Mercato (LATO 2017)
- ballack13
- Juventino
bardziej w nich upatruje wartościowych zmiennikówAlexinhio-10 pisze:Wole Schicka, który wydaje się dużo lepszą wersją Moraty. Co do Orsoliniego, to może jednak przyjdzie Berardi, a my w zamian wypożyczymy im Riccardo. Napoli po Tolisso ? :rotfl:Robaku pisze:AS podał, że Morata zdecydował się odejść w lato z Realu i podobno Juve powalczy o jego powrót.
Zaś Tutto podaje, że Orsolini najbliżej jest Sassuolo. Chłopak ma być tam wypożyczony.
CDs - Napoli dołącza do Juve w walce o Tolisso.
ballack13 Gdyby tylko Pastore nie miał tylu problemów zdrowotnych to byłby kotem. Niestety częściej się leczy niż gra. Matuidi ma już 30 lat, lepiej zainwestować w Tolisso.
Ja liczę na dwóch topów, jak to miało miejsce w zeszłym sezonie (Igła, Pjanic) i uzupełnienia młodymi talentami. Sanchez + Tolisso, Conti, Spinazzola, Schick, Betancour, Orsolini, lub ktoś z panów B. Myślę że stać nas na wydanie jeszcze więcej niż w poprzednim sezonie, tym bardziej że została kasa z Pogby na jakiegoś środkowego.

- panlider
- Juventino
25 baniek to kupa kasy za młodziaka z jednym dobrym sezonem w lidze. Co za czasy...Bazyliszek pisze:Ponoć proponujemy Sampie 25 mln + wypozyczenie Betancura za Schicka. Moim zdaniem świetny deal, ten pilkarz bedzie kotem
Niedługo już się nie będzie można śmiać z PL, bo my też tak będziemy przepłacać

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Aczkolwiek po tym co Schick pokazuje można mieć nadzieję,ze będzie mega graczem za kilka lat. Chłopak ma niesamowitą lekkość w tym co robi, strzelił 10 bramek grając głównie końcówki wchodząc z ławki ma raptem niewiele ponad 1000min rozegranych. Z Dybalą ryzyko się opłaciło także warto wg mnie spróbować po raz kolejny. Nedved też może w tym transferze sporo pomóc.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Kto bogatemu zabroni. Obecnie byle leszcze kosztuje 20 mln, a Schick ewidentnie ma spory talent i to właśnie my powinniśmy go zgarnąć. Już pewnego młodego zawodnika odpuściliśmy i do dzisiaj żałujemy, a być może w lecie będziemy chcieli naprawić ten błąd, wiązałoby się to jednak ze sporymi kosztami.
Po swojej stronie mamy osobę Nedveda i mocną kartę w ręku w postaci Bentancura, którego możemy oddać na wypożyczenie (i dobrze by było, by trafił właśnie do tak solidnego klubu jak Sampa). Chciałbym, by Allegri przetestował Urugwajczyka i włączył go już do pierwszego składu, ale z drugiej strony dobrze wiemy jakie problemy pojawiają się w aklimatyzacji graczy rodem z Ameryki Południowej na samym początku.
Całkiem możliwe, że takie Napoli zaoferuje za niego jeszcze więcej, ale dzięki powyższym dwóm argumentom powinno się nam udać. Oby tylko od razu trafił pod skrzydła Maxa, bo przy tym ustawieniu będziemy potrzebować zmienników, a wydawanie na niego sporych pieniędzy i trzymanie na wypożyczeniu w Sampdorii kompletnie mija się z celem. Już jednego "zamrożonego" Caldarę mamy i starczy. Przychody z LM i fakt, że w ostatnie letnie okienko ostatecznie nie wydaliśmy środków na kolejnego pomocnika (np. Matuidiego) powinny się przełożyć na dość grube okienko, dlatego 25 mln za kartę Czecha mnie nie martwi.
Po swojej stronie mamy osobę Nedveda i mocną kartę w ręku w postaci Bentancura, którego możemy oddać na wypożyczenie (i dobrze by było, by trafił właśnie do tak solidnego klubu jak Sampa). Chciałbym, by Allegri przetestował Urugwajczyka i włączył go już do pierwszego składu, ale z drugiej strony dobrze wiemy jakie problemy pojawiają się w aklimatyzacji graczy rodem z Ameryki Południowej na samym początku.
Całkiem możliwe, że takie Napoli zaoferuje za niego jeszcze więcej, ale dzięki powyższym dwóm argumentom powinno się nam udać. Oby tylko od razu trafił pod skrzydła Maxa, bo przy tym ustawieniu będziemy potrzebować zmienników, a wydawanie na niego sporych pieniędzy i trzymanie na wypożyczeniu w Sampdorii kompletnie mija się z celem. Już jednego "zamrożonego" Caldarę mamy i starczy. Przychody z LM i fakt, że w ostatnie letnie okienko ostatecznie nie wydaliśmy środków na kolejnego pomocnika (np. Matuidiego) powinny się przełożyć na dość grube okienko, dlatego 25 mln za kartę Czecha mnie nie martwi.
I tak się będziemy śmiać. Wczoraj jak oglądałem Chelsea - Southampton, to Nahorny powiedział, że cena Van Dijka oscyluje około 50 mln funtówpanlider pisze:25 baniek to kupa kasy za młodziaka z jednym dobrym sezonem w lidze. Co za czasy...Bazyliszek pisze:Ponoć proponujemy Sampie 25 mln + wypozyczenie Betancura za Schicka. Moim zdaniem świetny deal, ten pilkarz bedzie kotem
Niedługo już się nie będzie można śmiać z PL, bo my też tak będziemy przepłacać

