Afera Calcioscommesse
- evilboy
- Juventino
Przepraszam, jeśli powielam czyjeś pytanie czy też pytam o coś oczywistego, ale ostatnimi czasy rzadko jestem na forum.
Czy jest pewne, że Conte nie będzie mógł prowadzić zespołu w rozgrywkach Ligi Mistrzów?
Z tego, co wiem, krajowa jurysdykcja sportowa dotyczyć może tylko rozgrywek krajowych (vide sprawa zawieszonego w Polsce Piszczka, który mógł sobie normalnie hasać po boiskach Bundesligi)
Czy jest pewne, że Conte nie będzie mógł prowadzić zespołu w rozgrywkach Ligi Mistrzów?
Z tego, co wiem, krajowa jurysdykcja sportowa dotyczyć może tylko rozgrywek krajowych (vide sprawa zawieszonego w Polsce Piszczka, który mógł sobie normalnie hasać po boiskach Bundesligi)
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- jarmel
- Redaktor
Też mam pytanie jako że ostatnio nie mam czasu za długo przeglądać forum. Conte został uniewinniony z tego jednego meczu i otworzyło mu to drogę do jeszcze jednej apelacji. Jak duże złagodzenie kary może tam ugrać?
#AllegriOut
- SZAGI
- Juventino
Prawdę mówiąc, kolejna instancja byłaby możliwa nawet bez "uniewinnienia" za ten jeden mecz. Nie miało to znaczenia, odwołanie do TNAS i tak byłoby możliwe.jarmel pisze:Conte został uniewinniony z tego jednego meczu i otworzyło mu to drogę do jeszcze jednej apelacji. Jak duże złagodzenie kary może tam ugrać?
Jak duże złagodzenie może ugrać? Teoretycznie możliwości jest kilka: żadne, kilka miesięcy(np. 5-6) i uniewinnienie. Praktycznie liczymy na tą ostatnią opcję

Co do tej opcji z Ligą Mistrzów... byłoby to logiczne gdyby mógł prowadzić drużynę w europejskich pucharach. Są to rozgrywki pod banderą UEFA, ja tu nie widzę problemu. Tak samo mógł siedzieć na ławce podczas Juventus A - Juventus B, czy też w trakcie towarzyskich potyczek, ale najwidoczniej nie chciał się wychylać, sam mówił, że cierpliwie czekał i milczał, aż sprawa się wyjaśni.
Ale skoro informacje czerpiemy głównie z włoskich mediów, a tam wałkują temat "Conte nie poprowadzi drużyny w Europie" itd. itp. (coś się kiedyś takiego przewijało...), więc w sumie sam nie wiem co o tym myśleć.
Chociaż Piszczek o ile pamiętam dostał karę w zawiasach ;p
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2012, 20:41 przez SZAGI, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mate.G
- Juventino
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... e_cz_1.php
ahhhhhh naprawdę przykro mi z powodu naszego trenera... Mam nadzieję, że go uniewinnią...
Żałosna ta afera..
Ciekawe co by było gdyby Conte nie poszedł na ugodę... skończyłby jak Bonucci?
E
A tak zapomniałem, oni tam logiki nie używają i nikt tego nie wie
ahhhhhh naprawdę przykro mi z powodu naszego trenera... Mam nadzieję, że go uniewinnią...
Żałosna ta afera..
E
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Mate.G pisze:http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... e_cz_1.php
Żałosna ta afera..
E
Serce się kraje jak to wszystko sie czyta. Nie wiem czy sposób wymierzania sprawiedliwości przez włoską federację jest tak żałosny, czy komuś nadal zależy na zaciągnięciu Juventusu na dno. Z Wypowiedzi Conte wynika, że on nawet nie wiedział, że mecze mają być ustawione, poniósł karę jedynie dlatego, że jego któryś z "cudownych prawników" namówił go do ugody, by co...załagodzić sytuację?

