Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2014, 21:45

Insigne w pierwszym składzie, przecież tydzień temu mało kto dawał mu szansę na bycie w kadrze...

4-3-3 nie jest głupie. Cerci, Cassano, Candreva, Insigne - materiał jest. Znając życie Prandelli będzie rotował w zależności od sytuacji na boisku. 4-3-1-2, 4-3-3 może czasem 3-5-2? Kto wie. Zresztą - Lippi też rotował i zdobył tytuł.

Szkoda kontuzji Monto. Aquilani to taki żaden piłkarz.

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2014, 07:29

Jednak nie jestem Bogiem wloskiej pilki.

Jestem w szoku, Rossi nie leci do Brazylii. Największy pechowiec od X czasu we włoskiej piłce. Euro ominęło go z powodu kontuzji, Mundial 2010 z niewiadomego powodu, ale sam Lippi kilka dni temu przyznał, ze jednyna rzecza która zaluje w swojej karierze to tego, ze nie zabral Rossiego na Mundial w 2010 roku, a teraz nie leci do Brazylii. Chlopak ma niesamowite umiejetnosci, moglby być jednym z najlepszych graczy swiata, a ma 27 lat i jedynym dotychczasowym turniejem reprezentacyjnym jaki zaliczyl to EURO do lat 21 w Holandii. Niesamowite.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2014, 09:09

Il Fenomeno pisze:No i okazało się że jestem Bogiem włoskiej piłki.
Il Fenomeno pisze:Jednak nie jestem Bogiem wloskiej pilki
Fenomen lizania własnych jajec i monolog wewnętrzny. Masz zadatki na polonistę :|

Swoją drogą jestem ciekaw, jaki wariant w ataku wybierze trener. Kto będzie partnerował Immobile? Insigne czy wyglądający ociężale przy zawodniku Napoli Barwuah?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2014, 09:20

annihilator1988 pisze:Kto będzie partnerował Immobile? Insigne czy wyglądający ociężale przy zawodniku Napoli Barwuah?
Heh. Mimo, że jednak nie jestem Bogiem włoskiej piłki, to mogę Ci powiedzieć, że Immobile nie będzie raczej graczem pierwszego składu, chyba, że Mario się sam wyautuje. Immobile tez grać z Balotellim nie będzie, bo oby 2 to ta sama pozycja. Insigne tez ma raczej dalej do składu niż Cassano.

No ale jak mowie, okazało się ze Bogiem nie jestem, wiec mogę się mylic, ale nie sadze.

annihilator1988 pisze:Fenomen lizania własnych jajec i monolog wewnętrzny. Masz zadatki na polonistę :|
Mimo, ze nigdy nie masz nic madrego do powiedzenia i forum zyskaloby na Twoim odejściu, to szanuje to co napisales i dziekuje.

Maly pisze:@Il Fenomeno: Veratti 3 lata już nie gra na tej pozycji więc nie ma kompletnie tematu,
Maly czlowieczku, po pierwsze to Montolivo też nie gra na tej pozycji w klubie, a w reprezentacji już tak, Giach nie grał w klubie na wahadle, a w reprezentacji wyszedł tak w 1. składzie na Hiszpanię, więc Twój arument jest g.ó.w.n.e.m, bo jak Prandelli będzie chciał to i Giovinco kiedyś na box to boxa wsadzi. No, a po drugie to zmieniasz temat, gdyż palnąłeś, że Verratti całe życie gra na regiście, co prawdą nie jest i z tym Cię poprawiłem. Miło, że mogłem Ci przekazać ważną wiedzę. Dziękuję.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2014, 09:54

Il Fenomeno pisze:palnąłeś, że Verratti całe życie gra na regiście
zacytuj proszę ;]

a co do Gacka w 352... ;)
http://www.football-lineups.com/match/109969/
dziękuję, dobranoc ;]

ps. zaraz zacytujesz mi "całe życie" więc przypominam, że kiedyś to Buffon grał na ataku, o takim Piszczku nie wspominając, Pirlo też zaczynał na ACM...

