Mercato (Lato 2015)
- SKAr7
- Juventino
Nie wkurzyliśmy Ciro. Immobile już był pod Conte w Sienie, wie jaki ten ma do niego stosunek i wie, że z tej mąki chleba nie będzie. Problemem nie jest relacja Ciro-Juventus, tylko Ciro-Conte.Robaku pisze: Już jednego wkurzylismy Ciro.
- Sorek21
- Juventino
Pisze się o nowych skrzydłowych, przejściu na 4-3-3 a z drugiej strony o wykupieniu Isli . Zasadnicze pytanie tylko po co ? Ile jeszcze gość ma potwierdzać że się nie nadaje do Juve? W kadrze nie dla niego miejsca nawet na ławce,do tego wrócił Pepe. Przypadek Motty nic nie nauczył naszego zarządu.
Swoją drogą nie dziwie się że Udinese co roku nieźle zarabia na sprzedażach swoich perełek. W to mercato wpadnie im niezła kasa za zawodników,którzy nawet u nich nie grają - Cuadrado , Candreva , Isla.
Swoją drogą nie dziwie się że Udinese co roku nieźle zarabia na sprzedażach swoich perełek. W to mercato wpadnie im niezła kasa za zawodników,którzy nawet u nich nie grają - Cuadrado , Candreva , Isla.
- pumex
- Juventino
Jeśli chodzi o Pereyrę, to powiadają, że może skończyć się ofertą 12mln + cała karta (lub nasza połowa) Ruganiego.
Mówcie, że narzekam, ale dla mnie to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Liczę, że to ściema.
Najlepsze, że ponoć taka oferta wyszła bezpośrednio od Marotty, a nie od Giaretty (DS Udine)
. Udinese chciałoby jeszcze ciut więcej hajsu lub dodatkowo Marrone/Boakye.
edit: z kolei inne źródło pisze, że na początek chcemy pozyskać Pereyerę na zasadzie współwłasności.
Mówcie, że narzekam, ale dla mnie to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Liczę, że to ściema.
Najlepsze, że ponoć taka oferta wyszła bezpośrednio od Marotty, a nie od Giaretty (DS Udine)

edit: z kolei inne źródło pisze, że na początek chcemy pozyskać Pereyerę na zasadzie współwłasności.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Tym bardziej,ze Pererya w Udine grał praktycznie tylko i wyłącznie na środku pomocy bądź ofensywnego pomocnika?
Chyba,że Conte chce Asamoaha na lewą obronę, który będzie grał defensywnie by Tevez miał więcej swobody na lewym skrzydle, to jest jedyne logiczne wytłumaczenie. Jak sprzedadzą Pogbę to będzie źle, jak Vidala to będzie tragicznie;/
Chyba,że Conte chce Asamoaha na lewą obronę, który będzie grał defensywnie by Tevez miał więcej swobody na lewym skrzydle, to jest jedyne logiczne wytłumaczenie. Jak sprzedadzą Pogbę to będzie źle, jak Vidala to będzie tragicznie;/
- @D@$
- Juventino
Skąd pewność, że w przyszłym sezonie przejdziemy na 4-3-3 a nawet jeśli, to, że będzie to nasze podstawowe ustawienie? Ja się bardzo zdziwię, jeśli zupełnie porzucimy 3-5-2, choć jakoś elastyczność się przyda. Był taki okres, że płynnie zmienialiśmy formacje (wiosna 2011/2012), taki zawodnik jak np. Candreva byłby w tym pomocny.
Ktoś tam pisał o Guarinie, ja myślę że grałby jako b2b a nie będziemy szukać dla niego jakiejś nowej pozycji ofensywnego pomocnika, choć oczywiście na LM mogą być różne wariacje.
Co do naszych zawodników na wypożyczeniu, to z trójki Gabbiadini-Immobile-Berardi najchętniej zobaczyłbym w Juve tego ostatniego, bo kto wie, czy dobrze prowadzony nie wystrzeliłby tak jak Pogba (oczywiście nigdy nie wiadomo jak się zachowa gdy zamieni klub w którym był liderem na lepszy w którym będzie jednym z wielu), tyle, że on sam chyba się nie spieszy do Juventusu.
