Mercato (2012-2014)
- Padoin
- Juventino
Nie wiem skąd ta dyskusja. Jedna głupia plotka i już wszyscy liczą pieniądze z jego sprzedaży. :rotfl:
Sprzedać Mirko i kogoś z dwójki Matri/Quagliarella. Powiem tak: Mirko nie ma fantastycznej techniki, kilka razy nam ratował tyłek, ale większy czas zawodzi. Zakładam, że Anelka też od razu odejdzie. Na sprzedaży Mirko i Matriego zarobilibyśmy ok. 25 mln, a 20 to na pewno. Skład ataku wyglądałby następująco:
-Fabio
-Fernando
-Giovinco
- W tym miejscu można zainwestować te 20-25 mln w jakiegoś napastnika pokroju Dzeko. A resztę składu uzupełnić Immobile czy innym młodzikiem.
Oczywiście pojawiają się dwa podstawowe problemy:
Kto kupi Matriego/Fabio?
Kto kupi Mirko?
Ta sytuacja dotyczy oczywiście letniego mercato (bo nie wszyscy to rozumieją)
Co o tym myślicie?
Sprzedać Mirko i kogoś z dwójki Matri/Quagliarella. Powiem tak: Mirko nie ma fantastycznej techniki, kilka razy nam ratował tyłek, ale większy czas zawodzi. Zakładam, że Anelka też od razu odejdzie. Na sprzedaży Mirko i Matriego zarobilibyśmy ok. 25 mln, a 20 to na pewno. Skład ataku wyglądałby następująco:
-Fabio
-Fernando
-Giovinco
- W tym miejscu można zainwestować te 20-25 mln w jakiegoś napastnika pokroju Dzeko. A resztę składu uzupełnić Immobile czy innym młodzikiem.
Oczywiście pojawiają się dwa podstawowe problemy:
Kto kupi Matriego/Fabio?
Kto kupi Mirko?
Ta sytuacja dotyczy oczywiście letniego mercato (bo nie wszyscy to rozumieją)
Co o tym myślicie?
- mateo369
- Juventino
ale przynajmniej jest plotka podczas gdy Ty liczysz pieniądze ze sprzedaży naszych napadziorów, mimo że nikt o tym nawet nie plotkujePadoin pisze:Nie wiem skąd ta dyskusja. Jedna głupia plotka i już wszyscy liczą pieniądze z jego sprzedaży. :rotfl:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Marian.
- Juventino
Sprzedaż Vidala? Nie.
Arturo jest może wart teraz 35-40 milionów. Okej, ale czy taka oferta by nas zadowoliła? Mnie osobiście nawet 60 patoli by nie zadowoliło, tym bardziej w obecnych czasach, gdzie byle leszcz zmienia klub za 35 baniek.
Przykładowo, dostajemy za Vidala 50 milionów (a podejrzewam, że nawet tyle nikt by nam nie zaoferował). Myślicie, że Marotta wydałby tą kasę na 1 zawodnika? Jakoś nie bardzo chce mi się w to wierzyć. 50 milionów nie wystarczyłoby na Cavaniego, czy Falcao. A jeśli mamy za tamte pieniądze kupić Dzeko, czy Higuaina to
.
Vidal jest sercem naszego zespołu. Jest w TOP3 b2b na świecie. Znakomicie wpasował się do naszego zespołu. Strzela dużo goli, dużo asystuje. Przede wszystkim walczy za dwóch przez cały mecz. Ma dopiero 25 lat. Nie widzę najmniejszego sensu się go pozbywać. Jeśli chcemy wrócić na szczyt to nie powinniśmy się pozbywać najlepszego zawodnika. Tyle w temacie. Jeśli Marotta chce kupić TOP'a to niech szuka innej drogi na pozyskanie go.
Arturo jest może wart teraz 35-40 milionów. Okej, ale czy taka oferta by nas zadowoliła? Mnie osobiście nawet 60 patoli by nie zadowoliło, tym bardziej w obecnych czasach, gdzie byle leszcz zmienia klub za 35 baniek.