Schick jak dla mnie już jest kotem. Najbardziej stylem gry przypomina mi... grubego Ronaldo :shock:
Oczywiście z zachowaniem pewnego dystansu...
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- panlider
- Juventino
W sumie jak taki Stones kosztował ponad 50, to czemu nie dać tyle zaVan Dijka?Cobra pisze:I tak się będziemy śmiać. Wczoraj jak oglądałem Chelsea - Southampton, to Nahorny powiedział, że cena Van Dijka oscyluje około 50 mln funtówpanlider pisze:25 baniek to kupa kasy za młodziaka z jednym dobrym sezonem w lidze. Co za czasy...Bazyliszek pisze:Ponoć proponujemy Sampie 25 mln + wypozyczenie Betancura za Schicka. Moim zdaniem świetny deal, ten pilkarz bedzie kotem
Niedługo już się nie będzie można śmiać z PL, bo my też tak będziemy przepłacać![]()
Schick jak dla mnie już jest kotem. Najbardziej stylem gry przypomina mi... grubego Ronaldo :shock:
Oczywiście z zachowaniem pewnego dystansu...

Pieniądze w końcu zniszczą tą ligę, bo co sobie pomyśli taki Holender, jak za niego zapłacą tyle kasy? Najprawdopodobniej, że jest w TOP 4 obrońców na świecie, tymczasem nie łapie się nawet do TOP 20

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- kubraczek
- Juventino
Potrzebujemy solidnego rezerwowego, który ma jakieś doświadczenie (co będzie jeszcze bardziej istotne jeśli Mario odejdzie). Nie twierdzę, że Morata jest idealnym kandydatem, ale wiadomo, że nie zawsze można mieć to czego się chce. W każdym razie Moratą interesuje się sporo zespołów. Według Sky Sport Italia znajduje się na szczycie listy życzeń Montelli. Podobno Mourinho osobiście próbuje przekonać go do wybrania Man Utd. Ciągle mówi się też o Chelsea.Wojtek pisze:Pytanie po co? Jakby wrócił to teraz jeszcze częściej grzałby ławkę niż za pierwszym razemRobaku pisze:AS podał, że Morata zdecydował się odejść w lato z Realu i podobno Juve powalczy o jego powrót.
Nie byłbym taki pewny, że będzie to 25 mln euro. Jeśli Schick podpisze nowy kontrakt, a Sampdoria stara się do tego doprowadzić to będziemy mówić o większej kwocie. Naprawdę nie wierzę w to, aby Sampdoria wprowadziła klauzulę ~40 mln i nagle oddała go nam za 25 mln.CavAllano pisze:Przychody z LM i fakt, że w ostatnie letnie okienko ostatecznie nie wydaliśmy środków na kolejnego pomocnika (np. Matuidiego) powinny się przełożyć na dość grube okienko, dlatego 25 mln za kartę Czecha mnie nie martwi.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- szymken
- Juventino
Wycinek z wywiadu Moraty, przy okazji polecam, bo dość ciekawy :So, what if the phone goes again, the Premier League on the line? If Chelsea call back? If the season ends with no sign of change will he say he needs to go? “I can say that, but …” he starts. He knows they may not listen. “I’m very happy at Madrid and they support me,” he says. “But if an offer like that came again and they want to sell, I shouldn’t close doors. I loved Italy but if one day I have to leave, I’m sure it will be to the Premier League.”
https://www.theguardian.com/football/20 ... ern-munich
Wiem, że różne rzeczy można mówić, ale IMO nie będzie tematu. Poza tym tam latają kwoty od 50 mln wzwyż.
- wagner
- Juventino
Wytłumaczy mi ktoś jak łączy się transfer Schicka z Nedvedem? Bo chyba na litość boską nie utożsamiacie tego tylko z narodowością. Zalatywałoby to argumentem rodem z gimnazjum. xoxoxCavAllano pisze:Po swojej stronie mamy osobę Nedveda
Nie wrzucajcie tego typu newsów, przecież tu niektórzy są wstanie się tylko ze względu na taką informację się zapienić :lol:Wojtek pisze:Pytanie po co? Jakby wrócił to teraz jeszcze częściej grzałby ławkę niż za pierwszym razem
Real na Moracie może zarobić i zarobi. Kluby angielskie na pewno się nad nim pochyląszymken pisze:Wiem, że różne rzeczy można mówić, ale IMO nie będzie tematu. Poza tym tam latają kwoty od 50 mln wzwyż.

