Mercato (Lato 2016)
- panlider
- Juventino

Czyli chcesz mi powiedzieć, że ten burdel będzie jeszcze trwał tyle czasu? Chyba odpuszczę sobie wchodzenie na forum do tego czasu. Chyba jeszcze nigdy żadna telenowela transferowa nie wzbudziła u mnie tak negatywnych emocji. Czuję się zwyczajnie zmęczony oczekiwaniem na końcowy rezultat.Push3k pisze:Ja wybieram im wcześniej tym lepiej, ale jeśli jest transfer to zostanie ogłoszony po 7 sierpnia.panlider pisze:Rzygam już tą telenowelą z Pogbą. Zastanawiam się, kiedy to się skończy... Podejrzewam, że albo jutro, kiedy któryś z klubów potwierdzi jego transfer albo dopiero 7. sierpnia, kiedy Polpo wróci z wakacji do Vinovo.
Powiem szczerze, że już nie wiem, którą opcje preferuje.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 52 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
To co robi Raiola i adidas, czyli to pompowanie balonika jest az niesamowite. Pogba bedzie mial za niedlugo fejm na poziomie Ronaldo i Messiego.
Bedzie co bedzie...
Bedzie co bedzie...
- Arbuzini
- Juventino

To Higuain i Pjanic nie potrafią w pojedynkę wygrywać meczów? Sportowo to zawodnicy z tej samej półki co Pogba. Może ciut słabsi, ale nie jestem co do tego przekonany. Owszem, są od niego starsi, nawet całkiem sporo, ale jakie to ma dla nas znaczenie? Prędzej Francuz opuści Turyn niż któryś z naszych nowych nabytków. W przypadku Paula wiek to jeden z głównych atutów do podbijania ceny i niestety średnio przekłada się na to ile może zaoferować Juventusowi przez długie lata kariery spędzone u nas.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Ale! Pogba > Higuainyanquez pisze:Igła + Pjanić > Pogba
Pogba > Pjanic
Pojedynczo lepszy od jednego i drugiego.
Naprawdę nie kumam ludzi, którzy udzielają się tu i twierdzą że Pogba w pojedynkę nie wygrywa meczy, albo sami siebie oszukujecie, lub w ogóle nie oglądacie meczy - nawet powtórek bramkowych pod newsami - może też palicie Jana, ale nie wiem z jakiego powodu.
Ze sportowego punktu widzenia fajnie by było jakby Pogba został. Z marketingowego oczywiście również. Tylko zaakceptujcie jedną rzecz: choćbyśmy nie wiadomo jakie cuda oferowali zawodnikom, on i tak w niedalekiej przyszłości odejdzie. Nie ma nad tym co wylewać krokodylich łez. Nawet na ten moment możliwe jest pozyskanie klasowego następcy.
- pęto
- Juventino

Wreszcie przyszło odpowiednie zastępstwo za Pirlo (czyli Pjanić), to może doczekamy się zastępstwa za Vidala (Matuidi/Herrera), a za rok Pogby (Veratti) 
We will say what time will tell....
Verbum Labile debet non esse stabile.
Verbum Labile debet non esse stabile.
- CzeczenCZN
- Juventino

