Mercato (2012-2014)
- Tharp
Nie da sie ukryc, ze lige mistrzow mamy niemalze zagwarantowana. Bedzie trzeba sie latem troszeczke uzbroic, zeby wziasc LM na powaznie.
Raz, ze trzeba bedzie odstrzelic kogos z dwojki Quagliarella (chlip chlip) / Matri, i sprowadzic rasowego bramkowpychacza, do tego albo lewoskrzydlowy (4-3-3) albo ktos o charakterystyce Del Piero (3-5-2). Nie mam typow. Wiem, ze nie chcialbym u nas widziec Torresa. 28 lat, bez formy, hiszpan. 3 razy nie.
Przydalby sie czwarty klasowy pomocnik do srodka, bo MVP nie dadza rade calego sezonu, a Giaccherini/Padoin/Marrone to nie ta klasa.
No i ktos na lewa obrone (Kolarov? mom please!), i czwarty srodkowy. Byle nie Nesta, na niego juz jest za pozno.
Raz, ze trzeba bedzie odstrzelic kogos z dwojki Quagliarella (chlip chlip) / Matri, i sprowadzic rasowego bramkowpychacza, do tego albo lewoskrzydlowy (4-3-3) albo ktos o charakterystyce Del Piero (3-5-2). Nie mam typow. Wiem, ze nie chcialbym u nas widziec Torresa. 28 lat, bez formy, hiszpan. 3 razy nie.
Przydalby sie czwarty klasowy pomocnik do srodka, bo MVP nie dadza rade calego sezonu, a Giaccherini/Padoin/Marrone to nie ta klasa.
No i ktos na lewa obrone (Kolarov? mom please!), i czwarty srodkowy. Byle nie Nesta, na niego juz jest za pozno.
- bendzamin
- Redaktor
Druga czesc tego newsa wydaje mi sie malo prawdopodobna. Z tego, co mi wiadomo, to Quagliarella po odejsciu do Juve jest w Neapolu delikatnie mowiac... malo lubiany.nynek pisze: Cavani podobno w Man City:
http://www.transfery.info/51478,nieofic ... -do-napoli
Jesli chodzi o Dzeko, to ja bym sie za taki transfer nie obrazil, wreszcie bylby ktos, kto zasluguje na "9" na plecach. Ale tylko pod warunkiem, ze zostalby sprowadzony na rozsadnych warunkach. Szejkowie kupili go za 27 mln funtow, a wiec po dzisiejszym kursie rownowartosc okolo 32 mln €. Najlepiej byloby zrobic to w stylu Beppe, a wiec jakies wypozyczenie, a jak nie da rady to nie placic wiecej niz 25 mln €.
A jak chcemy na prawe skrzydlo kogos, kto bardzo duzo biega i bedzie sie udzielal w defensywie, to malo takich zawodnikow widze na rynku. Na sile pod ta definicje mozna podpiac Lavezziego, ale jego wyciagnac bedzie bardzo ciezko.
- Castiel
- Juventino
Mi się wydaje, że gdyby do Juve trafił Nesta to w środku obrony nie ma już na cały sezon co kombinować. W podstawie Barzagli i np Nesta, a na boku Chielini i byłoby cacy. Do środka pomocy też nie ma potrzeby...dać lepiej szanse tym młodym grajkom jak Bouy czy Appelt lub jeśli przyjdzie Pogba. Transfer Giovinco i Jovetica i skupić się na tym by jak najwięcej z niepotrzebnych zawodników sprzedać bo nie mamy z nich pożytku, a jest ich wielu.
Grosso, Elia, Krasic, Ziegler, Ekdal, Melo, Iaquinta, Motta, Pazienza, Martinez. Z tych graczy nie mamy absolutnie żadnego pożytku.
Kadra byłaby całkiem niezła.
W obronie - Barzagli, Bonucci, Chielini, Nesta, De Ceglie, Caceres, Lichtsteiner. Chielini zagra na środku i boku, Caceres wszędzie.
W pomocy - Marchisio, Pirlo, Vidal, Giaccherini, Bouy, Appelt, (Pogba*)
W ataku - Giovinco, Vucinic, Matri, Jovetic, Del Piero*
Nam najbardziej brakuje kreatywnego napastnika i to jest najbardziej odczuwalne. Reszta w mojej opinii funkcjonuje bardzo dobrze.
Grosso, Elia, Krasic, Ziegler, Ekdal, Melo, Iaquinta, Motta, Pazienza, Martinez. Z tych graczy nie mamy absolutnie żadnego pożytku.
Kadra byłaby całkiem niezła.
W obronie - Barzagli, Bonucci, Chielini, Nesta, De Ceglie, Caceres, Lichtsteiner. Chielini zagra na środku i boku, Caceres wszędzie.
W pomocy - Marchisio, Pirlo, Vidal, Giaccherini, Bouy, Appelt, (Pogba*)
W ataku - Giovinco, Vucinic, Matri, Jovetic, Del Piero*
Nam najbardziej brakuje kreatywnego napastnika i to jest najbardziej odczuwalne. Reszta w mojej opinii funkcjonuje bardzo dobrze.
- siemian
- Juventino
Klose mimo, że we wcześniejszych sezonach miał słabe statystyki w Bayernie to przyszedł do Lazio i zrobił różnicę. Podolski te statystyki w Koeln ma bardzo dobre, ale za czasów Bayernu nie zachwycał. Możliwe, że jest to piłkarz, który nie wkomponowałby się w naszą grę, ale 5mln euro to można powiedzieć żadne ryzyko. Nie jest jednak pewne czy Koeln spadnie z Bundesligi.pablo1503 pisze:Wczoraj, Borek podczas meczu Borussi z Koln powiedział ciekawą rzecz. Mianowicie, Podolski w klauzuli ma zapisane, że w momencie, gdy jego drużyna spadnie do niższej ligi, to może on odejść za 5mln euro!. 5 baniek za takiego piłkarza, to nic.
nynek pisze:jakku1 wiesz, że rozpocząłeś piekło? :C
Teraz zaczną się "konkretne" wyliczenia i "realistyczne" strategie. Już 2 strony przewinięte...

