Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 19:54

Przepraszam, jeśli powielam czyjeś pytanie czy też pytam o coś oczywistego, ale ostatnimi czasy rzadko jestem na forum.

Czy jest pewne, że Conte nie będzie mógł prowadzić zespołu w rozgrywkach Ligi Mistrzów?

Z tego, co wiem, krajowa jurysdykcja sportowa dotyczyć może tylko rozgrywek krajowych (vide sprawa zawieszonego w Polsce Piszczka, który mógł sobie normalnie hasać po boiskach Bundesligi)

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 20:02

Też mam pytanie jako że ostatnio nie mam czasu za długo przeglądać forum. Conte został uniewinniony z tego jednego meczu i otworzyło mu to drogę do jeszcze jednej apelacji. Jak duże złagodzenie kary może tam ugrać?

#AllegriOut
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 20:14

Drugą apelacje mógł złożyć tak czy siak, a jak CONI będzie rozpatrywać to wie chyba tylko LGdS.

SZAGI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 20:16

jarmel pisze:Conte został uniewinniony z tego jednego meczu i otworzyło mu to drogę do jeszcze jednej apelacji. Jak duże złagodzenie kary może tam ugrać?
Prawdę mówiąc, kolejna instancja byłaby możliwa nawet bez "uniewinnienia" za ten jeden mecz. Nie miało to znaczenia, odwołanie do TNAS i tak byłoby możliwe.
Jak duże złagodzenie może ugrać? Teoretycznie możliwości jest kilka: żadne, kilka miesięcy(np. 5-6) i uniewinnienie. Praktycznie liczymy na tą ostatnią opcję :)

Co do tej opcji z Ligą Mistrzów... byłoby to logiczne gdyby mógł prowadzić drużynę w europejskich pucharach. Są to rozgrywki pod banderą UEFA, ja tu nie widzę problemu. Tak samo mógł siedzieć na ławce podczas Juventus A - Juventus B, czy też w trakcie towarzyskich potyczek, ale najwidoczniej nie chciał się wychylać, sam mówił, że cierpliwie czekał i milczał, aż sprawa się wyjaśni.

Ale skoro informacje czerpiemy głównie z włoskich mediów, a tam wałkują temat "Conte nie poprowadzi drużyny w Europie" itd. itp. (coś się kiedyś takiego przewijało...), więc w sumie sam nie wiem co o tym myśleć.

Chociaż Piszczek o ile pamiętam dostał karę w zawiasach ;p
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2012, 20:41 przez SZAGI, łącznie zmieniany 1 raz.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 20:31

http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... e_cz_1.php

ahhhhhh naprawdę przykro mi z powodu naszego trenera... Mam nadzieję, że go uniewinnią...
Żałosna ta afera..

Ciekawe co by było gdyby Conte nie poszedł na ugodę... skończyłby jak Bonucci?

E

A tak zapomniałem, oni tam logiki nie używają i nikt tego nie wie

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 20:53

Mate.G pisze:http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... e_cz_1.php

ahhhhhh naprawdę przykro mi z powodu naszego trenera... Mam nadzieję, że go uniewinnią...
Żałosna ta afera..

Ciekawe co by było gdyby Conte nie poszedł na ugodę... skończyłby jak Bonucci?

E

A tak zapomniałem, oni tam logiki nie używają i nikt tego nie wie

Serce się kraje jak to wszystko sie czyta. Nie wiem czy sposób wymierzania sprawiedliwości przez włoską federację jest tak żałosny, czy komuś nadal zależy na zaciągnięciu Juventusu na dno. Z Wypowiedzi Conte wynika, że on nawet nie wiedział, że mecze mają być ustawione, poniósł karę jedynie dlatego, że jego któryś z "cudownych prawników" namówił go do ugody, by co...załagodzić sytuację? :think:

Żenada. Cierpi na tym Juventus, Conte, a przede wszystkim włoska piłka. W jakim świetle nas to teraz stawia? Nic dziwnego, że ludzie nie chcą oglądać Serie A.

whitesignus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 21:19

Ciekawe czy tam, gdzie niby robil zaklady Conte robia sobie z tego reklame??

A tak serio, to boli jak probuje sie zniszczyc czlowieka za jego osiagniecia. Ze tez nikt nie zrobi z tym sadem sportowym jakiegos porzadku. Wystarczy plotka, pomowienie i kilka oszczerstw by zniweczyc kariere i dobre imie. To dziala jak dochodzenia Inkwizycji. Co kieruje tymi ludzmi? Zawisc? Pieniadze?

3maj sie Antos, kibice zawsze beda za Toba

Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.
Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 23:02

Za to co spotkało Conte, zarząd Juventusu powinien postanowić o zaprzestaniu wysyłania piłkarzy na zgrupowania włoskiej reprezentacji. Cała ta sytuacja jest tak irracjonalna, że człowiek nie wie jak ją skomentować

Gąsior007

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2012, 01:50

W tym całym "dochodzeniu" jest zero !0! logiki :angry:
Wierzą w słowa takiej szuji. Ponadto, że za każdym razem podważają jego wiarygodność :doh:
Co by nie powiedziała linia obrony, "sąd" i tak z góry wie kto ma rację :evil:

Tak samo jak sytuacja z Leo. Miał niby powiedzieć o ustawieniu meczu w autokarze. Tylko, że jechał on 3 rzędy dalej. To co może sobie samolocik rzucali, lub kulkami miotali :prochno:

Nie jestem jakimś specem od prawa, czy też sądownictwa. Jednak w tym wszystkim brak jakiejkolwiek logiki. Cała procedura działania tych "sądów" działa o pomstę do nieba :angry:

Forza Juve !
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 20:17

Kiedy następne i zarazem ostatnie odwołanie ?

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 20:25

Mate.G pisze:Kiedy następne i zarazem ostatnie odwołanie ?
Cos mi sie obilo o uszy, ze w polowie wrzesnia.
Nie wiem czy takie ostatnie, jak Conte nie uniewinnią to mysle,że bedzie odwołanie od UEFA

KLIK ==>www
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 16:59

Ma ktoś może wiedzę, jaki jest termin ustosunkowania się TNAS do apelacji Conte i prośby zawieszenia wykonania wyroku? Jest realna szansa, że Antonio zasiądzie na ławce już w meczu z Genuą?

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 17:31

Raczej bym się nie spodziewał za wiele po tej apelacji. Przecież prezydent CONI - Petrucci po rozprawie w drugiej instancji powiedział, że Juventus nie powinien krytykować sportowego wymiaru sprawiedliwości ( czyli tak jak by powiedział nam "zamknąć mordy" ). Potem stwierdził jeszcze, że rozumie Zemana i że on tylko powiedział na głos to, co wszyscy wiedzą ale się nie odzywają ( chodzi o ten tekst, że zawieszony trener nie powinien móc trenować normalnie drużyny ). Tak więc sami rozumiecie....

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 18:51

Wiadomość nie na temat tej afery, ale ciekawa związana z glośną sprawa Vieriego, który twierdził, że Inter i Telecom go podsłuchiwali. Otóż Vieri wygrał sprawę i ma dostać 1 mln euro odszkodowania. Taka ciekawostka.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 19:52

pumex pisze:Ma ktoś może wiedzę, jaki jest termin ustosunkowania się TNAS do apelacji Conte i prośby zawieszenia wykonania wyroku? Jest realna szansa, że Antonio zasiądzie na ławce już w meczu z Genuą?
Któregoś dnia tu czytałem, że rozważą pilnie, ale wykonania kary/wyroku nie zawieszą, więc raczej bym na to nie liczył.

ODPOWIEDZ