Przykładowo, dostajemy za Vidala 50 milionów (a podejrzewam, że nawet tyle nikt by nam nie zaoferował). Myślicie, że Marotta wydałby tą kasę na 1 zawodnika? Jakoś nie bardzo chce mi się w to wierzyć. 50 milionów nie wystarczyłoby na Cavaniego, czy Falcao. A jeśli mamy za tamte pieniądze kupić Dzeko, czy Higuaina to

Vidal jest sercem naszego zespołu. Jest w TOP3 b2b na świecie. Znakomicie wpasował się do naszego zespołu. Strzela dużo goli, dużo asystuje. Przede wszystkim walczy za dwóch przez cały mecz. Ma dopiero 25 lat. Nie widzę najmniejszego sensu się go pozbywać. Jeśli chcemy wrócić na szczyt to nie powinniśmy się pozbywać najlepszego zawodnika. Tyle w temacie. Jeśli Marotta chce kupić TOP'a to niech szuka innej drogi na pozyskanie go.

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Ale w klubie wierzą w Vucinica, myślę podobnie jak Ewerthon. To samo będzie z Giovinco, który zapewne w oczach zarządu i Conte się sprawdza ( ile on już tam ma goli? Z 10 będzie i kilka asyst ). Zresztą nawet dziennikarze nie piszą na ich temat żadnych plotek, widać doszli do wniosku, że w to nikt kompletnie nie uwierzy, mimo że do pisania bzdur wyssanych z palca są przyzwyczajeni.
Zresztą kto by miał kupić tego Mirasa? Marotta nie bedzie przecież latał i go oferowałem każdemu.
Trzeba się z tym pogodzić.
Arbuzini, ja nie mówię, że ty chciałeś sprzedaży Vidala, tylko po prostu przewidywałeś, że kolejne zakupy do środka mogą oznaczać taką ewentualność. Ale możliwe, że to Jakku pisał. Zresztą to jest nieistotne, o co innego mi chodziło
A co do tego Muriela, to jeżeli będzie tak regularny jak ostatnio, to w lato Udinese może za niego krzyczeć już z 15 milionów, jak nie więcej. Już abstrahując od tego, że mogą chcieć go jeszcze zostawić.
Zresztą kto by miał kupić tego Mirasa? Marotta nie bedzie przecież latał i go oferowałem każdemu.
Trzeba się z tym pogodzić.
Arbuzini, ja nie mówię, że ty chciałeś sprzedaży Vidala, tylko po prostu przewidywałeś, że kolejne zakupy do środka mogą oznaczać taką ewentualność. Ale możliwe, że to Jakku pisał. Zresztą to jest nieistotne, o co innego mi chodziło
A co do tego Muriela, to jeżeli będzie tak regularny jak ostatnio, to w lato Udinese może za niego krzyczeć już z 15 milionów, jak nie więcej. Już abstrahując od tego, że mogą chcieć go jeszcze zostawić.
- @D@$
- Juventino
Znaczy się 15 za dwóch?jakku1 pisze: Przy sprzyjajacych okolicznosciach opychajac Quagliarelle i Vucinicia uzbieramy troche grosza (moze 15m?), co pozwoli nam juz zainwestowac na powaznie w Joveticia (albo kogos innego o podobnych umiejetosciach).

A moim zdaniem jak odejdzie (co nie jest takie pewne) to jeden.jakku1 pisze:Z 4 napastnikow (Quagliarella, Matri, Vucinic, Giovinco) moim zdaniem, 2 jest do ostrzalu.
"Fala krytyki" jakiś gryzipiórków których nazywa się "eksperci". Lippi i Ancelotti jakoś z szacunkiem i uznaniem się wypowiadają.Ouh_yeah pisze:Agnelli, Marotta i Paratici zapewne będą chcieli sprowadzić jeszcze jakiegoś napastnika (zwłaszcza po fali krytyki jaka teraz się przelewa w mediach) więc drugi też będzie musiał się pożegnać. Piątym będzie jakiś dzieciak albo emeryt.
Piątym napastnikiem prędzej będzie Matri niż ktos typu Anelka. Prędzej wróci Immobile lub Boakye, ale to chyba jeszcze nie tego lata.
