że Marotta znowu Sampe odwala :doh: ).
Tyle w temacie.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Moje zycie stracilo sensVimes pisze:Jovetić niedawno mówił, że nie zdradzi Violi dla Juventusu. W sumie głupio by wyszło jakby teraz zrobił z gęby cholewę.Jacky pisze:Ja tam jestem fan-bojem Stevana i mysle, ze z takich dopstepniejszych graczy, to wlasnie on moglby z czystym sumieniem otrzymac "10" i zastapic Alexa...
OK, to mamy stać w miejscu (Marotta)? Cofac sie (Secco)? Czy isc naprzod?jareckik pisze:Macie dobrą ale krótka pamięć. Przypomnijcie sobie rządy Secco i od razu zaprzestaniecie wyrzucania Marotty...
Co do kofliktu: Peluso i Padoin, to raczej wynalazki Conte, a wolalbym, zeby Juve nie szło tą drogą...
Partaczi DS'em? Nie. Potrzebujemy kogos internaszynal lewel.
Teraz mnie tak naszło, tez nie wiem czy o tym bylo, ale czemu nie wypozyczylismy Villi w zimie?
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No wyceniono tę transakcję na 15,5 mln ale tam poszła połówka Criscito i jeszcze w jakiś sposób Almiron (którego potem odkupiliśmy bodajże za symboliczną kwotę) i czystego wkładu finansowego Juve było chyba 7-8 mln co w perspektywie czasu wydaje się bardzo dobrym interesem ze strony Marotty.Kucharius1 pisze:Bonuc (15 mln ? )
Ogólnie całkiem fajny post, tylko momentami zbyt przychylny naszemu dyrektorowi, bo ocenienie transferu Isli neutralnie... optymistyczne podejście do tematu. To jest jednak prawie 10 mln za połówkę gracza, który w zasadzie gra głównie kiedy ktoś odpoczywa/jest zawieszony i niczym specjalnym się nie wyróżnia.
Ciężko wskazać dyrektora internaszynal level. Czy dyrektorzy Realu i Barcelony są top? Raczej nie.
- Nedved1983
- Juventino
sytuacja nie jest oczywista. Marotta wydaje tyle kasy ile ma zapisane w budżecie. kiedyś przy sprowadzaniu mistrzów ( Platini, Zidane...) szło się do Avvocato, on otwierał portfel i dochodziło do zakupu, obecnie mamy dużo skromniejszy budżet.
mamy 9 na 11 zawodników pierwszego składu, do tego dość dobrą ławkę.
do tego sprowadzamy młodych i perspektywicznych zawodników, stawiamy na przyszłość, tańszą alternatywę dla drogich zakupów w przyszłości.
sprowadziliśmy prawdziwych mistrzów za małe pieniądze ( Pirlo, Vidal, Barzagli...).
nie pozbyliśmy się jeszcze trupów z szafy Secco, co nie jest łatwe.
nie chce mi się wierzyć, że transfery odbywają się bez wiedzy Conte.
w chwili obecnej większe zastrzeżenia można mieć do braku elastyczności trenera niż do zakupów.
mamy określony budżet i działamy na rynku mając go na uwadze.
do tego szukamy napastników, a to najdroższa pozycja na rynku.
zamknęło się okienko, nie ma o czym pisać, do tego mały kryzys i od razu szukanie złej atmosfery i konfliktów.
nie stać nas na nowego speca od transferów, to nie łatwa funkcja w klubie naszej wielkości, Marotta zasługuje na pozostanie na stanowisku.
mamy 9 na 11 zawodników pierwszego składu, do tego dość dobrą ławkę.
do tego sprowadzamy młodych i perspektywicznych zawodników, stawiamy na przyszłość, tańszą alternatywę dla drogich zakupów w przyszłości.
sprowadziliśmy prawdziwych mistrzów za małe pieniądze ( Pirlo, Vidal, Barzagli...).
nie pozbyliśmy się jeszcze trupów z szafy Secco, co nie jest łatwe.
nie chce mi się wierzyć, że transfery odbywają się bez wiedzy Conte.
w chwili obecnej większe zastrzeżenia można mieć do braku elastyczności trenera niż do zakupów.
mamy określony budżet i działamy na rynku mając go na uwadze.
do tego szukamy napastników, a to najdroższa pozycja na rynku.
zamknęło się okienko, nie ma o czym pisać, do tego mały kryzys i od razu szukanie złej atmosfery i konfliktów.
nie stać nas na nowego speca od transferów, to nie łatwa funkcja w klubie naszej wielkości, Marotta zasługuje na pozostanie na stanowisku.