Drogba? Eto'o? Jest tu magia nazwisk, ale to raczej pomysły na zimowe okienko a nie na letnie, zwłaszcza na początek. Rozumiem to tak, że Marotta zabezpiecza opcje "B" jakby inni zawodnicy nie wypalili, ale to nie powinny być pierwsze wybory. Tak można było się bawić, rok czy dwa lata temu.
Ciekawe co wykombinujemy z lewą stroną, tym razem coś trzeba wymyślić konkretnego, zwłaszcza że Asa będzie miał PNA.
Ktoś tam pisał o Guarinie, ja myślę że grałby jako b2b a nie będziemy szukać dla niego jakiejś nowej pozycji ofensywnego pomocnika, choć oczywiście na LM mogą być różne wariacje.
Co do naszych zawodników na wypożyczeniu, to z trójki Gabbiadini-Immobile-Berardi najchętniej zobaczyłbym w Juve tego ostatniego, bo kto wie, czy dobrze prowadzony nie wystrzeliłby tak jak Pogba (oczywiście nigdy nie wiadomo jak się zachowa gdy zamieni klub w którym był liderem na lepszy w którym będzie jednym z wielu), tyle, że on sam chyba się nie spieszy do Juventusu.
Drogba? Eto'o? Jest tu magia nazwisk, ale to raczej pomysły na zimowe okienko a nie na letnie, zwłaszcza na początek. Rozumiem to tak, że Marotta zabezpiecza opcje "B" jakby inni zawodnicy nie wypalili, ale to nie powinny być pierwsze wybory. Tak można było się bawić, rok czy dwa lata temu.
Ciekawe co wykombinujemy z lewą stroną, tym razem coś trzeba wymyślić konkretnego, zwłaszcza że Asa będzie miał PNA.
- sebastian10
- Juventino
Vidal nie przekłada omega formy z ligi na europejskie puchary niech ktos poda statystyki z pucharów . marchisio tez tak ma oprócz meczu z celtami nie pamiętam by nas pociągną w pucharach .
przyjście Drogby zniechęci zamknie drzwi dla młodych wiec nie wiem czy to dobry pomysł .
MS mogą spowodować ze stracimy vidal i Pogbe bedzie gorąco do konca ale nie ma ludzi nie do zastąpienia.
przyjście Drogby zniechęci zamknie drzwi dla młodych wiec nie wiem czy to dobry pomysł .
MS mogą spowodować ze stracimy vidal i Pogbe bedzie gorąco do konca ale nie ma ludzi nie do zastąpienia.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 206 razy
Spoko...ściągną nam Drogbę co spowoduje, że średnia wieku jeszcze bardziej wzrośnie...co lato ma być hit a jest kit i nie rozumiem po co ściągać zawodników pokroju Bendtnera, Anelki czy Drogby mając młodych wilków głodnych gry...po co było pozbywać się Alexa ? Mam nadzieję, że Conte zablokuje transfer Drogby ! No i co z Sanchezem ? 

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Prosze Cię człowieku wyjdz, bo się każdą wypowiedzą pogrążasz w niesamowity sposób.sebastian10 pisze:Vidal nie przekłada omega formy z ligi na europejskie puchary.
Już każdą bzdurę jestem w stanie zrozumieć ale szczytem kompletnej niewiedzy jest stwierdzenie że Vidal gra dobrze tylko w lidze.
Nóż sie sam w kieszeni otwiera.
Drogi ten Perejra ;/
Ostatnio zmieniony 23 maja 2014, 13:20 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Wszyscy uważamy, że mamy za słabą ławkę rezerwową. Ten Pereyra jest właśnie odpowiedzią na to. To bardzo ciekawy zawodnik, waleczny z dużym potencjałem. Za ile byście chcieli kupić dobrego rezerwowego?
