Mercato (2012-2014)
- jakku1
- Juventino
Od wielu miesiecy bylo wiadomo, ze czasami wystepuja pewne sprzeczki pomiedzy Marotta a Conte. Do tej pory kazdy pamieta te klotnie, kiedy Conte wytknal Marotcie "wspaniale" transfery Martineza, Motty oraz oddanie Giovinco do Parmy.AdiZ pisze: Optuję za Fabio Paraticim.
Jesli jednak faktycznie Marotta bedzie musial odejsc, to ja bym stawial, ze jego nastepca zostanie Paratici. Chociaz to bylaby troche ironia losu, bo Fabio przeciez przychodzil do Juve jako prawa reka Beppe.
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2013, 18:39 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- AdiZ
- Juventino
Albo nie.
jakku1 Tarcie było widać. Teraz ktoś to powiedział, że środowiska Juve a ja nie muszę dalej snuć domysłów.
Conte wypominał Marottcie tylko tak cichaczem. By ten nie dostał oczopląsu.
Ale ty jesteś uprzedzony do tegi biednego Schelotto. Nie jest przecież stary rocznik 89. Teraz gra w Interze. Ale za 300tys + 3 bramkarz czemu nie 8) Lepszy nie wypał Ezequiel i 2 napastników z prawdziwego zdarzenia niż kolejne Elie, Bendtner, Anelki Motty i inne wynalazki.Lypsky pisze:Czyli powinniśmy szykować miejsce dla Schelotto? :lol:
jakku1 Tarcie było widać. Teraz ktoś to powiedział, że środowiska Juve a ja nie muszę dalej snuć domysłów.
Conte wypominał Marottcie tylko tak cichaczem. By ten nie dostał oczopląsu.
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2013, 18:45 przez AdiZ, łącznie zmieniany 4 razy.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Paratici czyli prawa ręka Marotty od 2004 roku, facet od którego w bardzo dużym stopniu zależą obecne ruchy transferowe ma być jakąś wielką zmianą w stosunku do Beppe? I don't think so.
Wiarygodność Chirico ciężko ocenić bo on chyba głównie wyraża swoje opinie na tematy transferów czy meczów, nie pamiętam żeby zapodawał jakieś newsy.
Wiarygodność Chirico ciężko ocenić bo on chyba głównie wyraża swoje opinie na tematy transferów czy meczów, nie pamiętam żeby zapodawał jakieś newsy.
- juverm
- Juventino

...a Conte bierze to na siebie?

Prawda jest taka, że Marotta zrobił dobrą robotę, ale nie widać w jego poczynaniach progresu. Conte chce wskoczyć na poziom wyżej, ale Szalonooki budżet-transferami ten skok uniemożliwia...
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2013, 18:52 przez juverm, łącznie zmieniany 2 razy.

- ewerthon
- Juventino
Dokładnie Oł_je. Jeśli Marotta odejdzie, to pewnie Paratici razem z nim.
Niech mi ktoś poda nazwisko lepszego dyrektora sportowego, który będzie dostępny od maja. Nedved? Facet nie ma żadnego doświadczenia. Jeśli ktoś myśli, że dyrektorem sportowym można zostać z dnia na dzień i osiągać sukcesy to chyba postradał zmysły. To zawód jak każdy inny i nie wystarczy myślenie "Do Juve tylko topowi piłkarze".
Niech mi ktoś poda nazwisko lepszego dyrektora sportowego, który będzie dostępny od maja. Nedved? Facet nie ma żadnego doświadczenia. Jeśli ktoś myśli, że dyrektorem sportowym można zostać z dnia na dzień i osiągać sukcesy to chyba postradał zmysły. To zawód jak każdy inny i nie wystarczy myślenie "Do Juve tylko topowi piłkarze".
- jakku1
- Juventino
Nie bylbym tego taki pewien, ze Paratici odszedlby razem Marotta.ewerthon pisze:Dokładnie Oł_je. Jeśli Marotta odejdzie, to pewnie Paratici razem z nim.
A jesli chodzi o nazwisko "lepszego" DS, to jest dostepny Corvino (o ile dobrze kojarze to nie znalazl on pracy po odejsciu z Violi). Od razu tutaj dodam, ze ciezko powiedziec o Corvino, ze na pewno jest lepszy albo bylby lepszy, od Marotty. Niemniej na 100% to troche inny typ DS. O ile Marotta raczej lubi bezpieczne ruchy, z ktorych to czasami rodzi sie cos naprawde ciekawego, tak Corvino to ktos blizszy Moggiemu. Facet za swojej kadencji we Fiorentinie czesto ryzykowal, czesto wydawal dosc spore pieniadze na pilkarzy, ktorzy albo okazywali sie strzalem absolutnie w 10 albo niestety nie spelniali pokadanych w nich nadziei.
Niemniej, wydaje mi sie, ze wszystko rozejdzie sie po kosciach i Marotta dalej bedzie naszym DS.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- FalsoVero
- Juventino
CORVINO Który dla mnie jest mistrzem w tym co robił w Violi, opchnął nam Melo za 20mln. Z resztą kiedyś gdy nie mieliśmy jeszcze trenera właśnie duet Corvino-Prandelli mieli objąć Juventus. Mam nadzieję, że Marotta poleci i właśnie w jego miejsce przyjdzie w/w.ewerthon pisze: Niech mi ktoś poda nazwisko lepszego dyrektora sportowego, który będzie dostępny od maja. Nedved? Facet nie ma żadnego doświadczenia. Jeśli ktoś myśli, że dyrektorem sportowym można zostać z dnia na dzień i osiągać sukcesy to chyba postradał zmysły. To zawód jak każdy inny i nie wystarczy myślenie "Do Juve tylko topowi piłkarze".
Chyba każdy pamięta dobrze grającą Fiore za czasów tych dwóch Panów. Dla mnie byłby to strzał w 10 z resztą jakku ładnie to napisał.
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- blackadder
- Juventino
A może byłaby to okazja do póścia w inną stronę? Myślę że możnaby dać Antkowi więcej swobody w zakresie transferów, coś jak Ferguson czy Wenger? Warto byłoby spróbować.