- Dante93
- Juventino
Kucharius1@ A ja podejmę z tobą polemike.
Motta- każdy wie. Kolejny minus.
Matri suma sumarum na minus dla Marotty, Quaga cięzko ocenić, Vucinić neutralny.
Nie fapał bym nad robotą Zezowatego bo naprawde nie ma nad czym. No chyba, że nad Pirlo i Barzaglim
Ja tam płakać po Giuseppe nie będe. Sam uważam, że to bardziej Conte wyciągnął z tych piłkarzy których ma to co najlepsze, a nie, ze to Marotta mu najlepszych piłkarzy dał.
REZERWOWY, czyli taki którym mogłoby być wielu innych, tańszych. Nie twierdze, że Marco to była zła decyzja (ba bardzo dobra) ale nie ukazywałbym tego transferu jako jakiś wielki plus Marotty bo to tylko rezerowowy który praktycznie nie gra, a pare ładnych mln jednak kosztował.Kucharius1 pisze: Storari (4,5 mln) - Najlepszy rezerwowy bramkarz w lidze
Również jestem fanem Nicoli, ale narazie to tylko młody obiecujący talent. Na dobrą sprawe sensowność tego transferu będzie można ocenić obiektywnie dopiero za 4-5-6 lat.Kucharius1 pisze: Nicola Leali(4-5 mln) na wypożyczeniu, gość już teraz jest świetny z biegiem czasu będzie tylko lepszy
A i owszem. Solidny obrońca, za dobrą cene. Transfer na plus tu się zgodze, ale..Kucharius1 pisze:]najlepszy prawy w lidze
To już jest naciągnie faktów do maksimum. Za Isle damy 20 mln (bo znając Marotte 'zapewnił' sobie przymus wykupu drugiej połówki karty) gdzie gra on jak zawodnicy których można spokojnie kupić za 1-2-3 mln. Gra wprost fatalnie, dla mnie osobiście to najgorszy transfer Marotty w ogóle i chyba najgorszy transfer ostatniego Mercato we Włoszech. Wielki minus i marnotrawstwo pieniędzy+nieodpowiedzialność (branie piłkarza po ciężkiej kontuzji i to za baardzo duże pieniądze).Kucharius1 pisze:]Isla jest znakiem zapytania jeszcze, ale gra coraz lepiej (9 mln za połówkę) transfer jak narazie neutralny
Motta- każdy wie. Kolejny minus.
Przyzwoity transfer. Oczywiście sam piłkarz trafiony w praktycznie 100%, ale warunki transferu są 'średnie'. Wyceniliśmy Kwadwo bardzo wysoko jak na zawodnika po jednym dobrym sezonie, a do tego mamy tylko połówke jego karty. W Juve jego wartość tylko rośnie, co będzie jak przyjdzie do konkursu kopert? Jeżeli będziemy chcieli go zostawić to nie będzie można kalkulować i będzie trzeba naprawde sporo Udine zapłacić. Jakbyśmy wzieli całą karte za te 15 mln na pewno bysmy lepiej na tym wyszli. Dla mnie- neutralna robota Marotty.Kucharius1 pisze:Kwadwo (8mln za połówkę) świetnie łata dziury z lewej
Wręcz to kocham. Transfer dobry- robota Marotty, transfer zły- wymysł Conte. Skoro przyjmujemy, ze Marotta odpowiada za dobre transfery to i przyjmijmy, że odpowiada za złe. Reasumując- kolejna wtopa naszego DS.Kucharius1 pisze:- Peluso ( prawdopodobnie wymysł Conte )
Rok do końca kontraktu to i cena niska. Przypomne, że taki Ozil w takiej samej sytuacji poszedł do Realu za zdaje się 6-8 mln. Chwała Marottcie za to w tym przypadku, że w ogóle zdecydował się właśnie na Arturo. Warunki jakie wynegocjował ani pupy nie urywają ani zbytnio nie pozwalają czego kolwiek tutaj skrytykować.Kucharius1 pisze:Vidal ( 12 mln ) - klasa sama w sobie
Za młodych to chyba Paratici odpowiada, ale cięzko powiedzieć kto był inicjatorem tego transferu.Kucharius1 pisze:Pogba (z 1 mln wyszło z tym odszkodowaniem chyba) - mega talent,
Matri suma sumarum na minus dla Marotty, Quaga cięzko ocenić, Vucinić neutralny.