- bramek
- Juventino
[quote="19"]Wszyscy uważamy, że mamy za słabą ławkę rezerwową. Ten Pereyra jest właśnie odpowiedzią na to. To bardzo ciekawy zawodnik, waleczny z dużym potencjałem. Za ile byście chcieli kupić dobrego rezerwowego?[/quote]
Do Juve
? Za darmo
Lepszy Padoin za 5 lub Peluso a później płacz
Do Juve

Lepszy Padoin za 5 lub Peluso a później płacz

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
19@
Chyba każdy by chciał byśmy kupowali graczy do 11 a Ci obecni z 11 byli rezerwowymi, a nie wydawali 15 baniek na jednego ławkowicza drugie 15 na drugiego, za taką kasę można sprowadzić Sancheza i jeszcze zostanie:)
Chyba każdy by chciał byśmy kupowali graczy do 11 a Ci obecni z 11 byli rezerwowymi, a nie wydawali 15 baniek na jednego ławkowicza drugie 15 na drugiego, za taką kasę można sprowadzić Sancheza i jeszcze zostanie:)
- hellspawn
- Juventino
Na takich warunkach to faktycznie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>-przepłacanie. Typowe w naszych interesach z Udine.pumex pisze:Jeśli chodzi o Pereyrę, to powiadają, że może skończyć się ofertą 12mln + cała karta (lub nasza połowa) Ruganiego.
Najlepsze, że ponoć taka oferta wyszła bezpośrednio od Marotty, a nie od Giaretty (DS Udine). Udinese chciałoby jeszcze ciut więcej hajsu lub dodatkowo Marrone/Boakye.
Niemniej Pereyra, to bardzo uniwersalny zawodnik w ofensywie. Przy Conte mógłby się znacznie rozwinąć, coś a la Vidal. Jednak patrzenie na niego jak na kluczowy transfer w tym momencie nie jest właściwe. Trzeba traktować go jak solidne wzmocnienie ławki rezerwowych. Jak zawodnika pierwszego do wejścia.
Ponadto myślę, że taki transfer zwiastuje koniec Pepe w Juve.
- Kruczenzo
- Juventino
Czyli dla Ciebie przeciętny zawodnik jest odpowiedzią na słabą ławkę rezerwowych Juventusu :doh: ?19 pisze:Wszyscy uważamy, że mamy za słabą ławkę rezerwową. Ten Pereyra jest właśnie odpowiedzią na to. To bardzo ciekawy zawodnik, waleczny z dużym potencjałem. Za ile byście chcieli kupić dobrego rezerwowego?
Widziałem gdzieś około 10-12 spotkań Udinese w tym sezonie i w ŻADNYM niczym specjalnym się nie wyróżnił, ot wyrobnik jakich pełno. Wyrobnik z 14 drużyny Serie A. Serio jesteśmy aż tak głupi żeby dawać za niego 12~ mln?
Ogłoszenie duszpasterskie. NIE KAŻDY MŁODY ZAWODNIK Z UDINESE TO SUPER HIPER TALENT. Koniec ogłoszenia.
Mam coraz gorsze przeczucia, że to mercato skończy się kwiatkami typu Lulicie i Pereyry za grube siano, wykupienie Osvaldo po obniżce, Morata ze śmieszną klauzulą wykupu przez Real, zostawienie dalej Berardiego w Sassuolo, sprzedaż Immobile za czapkę gruszek, kupienie 6 stopera za kolejne miliony, zostanie większośći wesołej ferajny typu Vucinić, no i rzecz jasna trwająca całe lato saga z Cuadrado/Sanchezem zakończona niepowodzeniem.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
To jest Twoje zdanie, ja już napisałem co uważam o tym zawodniku. Nie manipuluj tym co napisałem. Bo nigdzie nie stwierdziłem, że przeciętny zawodnik to wzmocnienie ławki. Napisałem, że to dobry i ciekawy zawodnik z dużym potencjałem i takiego uważam za solidne wzmocnienie.
Masz prawo uważać go za słabego zawodnika i możesz to napisać, ale nie manipuluj moim zdaniem.
Masz prawo uważać go za słabego zawodnika i możesz to napisać, ale nie manipuluj moim zdaniem.