On się rozwija w lawinowym tempie. On chce być coraz lepszy, osiągać coraz więcej - dlatego też transfer do Man-UTD wydaje się nierealny. Jak Pogba zaczął odzyskiwać formę zaczęliśmy wygrywać w lidze, przyszła to fenomenalna seria. Szczerze? On był prawdziwym liderem całego Juve w zeszłym sezonie - to po jego zagraniach padały najważniejsze bramki w Serie A - w CL też sporo zrobił dobrego. Tyle że Pogba nie jest napastnikiem i może posłać najgenialniejsze podanie - co z tego jeśli adresat z metra nie trafi.Arbuzini pisze:Na to ile może zaoferować Juventusowi przez długie lata kariery spędzone u nas.
Właśnie! Wkurza mnie takie przedmiotowe traktowanie piłkarzy, jakby byli materią nie ożywioną towarem. Inna sprawa mamy co roku przebudowywać drużynę? Rozumiem wzmacniać ale przebudowywać?! Paranoja! Aha i też Szlag mnie trafia z tym Pogbą, ponieważ gdy odszedł Alex, to on został moim ulubionym piłkarzem grającym w Juve i ja szczerze osobiście - nie wymieniłbym go nawet na dowolną ilość piłkarzy jego klasy.Arbuzini pisze:Tylko zaakceptujcie jedną rzecz: choćbyśmy nie wiadomo jakie cuda oferowali zawodnikom, on i tak w niedalekiej przyszłości odejdzie. Nie ma nad tym co wylewać krokodylich łez. Nawet na ten moment możliwe jest pozyskanie klasowego następcy.
- RICTOR
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
A naprawdę łudzisz się, że Pogba może u nas spędzić całą swoją karierę? Nawet gdybyśmy mu teraz dali 10 mln na sezon i jakimś cudem zatrzymali to i tak góra dwa sezony i znowu zaczynamy tą telenowelę.
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2016, 23:52 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- BlackJacky
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ja jestem w obozie tych, ktorzy twierdza, ze Igła to prezent od Exoru.Kamex22 pisze:Nie ma sie co przejmować zdaniem jakiegoś znafcy rodem z netu.szczypek pisze:
Prawda jest taka, że nas klub był na tyle genialnie zarządzany, że stać nas było na wyłożenie kasy i przepłacenie (mniej czy więcej to kwestia umowna) za piłkarza, który w ocenie naszych włodarzy był niezbędny i idealnie pasował do naszego projektu (gdyby tak nie było Beppe by tak kasiorką nie rzucił).
Co do tego lebka z yt, to on pewnie nawet nie wie, co to jest Exor, ale pomijac to, to nawet gdyby taki Engel czy inny Szczęka powiedzieli (ktorzy bylo, nie bylo 3/4 zycia zajmuja sie pilka nozna), ze wydanie tych 90mln. (tak na scislosc, to 45mln. w tym roku) to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ruch z naszej strony, to i tak mialbym to gdzies :juve:
My i tak musimy pozyskac kogos za kontuzjowanych Marchisio i Khedire, a to praktycznie ta sama pozycja, co Pogby, tylko po drugiej stronie boiska. Chociaz mowi sie, ze na to miejsce celujemy w typowego DM (po czym jest info, ze b2b Witsel jest blisko nasdimebag11 pisze:@-10-
Nie ma to znaczenia, bo jeśli zgłosimy się po zawodnika na pozycję Pogby nawet przed oficjalnym ogłoszeniem jego przejścia do MU, to i tak sprzedający klub będzie wiedział, że rozstajemy się z Francuzem za gruby hajs i od nas też zażądają dużo. Cała ta telenowela może nam się odbić czkawką.
Nie da sie - sa limity. Natomiast na "Pogba w Utd." po kursie... ile tam teraz jest? 1.20? Mozna stawiac do woli - ot taki dobry bukmacher chce "dac" kazdemu wygrac i tym brakiem limitow zacheca ludzi do stawiania myljonow.Vanquish pisze:Cabrini, skoroś taki pewien pozostania Pogby w Juve to mniemam iż postawiłeś u buka z kilka tysi po kursie 5.50, że zostanie.![]()
Bralbym jak... United PogbeRobaku pisze:Poza tym Bastian S. zesłany do rezerw przez wielkiego Number One.
Sęk w tym, ze nam jak gdyby wystarcza, jesli Pogba zostanie na nastepny sezon/dwa sezony, poki BBC+Buffon sie trzymaja, a my na powaznie chcemy atakowac LM. Pozniej czeka nas gruba przebudowa. A wlasnie: kogo miales na mysli piszac "klasowy nastepca"? Bo jesli Matuidiego, to powiem tylko, ze gosc ma 29lat. Ja wiem, ze troche jeszcze pogra, ale to kolejny pilkarz, ktory zawyza nam srednia wieku i ktorego w blizszej, niz dalszej perspektywie trzeba bedzie wymienic. Tak, Schweini jeszcze starszy, ale on w moich oczach moglby przyjsc na roczne wypozyczenie i byc dorazna pomoca na nadchodzacy sezon.Arbuzini pisze:Ze sportowego punktu widzenia fajnie by było jakby Pogba został. Z marketingowego oczywiście również. Tylko zaakceptujcie jedną rzecz: choćbyśmy nie wiadomo jakie cuda oferowali zawodnikom, on i tak w niedalekiej przyszłości odejdzie. Nie ma nad tym co wylewać krokodylich łez. Nawet na ten moment możliwe jest pozyskanie klasowego następcy.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Arbuzini
- Juventino

Może chce być też coraz lepszym, coraz bardziej medialnym... celebrytą? Mi by to nawet pasowało do jego charakteru. Przecież w swojej głowie musiałby sam sobie wytłumaczyć taką degradację sportową. Jeśli napędza go ambicja do bycia "kimś" to musi to być coś więcej niż tylko kasa.ForzaItanimulli3vujcm pisze:On się rozwija w lawinowym tempie. On chce być coraz lepszy, osiągać coraz więcej - dlatego też transfer do Man-UTD wydaje się nierealny.Arbuzini pisze:Na to ile może zaoferować Juventusowi przez długie lata kariery spędzone u nas.
W ubiegłym sezonie nie mieliśmy moim zdaniem takiego "prawdziwego lidera". Nie było drugiego Pirlo, czy Teveza. Równie dobrze mogę napisać, że ofensywę Juventusu napędzał Dybala i rozwija się on w lawinowym tempie, będzie to w takim samym stopniu prawdziwe stwierdzenie.ForzaItanimulli3vujcm pisze:On był prawdziwym liderem całego Juve w zeszłym sezonie
Pełna zgoda. Francuz też chyba ma tego świadomość, a mimo to może podjąć decyzję, że odchodzi. Nie wydaje mi się żebyśmy sami wypychali go z klubu. Swoje na nim prędzej, czy później zarobimy, a stabilizacja w pomocy się przyda. Jakby Khedira miał zdrowie kunia, a Marchisio nie leczył paskudnego urazu to sprawa nie byłaby już dla mnie taka oczywista.Jacky pisze:Sęk w tym, ze nam jak gdyby wystarcza, jesli Pogba zostanie na nastepny sezon/dwa sezony, poki BBC+Buffon sie trzymaja, a my na powaznie chcemy atakowac LM.
- Push3k
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Idę spać i się trochę denerwuję tym co mogę jutro rano przeczytać...
Nawet jeśli Pogba nie odejdzie to będzie dla mnie najgorsze okienko. Pierwszy raz tak uważnie śledzę i się przy tym denerwuję. Za rok sobie odpuszczę. Teraz będę ciągnął do końca, bo jestem w temacie, ale... no nie warto tego śledzić.
Nawet jeśli Pogba nie odejdzie to będzie dla mnie najgorsze okienko. Pierwszy raz tak uważnie śledzę i się przy tym denerwuję. Za rok sobie odpuszczę. Teraz będę ciągnął do końca, bo jestem w temacie, ale... no nie warto tego śledzić.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- albertcamus
- Juventino