Nie fapał bym nad robotą Zezowatego bo naprawde nie ma nad czym. No chyba, że nad Pirlo i Barzaglim
Ja tam płakać po Giuseppe nie będe. Sam uważam, że to bardziej Conte wyciągnął z tych piłkarzy których ma to co najlepsze, a nie, ze to Marotta mu najlepszych piłkarzy dał.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- ewerthon
- Juventino
W pierwszym sezonie też prawie nie grał? 4,5 miliona za podstawowego (przez pół sezonu) bramkarza, a potem solidnego rezerwowego (wygryzł też Manningera) to duża kwota? Wielu innych i tańszych, niby jakich?Dante93 pisze:Kucharius1@ A ja podejmę z tobą polemike.REZERWOWY, czyli taki którym mogłoby być wielu innych, tańszych. Nie twierdze, że Marco to była zła decyzja (ba bardzo dobra) ale nie ukazywałbym tego transferu jako jakiś wielki plus Marotty bo to tylko rezerowowy który praktycznie nie gra, a pare ładnych mln jednak kosztował.Kucharius1 pisze: Storari (4,5 mln) - Najlepszy rezerwowy bramkarz w lidze
- Santos
- Juventino
@up,
Rzadko się tu wypowiadam, ale logika Dante mnie powaliła.
Jak transfer słaby (Isla) to pewnie musimy wykupić drugą połówkę, jak dobry (Kwadwo) to źle, że tylko 50%, bo za drugie pewnie przepłacimy.
Żeby nie było, też uważam, że Isla to wtopa, a Kwadwo był drogi, jak się okazuje wart swojej ceny, ale jednak drogi. Tylko trochę więcej obiektywizmu i konsekwencji w ocenie Marotty.
Co do Vidala, to genialny transfer. Najlepszy box-to-box na świecie za 12mln euro, z niewygórowaną pensją. Okoliczności jak zainteresowanie innych, długość kontraktu itp. są bez znaczenia.
Marotty za geniusza nie uważam, ale nieudacznikiem też nie jest. Lepszego DS łatwo nie znajdziemy, co by nie mówić zbudował zespół jeden z lepszych w Europie z drużyny w totalnej rozsypce.
Ps. Ewerthon,
Podziwiam za wiarę. Oby jeszcze wyszło na Twoje z Chilijczykiem:).
Rzadko się tu wypowiadam, ale logika Dante mnie powaliła.
Jak transfer słaby (Isla) to pewnie musimy wykupić drugą połówkę, jak dobry (Kwadwo) to źle, że tylko 50%, bo za drugie pewnie przepłacimy.
Żeby nie było, też uważam, że Isla to wtopa, a Kwadwo był drogi, jak się okazuje wart swojej ceny, ale jednak drogi. Tylko trochę więcej obiektywizmu i konsekwencji w ocenie Marotty.
Co do Vidala, to genialny transfer. Najlepszy box-to-box na świecie za 12mln euro, z niewygórowaną pensją. Okoliczności jak zainteresowanie innych, długość kontraktu itp. są bez znaczenia.
Marotty za geniusza nie uważam, ale nieudacznikiem też nie jest. Lepszego DS łatwo nie znajdziemy, co by nie mówić zbudował zespół jeden z lepszych w Europie z drużyny w totalnej rozsypce.
Ps. Ewerthon,
Podziwiam za wiarę. Oby jeszcze wyszło na Twoje z Chilijczykiem:).
