Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2014, 22:58

Robaku pisze: Już jednego wkurzylismy Ciro.
Nie wkurzyliśmy Ciro. Immobile już był pod Conte w Sienie, wie jaki ten ma do niego stosunek i wie, że z tej mąki chleba nie będzie. Problemem nie jest relacja Ciro-Juventus, tylko Ciro-Conte.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2014, 07:19

Pisze się o nowych skrzydłowych, przejściu na 4-3-3 a z drugiej strony o wykupieniu Isli . Zasadnicze pytanie tylko po co ? Ile jeszcze gość ma potwierdzać że się nie nadaje do Juve? W kadrze nie dla niego miejsca nawet na ławce,do tego wrócił Pepe. Przypadek Motty nic nie nauczył naszego zarządu.

Swoją drogą nie dziwie się że Udinese co roku nieźle zarabia na sprzedażach swoich perełek. W to mercato wpadnie im niezła kasa za zawodników,którzy nawet u nich nie grają - Cuadrado , Candreva , Isla.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2014, 08:27

Jeśli chodzi o Pereyrę, to powiadają, że może skończyć się ofertą 12mln + cała karta (lub nasza połowa) Ruganiego.

Mówcie, że narzekam, ale dla mnie to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Liczę, że to ściema.

Najlepsze, że ponoć taka oferta wyszła bezpośrednio od Marotty, a nie od Giaretty (DS Udine) Obrazek. Udinese chciałoby jeszcze ciut więcej hajsu lub dodatkowo Marrone/Boakye.

edit: z kolei inne źródło pisze, że na początek chcemy pozyskać Pereyerę na zasadzie współwłasności.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2014, 09:52

Tym bardziej,ze Pererya w Udine grał praktycznie tylko i wyłącznie na środku pomocy bądź ofensywnego pomocnika?
Chyba,że Conte chce Asamoaha na lewą obronę, który będzie grał defensywnie by Tevez miał więcej swobody na lewym skrzydle, to jest jedyne logiczne wytłumaczenie. Jak sprzedadzą Pogbę to będzie źle, jak Vidala to będzie tragicznie;/

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2014, 10:15

Skąd pewność, że w przyszłym sezonie przejdziemy na 4-3-3 a nawet jeśli, to, że będzie to nasze podstawowe ustawienie? Ja się bardzo zdziwię, jeśli zupełnie porzucimy 3-5-2, choć jakoś elastyczność się przyda. Był taki okres, że płynnie zmienialiśmy formacje (wiosna 2011/2012), taki zawodnik jak np. Candreva byłby w tym pomocny.
Ktoś tam pisał o Guarinie, ja myślę że grałby jako b2b a nie będziemy szukać dla niego jakiejś nowej pozycji ofensywnego pomocnika, choć oczywiście na LM mogą być różne wariacje.

Co do naszych zawodników na wypożyczeniu, to z trójki Gabbiadini-Immobile-Berardi najchętniej zobaczyłbym w Juve tego ostatniego, bo kto wie, czy dobrze prowadzony nie wystrzeliłby tak jak Pogba (oczywiście nigdy nie wiadomo jak się zachowa gdy zamieni klub w którym był liderem na lepszy w którym będzie jednym z wielu), tyle, że on sam chyba się nie spieszy do Juventusu.
Drogba? Eto'o? Jest tu magia nazwisk, ale to raczej pomysły na zimowe okienko a nie na letnie, zwłaszcza na początek. Rozumiem to tak, że Marotta zabezpiecza opcje "B" jakby inni zawodnicy nie wypalili, ale to nie powinny być pierwsze wybory. Tak można było się bawić, rok czy dwa lata temu.
Ciekawe co wykombinujemy z lewą stroną, tym razem coś trzeba wymyślić konkretnego, zwłaszcza że Asa będzie miał PNA.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2014, 10:16

Vidal nie przekłada omega formy z ligi na europejskie puchary niech ktos poda statystyki z pucharów . marchisio tez tak ma oprócz meczu z celtami nie pamiętam by nas pociągną w pucharach .
przyjście Drogby zniechęci zamknie drzwi dla młodych wiec nie wiem czy to dobry pomysł .
MS mogą spowodować ze stracimy vidal i Pogbe bedzie gorąco do konca ale nie ma ludzi nie do zastąpienia.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 206 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2014, 11:08

Spoko...ściągną nam Drogbę co spowoduje, że średnia wieku jeszcze bardziej wzrośnie...co lato ma być hit a jest kit i nie rozumiem po co ściągać zawodników pokroju Bendtnera, Anelki czy Drogby mając młodych wilków głodnych gry...po co było pozbywać się Alexa ? Mam nadzieję, że Conte zablokuje transfer Drogby ! No i co z Sanchezem ? :angry:

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2014, 11:32

sebastian10 pisze:Vidal nie przekłada omega formy z ligi na europejskie puchary.
Prosze Cię człowieku wyjdz, bo się każdą wypowiedzą pogrążasz w niesamowity sposób.

