Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 11:01

JEST I SPOT Z JUVE ADIDASA :)

szczerze ? LIPNY, wieśniacki.

Zobaczcie jest Khedira i Pjanic. Czyli spot kręcony jakoś pewnie przed Euro. BO Khedira jest na wakacjach a Pjanic był już przed Euro. Brak Alvesa i Higuaina.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2016, 11:03 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 11:02

Pojawił się spot Adidasa z Juventusem, nie ma w nim Pogby, rozkminy czas start!

Minutę po opublikowaniu spotu na oficjalnym fp Juventusu na fb, Pogba wrzucił zdjęcie z wakacji z podpisem "Focus" - nawiązanie do spotu? :smile:
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2016, 11:06 przez squinter, łącznie zmieniany 1 raz.

LukaS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

toudibwoy pisze:Moim zdaniem ta reklama nie musi oznaczać transferu. Adidas świetnie wykorzystał obecną sytuację i puścił ten teaser. Zwróćcie uwagę na 10 sekundę. Bilboard, na który spogląda fan ManU, a to wszystko pod Old Trafford. Na banerze prócz wielkiego loga klubu z Manchasteru widnieje tez zamazany napis "Join the season ticket 2016/2017". Po zobaczeniu tego ten koles jest ewidentnie wkurzony.

Moim zdaniem jest to czysty marketing. Jest to jakiś kawałek reklamy wyrwany z kontekstu. Każdy widzi to co chce zobaczyć, ale ja tam na podstawie tego nie szukałbym informacji dotyczących odejścia jak i pozostania. Pieniądz jest pieniądz.
Ale jakby nie szedł do MU to czy nie bardziej pasowałaby reklama w barwach Juve a nie MU? :) być zawodnikiem jednego klubu a występować w reklamie innego to trochę byłoby dziwne.

Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mimo że czas miał działać na naszą korzyść, to wydaje mi się, że w temacie Pogby jest wszystko rozstrzygnięte i rzeczywiście ubijemy interes z Manchesterem. Wyobraźcie sobie, że sytuacja jest odwrotna. To my polujemy na jakiegoś zawodnika i co chwilę pojawia się informacja, że jest deal done. 90% użytkowników forum uważałoby tego piłkarza za naszego. Ja nie chcę się łudzić, chyba tylko jakaś katastrofa może pokrzyżować szyki United.

Odejście Pogby mnie nie martwi - bo na to byłem mentalnie przygotowany :smile: - bardziej zastanawia mnie temat zastępcy. Witsel mnie nie przekonuje, w sumie Matuidi też. Liczę na to, że po rekordowej sprzedaży ruszymy po zawodnika, który będzie gwarantował podobny poziom. Szkoda, że ta klauzula w kontrakcie Verrattiego okazała się fejkiem :doh:

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 11:06

Podobno Raiola zaakceptował kontrakt dla Matuidi przedstawiony przez Marotte (4 lata), ale problemem jest 40 mln - tyle chce PSG.

Zero szacunku dla Pogby
ManInBlack87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 11:06

fazzi pisze:
P.S 2 Niech to mercato się kończy szybciej, bo przeszkadza w pracy :prochno:
Ależ mercato jest ciekawsze niż sezon, bo wtedy to co, nudne tematy meczowe, raz na miesiac czy dwa mecz z kim ciekawym o czym mozna podyskutować, a tak to w pracy jest co czytać przy kawie ;)

Z Pogbą czy bez, uważam ze i tak jest to udane mercato, a zadnego Gabigola ( co za kretynska ksywka) w Juve nie bedzie, nie ma miejsca na nastepnego prospekta, kotry zagra raz na miesiac pare minut. Mamy juz Pjace. A jak koniecznie chcemy jakas zapchajrziure to wezmy Kube Błaszczykowsiego :D zagra i na obronie, i w pomocy i na lawce nie bedzie marudził

Franek1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 11:07

Cabrini_idol pisze:JEST I SPOT Z JUVE ADIDASA :)

szczerze ? LIPNY, wieśniacki.

Zobaczcie jest Khedira i Pjanic. Czyli spot kręcony jakoś pewnie przed Euro. BO Khedira jest na wakacjach a Pjanic był już przed Euro. Brak Alvesa i Higuaina.
Czemu wieśniacki? Uważam, że nie jest zły. A poza tym myślę, że to tylko urywek czegoś dłuższego.