- De Rossi
- Juventino
Jak to po jednym dobrym sezonie :doh: ? Dante... nie mówisz serio, prawda?Dante93 pisze:Przyzwoity transfer. Oczywiście sam piłkarz trafiony w praktycznie 100%, ale warunki transferu są 'średnie'. Wyceniliśmy Kwadwo bardzo wysoko jak na zawodnika po jednym dobrym sezonie
Szczególnie nie grał w swoim pierwszym sezonie. Wydaje się też, że Storari ma dobry wpływ na drużynową atmosferę.Dante93 pisze:REZERWOWY, czyli taki którym mogłoby być wielu innych, tańszych. Nie twierdze, że Marco to była zła decyzja (ba bardzo dobra) ale nie ukazywałbym tego transferu jako jakiś wielki plus Marotty bo to tylko rezerowowy który praktycznie nie gra, a pare ładnych mln jednak kosztował.

- Kucharius1
- Juventino
Chyba jednak jest nad czym, w końcu z składu z przed ery Marotty w pierwszej 11 gra całych 3 zawodników. W składzie meczowym jest zaledwie kilku więcej graczy z epoki pre-Beppe. To jest ekipa jego autorstwa czy malkontenci tego chcą czy nie.
Ok podejmuje wyzwanie Dante93
Kolega niżej wyjaśnił Ci już dlaczego Storari to świetny zakup. 4,5 mln do w zasadzie mało, Marco walczył w Milanie o pierwszą 11 ( na pewno lepiej mu to wychodziło niz Amelii), u nas przez pół sezonu godnie zastępował Gigiego. Bezwzględnie najlepszy rezerwowy bramkarz w lidze.
Nicola jest wielkim talentem. Gra już świetnie (pochwale się że oglądam mecze z nim czasem), już teraz mógłby bronić w pierwszym składzie mocnej drużyny Serie A. Dla mnie transfer na + ponieważ za kilka lat trzeba by było porządnie za niego zabulić. Piszesz o 4-6 latach? Właśnie ten transfer (z założenia ) ma być użyteczny za jakieś 4 lata dopiero.
Lichy tylko solidny? Dla mnie bezwzględnie najlepszy prawy w lidze.
Z Islą macie rację. Posypuję głowę popiołem. Na razie transfer minusowy, ale jeszcze jakieś nadzieje z nim wiąże, bo może potrzebuje czasu jak Bonuc, by przystosować się do wielkiej presji.
Cały świat się jara Kwadwo, tylko nie kibice Juve. Dla mnie odpowiednik Lichego na drugim skrzydle. Niektórym chyba marzą się WB z szałowym dryblingiem, ale wątpię by w drużynie Conte znalazło się miejsce dla takich. Antoś sam taką umiejętnością nie dysponował, to i pewnie jej nie gloryfikuje. Co więcej mówiło się już przy samym transferze że mamy możliwość wykupu drugiej połówki po sezonie. Suma sumarum jak Kwadwo gra, na tej flance mamy spokój , nabyliśmy świetnego gracza, a Ty ten ruch oceniasz neutralnie?
Heh Ty piszesz że jak przychodzi młody gracz to odpowiada za to Paratici, a Vidal był łatwym transferem, to ja mogę napisać że Peluso przyszedł na życzenie Conte(bo w tym przypadku jak i Padoina wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują). Przecież nie piszę że każdy zły transfer to wina kogoś innego, a te dobre to zasługa Beppe :doh: .
Jak już kogoś z dwójki Fabio Q/ Matri lepiej ocenić, to chyba tego drugiego. Fabio kosztował z 15 mln i zagrał dobre pół sezonu , później się połamał, a my niepotrzebnie postąpiliśmy honorowo i go wykupiliśmy. Teraz napyskował Alessio no i jego wkład w grę jest znikomy. Matri to chociaż na ścianę zagra , coś przyjmie, przepchnie się, odegra na jeden kontakt a Fabio? Nic z tych rzeczy, on jak ma piłkę to wali na bramkę. Czy jest znacznie skuteczniejszy? To trochę mit... w 16 meczach 7 goli, a Mitra na 12 spotkań 5 bramek. Do tego Mitra się nie łamie.