Już każdą bzdurę jestem w stanie zrozumieć ale szczytem kompletnej niewiedzy jest stwierdzenie że Vidal gra dobrze tylko w lidze.

Nóż sie sam w kieszeni otwiera.

Drogi ten Perejra ;/
Ostatnio zmieniony 23 maja 2014, 13:20 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2014, 13:03

No tak, wydajmy 15 na Lulicia, 15 na tego gracza z Udinese, a potem płaczmy, że nie stać nas na jednego zawodnika powyżej 30 baniek. :angry:

Obrazek
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2014, 13:09

Wszyscy uważamy, że mamy za słabą ławkę rezerwową. Ten Pereyra jest właśnie odpowiedzią na to. To bardzo ciekawy zawodnik, waleczny z dużym potencjałem. Za ile byście chcieli kupić dobrego rezerwowego?

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2014, 13:11

[quote="19"]Wszyscy uważamy, że mamy za słabą ławkę rezerwową. Ten Pereyra jest właśnie odpowiedzią na to. To bardzo ciekawy zawodnik, waleczny z dużym potencjałem. Za ile byście chcieli kupić dobrego rezerwowego?[/quote]

Do Juve :)? Za darmo :)

Lepszy Padoin za 5 lub Peluso a później płacz :)

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2014, 13:11

19@
Chyba każdy by chciał byśmy kupowali graczy do 11 a Ci obecni z 11 byli rezerwowymi, a nie wydawali 15 baniek na jednego ławkowicza drugie 15 na drugiego, za taką kasę można sprowadzić Sancheza i jeszcze zostanie:)

hellspawn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2014, 14:32

pumex pisze:Jeśli chodzi o Pereyrę, to powiadają, że może skończyć się ofertą 12mln + cała karta (lub nasza połowa) Ruganiego.

Mówcie, że narzekam, ale dla mnie to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Liczę, że to ściema.

Najlepsze, że ponoć taka oferta wyszła bezpośrednio od Marotty, a nie od Giaretty (DS Udine) Obrazek. Udinese chciałoby jeszcze ciut więcej hajsu lub dodatkowo Marrone/Boakye.

edit: z kolei inne źródło pisze, że na początek chcemy pozyskać Pereyerę na zasadzie współwłasności.
Na takich warunkach to faktycznie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>-przepłacanie. Typowe w naszych interesach z Udine.
Niemniej Pereyra, to bardzo uniwersalny zawodnik w ofensywie. Przy Conte mógłby się znacznie rozwinąć, coś a la Vidal. Jednak patrzenie na niego jak na kluczowy transfer w tym momencie nie jest właściwe. Trzeba traktować go jak solidne wzmocnienie ławki rezerwowych. Jak zawodnika pierwszego do wejścia.
Ponadto myślę, że taki transfer zwiastuje koniec Pepe w Juve.

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2014, 14:34

19 pisze:Wszyscy uważamy, że mamy za słabą ławkę rezerwową. Ten Pereyra jest właśnie odpowiedzią na to. To bardzo ciekawy zawodnik, waleczny z dużym potencjałem. Za ile byście chcieli kupić dobrego rezerwowego?
Czyli dla Ciebie przeciętny zawodnik jest odpowiedzią na słabą ławkę rezerwowych Juventusu :doh: ?

Widziałem gdzieś około 10-12 spotkań Udinese w tym sezonie i w ŻADNYM niczym specjalnym się nie wyróżnił, ot wyrobnik jakich pełno. Wyrobnik z 14 drużyny Serie A. Serio jesteśmy aż tak głupi żeby dawać za niego 12~ mln?

Ogłoszenie duszpasterskie. NIE KAŻDY MŁODY ZAWODNIK Z UDINESE TO SUPER HIPER TALENT. Koniec ogłoszenia.

Mam coraz gorsze przeczucia, że to mercato skończy się kwiatkami typu Lulicie i Pereyry za grube siano, wykupienie Osvaldo po obniżce, Morata ze śmieszną klauzulą wykupu przez Real, zostawienie dalej Berardiego w Sassuolo, sprzedaż Immobile za czapkę gruszek, kupienie 6 stopera za kolejne miliony, zostanie większośći wesołej ferajny typu Vucinić, no i rzecz jasna trwająca całe lato saga z Cuadrado/Sanchezem zakończona niepowodzeniem.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2014, 14:44

To jest Twoje zdanie, ja już napisałem co uważam o tym zawodniku. Nie manipuluj tym co napisałem. Bo nigdzie nie stwierdziłem, że przeciętny zawodnik to wzmocnienie ławki. Napisałem, że to dobry i ciekawy zawodnik z dużym potencjałem i takiego uważam za solidne wzmocnienie.
Masz prawo uważać go za słabego zawodnika i możesz to napisać, ale nie manipuluj moim zdaniem.

Zablokowany