Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 19:54

Jaja jak berety, nie przypominam sobie nigdy takiego zamieszania z jakimkolwiek transferem, żeby nawet taka marka jak Adidas się w to oficjalnie mieszała :smile:

Pogba zostanie.
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2016, 19:55 przez squinter, łącznie zmieniany 1 raz.

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 19:55

Vincitore pisze:MercatoJuve na twitterze, mające zawsze dobre źródła informuje, że Raiola i Marotta bardzo mocno pracują nad Matuidim i uwaga - Francuz miałby zostać naszym piłkarzem w połowie przyszłego tygodnia! Mówi się o 25 milionach + 5 bonusów.
Oj tak, chcę bardzo :) To by mi zrekompensowało stratę Pogby. Oczywiście Matuidi nie równa się Pogba, ale Pogba out - Higuain, Gabigol, Pjaca, Pjanic, Matuidi in = wiele mocniejsze Juve!

Coraz bardziej wydaję mi się, że sprzedaż Pogby jest za wolą Juve, ba nawet uzgodniona z Juve wcześniej. A Raiola nie działał na własną rękę, tylko ze cichym przyzwoleniem naszego zarządu. A Pogba na filmiku mówi nam nie wierzcie gazetom, nie wierzcie, że to ja chciałem odejść.

Nie krytykuje zarządu, bo ew Matuidi i pozostałe transfery jakie zrobiliśmy nawet kosztem Pogby są kozak.
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2016, 19:57 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 1 raz.

Franek1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 19:55

Pogba < Pjanic + Matuidi

Jeżeli Pogba chce odejść to, uważam że nie będziemy stratni na tym deal'u.

"To moja walka, moje życie. Nigdy na dnie-zawsze na szczycie!!!"
kapusniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 19:57

Vincitore pisze:MercatoJuve na twitterze, mające zawsze dobre źródła informuje, że Raiola i Marotta bardzo mocno pracują nad Matuidim i uwaga - Francuz miałby zostać naszym piłkarzem w połowie przyszłego tygodnia! Mówi się o 25 milionach + 5 bonusów.
tego się właśnie obawiałem. kolejna owieczka ze stajni grubego. wczoraj mówiło się, ze psg chce za niego 38 mln.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

RICTOR pisze:Jeśli faktycznie dalej mamy współpracować z grubasem to nie uwierzę, że ostatnio zdenerwowany wybiegał z negocjacji albo, że dochodziło do jakichś awantur między naszym zarządem i nim. Jeśli faktycznie to jest prawda.
Związane z tym były również plotki o tym młodym Keanie, który miał być niezadowolony, że nie został włączony do 1. zespołu. Na czym stanęło? Dobrze pamiętam ofertę LFC za chłopaka?

Edit: Pamiętajcie, że my ciągle potrzebujemy pewnego pomocnika do środka pola, a po ewentualnym odejściu Pogby, jeszcze jednego. Chyba, że zarząd widzi to inaczej (tzn nie traktuje Markiza i Khedirę jako 'niepewnych')
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2016, 19:58 przez Mehehehe, łącznie zmieniany 1 raz.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Uwaga, tłumaczę.

Negocjacje ws. Pogby upadły jakiś czas temu, ale ManU pracuje nad alternatywą i w porozumieniu z Juventusem ciągną tą telenowelę.

Reklama Adidasa w żaden sposób nie ubliża United, po prostu zaznacza, żeby nie wierzyć plotkom.

Finał będzie taki, że Pogba zostaje, ManUtd wyciąga Matuidiego i każdy jest zadowolony.
:prochno:

A tak serio to rozwalili system. Niezależnie od tego, co się wydarzy. Nawet to lekko zabawne :lol:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 19:58

Adidas niezle dorzucil do pieca...
Temperatura jest krytyczna, pol swiata robi biznes na tej telenoweli :smile:

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 20:00

Tak czy siak takie coś w futbolu zdarza się po raz pierwszy. Trochę czuję się jakbym oglądał Prestiż. Co jest fikcją, a co nie?
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2016, 20:03 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 1 raz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 20:02

mający zawsze dobre źródlo.. odważna teza.
wojczech7 pisze:Uwaga, tłumaczę.

