Mercato (2012-2014)
Zanim Q miał swój oficjalny profil na fb, było tam dużo 'fanowskich' fanpejdżów, z czego 3/4 antyfanowskich. Te podpisy pod zdjęciami "ty śmieciu"...Ouh_yeah pisze:Jak sprzedawczyk jak to oni go nie chcielialina pisze:Q do Napoli? :doh: Przecież to dla nich sprzedawczyk.Chociaż może źle zrozumiałem jeden wywiad, w którym mówił, że w Napoli go już skreślili a Juventus w niego uwierzył.

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Bardzo merytoryczna wypowiedź. Wróżyłeś z moczu, czy z gili z nosa?wagner pisze:Torres nie wróci już do formy w lidze obcej swojej narodowości, jeśli się gdzieś odrodzi to tylko w Hiszpaniiyanquez pisze:Najprawdopodobniej w LM nie zobaczymy Chelsea i Liverpoolu. Torres (...)![]()
W obecnej sytuacji kadrowej TAK. W ogóle bardzo podoba mi się to ustawienie i chciałbym, abyśmy przy nim pozostali. Jednak nie jest to wcale takie pewne. Nie wiemy, co wymyśli Conte. Przypominam, że pierwotnym założeniem na obecny sezon było 4-4-2.pumex pisze:Hmm.. do 4-4-2 oprócz napastnika potrzebujemy dwóch skrzydłowych a jeden z naszej trójki pomocników (czyli najmocniejszego ogniwa zespołu) musiałby usiąść na ławce. Do 4-3-1-2 nie mamy trequartisty i nie zapowiada się, żebyśmy mieli takiego na oku. 4-2-3-1? Wątpię. O 3-5-2 na dłuższą metę nawet nie chcę słuchać. 4-3-3 to zdecydowanie najsensowniejsza w naszym przypadku taktykayanquez pisze:Dlaczego wszyscy zakładacie 4-3-3 jako podstawową taktykę? Ja mam pewne wątpliwości...
A ja widzę jak najbardziej. 8)pumex pisze: Duet Torres-Suarez? Jakoś nie widzę takiego rozwiązania i nie chodzi tu o kwestie finansowe
PS. W mojej opinii Suarez jest lepszy od Joveticia (taaa wiem, wiem -> starszy, droższy, niezrównoważony... no ale piłkarsko lepszy

- deszczowy
- Juventino
Konkurencja nie zasypia gruszek w popiele i przynosi ploteczki: Quag mógłby iść po sezonie do Lazio, w miejsce Boriello ma przyjść wielka gwiazda albo młody Włoch
, a Tottenham interesuje się Conte.
Linków nie chce mi się wklejać.

Linków nie chce mi się wklejać.
- pumex
- Juventino
Czy lepszy? Ja bym tak nie powiedział, ale mogę być zaślepiony swoim fapaniem do Stevanayanquez pisze:W mojej opinii Suarez jest lepszy od Joveticia (taaa wiem, wiem -> starszy, droższy, niezrównoważony... no ale piłkarsko lepszy)
Dziwne te plotki. Będę monotematyczny: Q najlepiej zaoferować Fiorze, za... wiadomo kogo. Do tego ten dylemat: "Kto za Borriello? Gwiazda czy Młodzik?" :lol: Faktycznie jest się nad czym zastanawiaćdeszczowy pisze:Konkurencja nie zasypia gruszek w popiele i przynosi ploteczki: Quag mógłby iść po sezonie do Lazio, w miejsce Boriello ma przyjść wielka gwiazda albo młody Włoch, a Tottenham interesuje się Conte

Daj spokójOuh_yeah pisze:Mnie tam wgniotła w fotel plotka, o rzekomej podwyżce dla Buffona przy okazji nowego kontraktu :shock:

- @D@$
- Juventino
To jest trochę jak w tenisie, tam są asy (gdy przeciwnik nie dotknie piłki) i wygrywające serwisy. Tak tu są asysty i (nazwijmy to) otwierające podania po których padł gol, transfermarkt pradopodobnie uznaje te drugie jako asysty. Co by się zgadzało, bo z Diego też były duże rozbieżności co do liczby asyst. Z moich obliczeń wynika że Mirko ma po 5 bramek i asyst (te drugie z Senią, Genoą, Palermo - I runda i z Violą ostatnio x 2).yanquez pisze:Powiedzmy, że liczy troszkę inaczej. Bardziej "hokejowo". Najlepszy przykład:Castiel pisze:No to zwracam honor. Transfermarkt kłamie.pumex pisze:Według whoscored.com Miras ma 5 goli i 4 asysty
druga bramka w meczu z Fiorentiną -> Vucinić wystawia Vidalowi, który strzela i dobija swój strzał. Mirko zgarnia transfermarktową asystę.
To ja spóźniony życze mu by pociągnął w Juve do 60-stki, na odpowiednim poziomie rzecz jasna.Tacchinardi. pisze:Właśnie! Nasz dyrektor sportowy obchodzi dziś 55 urodziny! Sto lat!
Nawet jak gra naskrzydle to jest takim "fałszywym", czyli duzo do środka schodzi i chyba tam najlepiej wygląda. Bo tym "skrzydłowym" najczęściej chyba był w 4-4-2, czyli zabezpieczał środek.jaqb pisze:przy środkowych zapomniałeś o marrone, no chyba że zakładasz, że zostanie wypożyczony. no i giaccherini chyba(?) jednak częściej grał na skrzydle
Za taką propozycje Viola powinna go dac z pocałowaniem ręki. Nie wiem czy samo 25 mln warto dawać, a jeszcze Quagliarelle dorzucić?Raaja pisze:Jovetic- 25 plus Quag. Wątpię, że to jest możliwe zakusy na niego mają więksi od nas więc możemy raczej pomarzyć,ale kto nam tego zabroni ?
Ogólnie tego Joveticia, cora z bardziej w to wątpie, nie tylkow realność, ale też sam sens. Jak już to bym wzmocnił środek ataku + jakoś prawe skrzydło. Natomiast kupować tego waszego Jojo tylko dlatego że jest "fajny" a raczej grywa na lewym bądź cofniętym napastniku, nie wydaje się być sensownym. Bo jak do tego wszystkiego miałby sie Vucinic? Niby grali ze sobą w adrze ale czuję że wiązałoby się to z Mirko na szpicy, co delikatnie mówiąc, średnio mi się podoba. No chyba że na prawą by przeszedł, ale sam nie wiem... Ostatecznie mógłby częściej ławkować, ale tu zaś nie widzę by Conte by był tego zwolennikiem a to zmniejsza szanse na ten transfer, bo jednak Antonio ma sporo do gadania w sprawie zakupów. No chyba że odejdzie do Kogutów.
Ale gdzie tego Podolskiego ustawić, jako "9"? Niby może byc, ale średnio to widze.pablo1503 pisze:5 baniek za takiego piłkarza, to nic.
:doh: Toś dowalił do pieca.Arbuzini pisze: Z Joveticia nie róbcie jakiegoś przykurcza, bo jest wyższy od Borriello.
Dobra, nie chce mi się tgo wszystkiego czytać. Tak sobie patrzyłem na asystę Seby z weekendu, niby nic specjalnego, ale widac, że z prawej też umie (w końcu jest prawonożny podobno) podać i może nie było takie głupie jakby wrócił i zwiększył rywalizację na skrzydłach z Pepe i Vuciniciem. Byłoby to jakieś rozwiązanie i "po kosztach" (wiadomo, nie dać się wapkowac w dyche za połówkę, myślę, że jakby sam Giovinco chciał wrócił, to idzie się z Parmą dogadać). W takim wypadku większą kasę można by skierowac na środek ataku. Póki co mi jedynie Dzeko i Igła mi do głowy przyhcodzą, ale to jednak ciężka sprawa będzie. Aha, pozostaje sprawa Rossiego, wiadomo musi najpierw wrócić do formy, ale jak będzie w promocji to brać. To też by była alternatywa na chyba każdą pozycję w trójce atakujących.
Żeby zakończyć temat ataku. Borriello wraca do siebie, Del Piero bez względu na to jaka przyszłość go czeka, nie zmienia to wiele w planach zakupów, co trochę przykre. Quagliarella... Pół na pół, nawet jak ktoś na szpicę świetny przyjdzie a Matri będzie zmiennikiem to tego trzeciego jednak potrzebujemy, pytanie czy będzie to Fabio, jakiś młodzik (Immobile chyba w Genoi na razie będzie), czy jeszcze kto inny. Ciekawe co z Iaquintą, śmiejcie się, ale do stylu Conte...by pasował moim zdaniem. Co jak co, ale do prostopadłych podań nieźle zawsze wychodził, a jednak sporo środkiem gramy. Mam na myśli "pasowałby", ale kiedyś, bo teraz ciężko brać go pod uwagę jako alternatywę. W ostatnich trzech meczach Ceseny nie grał (kukam czasem na składy), podejrzewam kolejną kontuzję.
Jaki by kiedys świetny nie był, to teraz jest szklanka i to stara. Brać go do podstawy?Castiel pisze:W podstawie Barzagli i np Nesta, a na boku Chielini i byłoby cacy.