~
Nikt nie mówi o straconej pozycji Juve jednak sama osoba Nedveda nie może być jakimkolwiek argumentem.Arbuzini pisze:Mimo wszystko sądzę, że jako lepszy klub z legendarnych czeskim piłkarzem na fotelu vice-prezydenta nie jesteśmy na straconej pozycji względem Interu.
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2017, 19:48 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jamal_TH
- Juventino
Schick podobnie jak Pavel, jest Czechem.wagner pisze:Wytłumaczy mi ktoś jak łączy się transfer Schicka z Nedvedem? Bo chyba na litość boską nie utożsamiacie tego tylko z narodowością. Zalatywałoby to argumentem rodem z gimnazjum. xoxoxCavAllano pisze:Po swojej stronie mamy osobę NedvedaNie wrzucajcie tego typu newsów, przecież tu niektórzy są wstanie się tylko ze względu na taką informację się zapienić :lol:Wojtek pisze:Pytanie po co? Jakby wrócił to teraz jeszcze częściej grzałby ławkę niż za pierwszym razemReal na Moracie może zarobić i zarobi. Kluby angielskie na pewno się nad nim pochyląszymken pisze:Wiem, że różne rzeczy można mówić, ale IMO nie będzie tematu. Poza tym tam latają kwoty od 50 mln wzwyż.Mocno bym chciał żeby Morata zweryfikował swoje umiejętności w PL. Tak po prostu. Na razie jestem zdania, że skończyłoby się to casusem Di Marii.
Chciałbym D. Coste..
Go hard, or go home.
- Arbuzini
- Juventino
Proszę, proszę - a jednak Conti łączony z nami.
Przepychem na pozycjach bocznych obrońców bym się nie przejmował. To obecnie standard wśród klubów, które chcą walczyć na trzech frontach. Trochę pecha mają wahadłowi Atalanty, bo jakby grali w Ligue 1 i byli Murzynami to pewnie mieliby lepszą prasę na tym forum
Przepychem na pozycjach bocznych obrońców bym się nie przejmował. To obecnie standard wśród klubów, które chcą walczyć na trzech frontach. Trochę pecha mają wahadłowi Atalanty, bo jakby grali w Ligue 1 i byli Murzynami to pewnie mieliby lepszą prasę na tym forum

Mimo wszystko sądzę, że jako lepszy klub z legendarnych czeskim piłkarzem na fotelu vice-prezydenta nie jesteśmy na straconej pozycji względem Interu.wagner pisze:chyba na litość boską nie utożsamiacie tego tylko z narodowością. Zalatywałoby to argumentem rodem z gimnazjum.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Gimnazjum to zalatuje wrzucanie fragmentu tekstu w takim rozmiarze.wagner pisze:Wytłumaczy mi ktoś jak łączy się transfer Schicka z Nedvedem? Bo chyba na litość boską nie utożsamiacie tego tylko z narodowością. Zalatywałoby to argumentem rodem z gimnazjum. xoxoxCavAllano pisze:Po swojej stronie mamy osobę Nedveda

Oczywiście, że Nedved może mieć wpływ na decyzję zawodnika. Nie jest tajemnicą, że Pavel jest uwielbiany w Czechach i jest idolem wielu. Oczywiście to tylko gdybanie, ale przy kilku podobnych ofertach mogłoby się to okazać kluczowe.
A co do Moraty - dlaczego miałby wracać do Juve, skoro mógłby liczyć tylko na ławkę? Właśnie przez wzgląd na brak minut spędzonych na boisku przestało mu się podobać w Madrycie.