"To moja walka, moje życie. Nigdy na dnie-zawsze na szczycie!!!"
toudibwoy

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 11:10

LukaS pisze:
toudibwoy pisze:Moim zdaniem ta reklama nie musi oznaczać transferu. Adidas świetnie wykorzystał obecną sytuację i puścił ten teaser. Zwróćcie uwagę na 10 sekundę. Bilboard, na który spogląda fan ManU, a to wszystko pod Old Trafford. Na banerze prócz wielkiego loga klubu z Manchasteru widnieje tez zamazany napis "Join the season ticket 2016/2017". Po zobaczeniu tego ten koles jest ewidentnie wkurzony.

Moim zdaniem jest to czysty marketing. Jest to jakiś kawałek reklamy wyrwany z kontekstu. Każdy widzi to co chce zobaczyć, ale ja tam na podstawie tego nie szukałbym informacji dotyczących odejścia jak i pozostania. Pieniądz jest pieniądz.
Ale jakby nie szedł do MU to czy nie bardziej pasowałaby reklama w barwach Juve a nie MU? :) być zawodnikiem jednego klubu a występować w reklamie innego to trochę byłoby dziwne.
Pogba jest twarzą marki Adidas i on jest tutaj postacią pierwszoplanową. Te cząstkowe reklamy Realu, Juve to elementy, które składają się na całość, której głowną twarzą jest Pogba. On sobie tylko gra w piłkę i reklamuje korki :D

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 11:10

Pierwszy raz widzę coś takiego. Nie mam pojęcia co Adidas chce ugrać na tej kampanii reklamowej. Pogba na pewno sam nie robi sobie tych zdjęć i nie wymyśla tych niejednoznacznych opisów do nich.
Wszystko jest tak dziwne że sam nie wiem co o tym myśleć. Tweet Raioli, który posługuje się tym komunikatorem od święta, w którym używa " ... bla bla bla". Do tego zdjęcie jakiejś laski z Paulem z podpisem "DO NOT BELIEVE ANYTHING YOU READ OR HEAR FROM THE MEDIA! ! ! ! ".
Potem w reklamie Adidasa mamy "Don't believe everything you read in the papers. It's all just blah, blah, blah"...

Obrazek
Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 11:13

Pewnie nowe korki nazwią "blah, blah, blah" i po temacie. Trzeba przyznać, że spece od marketingu w Adidasie to na pewnie nie banda przypadkowych osób i świetnie generują hype.

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 11:14

czekam na kolejne interpretacje :prochno: :prochno:
Facebook>>>
Juventus 12 min · Focus on the season! #FirstNeverFollows / spot adidasa
Paul Labile Pogba 12 min · Focus ☀🌊 #holidays / zwykłe foto na tle oceanu

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 11:20

Olek1987 pisze:Podobno Raiola zaakceptował kontrakt dla Matuidi przedstawiony przez Marotte (4 lata), ale problemem jest 40 mln - tyle chce PSG.
Jest to kwota początkowa i pewnie jeszcze do z negocjowania w dół.

A może tak kupić Kondogbie? :D Nie ma on żadnej klauzuli? Wiem, że sezon miał straszny, ale jako drugi przychodzący pomocnik? Może sytuacja potoczyłaby się jak z Cannavaro? Oczywiście to tylko teraz gdybanie ;)

Na razie wspólnym elementem tych spotów jest blah - czyt. bardziej jako spekulacje mediów, "g***burza" i hejt kibiców (to szczególnie w naszym). I pewnie w tym kierunku adidas komunikuje.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2016, 11:23 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 1 raz.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 11:22

Andryk pisze:czekam na kolejne interpretacje :prochno: :prochno:
Facebook>>>
Juventus 12 min · Focus on the season! #FirstNeverFollows / spot adidasa
Paul Labile Pogba 12 min · Focus ☀🌊 #holidays / zwykłe foto na tle oceanu
Jeśli już Pogba odejdzie z Juve to na pewno nie w ciągu 24, 48 czy wuj wie ilu godzin tylko po powrocie z wakacji .... (podpisze nowy kontrakt 8,5 mln z Juve smile: )

Zero szacunku dla Pogby
LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 11:22

A mi się wydaje, że już dawno pozamiatane i teraz kluby biją się o 10mln i prowizje do Raioli. Boli tylko, że Pogba po tym wszystkim co nam zawdzięcza, dostając 10tke, odchodzi po roku do ManU które jest na tle sportowym gorszym zespołem niż Juve. No ale cóż, jak woli wracać tam gdzie go nie chcieli, i odchodzić z jednego z faworytów do wygrania tegorocznej LM to jego sprawa. Herrera i jedziemy :)

Fino alla fine.
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 11:23

40mln za 29 letniego Matuidiego ? :angry:

60mln to ma Koke klauzulę... :angry:

Zablokowany