Może 4 letni od razu? Będzie równo 40-stka.mateusz6 pisze:Dać Neście 2letni kontrakt i jako zmiennik grając te 15 meczy w sezonie będzie idealny.
Tym bardziej ciężko by chcieli go znowu.Ouh_yeah pisze:Jak sprzedawczyk jak to oni go nie chcieli
- Łukasz
- Juventino
Tak rzadko gra, że nie wszyscy go widzieli... Jest prawonożny.wagner pisze: jak się kupuje faceta na przymus ... :doh: Holender był zbędny, a kupiono go tylko na alibi żeby ktoś był z lewonożnych ofensywnych :doh:
Wyjdźmy od tego, że inny. Jovetić to fantasista, a Suarez gwarantuje więcej bramek.yanquez pisze: PS. W mojej opinii Suarez jest lepszy od Joveticia (taaa wiem, wiem -> starszy, droższy, niezrównoważony... no ale piłkarsko lepszy)
- pumex
- Juventino
Jovetić w obecnym sezonie przebywał na boisku mniej czasu niż Urugwajczyk a strzelił więcej bramekŁukasz pisze:Wyjdźmy od tego, że inny. Jovetić to fantasista, a Suarez gwarantuje więcej bramek.
Może to, co napiszę będzie kontrowersyjne, ale Suarez chyba nie do końca gra tak, jakby liczyli kibice L'poolu. Przyszedł do Anglii w połowie zeszłego sezonu, strzelił 4 bramki. W obecnym strzelił 7 grając w podstawowym składzie. Na pewno Luis jest jednym z najlepszych piłkarzem The Reds (być może najlepszym), ale moim zdaniem oczekiwania były większe i ich nie spełnił w całości.

- jakku1
- Juventino
Dzieki za te wszystkie opinie i plany transferowe. Zaproponowalem taka zabawe z paru powodow, miedzy innymi dlatego, ze w necie krazy plotka, ze powaznie sie przymierzamy do gracza, ktory moglby stanowic alternatywe na Pepe na prawej stronie pomocy. Troche sie nad tym zastanawialem, ale nie potrafilem sobie skojarzyc nikogo o podobnych walorach w ofensywie (:prochno:) i defensywie. Padlo jedno ciekawe nazwisko w tym kontekscie -> Farfan. Bo Isle jednak wykluczam.
Ciekawily mnie takze propozycje graczy na szpice. Wiemy juz na pewno, ze znow Dzeko jest na Naszym celowniku. Tak samo jak Torres, ale kto poza tym? Cavani? Sa jeszcze jacys pilkarze o podobnej charakterystyce? No wlasnie tez za bardzo nie moglem tutaj nikogo takiego znalezc, biorac pod uwage to, ze Benzema jednak w Realu zostanie a Van Persie pojdzie do City. Jest ktos jeszcze taki na rynku do wyciagniecia? Higuain to jednak inny typ gracza.
Znow pojawilo sie pare ciekawych plotek, ale tym razem ze zrodel niewiadomego pochodzenia:
http://www.calciomercato.it/news/151319 ... vetic.html
Tutaj jest jedno zdanie na temat Khediry. Chociaz dziwi mnie to, bo po raz pierwszy slysze to nazwisko w kontekscie przeprowadzki do Turynu. O Joveticiu czy Kwadwo Asamoah juz od jakiegos czasu wiemy. Tak samo jak o Hernanesie.
Ciekawily mnie takze propozycje graczy na szpice. Wiemy juz na pewno, ze znow Dzeko jest na Naszym celowniku. Tak samo jak Torres, ale kto poza tym? Cavani? Sa jeszcze jacys pilkarze o podobnej charakterystyce? No wlasnie tez za bardzo nie moglem tutaj nikogo takiego znalezc, biorac pod uwage to, ze Benzema jednak w Realu zostanie a Van Persie pojdzie do City. Jest ktos jeszcze taki na rynku do wyciagniecia? Higuain to jednak inny typ gracza.
Znow pojawilo sie pare ciekawych plotek, ale tym razem ze zrodel niewiadomego pochodzenia:
http://www.calciomercato.it/news/151319 ... vetic.html
Tutaj jest jedno zdanie na temat Khediry. Chociaz dziwi mnie to, bo po raz pierwszy slysze to nazwisko w kontekscie przeprowadzki do Turynu. O Joveticiu czy Kwadwo Asamoah juz od jakiegos czasu wiemy. Tak samo jak o Hernanesie.
- Machnes
- Juventino
Ja powiem tak. Wielu naszych piłkarzy, za 2 lata może już nie trzymać tak poziomu jak dzisiaj, więc jeśli chcemy wygrać coś za rok poważnego (mam na myśli scudetto) powinniśmy atak wzmocnić naprawdę porządnie. Nie jestem jakimś trollem bawiącym się w FMa
uważam jednak, że jest szansa wypożyczyc Dzeko i kupić Jo Jo w jednym okienku. To naprawdę byłaby miazga z przodu. Uważam, że w ten sposób niesamowicie wzmocnilibyśmy ofensywę i mielibyśmy atak porównywalny do Milanu i Napoli
Może szansę nie są tak małe biorąc pod uwagę, że prawdopodobnie nie będziemy musieli szukać lewego obrońcy i gwiazdy do pomocy. Mam sentyment także do Rossiego, może zamiast Jovetica? Chyba zbyt duża niewiadoma.
Tak jak wspomniałem wcześniej, Pirlo, Buffon, Barzagli czy Lichy za 2 lata mogą mocno spuścić z tonu. Przyszły sezon myślę, że pociągną podobnie jak teraz, więc jest szansa mieć naprawdę mocną drużynę i dobre transfery do ataku, oraz skompletowanie szerszej kadry mogą nam w tym bardzo pomóc.
Po sezonie 2008/2009 mieliśmy naprawdę dobrą drużynę i wielkie chęci, aby wreszcie coś wygrać - skończyło się jak się skończyło, wszyscy pamiętamy jak ciężko było wyjść z tego bagna. Teraz mamy podobne fundamenty (trochę lepsze mimo wszystko), będziemy mieli prawdopodobnie tego samego trenera oraz miejmy nadzieje, zarząd udowodni, że jest o wiele bardziej kompetentny od Secco i Blanca.
Oby w przyszłym sezonie utrzymać tak dobre zdrowie jakie mają w tym roku nasi kopacze. Dobre transfery mogą podnieść nas dodatkowo na dużo wyższy poziom.