Ozil poszedł do Realu za 14-15 mln. To dopiero był łatwy transfer, chyba nikt obok Realu nie przewijał się w mediach :doh: . Poza tym Mesut nie miał aż tak niesamowitego sezonu za sobą jak Arturo. Wszędzie pisali o tym że Bayern się dogadał z zawodnikiem z Chile, więc jeśli już wierzymy w każde doniesienie prasy na ten temat, to brawa dla naszych że go jednak przekonali do gry we Włoszech. Przypomnij mi za ile odszedł RvP na rok przed wygaśnięciem kontraktu...
Jak już pisałem 3/4 drużyny przybyła tu za jego kadencji. W dwa lata mamy dwa trofea, więc nie widzę przesłanek by się go pozbywać.
Czy to zasługa Conte, Paraticiego czy św. Mikołaja, są wyniki więc nic nikomu do tego, i obecnego stanu rzeczy ruszać nie wolno.
Ouh_yeah racja z tym Islą trochę popłynąłem. Po prostu chyba darzę go za dużą sympatią , co zakrzywia mój pogląd.
Ok podejmuje wyzwanie Dante93
Kolega niżej wyjaśnił Ci już dlaczego Storari to świetny zakup. 4,5 mln do w zasadzie mało, Marco walczył w Milanie o pierwszą 11 ( na pewno lepiej mu to wychodziło niz Amelii), u nas przez pół sezonu godnie zastępował Gigiego. Bezwzględnie najlepszy rezerwowy bramkarz w lidze.
Nicola jest wielkim talentem. Gra już świetnie (pochwale się że oglądam mecze z nim czasem), już teraz mógłby bronić w pierwszym składzie mocnej drużyny Serie A. Dla mnie transfer na + ponieważ za kilka lat trzeba by było porządnie za niego zabulić. Piszesz o 4-6 latach? Właśnie ten transfer (z założenia ) ma być użyteczny za jakieś 4 lata dopiero.
Lichy tylko solidny? Dla mnie bezwzględnie najlepszy prawy w lidze.
Z Islą macie rację. Posypuję głowę popiołem. Na razie transfer minusowy, ale jeszcze jakieś nadzieje z nim wiąże, bo może potrzebuje czasu jak Bonuc, by przystosować się do wielkiej presji.
Cały świat się jara Kwadwo, tylko nie kibice Juve. Dla mnie odpowiednik Lichego na drugim skrzydle. Niektórym chyba marzą się WB z szałowym dryblingiem, ale wątpię by w drużynie Conte znalazło się miejsce dla takich. Antoś sam taką umiejętnością nie dysponował, to i pewnie jej nie gloryfikuje. Co więcej mówiło się już przy samym transferze że mamy możliwość wykupu drugiej połówki po sezonie. Suma sumarum jak Kwadwo gra, na tej flance mamy spokój , nabyliśmy świetnego gracza, a Ty ten ruch oceniasz neutralnie?
Heh Ty piszesz że jak przychodzi młody gracz to odpowiada za to Paratici, a Vidal był łatwym transferem, to ja mogę napisać że Peluso przyszedł na życzenie Conte(bo w tym przypadku jak i Padoina wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują). Przecież nie piszę że każdy zły transfer to wina kogoś innego, a te dobre to zasługa Beppe :doh: .
Jak już kogoś z dwójki Fabio Q/ Matri lepiej ocenić, to chyba tego drugiego. Fabio kosztował z 15 mln i zagrał dobre pół sezonu , później się połamał, a my niepotrzebnie postąpiliśmy honorowo i go wykupiliśmy. Teraz napyskował Alessio no i jego wkład w grę jest znikomy. Matri to chociaż na ścianę zagra , coś przyjmie, przepchnie się, odegra na jeden kontakt a Fabio? Nic z tych rzeczy, on jak ma piłkę to wali na bramkę. Czy jest znacznie skuteczniejszy? To trochę mit... w 16 meczach 7 goli, a Mitra na 12 spotkań 5 bramek. Do tego Mitra się nie łamie.
