Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2018, 21:20

dimebag11 pisze:
Virgil pisze:Jeżeli weźmiemy Cana i Pellegriniego to żadnych innych transferów do pomocy nie będzie. Pewnie odejdzie Sturaro i Khedira.
Prędzej spodziewałbym się odejścia Sturaro (tylko kto go weźmie) i Marchisio .
Stefka może uda się opchnąć do Genoi w dealu za Perina. Ata też co tam przebąkiwała odnośnie naszej chęci Cristante. Markiz do odejścia jest prawdopodobny, bo też sporo o tym się mówiło.

Fakt, że wolałbym dać 110 mln za SMS i zostawić igłę niż pakować tenże hasj w icara.

Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2018, 21:20

Dzis grają Włochy z Arabią Saudyjską i nie ma w pierwszej 11 żadnego Juventino. Niby to tylko towarzyski. Ale przykro się patrzy, porównując do lat poprzednich kiedy o sile reprezentacji stanowili nasi piłkarze.
Żeby nie było off topu, Balotelli strzelił gola. Na miejscu Marotty dałbym mu szansę. Może bylibyśmy świadkami historii podobnej do tej z Tevezem ?
Z zawodników którymi się interesujemy w pierwszym składzie Pellegrini, Florenzi, Romagnoli, Donnarumma (?).

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2018, 21:24

Gdzieś był news, że raczej odejdzie Claudio i Sturaro, a Khedira zostanie.

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2018, 21:33

czy we Włoszech przejdzie podobny numer jak w Hiszpanii z wykupem zawodnika przez samego siebie?

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2018, 21:46

Tony Montana pisze:Problem jest ten sam jak co roku za dużo średnich/dobrych zawodników, a za mało prawdziwych topów.
Swiete slowa. Wypisujecie te rozne zestawienia pomocy, a prawda jest taka, ze bez nazwisk typu: Milinkovic-Savic/Pogba/Vidal (choc mnie zadowolilby i Fabinho) nie prezentuja sie one jakos zbyt okazale. My potrzebujemy jakosci "na juz", a nie bawienia sie w inwestowanie na przyszlosc, a noz-widelec ten, czy tamten mlodziok odpali. Szczesciem obecnie wielu mlodych, jest juz bardzo dobrymi grajkami, a moga byc jeszcze lepsi.
kubinho 10 pisze:Bardzo jestem zdziwiony, że nic nie pisze się o transferze Dybali. W połowie sezonu, gdy Max sadzał go na ławie byłem pewien, że to jego ostatni sezon u nas. Cisza przed burzą czy jednak teksty typu "chcę kariery jak ADP" to nie było puste gadanie?
Moja prywatna teoria nt. Paulo jest taka, ze: gdzie on mialby odejsc? Toz to wlasciwie Włoch. I pilkarsko, i fizycznie dojrzal w Italii. Lubi wloskie kobiety, paste zapewne tez. Jest mu po prostu dobrze we Wloszech i podejrzewam, ze nie ma zamiaru sie nigdzie ruszac (szczegolnie, ze hajs tez sie zgadza). Zreszta patrzac na to, co sie podzialo z naszymi bylymi TOPami, ktorzy poodchodzili do innych zespolow, to teraz pewnie kazdy pilkarz zastanowi sie dwa razy, czy to ma w ogole sens.

Przykumajcie, ze Marchisio ma status wychowanka, a to jest BARDZO wazne dla Juventusu w tym momencie, wiec nie bylbym taki pewien, ze ot tak go sobie odpalimy. Zreszta dostalibysmy za Claudio jakies marne grosze.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2018, 22:19

Fabinho odpada, bo LFC zrobiło blitzkrieg w Monaco i już go mają. Nieźle, a jeszcze dojdzie im Keita. :think:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 33 razy
Otrzymał podziękowanie: 75 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2018, 22:25

Osgiliath pisze:Fabinho odpada, bo LFC zrobiło blitzkrieg w Monaco i już go mają. Nieźle, a jeszcze dojdzie im Keita. :think:
Zastępstwo za Cana zaklepane. Mają hajs, a LM tylko pobudziła apetyty w przeciwieństwie do Juve, gdzie po każdym finale odchodzą ważne ogniwa.
Il_Bianconero pisze:Dzis grają Włochy z Arabią Saudyjską i nie ma w pierwszej 11 żadnego Juventino.
W drugim sparingu za parę z Milanu powinie do składu wskoczy para Caldara-Rugani.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2018, 22:48 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2018, 22:32

Poprostu pisze:Jeżeli faktycznie jest coś na rzeczy to Igła już jest spakowany.
Jak niby mielibyśmy przekonać Inter? Już tak podchodząc do sprawy na chłodno to wszystkie karty są w posiadaniu Mediolanu.
Osgiliath pisze:Fabinho odpada, bo LFC zrobiło blitzkrieg w Monaco i już go mają. Nieźle, a jeszcze dojdzie im Keita. :think:
A który z nich to bramkarz? ;)

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2018, 22:35

wagner pisze:
Jak niby mielibyśmy przekonać Inter? Już tak podchodząc do sprawy na chłodno to wszystkie karty są w posiadaniu Mediolanu.
Jak niby mielibyśmy przekonać Icardiego?