Nie zdziwię się jesli któryś zostanie kupiony, ale tylko w połowie i póki co zostanie w swoim klubie.Arbuzini pisze:Z rodzimego i ulubionego podwórka Marotty takimi zawodnikami na swój sposób są Muriel oraz Belfodil. I to są realne cele, na które nas stać - transfer plus pensja!
W ogóle nie sądzę że będziemy szukać "10" (a propos Muriela)
To mamy jeszcze jakieś pijawy? Vicek?bajbek17 pisze: Najpierw pozbądźmy się pijawek i niewartościowych graczy.
Radosnej twórczości Tutto i/lub Raioli typu sprzedaż Vidala czy kupno Zlatana nie komentuję. Już temat Balotelliego był nie wart dyskusji. Powiem tylko że Ibra dobija 30-stki a jego oczekiwania finansowe pewnie nie maleją

No chyba że ktoś rzuci rekordową ofertę (za naszego Chilijczyka) w historii Juventusu, to pewnie i dyskusja będzie
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Zimowe mercato się zakończyło, więc włoscy dziennikarza muszą pisać o czymkolwiek... Nie wierzę w to, że oddamy Vidala. Chłop przyznał, że czuje się znakomicie w naszym klubie, jakiś czas temu przyznał nawet, że mógłby zakończyć u nas swoją karierę. Jest w absolutnej czołówce na świecie na swojej pozycji, świetnie wkomponował się w zespół. Marotta cały czas podkreśla, że to piłkarz, którego na pewno nie sprzedamy, a my się będziemy wzmacniać, a nie osłabiać kadrę. Zgadzam się z tym, że obecnie nasz klub może sobie pozwolić na odrzucanie ofert za najlepszych graczy.
Niektórzy byliby skłonni sprzedać Vidala za ogromne pieniądze, ale licząc na topa zapominają o tym, że Marotta nie zwykł wydawać ogromnych pieniędzy na jednego gracza. Znowu skończyłoby się na 5 dobrych - nie na jakimś genialnym wzmocnieniu ataku.
Niektórzy byliby skłonni sprzedać Vidala za ogromne pieniądze, ale licząc na topa zapominają o tym, że Marotta nie zwykł wydawać ogromnych pieniędzy na jednego gracza. Znowu skończyłoby się na 5 dobrych - nie na jakimś genialnym wzmocnieniu ataku.
- ewerthon
- Juventino
On przegiął, ale ty również. Niby dlaczego takie PSG miałoby nam zaoferować mniej niż za Pastore czy Moure? Tak samo Real czy City. Vidal to kluczowy zawodnik mistrza Włoch i drużyny która wyeliminowała Chelsea (on miał w tym ogromny udział). Arturo to nie jest środkowy pomocnik typu Malekele, która odwala całą robotę z tyłu i zostaję w cieniu innych. Facet potrafi też strzelać mnóstwo goli, dryblować, czarować techniką. Uniwersalny box-to-box jakich w Europie jest bardzo mało. City dało za Yaya Toure 35 mln, ale po pierwsze było to 3 lata temu (teraz ceny znowu podskoczyły), a po drugie on był na wylocie z Barcy. U nas nikt go nie chcę sprzedawać i Marotta stanowczo ucina wszystkie plotki. To sprawia, że musieli by nam złożyć naprawdę ogromną ofertę, żeby klub usiadł do negocjacji.mateo369 pisze:iltalismano pisze:50 milionow za Vidala w ogole nie powinno nas ruszyc. 80 to cyfra ktora sklonila by do negocjacji, aczkolwiek.