Negocjacje ws. Pogby upadły jakiś czas temu, ale ManU pracuje nad alternatywą i w porozumieniu z Juventusem ciągną tą telenowelę.

Reklama Adidasa w żaden sposób nie ubliża United, po prostu zaznacza, żeby nie wierzyć plotkom.

Finał będzie taki, że Pogba zostaje, ManUtd wyciąga Matuidiego i każdy jest zadowolony.

A tak serio to rozwalili system. Niezależnie od tego, co się wydarzy. Nawet to lekko zabawne :lol:

Masz u mnie 6 za interpretację i pochwałe dla rodziców. Czekam na twój dzienniczek.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 20:09

Pierwsza scena jest oczywista. Dziennikarskie sępy niszczą piłkę. Pogba ubrany w białą bluzę stoi we włoskim kiosku (słychać radio w tle), w gazecie jakieś totalne bzdury ("blah, blah"), Paul komentuje to krótko: "Pfff... nie wierzcie w to co piszą gazety". Ubrany jest w białą bluzę z czarnymi elementami. W kolejnej scenie wchodzi na boisko, ściąga kaptur, na głowie ma wygolone 3 gwiazdki, jako nawiązanie do mistrzostw zdobytych przez Juventus. Herb klubu oblany białą farbą, która osobiście kojarzy mi się ze sporą ilością guana. Wielki czerwony napis blah. Pomyślcie jakby na tym bilbordzie była grafika Juventusu. Po takim ujęciu w życiu nie powiedziałbym, że tak tworzy się obraz, który ma sugerować transfer do jakiegoś klubu. Potem mamy jakiegoś gostka związanego z ManU, ubrany jest na czerwono.

Swoją drogą, bez względu jak się to wszystko zakończy, tę reklamę wszyscy zapamiętają na długo. Obiektywnie - good job, Adidas.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 20:11

Matuidi to fajny zawodnik, ale to kolejny podopieczny Raioli. :stop: I nie piszcie, ze nie ma to zadnego znaczenia.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 20:12

Robaku pisze:
mający zawsze dobre źródlo.. odważna teza.
wojczech7 pisze:Uwaga, tłumaczę.

Masz u mnie 6 za interpretację i pochwałe dla rodziców. Czekam na twój dzienniczek.
Zapomniałem dodać, że lada moment ogłoszony zostanie nowy kontrakt Paula z Juventusem ;)

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 20:14

Jeżeli jest coś faktycznie na rzeczy to ewentualny transfer Pogby zostanie ogłoszony wtedy gdy Juventus znajdzie alternatywę. Sprzedaż Pogby za duży hajs może spowodować, że potencjalny zastępca również będzie drogi ponieważ jego macierzysty klub będzie chciał (mając w perspektywie sprzedaż za dużą gotówkę Pogby) za swojego gracza też grubą kasę.

Z Juventusem od 1997 roku.
JBł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 20:19

pablo1503 pisze:

2. Ignore bleh. Potem widać bilbord z logiem Manchesteru. Zignorujesz tę plamę, na której napisane jest bleh i odsłania Ci się pełny, czysty herb.
Jeśli tam ma być ukryty przekaz, to obawiam się jednak, że powyższa teoria może być prawdziwa. W każdym razie na pewno adidas zrobił świetną marketingową robotę.

Jak dla mnie Matuidi + Bazoer chyba najlepsze możliwe rozwiązanie w przypadku odejścia Pogby. Chociaż ten Raiola :confused2:
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2016, 20:36 przez JBł, łącznie zmieniany 1 raz.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 96 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 20:19

@-10-
Nie ma to znaczenia, bo jeśli zgłosimy się po zawodnika na pozycję Pogby nawet przed oficjalnym ogłoszeniem jego przejścia do MU, to i tak sprzedający klub będzie wiedział, że rozstajemy się z Francuzem za gruby hajs i od nas też zażądają dużo. Cała ta telenowela może nam się odbić czkawką.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Zablokowany