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2018, 22:42

wagner pisze:A który z nich to bramkarz? ;)
hhh ;) imo daj im czas, bo po tym co odstawił Karius myślę, że będą kręcić się koło Allisona do skutku.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2018, 23:10

Się zaraz okaże że nasi odpalą Igłę, a ściągną Icardiego i Pogbę.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
wieczorek00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2018, 23:11

Poza keitą mają jeszcze ściągnąc Fekira. I to są transfery co bym oddał za taki środek pola. Ten liverpool coraz ciekawiej zaczyna wyglądać :

Mane Firmino Salah
fekir fabinho keita

Miejmy nadzieje, że juve po tym mercato będzie wyglądało jeszcze lepiej
;)

A tak poza tym Balotelli ładny gol w pierwszym meczy po powrocie do reprezentacji. Mam nadzieje że się nim zainteresujemy , byłby świetnym zmiennikiem i to za darmo. Aż się zdziwiłem, że on ma takie świetne statystyki (w sumie 26 bramek) i to w takim średnim zespole.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2018, 23:16 przez wieczorek00, łącznie zmieniany 1 raz.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2018, 23:16

FelekJUVE pisze:
wagner pisze:
Dzwonisz do Wandy i tyle. A co to za problem przekonać Icardiego ?

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2018, 23:39

Virgil pisze:
FelekJUVE pisze:
wagner pisze:Jak niby mielibyśmy przekonać Inter? Już tak podchodząc do sprawy na chłodno to wszystkie karty są w posiadaniu Mediolanu.
Dzwonisz do Wandy i tyle. A co to za problem przekonać Icardiego ?
Przeciez to Interista

EDIT:
A Dobra Ty ja myslalem, że On ma stosunek do Juve troche jak Naingollan a tu widzę
Mediaset: Musimy dać z siebie wszystko, potwierdzić pracę, jaką wykonaliśmy w ciągu tygodnia. Moje gole przeciwko Juve? To jedna z naszych broni, kiedyś strzeliłem in bramkę klatką piersiową. Dołączenie do Juventusu? Nigdy nie mów nigdy, ale grać tutaj, a potem w Juventusie byłoby nieco brzydkie.
Co prawda to 3 lata temu mówił ale jednak[/code]

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2018, 23:56

Przecież Fekir to jest taki Dybala tylko grający w bardziej fizyczny sposób. Gdzie mu tam do środkowego pomocnika :think: . Sprzedali Coutinho to muszą kupić dobrego zawodnika ofensywnego - w tej chwili nie mają wcale ławki, co obnażył finał. Podobnie było w naszym przypadku przeciwko Barcelonie.

Napiszę coś co może zostać uznane za kontrowersyjne, ale uważam, że dobrze wykorzystany Can ma potencjał na topowego pomocnika :o . Niestety obawiam się, że Allegri będzie chciał zrobić z niego dużo biegającego b2b. I choć wytrzymałości raczej odmówić mu nie można to patrząc na grę Emre widać, że to nie jest rola dla niego.

Ciekawe są te plotki o Icardim. Tym bardziej, że wcześniej pisało się też o Moracie. Czyżby zakusy na "9", która lepiej czuje się w kontrataku od Higuaina? Niemniej ja fanem Mauro nie jestem. Jako piłkarz okej, choć też daleki od fenomenu. Poza boiskiem nie lepszy niż Balotelli więc płacenie za niego ogromnej sumy może odbić się nam czkawką. Belotti z ubiegłego sezonu to dla mnie snajper skrojony pod Juventus. W tej chwili najważniejsze ruchy to znalezienie prawego obrońcy oraz b2b do pierwszego składu.

Sarri w Chelsea to niemal pewnik więc myślę, że jest sporo prawdy w doniesieniach o zainteresowaniu Igłą, ale sensownego kandydata na następcę ze świecą szukać.

BTW. Się Liverpool uwinął z Fabinho, a jeszcze parę dni temu Monaco zapierało się, że nikogo przed Mundialem nie sprzedadzą... Ot tyle warte są wypowiedzi udzielane gazetom/portalom.

Zablokowany