Żenada. Cierpi na tym Juventus, Conte, a przede wszystkim włoska piłka. W jakim świetle nas to teraz stawia? Nic dziwnego, że ludzie nie chcą oglądać Serie A.
- whitesignus
- Juventino
Ciekawe czy tam, gdzie niby robil zaklady Conte robia sobie z tego reklame??
A tak serio, to boli jak probuje sie zniszczyc czlowieka za jego osiagniecia. Ze tez nikt nie zrobi z tym sadem sportowym jakiegos porzadku. Wystarczy plotka, pomowienie i kilka oszczerstw by zniweczyc kariere i dobre imie. To dziala jak dochodzenia Inkwizycji. Co kieruje tymi ludzmi? Zawisc? Pieniadze?
3maj sie Antos, kibice zawsze beda za Toba
A tak serio, to boli jak probuje sie zniszczyc czlowieka za jego osiagniecia. Ze tez nikt nie zrobi z tym sadem sportowym jakiegos porzadku. Wystarczy plotka, pomowienie i kilka oszczerstw by zniweczyc kariere i dobre imie. To dziala jak dochodzenia Inkwizycji. Co kieruje tymi ludzmi? Zawisc? Pieniadze?
3maj sie Antos, kibice zawsze beda za Toba
Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.

- annihilator1988
- Juventino
Za to co spotkało Conte, zarząd Juventusu powinien postanowić o zaprzestaniu wysyłania piłkarzy na zgrupowania włoskiej reprezentacji. Cała ta sytuacja jest tak irracjonalna, że człowiek nie wie jak ją skomentować
- Gąsior007
- Juventino
W tym całym "dochodzeniu" jest zero !0! logiki
Wierzą w słowa takiej szuji. Ponadto, że za każdym razem podważają jego wiarygodność :doh:
Co by nie powiedziała linia obrony, "sąd" i tak z góry wie kto ma rację :evil:
Tak samo jak sytuacja z Leo. Miał niby powiedzieć o ustawieniu meczu w autokarze. Tylko, że jechał on 3 rzędy dalej. To co może sobie samolocik rzucali, lub kulkami miotali
Nie jestem jakimś specem od prawa, czy też sądownictwa. Jednak w tym wszystkim brak jakiejkolwiek logiki. Cała procedura działania tych "sądów" działa o pomstę do nieba

Wierzą w słowa takiej szuji. Ponadto, że za każdym razem podważają jego wiarygodność :doh:
Co by nie powiedziała linia obrony, "sąd" i tak z góry wie kto ma rację :evil:
Tak samo jak sytuacja z Leo. Miał niby powiedzieć o ustawieniu meczu w autokarze. Tylko, że jechał on 3 rzędy dalej. To co może sobie samolocik rzucali, lub kulkami miotali

Nie jestem jakimś specem od prawa, czy też sądownictwa. Jednak w tym wszystkim brak jakiejkolwiek logiki. Cała procedura działania tych "sądów" działa o pomstę do nieba

Forza Juve !
- Mate.G
- Juventino
Kiedy następne i zarazem ostatnie odwołanie ?
- Bartek88
- Juventino
Cos mi sie obilo o uszy, ze w polowie wrzesnia.Mate.G pisze:Kiedy następne i zarazem ostatnie odwołanie ?
Nie wiem czy takie ostatnie, jak Conte nie uniewinnią to mysle,że bedzie odwołanie od UEFA
Raczej bym się nie spodziewał za wiele po tej apelacji. Przecież prezydent CONI - Petrucci po rozprawie w drugiej instancji powiedział, że Juventus nie powinien krytykować sportowego wymiaru sprawiedliwości ( czyli tak jak by powiedział nam "zamknąć mordy" ). Potem stwierdził jeszcze, że rozumie Zemana i że on tylko powiedział na głos to, co wszyscy wiedzą ale się nie odzywają ( chodzi o ten tekst, że zawieszony trener nie powinien móc trenować normalnie drużyny ). Tak więc sami rozumiecie....
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Castiel
- Juventino
Wiadomość nie na temat tej afery, ale ciekawa związana z glośną sprawa Vieriego, który twierdził, że Inter i Telecom go podsłuchiwali. Otóż Vieri wygrał sprawę i ma dostać 1 mln euro odszkodowania. Taka ciekawostka.
- mnowo
- Qualità Juventino
Któregoś dnia tu czytałem, że rozważą pilnie, ale wykonania kary/wyroku nie zawieszą, więc raczej bym na to nie liczył.pumex pisze:Ma ktoś może wiedzę, jaki jest termin ustosunkowania się TNAS do apelacji Conte i prośby zawieszenia wykonania wyroku? Jest realna szansa, że Antonio zasiądzie na ławce już w meczu z Genuą?