Ozil poszedł do Realu za 14-15 mln. To dopiero był łatwy transfer, chyba nikt obok Realu nie przewijał się w mediach :doh: . Poza tym Mesut nie miał aż tak niesamowitego sezonu za sobą jak Arturo. Wszędzie pisali o tym że Bayern się dogadał z zawodnikiem z Chile, więc jeśli już wierzymy w każde doniesienie prasy na ten temat, to brawa dla naszych że go jednak przekonali do gry we Włoszech. Przypomnij mi za ile odszedł RvP na rok przed wygaśnięciem kontraktu...
Jak już pisałem 3/4 drużyny przybyła tu za jego kadencji. W dwa lata mamy dwa trofea, więc nie widzę przesłanek by się go pozbywać.
Czy to zasługa Conte, Paraticiego czy św. Mikołaja, są wyniki więc nic nikomu do tego, i obecnego stanu rzeczy ruszać nie wolno.
Ouh_yeah racja z tym Islą trochę popłynąłem. Po prostu chyba darzę go za dużą sympatią , co zakrzywia mój pogląd.
- SKAr7
- Juventino
A ja tu się przyczepię. Ciężko nie uznać za wymysł naszego szkoleniowca zawodników, którzy na tle ligi się niczym nie wyróżniali, ale mieli ten plus, że Tonio już z nimi pracował, wiedział więcej o nich niż o przeciętnym grajku. Ciężko naprawdę nie uznać Peluso, Padoina, Giaccheriniego i Vucinicia za "transfery" Conte, tak jak ciężko by powiedzieć, że nasz trener nie zablokował przyjścia takiego Bastosa, z którym podobno było już wszystko uzgodnione, albo że trzymany na siłę w szerokim składzie Marrone nie idzie na wypożyczenie, bo nie ma ofert. Wszystko świadczy o tych rzeczach, czas, miejsce i wypowiedzi w mediach.Dante93 pisze:Wręcz to kocham. Transfer dobry- robota Marotty, transfer zły- wymysł Conte. Skoro przyjmujemy, ze Marotta odpowiada za dobre transfery to i przyjmijmy, że odpowiada za złe. Reasumując- kolejna wtopa naszego DS.Kucharius1 pisze:- Peluso ( prawdopodobnie wymysł Conte )
Ale dorzuciłbym coś do garnuszka jadu Marotty- nie rozumiem długich, odnowionych kontraktów dla Matriego i Quagliarelli. Obaj kaleczą, ale od czasu do czasu parę ważnych punktów nam spadnie. Rozumiem ich obecność w składzie. Ale na Boga, po co 4-5 lat?
- Dante93
- Juventino
Rzeczony Manninger?ewerthon pisze: Wielu innych i tańszych, niby jakich?
Ups, masz racje, wyszedł pewien lapsus logiczny, ale do czego zmierzam- ryzyko zawodowe. Albo się przyszczęści i okaże się, że dane rozwiązanie przy konkretnym transferze okazało się trafione albo wręcz odwrotnie. Przykład Islii i Asy to tylko potwierdza, gdzie właśnie kupując Mudżynka być może (bo nie wiadomo czy jesteśmy zobligowani do wykupu drugiej części karty po sezonie) byśmy lepiej wyszli zasadzając się od razu na transfer definitywny nie współwłasności. W przypadku Islii za to jeżeli będziemy mogli go odpuścić to przyklasne Marottcie za ten pół-środek jakim jest współwłasność bo w razie gdyby Isla się nie poprawił to mamy zawsze jakąś furtke w takiej postaci, że w razie czego umoczymy nie 20 mln jakby to było w przypadku definitywnego transferu, a co najwyżej kilka bo pewnie spokojnie Chilijczyka dałoby rade gdzie indziej przerzucić. Nie wiem jak to do końca jest 'ukartowane' z tym duetem, dlatego tez jednoznacznie nie sposób tych ruchów ocenić, a ja starałem się tylko rozpatrzeć te negatywne scenariuszeSantos pisze:Jak transfer słaby (Isla) to pewnie musimy wykupić drugą połówkę, jak dobry (Kwadwo) to źle, że tylko 50%, bo za drugie pewnie przepłacimy.