Tak jak wspomniałem wcześniej, Pirlo, Buffon, Barzagli czy Lichy za 2 lata mogą mocno spuścić z tonu. Przyszły sezon myślę, że pociągną podobnie jak teraz, więc jest szansa mieć naprawdę mocną drużynę i dobre transfery do ataku, oraz skompletowanie szerszej kadry mogą nam w tym bardzo pomóc.
Po sezonie 2008/2009 mieliśmy naprawdę dobrą drużynę i wielkie chęci, aby wreszcie coś wygrać - skończyło się jak się skończyło, wszyscy pamiętamy jak ciężko było wyjść z tego bagna. Teraz mamy podobne fundamenty (trochę lepsze mimo wszystko), będziemy mieli prawdopodobnie tego samego trenera oraz miejmy nadzieje, zarząd udowodni, że jest o wiele bardziej kompetentny od Secco i Blanca.
Oby w przyszłym sezonie utrzymać tak dobre zdrowie jakie mają w tym roku nasi kopacze. Dobre transfery mogą podnieść nas dodatkowo na dużo wyższy poziom.
- Kucharius1
- Juventino
Włoska prasa podaje jako kandydata na naszą obronę Raula Albiola . Zupełnie nie wiem co o tym myślec , bo walory tego piłkarza są mi bliżej nie znane. Jakiś czas temu czytałem na jakimś włoskim portalu news o Diego Godinie. Nie wiem nic o formie tych zawodników bo ligi hiszpańskiej nie śledzę i nie lubię ;-P
- pablo1503
- Juventino
Jakku, liczę na jakieś wieści od Curvy, przynajmniej raz w tygodniu.
Większość z nas chce Jo-jo, ale czy Juve robi coś w związku z tym, czy to tylko marzenia ściętej głowy? Jakoś nie pamiętam newsa, który by oznajmiał, że walczymy o Czarnogórce. Zresztą sam zawodnik kiedyś powiedział, że chciały grać na wyspach
Większość z nas chce Jo-jo, ale czy Juve robi coś w związku z tym, czy to tylko marzenia ściętej głowy? Jakoś nie pamiętam newsa, który by oznajmiał, że walczymy o Czarnogórce. Zresztą sam zawodnik kiedyś powiedział, że chciały grać na wyspach