No to MC, czy Chelsea?nynek pisze:Cavani podobno w Man City:
http://www.transfery.info/51478,nieofic ... -do-napoli
Zaraz zacznie się 10-stronna gadka o Dzeko
W tym drugim wypadku byłoby 10 stron o Torresie.
Q do Napoli? :doh: Przecież to dla nich sprzedawczyk.
- Arbuzini
- Juventino
Przecież głównym powodem, dla którego Nesta chce odejść z Milanu jest zbyt częsta gra.Castiel pisze:Mi się wydaje, że gdyby do Juve trafił Nesta to w środku obrony nie ma już na cały sezon co kombinować. W podstawie Barzagli i np Nesta, a na boku Chielini i byłoby cacy.
- Castiel
- Juventino
Tego zawodnika (Nesta) brałbym niezależnie od okoliczności. Jeśli jest za darmo to tylko okazja. Gość ma potężne doświadczenie, które może się przydać pozostałym kolegom z zespołu. Poza tym patrząc na kondycje naszych zawodników, ich kontuzje itp to wątpię by Nesta był tyle razy niedostępny przy tym naszym nowym sztabie.
- Łukasz
- Juventino
Nesta nie chce i nie może już regularnie grać w podstawie.Castiel pisze:Mi się wydaje, że gdyby do Juve trafił Nesta to w środku obrony nie ma już na cały sezon co kombinować. W podstawie Barzagli i np Nesta, a na boku Chielini i byłoby cacy.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Jak sprzedawczyk jak to oni go nie chcielialina pisze:Q do Napoli? :doh: Przecież to dla nich sprzedawczyk.

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Moim zdaniem powinniśmy w trakcie najbliższego mercato grać naszą najmocniejszą kartą: grupa Champions League.
Najprawdopodobniej w LM nie zobaczymy Chelsea i Liverpoolu. Torres i Suarez mogliby być zainteresowani przenosinami do Juve. Oczywiście problemem byliby właściciele i wymagania finansowe wspomnianej dwójki, ale dla chcącego... W mojej ocenie najlepsza możliwa dwójka do wzmocnienia naszego ataku.
PS. Dlaczego wszyscy zakładacie 4-3-3 jako podstawową taktykę? Ja mam pewne wątpliwości...
Najprawdopodobniej w LM nie zobaczymy Chelsea i Liverpoolu. Torres i Suarez mogliby być zainteresowani przenosinami do Juve. Oczywiście problemem byliby właściciele i wymagania finansowe wspomnianej dwójki, ale dla chcącego... W mojej ocenie najlepsza możliwa dwójka do wzmocnienia naszego ataku.
PS. Dlaczego wszyscy zakładacie 4-3-3 jako podstawową taktykę? Ja mam pewne wątpliwości...
- wagner
- Juventino
Torres nie wróci już do formy w lidze obcej swojej narodowości, jeśli się gdzieś odrodzi to tylko w Hiszpaniiyanquez pisze:Najprawdopodobniej w LM nie zobaczymy Chelsea i Liverpoolu. Torres (...)

ja tam bym wyłożył mamone na HiguainaVirgil pisze:Akurat za 50 baniek można zrobić ciekawe transfery
- Jovetić - 25mln
- Torres (wypożyczenie)
- Sahin - 10?mln
- Nesta (koniec kontraktu)
- Farfan (koniec kontraktu)

jak się kupuje faceta na przymus ... :doh: Holender był zbędny, a kupiono go tylko na alibi żeby ktoś był z lewonożnych ofensywnych :doh:Castiel pisze:(...)niepotrzebnych zawodników sprzedać bo nie mamy z nich pożytku, a jest ich wielu.
(...)Elia(...)
PS: mam nadzieje że na tej samej zasadzie nie bedzie przechodził do nas Giovinco

Ostatnio zmieniony 27 marca 2012, 10:13 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- mateusz6
- Juventino
Jeśli sprowadzony byłby Jovetić i Gio to pewnie Conte spróbowałby 4312. Według mnie to nie bylby zły pomysł. Dzeko, Vucinić i Jovetić to by wypaliło.yanquez pisze:Moim zdaniem powinniśmy w trakcie najbliższego mercato grać naszą najmocniejszą kartą: grupa Champions League.
- pumex
- Juventino
Hmm.. do 4-4-2 oprócz napastnika potrzebujemy dwóch skrzydłowych a jeden z naszej trójki pomocników (czyli najmocniejszego ogniwa zespołu) musiałby usiąść na ławce. Do 4-3-1-2 nie mamy trequartisty i nie zapowiada się, żebyśmy mieli takiego na oku. 4-2-3-1? Wątpię. O 3-5-2 na dłuższą metę nawet nie chcę słuchać. 4-3-3 to zdecydowanie najsensowniejsza w naszym przypadku taktyka w dłuższej perspektywie. Sprowadzić dwóch bardzo dobrych napastników, 4-go pomocnika i będzie gityanquez pisze:Dlaczego wszyscy zakładacie 4-3-3 jako podstawową taktykę? Ja mam pewne wątpliwości...

Duet Torres-Suarez? Jakoś nie widzę takiego rozwiązania i nie chodzi tu o kwestie finansowe
JOVETIĆ! <3