- pumex
- Juventino
Eee, może zdziwi Was moja wypowiedź, ale dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby po prostu zażegnanie konfliktu pomiędzy Conte a Marottą, jeśli oczywiście takowy istnieje. Marotta jaki jest, taki jest, ale kilka naprawdę klasowych transferów dokonał. Największym zarzutem skierowanym do niego jest fakt, że może przegapić moment, w którym do pełnego skompletowania pierwszej '11' brakuje tylko jednego ogniwa a ten zamiast tego dalej kolekcjonuje średniaków.
Czy Corvino byłby lepszy? Nie ma absolutnie takiej pewności patrząc na jego dotychczasowe dokonania, więc ryzyko związane z zamianą byłoby spore. Tutaj jestem bliski powiedzeniu, że lepsze (w dodatku niepewne) jest wrogiem (średnio-)dobrego.
Marotta był kiedyś postrzegany jako dziad w łachach z Sampy. Spodnie już zmienił, niech zmieni jeszcze marynarkę i będzie git. To wszystko jest moją oceną Marotty i potrzeby jego zmiany na chwilę obecną.
Czy Corvino byłby lepszy? Nie ma absolutnie takiej pewności patrząc na jego dotychczasowe dokonania, więc ryzyko związane z zamianą byłoby spore. Tutaj jestem bliski powiedzeniu, że lepsze (w dodatku niepewne) jest wrogiem (średnio-)dobrego.
Marotta był kiedyś postrzegany jako dziad w łachach z Sampy. Spodnie już zmienił, niech zmieni jeszcze marynarkę i będzie git. To wszystko jest moją oceną Marotty i potrzeby jego zmiany na chwilę obecną.

- filippo
- Juventino
Skąd masz tę pewność, że Marotta umie przeprowadzać wielkie (tzn. drogie transfery)? Póki co naściągał zawodników za przyzwoite pieniądze, bez szaleństw. Wg mnie Marotta swojego stylu już nie zmieni, bo po prostu wierzy w swoją wizję sprowadzania zawodników po kosztach, a jeśli poczułby nagle presje, że musi zrobić duży transfer to by go spieprzył koncertowo.pumex pisze: Marotta był kiedyś postrzegany jako dziad w łachach z Sampy. Spodnie już zmienił, niech zmieni jeszcze marynarkę i będzie git. To wszystko jest moją oceną Marotty i potrzeby jego zmiany na chwilę obecną.
Marottę podsumuję klasycznym tekstem ze Sztosa: " Jesteś stary i żygać mi się chce!"

