Bundesliga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2015, 14:19

a mnie to nie dziwi wcale przecież Pep to stary szprycer i widocznie chce mieć swój sztab, który będzie szprycował wg jego wskazówek a nie jak mu się podoba ;]

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2015, 20:41

Moim zdaniem za porażkę z Porto odpowiada tylko i wyłącznie Guardiola.To on wybrał skład i taktykę na to spotkanie.Jego zadaniem jest motywowanie zawodników.Kontuzje zdarzają się w każdym zespole ale co miał brak Robbena czy Riberego do tego że Dante nie umie piłki dobrze przyjąć? Brazylijczyk miał jeden sezon życia a potem wrócił na poziom ogórkowy i co jakiś czas strzela farfocle.Wszyscy o tym wiedzą , Pep też ale mimo to na niego postawił a miał do wyboru Badstubera. Jak nie przejdą Porto to powinni po sezonie podziękować Hiszpanowi. Jak jest taki dobry jak go malują to niech postawi na nogi np Milan.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 22:57

Nawet nie ma o czym mówić. Bayern zdobywający LM to była maszyna do wygrywania. Tamten zespół miał potencjał na zrobienie sobie miejsca w historii jako jedna z najlepszych 11 klubowych, coś jak Juve Platiniego czy z połowy lat 90., Barcelona na przełomie dwóch pierwszych dekad XXI wieku, jak Milan czy Ajax sprzed 20 dekad. Ale Guardiola zrobił z Audi A8 Seata Ibizę. Była maszyna niemal idealna, jest zespół, który został ośmieszony przez Real rok temu a teraz męczący się z Porto.

Zhx123

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 00:26

Dobry Mudżyn pisze:
Zhx123 pisze:
Effe pisze: Również pisałem od początku, że spokojnie ich pojedziecie :)
Jak ja rok temu z Realem xD to bylem wysmiewany. A tu rach, ciach pach i 5:0.
Teraz tez przepowiadam iz monachijska maszyna Pepcia przy pierwszym naprawde mocnym przeciwniku przezyje powtorke z historii. Bo w Bundeslidze to wiadomo, nie ma takiej druzyny ktora moglaby jakos realnie sie postawic.
Czyli przy kim? Jedynie Barcelona lub Real, realnie patrzac. Chociaz obawiam sie, ze w takiej formie defensywnej nawet jesli Real im cos wkula, Bayern im wkula wiecej.
Hehe dlugo nie musialem czekac na spelnienie tego proroctwa, kilkanascie dni^^

Marco Reus: Die Borussia ist einfach mein Verein.
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 00:52

Zapomniałeś nam, piknikowym kibicom Juve z Polski, napisać, jak się oglądało w dortmundzkim pubie lanie, które Juve sprawiło BVB na Signal Iduna Park :-)

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 14:22

Jak już do Twoich proroctw wracamy to ja zapamiętałem te:
Zhx123 pisze: Co do Kloppa tematu odejścia nie ma, w Dortmundzie ma on status taki jak Jezus w kościele, a sam traktuje ten klub jak .. swoje dziecko.
Żeby odejsc przed 2018 r musiałby zaliczyc z 2 fatalne sezony i uznac że się tu już wypalił i nie wyciągnie więcej z tej drużyny, wtedy wyobrażam sobie takie odejście wynikające z honoru, ale jest to człowiek na tyle poważny, że jak coś mówi tak będzie. Dzentelmenska umowa do 2018 roku.
:P

Edit:
Don Paolo no ja właśnie o tym rozmawiałem z Zhx123 na początku tego sezonu kiedy twierdził, że to najlepsza kadra w historii BVB, a ja byłem nieco odmiennego zdania.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2015, 18:44 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.

#AllegriOut
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 17:30

@jarmel - to też mocne:
Zhx123 pisze:Borussia też się wzmocniła w ciągu ostatnich 365 dni, przeprowadzając transfer Gintera, Immobile, Ramosa, Sahina, teraz Kagawy i dwa mniejsze - Jojica i Ji.

Jeśli Borussia w tamtym sezonie grając przez 3/4 sezonu rezerwowym składem wywalczyła wicemistrzostwo(+1/4 LM i finał PN) to w tym powinno byc tylko lepiej ! Oby tylko kontuzje nas omijały i MOŻE byc dobrze.