EDIT: nie wiem dlaczego przekreślacie Balotelliego w parze z Immobile, wszak ten pierwszy z powodzeniem może grac bocznego a nawet cofniętego napastnika, skupiać na sobie obrońców i robić miejsce Ciro... chociaż zdaję sobie sprawę, że taka opcja może być niewykorzystana
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2014, 10:07 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2014, 09:57

Il Fenomeno pisze:Immobile tez grać z Balotellim nie będzie, bo oby 2 to ta sama pozycja.
Po kij wyjeżdżasz z uwagami, o Mario, skoro każdy wie, że grać obok siebie nie zagrają. No, ale jak bardzo lubisz stwierdzać oczywistości, to wiedz, że herbata z dwoma łyżeczkami cukru jest bardziej słodsza od tej z jedną
Il Fenomeno pisze:Immobile tez grać z Balotellim nie będzie, bo oby 2 to ta sama pozycja
. Zapomnij o tym tekście z polonistą, bo widzę, że masz problemy z właściwym używaniem polskiego na poziome elementarnym. Btw, i popraw to słówko, z którym tak bardzo się utożsamiłeś w ciągu ostatnich dni (bóg) na małą literkę
Il Fenomeno pisze: Insigne tez ma raczej dalej do składu niż Cassano
Bo żyjesz mitem, że drobny piłkarz nie potrafi utrzymać się na nogach?
Il Fenomeno pisze:Mimo, ze nigdy nie masz nic madrego do powiedzenia i forum zyskaloby na Twoim odejściu, to szanuje to co napisales i dziekuje
Tak jak pisałem wyżej, zapomnij o komplemencie. Widać, że liżesz sobie, aż po kulki, a z oceną ludzi podobnych Tobie się nie liczę.
Eric6666 pisze: Mario w reprezentacji jest nie do ruszenia, może i nie strzelił tyle goli, ale to i tak półka wyżej. Możliwości zastawienia, wygrania górnych piłek i rozgrywania na boki niestety są na korzyść Maria.
Pod warunkiem, że Mariuszowi będzie się chciało chcieć. W tym sezonie wiele razy dreptał po boisku niczym Vucinić, mając pretensje do każdego oprócz siebie.
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2014, 10:14 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 4 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2014, 10:01

Inisge/Cassano - Balo/Immobile - Cerci/Candreva z tym, że skrzydła są mniej pewne od środka pola. Pewnie Prandelli będzie rotował w zależności od zespołu, z którym grają. Jeżeli Ciro zagra na mistrzostwach łącznie 90 minut to i tak będzie to sukces. Moim zdaniem, Ciro pierwszy skład może wygrać tylko przy kontuzji Balo. Mario w reprezentacji jest nie do ruszenia, może i nie strzelił tyle goli, ale to i tak półka wyżej. Możliwości zastawienia, wygrania górnych piłek i rozgrywania na boki niestety są na korzyść Maria.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2014, 10:25

annihilator1988 pisze:Po kij wyjeżdżasz z uwagami, o Mario, skoro każdy wie, że grać obok siebie nie zagrają.
Nie wiem. Pewnie stąd: "Kto będzie partnerował Immobile? Insigne czy wyglądający ociężale przy zawodniku Napoli Barwuah?" :think:

Maly pisze:
Il Fenomeno pisze:palnąłeś, że Verratti całe życie gra na regiście
zacytuj proszę ;]
Za moich czasów nie było egzaminu gimnazjalnego, więc nie mogłem się sprawdzić z czytania ze zrozumieniem, ale wydaje mi się, że jednak można to dosyć łatwo wywnioskować z Twoich słów:
"...po czym głośno się zaśmiał, popukał w głowę i ustawił go tam gdzie grał całe życie".

Verratti pierwsze sezony w dorosłej piłce grał na innej pozycji, niż teraz. Tyle. Po co drążysz temat, skoro nie możesz temu zaprzeczyć.

Maly pisze:a co do Gacka w 352... ;)
http://www.football-lineups.com/match/109969/
dziękuję, dobranoc ;]
No super, że zagrał tak 60 minut z Novarą, ale tu sprawa jest tego typu, że to iż aktualnie dany piłkarz nie gra na jakiejś pozycji, nie oznacza, że Prandelli tam go nie wystawi. Cesare wstawi danego gracza tam gdzie mu pasuje i jak Verratti mu spasuje jako ten najbliżej grający napastników to tam go wstawi i nie będzie przeglądał football-lineups, by sprawdzić, czy w ostatnich 3 latach Marco w tym miejscu grał. Montolivo w reprezentacji gra na innej pozycji niż "całe życie" w klubie, De Rossi w klubie gra w miejscu w którym w Juventusie Pirlo, a w reprezentacji bardziej z boku, Giacha Prandelli wstawiał na wahadle mimo, jego marnego doświadczenia na tej pozycji i można tak dalej.