No dobra bije się w pierś, sprawdziłem i się okazało, że Kwadwo już 2-3 sezony temu grywał w Serie A ale cóż w oko wpadł mi dopiero jesienią 2011.De Rossi pisze:Jak to po jednym dobrym sezonie
Dlatego nie dzielmy skóry na niedźwiedziuKucharius1 pisze:Właśnie ten transfer (z założenia ) ma być użyteczny za jakieś 4 lata dopiero.
Hm no to zależy od tego w jakich aspektach rozpatrujemy jego gre. W skali Europejskiej (a do takeigo poziomu aspirujemy) Licht jest solidny. W Serie A jako prawy obrońca jest śmiem twierdzić bezkonkurencyjny (no może Abate). W Serie A jako WB jest jedynie solidny i znajdzie się paru lepszych (Cuadrado, Maggio).Kucharius1 pisze:Lichy tylko solidny? Dla mnie bezwzględnie najlepszy prawy w lidze.
Od strony czysto technicznej? Tak uważam, że lepiej gdyby Marotta od razu zgarnął całą karte zawodnika. Od strony czysto materialnej, piłkarskiej? Trafiony transfer, bez wątpienia.Kucharius1 pisze:a Ty ten ruch oceniasz neutralnie?
Nie nie nie. Pochwaliłem Marotte za wybór i pokonanie konkurencji w postaci Monachium, ale jednocześnie argument głoszący, ze Marotcie udało się go kupić za 1/3 wartości obaliłem.Kucharius1 pisze:a Vidal był łatwym transferem
Aj racja pomyliłem ludzi. To Sahin odszedł do Madrytu za jakieś drobne, nie Ozil.Kucharius1 pisze:Ozil poszedł do Realu za 14-15 mln. To dopiero był łatwy transfer, chyba nikt obok Realu nie przewijał się w mediach . Poza tym Mesut nie miał aż tak niesamowitego sezonu za sobą jak Arturo. Wszędzie pisali o tym że Bayern się dogadał z zawodnikiem z Chile, więc jeśli już wierzymy w każde doniesienie prasy na ten temat, to brawa dla naszych że go jednak przekonali do gry we Włoszech. Przypomnij mi za ile odszedł RvP na rok przed wygaśnięciem kontraktu...
Poza tym chyba troszke deprecjonujesz dokonania rzeczonego Ozila i jednocześnie powiększasz ówczesny status Vidala. Z tego co pamiętam to na forum raczej wszyscy byli za Chilijczykiem, ale mało kto się tym wielce jarał. Co oznacza ni mniej ni więcej a tyle, że Vidal to nie był jeszcze zawodnik z super wyrobioną marką.
Ja również, ale jednoczesnie jakbym już mial wybierać C czy M to pozostawiłbym C.Kucharius1 pisze:Jak już pisałem 3/4 drużyny przybyła tu za jego kadencji. W dwa lata mamy dwa trofea, więc nie widzę przesłanek by się go pozbywać.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- AdiZ
- Juventino
Serie B zawdzięczamy 2 panom. Zwą się Giovanni Cobolli Gigli Jean-Claude Blanc. To oni wywiesili białe flagi i z podkulonym ogonem postanowili grać klasę niżej. Nie walcząc w sądach. Zresztą ten pierwszy przyznał się do tego błędu. Pirlo był niewiadomą. Albo wygrasz albo przegrasz. Pirlo w ostatnim sezonie Milanie był kompletnie wypalony. Llorente i jego 0 też się nie ciesz. Bo też jest 50/50. Nie gra w obecnym sezonie. Też może wypalić lub być kompletną klapą z pensją 4,5.Kucharius1 pisze:AdiZ skończ trollować tym śmieciem Moggim(btw. jest chyba dożywotnio zawieszony w świecie piłki) na lewo i prawo. Stęskniłeś się za Serie B? Masz rację by nasz zarząd nie bawił się w triadę, bo to się skończy kolejną degradacją. Zaraz pewnie wylecisz z tekstem że nic takiego nie robił, czego nie robiły inne kluby. Cóż z tego, widocznie nie był taki cffany skoro tylko on wpadł. Szkoda że pociągnął Juve ze sobą. Taki czołowy klub powinien być transparentny na każdej płaszczyźnie, niestety on nam tego nie zagwarantował. Obecnie jest tylko medialnym trollem, pieprzy głupoty na lewo i prawo ( Tj. Pirlo w tym wieku nic Juve nie da, o letnim okienku które nam dało mistrza powiedział że było przeciętne i że Marotta znowu Sampe odwala :doh: )