Jeśli Pogba odejdzie do United, to stanie się piłkarską Anną Kurnikovą 
- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Kampania Adidasa potwierdza jedno: sprawa transferu Pogby do ManU jest już zamknięta. Nie wiemy tylko, w którą stronę
W tej grze biorą udział 4 strony: Juve, ManU, zawodnik+jego agent oraz Adidas. Żadna ze stron nie pozwoliłaby sobie na taką zabawę w reklamy z wykorzystaniem wizerunku Pogby i logo Manchesteru, gdyby sprawa transferu nie była zamknięta.
W którą stronę? W reklamie jest logo ManU, nie ma Juve. Przypomnijcie sobie, jak w zeszłym roku staraliśmy się o Draxlera. Myślicie, że zgodzilibyśmy się wtedy na wykorzystanie naszego logo w reklamie, w której chodziłoby o to, żeby nie wierzyć, że nasze podchody pod Draxlera są na serio? Jeśli powiedzielibyśmy ManU NIE, to na pewno nie chcieliby, aby ich logo pojawiło się w reklamie z zawodnikiem, którego im zdecydowanie odmówiliśmy. To byłoby robienie frajerów ze swoich własnych kibiców i niejako chwalenie się własną porażką.
Szkoda mi Pogby, ale chyba wolę Pjanica i Higuaina niż jednego Pogbę.
W pierwszej kolejności mam nadzieję, że Pogba zostanie. W drugiej, że za niego przyjdzie ktoś młody do środka z grona: Brozovic, Kovacic, Bazoer, Tielemans, Tolisso. Nie wiem, który z nich jest najlepszy. Niech to ocenią nasi skauci z Allegrim.
W tej grze biorą udział 4 strony: Juve, ManU, zawodnik+jego agent oraz Adidas. Żadna ze stron nie pozwoliłaby sobie na taką zabawę w reklamy z wykorzystaniem wizerunku Pogby i logo Manchesteru, gdyby sprawa transferu nie była zamknięta.
W którą stronę? W reklamie jest logo ManU, nie ma Juve. Przypomnijcie sobie, jak w zeszłym roku staraliśmy się o Draxlera. Myślicie, że zgodzilibyśmy się wtedy na wykorzystanie naszego logo w reklamie, w której chodziłoby o to, żeby nie wierzyć, że nasze podchody pod Draxlera są na serio? Jeśli powiedzielibyśmy ManU NIE, to na pewno nie chcieliby, aby ich logo pojawiło się w reklamie z zawodnikiem, którego im zdecydowanie odmówiliśmy. To byłoby robienie frajerów ze swoich własnych kibiców i niejako chwalenie się własną porażką.
Szkoda mi Pogby, ale chyba wolę Pjanica i Higuaina niż jednego Pogbę.
W pierwszej kolejności mam nadzieję, że Pogba zostanie. W drugiej, że za niego przyjdzie ktoś młody do środka z grona: Brozovic, Kovacic, Bazoer, Tielemans, Tolisso. Nie wiem, który z nich jest najlepszy. Niech to ocenią nasi skauci z Allegrim.
- Adrian27th
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Crunny, ale mimo wszystko jak można zrobić Man UTD i napis Blah z podpisem że to wszystko bzdury potwierdzając transfer? Przecież to samo sobie zaprzecza.
Jedyne Firstneverfollows w tym wydaniu to rekordowa kwota która uczyni Pogbe najdroższym w historii.
Tak mi teraz wpadło
PogBa,BailLy,ZlAtan,MkHitarian
Jedyne Firstneverfollows w tym wydaniu to rekordowa kwota która uczyni Pogbe najdroższym w historii.
Tak mi teraz wpadło
PogBa,BailLy,ZlAtan,MkHitarian
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Forza Almiron
- Juventino

Albo Benatia, Dani ALves, PjAca, Higuain