Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 18:34

http://ofsajd.onet.pl/newsy/polacy-spon ... tykul.html
No coś takiego, w życiu bym się nie spodziewał

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 18:52

Ale masz zapłon... :smile:

Ponoc Inter z Milanem maja sie dołozyc do renowacji San Siro... prawda to?

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 19:02

@rufi8 spodziewałbyś się, gdybyś zajrzał na stronę 95/96 tego tematu :doh:
it doesn't matter pisze:Ponoc Inter z Milanem maja sie dołozyc do renowacji San Siro... prawda to?
Nie dołożyć, ale samodzielnie sfinansować. Koszt to podaj 4-5 mln €, co da im renowacje wnętrz, odświeżenie miejsc siedzących i przybliżenie ich do płyty boiska (nie mam pojęcia w jaki sposób).

Pazzini jest w gorszej formie od Matriego. Aż dziw bierze, że Ranieri w ostatnich meczach zdejmował Milito, a dawał 90 min. temu kasztanowi.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 20:03

jackop pisze:@rufi8 spodziewałbyś się, gdybyś zajrzał na stronę 95/96 tego tematu :doh:
it doesn't matter pisze:Ponoc Inter z Milanem maja sie dołozyc do renowacji San Siro... prawda to?
Nie dołożyć, ale samodzielnie sfinansować. Koszt to podaj 4-5 mln €, co da im renowacje wnętrz, odświeżenie miejsc siedzących i przybliżenie ich do płyty boiska (nie mam pojęcia w jaki sposób).

Pazzini jest w gorszej formie od Matriego. Aż dziw bierze, że Ranieri w ostatnich meczach zdejmował Milito, a dawał 90 min. temu kasztanowi.
ups co za faux pas z mojej strony z tyn niusem. A co do Ranieriego, to jak nas trenował to też podejmował czasem dziwne decyzje

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 20:44

szczypek pisze:PRZECIEŻ TO JEST SAMA PRAWDA. Nie było sukcesów w temacie Interiści się nie udzielali, nawet sami śmialiście się z takiego stanu rzeczy. Interowi to nie wiem jak kibic Juventusu może kibicować i nieważne czy ten gra przeciwko Barcelonie czy Arce Gdynia. Te istotne sprawy już nawet nie warto tłumaczyć, raz to robiłem - Interista ogarnął
To, że interiści się nie udzielają kiedy przegrywają to nic dziwnego a to, że zwracasz im na to uwagę za każdym razem jak któryś się pojawi - owszem. Co do kibicowania Interowi to wyjaśniłem wyżej.
szczypek pisze:Społeczność JP jest tak szeroka, że gdybyś zrobił ankietę to wyniki byłyby dla Ciebie z całą pewnością przerażające. Tak liżecie tyłeczek tego Interisty, że zaczynam się bać. Sytuacja przybiera rangę "wszyscy lubimy Lukera, bo to mądry gość", dopóki nie wyjdzie na jaw, że na boku leje z Was wszystkich
To, że po nim nie ciśniemy bez powodu nie oznacza, że mu wchodzimy w pupę. Po prostu traktujemy go jak człowieka :lol: Takie to dziwne? A jeśli on sobie z boku leje to niech to robi, mnie to nie interesuje. (Jeśli) gdzieś sobie robi bzdurną ankietę na temat tego, które przekręcenie nazwy Juventus jest najfajniejsze to są to jego kompleksy i nie zamierzam się zniżać do tego poziomu i odpowiadać mu tym samym.

A wracając do tego jak społeczność JP odbiera interistów - udzieliło się 9 osób i 9 potępiło Twoje zachowanie - coś w tym jest, nieprawdaż?

Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 21:25

O, widzę że dyskusja jest poniekąd o mnie więc wtrącę swoje 3gr.

A więc, moim celem egzystencji na tymże forum nie jest napinka i wyśmiewanie, gnojenie i mieszaniem z kupą Juventusu, to raz. Dwa, to staram się być kulturalny i nie siać fermentu. Trzy, to sprowadzać do parteru takich osobników jak szczypek którzy poprzez swój fanatyzm zupełnie stracił chyba swój mózg bo patrząc na to co wyrabia w temacie o Interze jest gorzej niż żałosne, naprawdę staram się być wyrozumiały ale skoro on za każdym razem pluje coś na Inter to przecież nie będę siedział bezczynnie.

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 21:32

Serpente pisze:O, widzę że dyskusja jest poniekąd o mnie więc wtrącę swoje 3gr.

A więc, moim celem egzystencji na tymże forum nie jest napinka i wyśmiewanie, gnojenie i mieszaniem z kupą Juventusu
Ohh jakiś ty dobroduszny nie wiem co powiedziec, naprawde. Pewnie gdyby było inaczej twoja egzystencja tutaj skonczylaby sie natychmiastowym banem tak jak w przypadku reszty twoich ziomków spod znaku Interu.

Dzięki za nam to powiedziałes...

przybliżenie ich do płyty boiska (nie mam pojęcia w jaki sposób)
Moze powiekszajac plac gry?

Jezeli juz jest tu z nami pan Interista to chcialbym sie spytac o stadion. Jak sprawa stoi? Pytam bo kiedys(2-3 miechy temu) czytałem ze "Pieknemu" marzyłby sie nowy stadion tylko dla Interu... sprawa sie ruszyła czy to tylko mrzonki i nierealne marzenia Massimo M.?

Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 21:43

No i znowu, piszesz coś normalnie to wpada jakiś typ i ci dowala <3

Co do stadionu, Moratti coś tam wspominał o własnym stadionie ale też krążą plotki o tym że cały ten projekt ma nadzorować jego syn więc pewnie jeszcze minie parę lat zanim to wejdzie w życie, choć ciężko mi cokolwiek konkretnego powiedzieć bo nic oficjalnie jeszcze nie zostało powiedziane.

Co do remontu San Siro
"Projekt przewiduje zmiejszenie odległości między trybunami a boiskiem, usuwa także bariery trzeciego pierścienia i podziały między sektorami, tak jak ma to miejsce na angielskich stadionach. Poprawione zostaną także toalety i wnętrza stadionu".

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 21:50

Serpente pisze:No i znowu, piszesz coś normalnie to wpada jakiś typ i ci dowala <3
Bo teraz Ty zaczynasz. Część użytkowników stanęła po Twojej stronie ale akurat Ty nie jesteś tutaj uprawniony do oceniania innych, szczególnie w takim stylu i to po tym jak problem został rozwiązany.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 22:07

it doesn't matter pisze:
przybliżenie ich do płyty boiska (nie mam pojęcia w jaki sposób)
Moze powiekszajac plac gry?
Serpente pisze:Co do remontu San Siro
"Projekt przewiduje zmiejszenie odległości między trybunami a boiskiem, usuwa także bariery trzeciego pierścienia i podziały między sektorami, tak jak ma to miejsce na angielskich stadionach. Poprawione zostaną także toalety i wnętrza stadionu".
Patrząc na oko, to płyta San Siro już wydaje mi się dość spora. Nikt na forum... no tego... Twojego klubu nie interesował się tym tematem? Jaka jest obecna powierzchnia boiska? Jak miałoby to "zmniejszenie odległości" wyglądać z technicznego punktu widzenia? Jak ma się to do włoskich i europejskich regulacji?

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 22:13

jackop pisze: Patrząc na oko, to płyta San Siro już wydaje mi się dość spora. Nikt na forum... no tego... Twojego klubu nie interesował się tym tematem? Jaka jest obecna powierzchnia boiska? Jak miałoby to "zmniejszenie odległości" wyglądać z technicznego punktu widzenia? Jak ma się to do włoskich i europejskich regulacji?
Nie wiem jaka jest powierzchnia, ale wiem że długość boiska jest mniejsza niż regulaminowa i z tego powodu nie można tam rozgrywać np. finału Ligi Mistrzów.

Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 22:18

Jeśliby wierzyć wikipedii to obecne wymiary San Siro to 105x68m. Szczerze nie wiem jak oni to chcą zrobić, dołożenie trybun na najniższym sektorze (razem w parterze z płytą boiska) byłoby trudne do zrobienia no ale może jednak. Płyta już i tak jest wielka więc sądzę że powiększenie jej nie wchodzi w grę.

Mietson pisze:Bo teraz Ty zaczynasz. Część użytkowników stanęła po Twojej stronie ale akurat Ty nie jesteś tutaj uprawniony do oceniania innych, szczególnie w takim stylu i to po tym jak problem został rozwiązany.
A co niby takiego napisałem? kogo obraziłem?
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2012, 22:20 przez Serpente, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 22:18

http://en.wikipedia.org/wiki/San_Siro

105 x 68 m

Dopuszczalne wymiary: od 90m do 120m x 45m do 90m.

wg wiki Juventus Area i Camp Nou maja takie same wymiary jak stadion Interu. Coś mi się nie chce wierzyć...

EDIT.
Bardzo dużo boisk ma 68 x 105 więc to chyba najbardziej standardowe wymiary.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 22:44

stahoo pisze:EDIT.
Bo od kilku ładnych już lat (2005r.?) taki jest wymóg FIFA i UEFA, każdy nowy stadion MUSI mieć płytę 68 x 105m, nie można sobie tymi wymiarami w żaden sposób manewrować. Jeśli kogoś interesuje źródło tej informacji to... niech sobie poszuka, mi się nie chce :P W każdym bądź razie to pewne info.

E.
no dobra:
Mecze rozgrywane są na polu gry wyznaczonym w postaci prostokąta o szerokości od 45 m do 90 m i długości od 90 m do 120 m (przy jednoczesnym zastrzeżeniu, że boisko nie może być kwadratem, dla meczów międzynarodowych od marca 2008 roku FIFA ustanowiła wymiary boisk 105x68).
Niby wymóg dla meczów międzynarodowych, ale przecież nikt kto buduje stadion nie będzie co jakiś czas zmieniał jego wymiaru, dlatego większość ma 68x105m.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 22:57

stahoo pisze:http://en.wikipedia.org/wiki/San_Siro

105 x 68 m

Dopuszczalne wymiary: od 90m do 120m x 45m do 90m.

wg wiki Juventus Area i Camp Nou maja takie same wymiary jak stadion Interu. Coś mi się nie chce wierzyć...

EDIT.
Nie wiem, dziwne, jak zwiedzałem San Siro to przewodniczka mi mówiła że jest za krótkie boisko i dlatego nie można tam rozgrywać finałów. Zresztą poszukałem na necie i okazuje się że nie ja jeden taką informację usłyszałem. Albo w Mediolanie nie wiedzą jakie mają wymiary boiska, albo wikipedia się myli. Aczkolwiek ja też nie mogę uwierzyć że boisko Barcelony ma wymiary takie, jak większość innych - toż to przecież jest lotnisko.

ODPOWIEDZ