Łukasz pisze:De Sciglio [...] On, grając na tej pozycji, przez brak lewej nogi, nie potrafi oskrzydlać akcji - ciągle zagęszcza środek, schodząc do środka.
Jaki brak lewej nogi? Oglądam DS od początków jego kariery i lewą nogą potrafi wrzucić lepiej, niż Abate prawą. Wydaje mi się, że to Twój luźny wniosek po meczu z Irlandią. Większym problem widzę w tym, że jest mało przebojowy. W ogóle po kontuzji taki niemrawy wrócił.

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2014, 10:57

Chyba jasne jest, że jeśli Włosi zagrają dwójką w ataku, to podstawowym będzie atak Balotelli - Cassano? Jedyna opcja, żeby Mario nie zagrał w pierwszym meczu od pierwszej minuty jest taka, że nie dopisze mu zdrowie - męczą go ponoć drobne urazy mięśniowe, ale to pewnie wynik ciężkiej pracy w Coverciano, oby się wykurował. Według LGDS, jeśli Włosi mieliby grać z Angolami dzisiaj, to Prandelli postawiłby właśnie na tę dwójkę w ataku, w pomocy: De Rossi, Pirlo, Verratti, Marchisio, w obronie: Darmian, Barzagli, Chiellini, De Sciglio.

Dobre wieści odnośnie zdrowia Barzagliego, któremu w Coverciano dokuczały te jego felerne ścięgna, ale wydaje się, że wraca do pełni zdrowia. Niepewnie podobno wygląda łydka Paletty, stąd Ranocchia leci z drużyną do Brazylii i będzie tam przynajmniej do meczu z Anglią.

Swoją drogą, do Brazylii pojedzie całe magiczne trio z Pescary Zemana. Sympatyczny czeski szkoleniowiec musi być dumny :D

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2014, 11:40

Il Fenomeno pisze:
Łukasz pisze:De Sciglio [...] On, grając na tej pozycji, przez brak lewej nogi, nie potrafi oskrzydlać akcji - ciągle zagęszcza środek, schodząc do środka.
Jaki brak lewej nogi? Oglądam DS od początków jego kariery i lewą nogą potrafi wrzucić lepiej, niż Abate prawą. Wydaje mi się, że to Twój luźny wniosek po meczu z Irlandią. Większym problem widzę w tym, że jest mało przebojowy. W ogóle po kontuzji taki niemrawy wrócił.
Kurde, mało oglądam Milan, to prawda. Ale we wszystkich meczach, jakie widziałem z DS unikał lewej. A Irlandia to był jakiś totalny dramat - WSZYSTKO ścinane do środka, nawet najgłupsze podania - prawa. Kiedy aż prosiło się, by lewą przegrać przez środek i pójść od razu na klepkę, następowało zawahanie DS, skręt ciała i wycofka prawą do tyłu. Dość nienaturalnie te zagrania wyglądały.
Ale obyś miał rację.
bendzamin pisze:Według LGDS, jeśli Włosi mieliby grać z Angolami dzisiaj, to Prandelli postawiłby właśnie na tę dwójkę w ataku, w pomocy: De Rossi, Pirlo, Verratti, Marchisio, w obronie: Darmian, Barzagli, Chiellini, De Sciglio.
Ja tego nie widzę. Gęsty, "płaski" środek, puste skrzydła. A Angole raczej flankami się pchają...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2014, 13:42

Pomoc wygląda dobrze, ja się bardziej martwie o Balo (jego stan zdrowia) i Cassano (jego stan w ogóle). Cassano i jego sadło mogą mu nie pozwolic rozegrac 90 minut na szybkich obrotach, tymardziej w Manaus

forumowy ujadacz
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2014, 14:01

Prandelli monitorował zawodników praktycznie co miesiąc w tym roku. Myślisz że ta selekcja to efekt tylko kilku dni obozowych i meczu z Irlandią? Nie sądzę. Wydaje mi się, że wydolność to było pierwsze i główne kryterium brane pod uwagę przy selekcji. Jeśli byłby jakiekolwiek symptomy, że Cassano ma problemy wytrzymałościowe czy nadwagę to Cesare by się nie zastanawiał.