edit: @down
Jak Marotta będzie dalej naszym DS to o panu z twojego avatara to możesz pomarzyć :-Djareckik pisze:Macie dobrą ale krótka pamięć. Przypomnijcie sobie rządy Secco i od razu zaprzestaniecie wyrzucania Marotty...
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2013, 20:02 przez filippo, łącznie zmieniany 1 raz.
- ewerthon
- Juventino
Ja też pamiętam jak spuszczano się nad Walterem Sabatinim kiedy pracował w Palermo (wtedy zajmowali miejsca w okolicach europejskich pucharów), a teraz jego wartość znacznie spadła po przejściu do Romy.FalsoVero pisze:
CORVINO Który dla mnie jest mistrzem w tym co robił w Violi, opchnął nam Melo za 20mln. Z resztą kiedyś gdy nie mieliśmy jeszcze trenera właśnie duet Corvino-Prandelli mieli objąć Juventus. Mam nadzieję, że Marotta poleci i właśnie w jego miejsce przyjdzie w/w.
Chyba każdy pamięta dobrze grającą Fiore za czasów tych dwóch Panów. Dla mnie byłby to strzał w 10 z resztą jakku ładnie to napisał.
Wiadomo, że trudno porównywać obie sytuację, ale przyjście Corvino również obarczone jest ryzykiem. Prandelli ma moim zdaniem trochę inny charakter niż Conte, jest trenerem bardziej zrównoważonym i jednocześnie spokojniejszym człowiekiem. Dlatego Corvino miał tam pełne pole do popisu. W Juve jego działania byłyby ograniczone.
- jareckik
- Juventino
Macie dobrą ale krótka pamięć. Przypomnijcie sobie rządy Secco i od razu zaprzestaniecie wyrzucania Marotty...
- zahor
- Juventino
Idąc tym tropem, nie można się czepiać Isli, bo jeszcze niedawno był Motta. Secco to był DS na miarę 7. miejsca, Marotta pozwala swoimi transferami walczyć o tytuł w podupadłej Serie A, zobaczymy ile uda się ugrać w Europie, obawiam się jednak że jeżeli na stałe mamy zadomowić się w ścisłej czołówce, to nie z tym panem. Z ostateczną oceną wstrzymam się do września. Jeżeli letnie mercato będzie równie owocne jak zeszłoroczne, to nabiorę pewności.jareckik pisze:Macie dobrą ale krótka pamięć. Przypomnijcie sobie rządy Secco i od razu zaprzestaniecie wyrzucania Marotty...
- @D@$
- Juventino
Facet bywa krytyczny, ale rzeważnie gada do rzeczy i jest "w temacie", tym bardzej mnie zaskakuje ten news. "Możliwe że jeden z nich odejdzie"? No bez jaj, że Conte sobie pójdzie nie wierzę, odejścei Marotty też nie byłoby nam na rękę.Vimes pisze: Annihilator1988, wrzucił to w temacie meczowym, ale chyba bardziej pasuje tutaj. Jakoś nie mam pamięci do tego, co który dziennikarz mówił i jak często miał rację. Chirico to dobre źródło informacji o sprawach wewnętrznych?
Chyba, że tak. Jak dla mnie trócjka Agnelli-Marotta-Conte niech siedzi w Juve jak najdłużej. Każdy cegiełkę dołożył do zeszłego sezonu.zahor pisze: i argumentując dlaczego to Antek najpewniej się na nią nie skusi, dodał też że trzeba jednak powiedzieć że nie wszystko jest w 100% idealne, a mianowicie współpraca z Marottą nie jest idylliczna. I w to faktycznie jestem w stanie uwierzyć, bo jak inaczej wyjaśnić np. przypadek Elii?
A sprawa Elii to dla mnie zagadka w dalszym ciagu. Najpierw się mówiło, że to Conte chce Elię, a napewo dużo bardziej niż Bastosa czy Vargasa. Sezon jdnak pokazał że to nie był jego ulubieniec. Jak dla mnie to do Holendra nikt sie nie przyznaje :]
Taa, może jeszcze duet Tacchinardi-Nedved jak DS? No ale przynajmnie nie dodałeś wyjątkowo nic o Ciechocinku.AdiZ pisze:Jest też misterny plan. Raczej Wunderwaffe. Tacchinardi na dyrektora a za jego plecami cichaczem pracuje Moggi.
Odpieprzcie się wszyscy od Marotty.

? Pierwsze słyszę (przynajmniej ze szczegółami).jakku1 pisze: Do tej pory kazdy pamieta te klotnie, kiedy Conte wytknal Marotcie "wspaniale" transfery Martineza, Motty oraz oddanie Giovinco do Parmy.
Kuźwa wykrakałem. :doh: Nedved mnie zraził pomysłami z Balotellim i Zlatanem, więc niech ma ciepłą posadkę w Turynie (nie wiem może jako łącznik zespołu z zarządem), ale od transferów daleko.19 pisze:Może Nedved zostanie dyrektorem sportowym, który będzie ściśle współpracował z Conte i Paraticim. Oczywiście nie ma co się napalać bo na razie to tylko plotki
Paratici? Nie wiem, system się sprawdza, po co kombinować? Dobrze chyba razem współpracują.
Głupio wydać kupę kasy każdy umie, a Beppe liczył każde euro i chwała mu za to.filippo pisze:Skąd masz tę pewność, że Marotta umie przeprowadzać wielkie (tzn. drogie transfery)?
Ewerthon i Pumex (o dziwo?) dobrza gadają.
Głupotą by było wyrzucenie Marotty i w zasadzie nie wiadomo po co i kogo w zamian. W sumei to jakieś tarcia na linii trener<->DS są chyba w każdym zespole. Oprócz Anglii, gdzie funkcje się łączą.