Nie wiem czy czytasz wypowiedzi Alessio. Ale gada bardzo fajnie. Widać, że czuje calcio. Potrafi ocenić czy dany piłkarz się sprawdzi czy to nie ten poziom. I ciężko się z nim nie zgodzić. Tylko jego wypowiedzi za często nie pojawiają się na JP. Alessio jak DS to mój wymysł. A dyskusja jest temu o nowym DS bo jak podał Chirico występują jakieś spięcia i nie jest powiedziane, że któryś z 2 Conte-Marotta będzie musiał się pożegnać z posadą. Jak możemy gdybać posadę niezagrożona ma Conte a nie Marotta. O owym uzdrowisku nic nie wspomniałem bo nie pojawił się wątek piłkarza, który spędził tam 1,5roku. Używam tego terminu tylko w wyjątkowych przypadkach.@D@$ pisze:Taa, może jeszcze duet Tacchinardi-Nedved jak DS? No ale przynajmnie nie dodałeś wyjątkowo nic o Ciechocinku.AdiZ pisze:Jest też misterny plan. Raczej Wunderwaffe. Tacchinardi na dyrektora a za jego plecami cichaczem pracuje Moggi.
Odpieprzcie się wszyscy od Marotty.![]()
Nie pamiętałem jak się gościu nazywał ale wspomnieliście o tym o kim myślałem. Mianowice Pantaleo Corvino. Nie pracuje odkąd go zwolnił Juventus. (Viola - Juve 0:5)
- @D@$
- Juventino
Fajnie że gada fajnie, ale myslisz że to takie proste zastąpić dyrektora z długoletnim stażem przez przez żółtodzioba na tym stanowisku? Z resztą a propos gadania:AdiZ pisze:Nie wiem czy czytasz wypowiedzi Alessio. Ale gada bardzo fajnie. Widać, że czuje calcio. Potrafi ocenić czy dany piłkarz się sprawdzi czy to nie ten poziom.
Tacchi 16.08.2011. pisze:Aguero byłby fantastycznym wzmocnieniem, to piłkarz idealnie pasujący do Juventusu.
źródło: solojuveTacchi 1.7.2011. pisze:Jestem przeciwny Aguero, gdyż nie jest to klasowy piłkarz. Dla mnie takim graczem jest Eto'o. Bianconeri potrzebują lidera, a Aguero to tylko dobry strzelec
Lubię Tacchinardiego czy innego Nedveda. szanuję ich dokonania na boisku, ale to nie znaczy że należy ich na siłę upychać, bo po prostu mogą nie dać rady, przynjamniej jako główny DS. Z resztą Tacchi chyba zajmuje się teraz trenerką, życze mu powodzenia.
Corvino? Miał kilka dobrych ruchów, ale też Fiorentina wpadła w pewnym momencie wiekszy dołek niż Juve, nie mówię, że z jego winy, bo moim zaniem mieli lepszy skład niż miejsce w tabeli, ale jednak coś tam nie grało. Nawet Prandelli odchodzi po 7 czy 10 miejscu..
@Dante - Storari jest lepszy od Manningera a jak @De Rossi słusznie zauważył, potrzebowaliśmy wtedy kogos więcej niż "zwykłego rezerwowego". Koleś spokojnie by się wbił do jakiegoś sredniaka Serie A do pierwszego skład, tylko się cieszyc, że chce dalej grzać ławę. Przynajmniej nie musimy robic w gacie kiedy Gigi nie może zagrać.
@Arbuzini - dla mnie zagadką jest, jak to się stało, że Storari nie mieścił się w Milanie a taki Abiatti jest od lat pewniaczkiem.
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2013, 13:41 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.