:rotfl: Tak jak pisałem wcześniej, nikt nam nie zaoferuje za niego więcej niż 30-35, no chyba że w znaczącym stopniu przyczynie się do wygrania LM
A widziałeś, żeby oni kiedykolwiek kogoś krytykowali w swoich wypowiedziach? Obaj są znani z kurtuazji.@D@$ pisze:"Fala krytyki" jakiś gryzipiórków których nazywa się "eksperci". Lippi i Ancelotti jakoś z szacunkiem i uznaniem się wypowiadają.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mialem na mysli jakiegos mlodziaka, ktory jest w primce, a nie gdzies wypozyczony. Niech se normalnie grywa w tej mlodziezowej lidze, ale na niedzele niech go biora na mecz doroslej kadry - o ile takie cos jest mozliwe.D-Rose pisze:Bzdura. Młodziak ma grac i zbierac doswiadczenie(tak jak to robi teraz Leali), a nie siedziec na ławie i dłubac w nosie. Bo co z tego, ze bedzie ogladał pilke z bliska jak bedzie w którymś meczu musiał wejsc za np. Buffona lub Storariego obsra sie na mietowo i bedziemy grac w 10 bez bramkarza.Pogonieni z Turynu w PiSdu powinni zostac: Rubinho (za niego na mecze powinien byc brany bramkarz-mlodziak, zeby sobie chociaz poogladal powazna pilke z bliska)
Nie zauwazywszyArbuzini pisze:@Jacky
Raczej nie sięgniemy po Bocchettiego. Poszedł do Zenitu za 4,5 mln E. Szkoda :<.

Na kontrakt dla Ibracadabry nas nie stac. Kropka.
Vidal, to nowy Nedved - nie na sprzedaz.
Ja bym atak na lato widzial tak: Gio, Leń, Llorente, JOVETIC, FaQu (jest bardziej uniwersalny niz Matri).
PS. Poopsy dla Mandzukicia za kolejne trafienia.
PS2. Laparda latem chce! Btw. Lamps by zagral na pozycji Pirlo?
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- lichy696
- Juventino
Tak w temacie drugiej linii i Vidala..
Moussa Sissoko strzela dziś dwa gole w meczu Newcastle-Chelsea. Angole kupili 23-latka za nieco ponad 2mln euro. Były informacje, że się nim interesujemy. To co on dziś wyrabiał na boisku... Straciliśmy dobrą okazję na zakup b.dobrego zawodnika.
Może ktoś z was ma szerszą ocenę Sissoko. Ja mówię to na podstawie kilku jego spotkań w Ligue 1 (od momentu pojawienia się info że się nim interesujemy) i tym co pokazuje w Anglii.
Moussa Sissoko strzela dziś dwa gole w meczu Newcastle-Chelsea. Angole kupili 23-latka za nieco ponad 2mln euro. Były informacje, że się nim interesujemy. To co on dziś wyrabiał na boisku... Straciliśmy dobrą okazję na zakup b.dobrego zawodnika.
Może ktoś z was ma szerszą ocenę Sissoko. Ja mówię to na podstawie kilku jego spotkań w Ligue 1 (od momentu pojawienia się info że się nim interesujemy) i tym co pokazuje w Anglii.
Mam jedną ************ schizofrenię...
- KondzioJuveFans
- Juventino
Święte słowaMarian. pisze:Sprzedaż Vidala? Nie.
Przykładowo, dostajemy za Vidala 50 milionów (a podejrzewam, że nawet tyle nikt by nam nie zaoferował). Myślicie, że Marotta wydałby tą kasę na 1 zawodnika? Jakoś nie bardzo chce mi się w to wierzyć. 50 milionów nie wystarczyłoby na Cavaniego, czy Falcao. A jeśli mamy za tamte pieniądze kupić Dzeko, czy Higuaina to.

Fino Alla Fine Forza Juventus!
- lichy696
- Juventino
Tosz piszę, że to tak w temacie drugiej linii i Vidala. Nie żebym się skłaniał do głosów że Chilijczyka można drogo sprzedać :naughty:szczypek pisze:Który u nas siedziałby na ławce, no bo gdzie miałoby być jego miejsce?lichy696 pisze:Straciliśmy dobrą okazję na zakup b.dobrego zawodnika.
Mam jedną ************ schizofrenię...
- Winner
- Juventino
Już byli tacy co po jednym hattricku Pazziniego fapali jaki to Milan deal zrobił. Ja go nie widziałem ale podobno jest dobry tylko że my mamy w środku tłok a będzie jeszcze Poli. Poza tym to nie FM tu zawodnicy mogą nie zdecydować się na transfer do klubu gdzie nie mają większych szans na grę. Jeszce ostatnio zauważyłem że jak my chcemy kogoś sprowadzić to od razu cena wzrasta 2 krotnie w porównaniu z innymi drużynami z Włoch.lichy696 pisze:Tak w temacie drugiej linii i Vidala..
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.