Cassano może dać naprawdę wiele. Balotelli w kadrze to zupełnie inny gość niż w Milanie. Immobile i Cerci mają za sobą świetny sezon, Candreva nigdy nie schodzi poniżej pewnego poziomu poza tym jest wszechstronny. Naprawdę wierzę, że ma kim Italia straszyć w te lato.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2014, 17:35

zoff pisze:Naprawdę wierzę, że ma kim Italia straszyć w te lato.
Nie wiem czy mogę się z tym zgodzić, mam mieszane uczucia. Immobile ma za sobą świetny sezon, ale na arenie międzynarodowej jego doświadczenie jest równe zeru. Z kolei Mariusz Baliusz doświadczenie ma spore, ale formy nie widać u niego od dawna. Oczywiście w reprezentacji to innych człowiek, ale czy Squadra Azzurra aż tak go odmieni, żeby dość długi okres braku formy przestał być problemem :think: Kto tam jest jeszcze? Cerci to trochę ta sama bajka co Immobile. Insigne to według mnie mniej więcej poziom Giovinco. Cassano... wiadomo - człowiek medzik tacz, no ale dynamika już nie ta co dwa lata temu. Jakiegoś wielkiego wspomagania ofensywy przez bocznych obrońców też nie ma się co spodziewać, bo na flankach wyraźnie brakuje jakości.

Mnie tam Mundial średnio obchodzi. To co mnie najmocniej będzie interesowało, to żeby żaden Juventini nie doznał kontuzji. Na pewno jak przyjdzie co do czego to będę się trochę jarał Mistrzostwami i kibicował Włochom (i Chilijczykom), ale patrząc na składy innych nacji to raczej nie oczekuję dobrego wyniku po ekipie Prandellego - Italia jakościowo mocno odstaje od wielu drużyn.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2014, 17:59

pumex pisze:Cassano... wiadomo - człowiek medzik tacz, no ale dynamika już nie ta co dwa lata temu.
No właśnie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Antonio wreszcie się ogarnął i wydolność ma jak zawodowy piłkarz, a nie sześćdziesięcioletni palacz. Tak jak wspomniał zoff, Cassano dostał dość ostre ultimatum od trenera. Trzeba pamiętać że zaraz po Euro (na którym to niesforny Antek był bądź co bądź jedną z kluczowych postaci) selekcjoner odsunął go od kadry i nakazał mu doprowadzić się do przyzwoitej kondycji fizycznej. Można oczywiście w chwili obecnej zakładać że Prandellemu zwyczajnie zmiękła rura i postawił na Cassano pomimo, że ten dalej ledwo człapie, ale mimo wszystko sądzę że to wariant mało prawdopodobny.

Obiektywnie patrząc na potencjał zespołu, nastawiam się na ćwierćfinał w wykonaniu Włochów. Na plus fakt że w 1/8 (o awans jestem spokojny, Anglia na turniejach, których nie rozgrywa u siebie, jest przesłaba, obecna drużyna raczej nie wygląda na taką, która miała by ten trend odwrócić) zmierzą się z rywalem z najsłabszej grupy, potem najpewniej Hiszpania albo Brazylia czyli w plecy.
filippo pisze:Zgodzę się, że Italia odstaje od Hiszpanii, Brazylii i Argentyny, ale reszta drużyn jest w całkowitym zasięgu. Pare drużyn jest faktycznie bardzo mocnych, ale reszte można pyknąć.
Pełna zgoda, od siebie dodam że Argentyna ze swoją, delikatnie rzecz ujmując, nie powalającą na kolana formacją defensywną również byłaby do ogrania, problem polega na tym że drabinka ułożyła się tak, a nie inaczej i w ćwierćfinale szykuje się piekielnie trudna przeprawa. Ogólnie chciałbym się mylić, ale obawiam się że w półfinałach będzie mi już mniej więcej wszystko jedno wszystkie drużyny, którym kibicować będę w pierwszej i w drugiej kolejności, powinny w międzyczasie odpaść.
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2014, 18:15 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2014, 18:12

pumex pisze:Italia jakościowo mocno odstaje od wielu drużyn.
Pumex ujadaczu ja cie prosze, nie przeginaj pały. Zgodzę się, że Italia odstaje od Hiszpanii, Brazylii i Argentyny, ale reszta drużyn jest w całkowitym zasięgu. Obrona Niemców wygląda bardzo blado. Kadra Holandii nie powala. Spodziewasz się lepszego wyniku po Anglii niż po Italii?

Nie rozumiem tego sceptycyzmu przed MŚ. Pare drużyn jest faktycznie bardzo mocnych, ale reszte można pyknąć.

Obiektywnie rzecz ujmując kadra Italii wygląda przyzwoicie, porównaj sobie ten skład, ze składem z przed 4 lat

forumowy ujadacz
ODPOWIEDZ