Powiem nieskromnie, że kadre moim zdaniem mamy świetną, muszę pochwalic zarząd, nie spodziewałem się, że doprowadzą ją aż do takiego stanu. Dwie równomierne jedenastki piłkarzy. Nie brakuje głosów, że jest to najlepsza kadra w historii BVB, zwłaszcza na forach niemieckich, gdzie często ludzie kibicują BVB od dziecka i potrafią wypowiedziec się na ten temat.
Obrona ścisk, ofensywa też, jedynie na defensywnym pomocniku jest rysa, ale jeśli którys z Turków wróci do formy (Gundogan lub Sahin) to będzie świetnie. Choc w Sahina już nie wierze, będzie prezentował to co prezentuje, może troche lepiej. A następcy Kehla trzeba szukac bo za rok żegnamy legende : )
:lol:

Deutscher

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2015, 02:38

jarmel pisze:Jak już do Twoich proroctw wracamy to ja zapamiętałem te:
Zhx123 pisze: Co do Kloppa tematu odejścia nie ma, w Dortmundzie ma on status taki jak Jezus w kościele, a sam traktuje ten klub jak .. swoje dziecko.
Żeby odejsc przed 2018 r musiałby zaliczyc z 2 fatalne sezony i uznac że się tu już wypalił i nie wyciągnie więcej z tej drużyny, wtedy wyobrażam sobie takie odejście wynikające z honoru, ale jest to człowiek na tyle poważny, że jak coś mówi tak będzie. Dzentelmenska umowa do 2018 roku.
Nie rozumiem, przecież kolega nie pomylił się za bardzo w tym proroctwie. Klopp faktycznie podjął decyzję o odejściu z powodów wymienionych przez Zhx123. Jedynie do czego można się przyczepić, to fakt, iż Klopp odchodzi po jednym złym sezonie, a nie po dwóch. Reszta się zgadza.

Co do nastrojów przedsezonowych i 'najlepszej kadrze w historii', to Zhx nie był w swej opinii osamotniony. Papier jedno, bo nadal twierdzę, iż na papierze same nazwiska wyglądają nieźle w Dortmundzie, a rzeczywistość drugie. Regres formy zaliczyli nie tylko nowo sprowadzeni piłkarze, ale również zawodnicy grający w Borussii od lat. Zastanawiam się więc, czy słaba dyspozycja nowych nabytków wynika z ich małego potencjału piłkarskiego, czy z mizerii zaserwowanej całościowo przez drużynę i - powiedzmy sobie jasno - trenera, który w tym sezonie zrobił cały szereg błędów.

Jak się dzisiaj okazuje, to już nie Klopp będzie miał na głowie te problemy, ale nowy szkoleniowiec, jakim od lipca zostanie Thomas Tuchel. Jurgenowi oczywiście dziękuję za te siedem wspaniałych lat i życzę dalszych sukcesów w trenerce. Oby wylądował w Anglii, bo uważam, że tam doskonale by pasował.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2015, 00:21

Ciekawostka w nudnym i obecnym w polskich mediach fakcie:
Gündogan przejdzie do MU, lecz niemieckie media zgodnie podają kwotę "około 30mln" , zaś równie niemiecki onet działający w Polsce podaje kwotę 20 mln :P

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2015, 18:53

Dortmund jeszcze zakwalifikuje się do LE. Mają mecze półfinałowe w pucharze z Bayernem, ale do 5 i 6 pozycji braknie im 3 pkt. Obecnie na piątym miejscu jest, dające tyłka ostatnio, Schalke z dorobkiem 42 pkt. Co ciekawe w Serie A tyle pkt uzbierał Inter mając jeden mecz rozegrany więcej, a jest na 10 pozycji.

Deutscher

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2015, 19:06

Antek666 pisze:Ciekawostka w nudnym i obecnym w polskich mediach fakcie:
Gündogan przejdzie do MU, lecz niemieckie media zgodnie podają kwotę "około 30mln" , zaś równie niemiecki onet działający w Polsce podaje kwotę 20 mln :P
Najczęściej mówi się o kwocie 30 mln euro. Jeśli to prawda, to ubilibyśmy świetny interes. Gündogan na pewno nie jest teraz wart takich pieniędzy.

Fajnie byłoby się dostać do tej LE. Siódme miejsce w lidze powinno wystarczyć na kwalifikacje do tych rozgrywek. Za niedługo mecze z Hoffenheim i Werderem, czyli tak naprawdę wszystko w naszych rękach.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2015, 20:12

A jak BvB ugra puchar to nie ma z automatu miejsca w LE?

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2015, 20:46

Deutscher pisze:
Antek666 pisze:Ciekawostka w nudnym i obecnym w polskich mediach fakcie:
Najczęściej mówi się o kwocie 30 mln euro. Jeśli to prawda, to ubilibyśmy świetny interes. Gündogan na pewno nie jest teraz wart takich pieniędzy.