- pumex
- Juventino
Ooo i to są mądre słowa. Do czego zmierzam? Przy okazji krótkiej zabawy, którą zaproponował Jakku, pojawiły się przeróżne nazwiska. Czas, żeby kibice jak i (przede wszystkim) zarząd zrozumieli, że doszliśmy do etapu, w którym kolejni średni, średnio-dobrzy bądź 'tylko' dobrzy już nam nie pomogą. Rzucaliście propozycjami: Demba Ba, Olivier Giroud, Marvin Matrin. Sorry, ale to nie przejdzie. Nie mam nic do Ba, strzela bramki, ale na litość Boską, to nie jest zawodnik, który stanowiłby o sile ataku Juventusu przez następne 5 lat. Kimś takim był przed laty Iaquinta - strzelał bramki, ogólnie był niezły, ale nic poza tym.Machnes pisze:Ja powiem tak. Wielu naszych piłkarzy, za 2 lata może już nie trzymać tak poziomu jak dzisiaj, więc jeśli chcemy wygrać coś za rok poważnego (mam na myśli scudetto) powinniśmy atak wzmocnić naprawdę porządnie. Nie jestem jakimś trollem bawiącym się w FMa
Tak więc darujmy sobie takich zawodników, bo to najwyższy czas, by ściągnąć zawodnika topowego, bądź o wyraźnym potencjale, który pozwoliłby się stać zawodnikiem topowym.
Życie to nie FM, w którym wygrywa się mistrzostwo i LM grając ciekawym duetem napastników Sanli Tuncay-Edgaras Jankauskas. Albo od lipca sprowadzamy prawdziwą jakość, albo przestańmy pieprzyć o wygrywaniu czegokolwiek
Newsy były, ale w formie plotek. Nie wiem, czego byś chciał. Żeby w marcu pojawiła się informacja: "Marotta oficjalnie pochwalił się, że walczy o Jo-Jo"?pablo1503 pisze:Większość z nas chce Jo-jo, ale czy Juve robi coś w związku z tym, czy to tylko marzenia ściętej głowy? Jakoś nie pamiętam newsa, który by oznajmiał, że walczymy o Czarnogórce.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Borussia Dortmund praktycznie już zrobiła dwa mistrzostwa ligi, która podobno jest lepsza od włoskiej bazując na piłkarzach o wątpliwej reputacji w chwili dołączenia do klubu.pumex pisze:Życie to nie FM, w którym wygrywa się mistrzostwo i LM grając ciekawym duetem napastników Sanli Tuncay-Edgaras Jankauskas. Albo od lipca sprowadzamy prawdziwą jakość, albo przestańmy pieprzyć o wygrywaniu czegokolwiek
Lewandowski, Błaszczykowski, Piszczek [to już w ogóle jest historia jak z Kopciuszka], jakiś Kagawa, Barrios.
Można?

Aczkolwiek to tylko takie luźne spostrzeżenie, bo BVB to absolutny fenomen. Również nie jestem przekonany do Giroudów, Ba, Papissów Cisse i innych takich [no chyba, że na zasadzie ekonomicznej wymiany Quaga, na któregoś z nich np. ale my nie potrzebujemy napastnika na ławkę].
- Pan Mietek
- Juventino
Życie to nie FM bo jak kupujesz jednego lata Nasriego, Aguero i Clichego to wcale nie jest powiedziane, że przejdziesz fazę pucharową CL.pumex pisze:Życie to nie FM, w którym wygrywa się mistrzostwo i LM grając ciekawym duetem napastników Sanli Tuncay-Edgaras Jankauskas. Albo od lipca sprowadzamy prawdziwą jakość, albo przestańmy pieprzyć o wygrywaniu czegokolwiek
pumi, jeszcze się kwiecień nie zaczął a ja już wyczuwam agresję pod adresem Marotty

Giroud może nie jest pewny ale Papiss Cisse wali bramkę za bramką od dwóch lat. Najpierw we Freiburgu, teraz w Newcastle. Na pewno po pół roku go nie wyciągniemy, no chyba, że za mocno przegiętą sumę, ale generalnie nie widzę przeciwwskazań.Ouh_yeah pisze:Można?![]()
Aczkolwiek to tylko takie luźne spostrzeżenie, bo BVB to absolutny fenomen. Również nie jestem przekonany do Giroudów, Ba, Papissów Cisse i innych takich [no chyba, że na zasadzie ekonomicznej wymiany Quaga, na któregoś z nich np. ale my nie potrzebujemy napastnika na ławkę].
Ostatnio zmieniony 27 marca 2012, 15:57 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.