Fajnie byłoby się dostać do tej LE. Siódme miejsce w lidze powinno wystarczyć na kwalifikacje do tych rozgrywek. Za niedługo mecze z Hoffenheim i Werderem, czyli tak naprawdę wszystko w naszych rękach.
Wiem o czym się mówi,powyższe podałem jako durnotę niemieckich mediów operujących w Polsce którzy informując o takiej sprawie powołują się na brytyjskie Sky i piszą o kwocie o 10mln niższej :wink:
Z dobrym interesem BVB zgadzam się w pełni, chociaż...będąc kibicem BVB pamiętającym ostatnie niewypały transferowe obawiałbym się w co zostaną te pieniądze utopione :lol:
AdiJuve pisze:A jak BvB ugra puchar to nie ma z automatu miejsca w LE?
Ma, ale do ugrania pucharu mają dłuższą i bardziej wyboistą drogę niż takie Juve przykładowo :wink:

Wracając o tematu Tuchela: jeszcze gdy tu toczyły się spory czy pasuje do Borussii, czy ją przejmie czy też nie itp, to byłem pewny, że na pewno tojego wybiorą na zastępcę Kloppo. Najlepszy kandydat do powtórzenia sukcesu Jogusia i świetnie wpasowujący się w politykę BVB. Między ogłoszeniem odejścia Kloppa a oficjalką o zatrudnieniu Tuchela facet dostał nawet artykuł w Der Spiegel, a to już coś.

No i jeszcze coś:
jarmel pisze:Jak już do Twoich proroctw wracamy to ja zapamiętałem te:

Edit:
Don Paolo no ja właśnie o tym rozmawiałem z Zhx123 na początku tego sezonu kiedy twierdził, że to najlepsza kadra w historii BVB, a ja byłem nieco odmiennego zdania.
Pośmieję się z Wami z naszego czarno-żółtego Proroka :lol:

Wracając jeszcze do rezygnacji Jürgena to być może jeszcze chwilę za wcześnie na takie słowa, ale wydaję mi się, że był to wyborny, wprost idealny moment na ogłoszenia wszem i wobec takiej decyzji. Znaczna część piłkarzy prawdopodobnie dostała niezłego powera i chcąc godnie pożegnać, uhonorować tak zasłużonego trenera zaczęli wreszcie spełniać jego polecenia i grać lepiej. Brawo dla dortmundzkich "sztabowców".
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2015, 20:56 przez Antek666, łącznie zmieniany 2 razy.

Deutscher

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2015, 20:47

Ma, ale żeby ugrać puchar, trzeba pojechać do Monachium i pokonać Bayern. Droga do LE przez ligę wydaje mi się nieco łatwiejsza.
Antek666 pisze: Z dobrym interesem BVB zgadzam się w pełni, chociaż...będąc kibicem BVB pamiętającym ostatnie niewypały transferowe obawiałbym się w co zostaną te pieniądze utopione :lol:
Mam nadzieję, że nowy trener dokona dobrych wyborów. W kontekście zastąpienia Ilkaya dużo mówi się o Johannesie Geisie i Gonzalo Castro. Szczególnie ten pierwszy wydaje się bardzo ciekawą opcją.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2015, 21:01

Deutscher pisze:Ma, ale żeby ugrać puchar, trzeba pojechać do Monachium i pokonać Bayern. Droga do LE przez ligę wydaje mi się nieco łatwiejsza.
Antek666 pisze: Z dobrym interesem BVB zgadzam się w pełni, chociaż...będąc kibicem BVB pamiętającym ostatnie niewypały transferowe obawiałbym się w co zostaną te pieniądze utopione :lol:
Mam nadzieję, że nowy trener dokona dobrych wyborów. W kontekście zastąpienia Ilkaya dużo mówi się o Johannesie Geisie i Gonzalo Castro. Szczególnie ten pierwszy wydaje się bardzo ciekawą opcją.
Wiem, wiem :wink: Tu był druga różnica między wczorajszymi doniesieniami niemieckich mediów i (Ł)onetu, który wspomniał jedynie o tym pierwszym piłkarzu jako możliwym zastępstwie.
Jednakże szczerze mało kojarzę Geisa ale na plus przemawia sam fakt, że pracował pod wodzą Tuchela.
PS Gratuluję szybkiego reagowania na fakty, nie zaśmiecania forum itp ,to się nazywa kultura:ok: Ładnie i szybko zedytowałeś post widząc, że chwilę wcześniej ja już odpowiedziałem AdiemuJuve :wink:

ODPOWIEDZ