Mercato (2012-2014)
- AdiZ
- Juventino
Odejście Vidala jest możliwe ale to strzał w oba kolana i stopy. 40mln to żadne pieniądze za takiego grajka. Javi Martínez sprzedany za coś koło 40mln a chyba Vidal stoi wyżej od niego. Pogba nie zastąpi Vidala. Arturo to unikat na tej pozycji. Francuzowi dużo brakuje do Chilijczyka. Popatrzcie jak Vidal łączy defensywę z ofensywą a i rozegrać potrafi, Pogba to bardziej defensywny gracz, za rozegranie się nie bierze tylko chowa a czasem to potrzebne na tej pozycji jak inaczej nie idzie sforsować. Może Raiola lepiej na Pogbe kupca niech szuka za 40mln.Hoffman pisze:Myślę, że jest to możliwe, tzn odejście Vidala, przy takiej grze, oferty będą pewnie rzędu 40mln, wtedy Marotta już będzie się pewnie zastanawiał, tym bardziej, że młody Pogba czeka na swoją szanse, oby nie.Dolce Vita pisze:Szczerze powiedziawszy wolałbym już by Marchisio odszedł niż Vidal.elpueblo pisze:ja wam przepowiadam ze te zainteresowania środkowymi pomocnikami(poli,sissoko) są związane ze sprzedażą Vidala, zezol myśli sobie ze sprzeda go za 40mln i załatwi za to Lewego za 25 i np Verattiego za 15
Vidal jest niezbędny i nie do ruszenia za żadne pieniądze.
Popatrz na trudności transferów.Arbuzini pisze:Pirlo, Pogba, Barzagli, Storari, Caceres, Lichtsteiner, Vidal, Bonucci, Asamoah - naprawdę tak źle? Bardzo jestem ciekawy, który dyrektor sportowy we Włoszech przez 3 lata zrobił więcej.FalsoVero pisze:Według mnie to Marotta powinien zostać zastąpiony przez kogoś ponieważ prócz 2-3 przebłysków nie sprowadził nikogo sensownego. Żałuje, że nie ma u nas Corvino.
Teraz mamy zaklepanego na lato Llorente. Pierwszy krok w kierunku lepszego napadu.
Pirlo - wolny zawodnik, wystarczyło dobry kontrakt zaoferować.
Pogba - Raiola
Barzagli, Storari, prawie koniec kontraktu, pod formą, niewiadoma.
Caceres, Lichtsteiner, Bonucci - transfery trochę wymagające gimnastyki. Dobra robota +
Vidal - Rok do końca kontraktu, aptekarze nie chcieli sprzedać go do Monachium więc kierunek Turyn za przyzwoite pieniądze. Jednym słowem transakcja nie tak skomplikowana jakby się mogło wydawać. Ale Ogromny + za Arturo!
Asamoah - jak się okazuje Juventus ma bardzo dobre relacje z klubem z Udine i to skutkuje tym że oni proponują nam piłkarzy do kupienia, z pierwszeństwem kupna i negocjacji.
Nie zapomnij o pierwszym roku pracy Marotty, który do spóły z anty trenerem Del Nerim się nie popisali a o niewypałach transferowych szkoda się rozpisywać. Jednak napisze o transferze Motty. To jest szczyt. Wykupić piłkarza który zawiódł na całej linii i liczyć, że się go opchnie z korzyścią mimo jego wysokiej pensji jak na warunki włoskie.
Llorente - to jedna niewiadoma.
Amauri to było jedne wielkie nieporozumienie. Było trzeba Enta sprzedać Realowi czy Milanowi, Secco dorównał by swojemu poprzednikowi maestrią sprzedaży takiego próchna.Eric6666 pisze:zaczyna się ciśnięcie po Marottcie![]()
Amauri wpadką? pierwszy sezon miał dobry, a do dzisiaj pamiętam plotki jak to Real proponował za niego 40 mln po LM Juve-Real.
Musiał przebudować tak zespół, że praktycznie wszystko od zera było budowane, nie wspominając, że każdy trener miał nową wizję.
Przypominam, że przebudowa zespołu Marottcie się nie udała w pierwszym sezonie i była taka sama klapa jak rok wcześniej. Duża zasługa w tym Del Nerego.
Rzygam już młodzikami. Na takie zabawy można sobie pozwolić jak wszystko w dużynie gra. A tak nie jest. Napastnika albo 2 napastników z prawdziwego zdarzenia potrzebnych na gwałt.Eric6666 pisze:+ młodziki, chyba dawno tak bardzo nie interesowaliśmy sie młodziakami.
Też mnie to kuje. Najbardziej pozbycie się Trezeguet za co Marotte ostatecznie skreśliłem i tego nie naprawi. Jeszcze wyglądało by to normalnie, jakby nie trzeba było płacić rekompensat, ale trzeba było a równie dobrze mógł Treze grać a finansowo wyszło by na to samo. Ale wierzył w Amauriego i jego 20 bramek w sezonie.Eric6666 pisze:Najbardziej mnie w Marottcie wkurza i jedyne do czego mogę się przyczepić to brak umiejętności sprzedaży, a czasami wręcz wymuszone pozbywanie się zawodników, którzy i tak graliby pewnie w 1 składzie. Zaczynając od Diego, Krasicia, Trezege, DP, Camora, wchodząc nareszcie na współczesnych "mistrzów" alla Iaquinta, Amauri, powoli Matri, itd. Powinien chyba zacząć składać im "propozycje nie do odrzucenia", wtedy może Iaquinta, bądź wcześniej Amauri budząc się z głową konia przy sobie przestaliby być takimi drewnami bez ambicji i przestali ciągnąć kasę. Ale tak jak Conte i praktycznie cały zarząd Juve mam nadzieję, że ciągle będą się uczyć i jeszcze nas zaskoczą.
- Castiel
- Juventino
Nie płaczcie. Myślę, że Vidal jak mało kto w Juve jest nie do ruszenia, a podejrzewam że chcemy wyzbierać jak najwięcej darmowych graczy by dorzucać ich do różnych ofert np nie wiem za Jojo i takiej Violi mógłby się przydać Poli czy ktoś tam, a dzięki temu ta oferta mogłaby być kilka mln mniejsza.
- AdiZ
- Juventino
Oby. Ale szrotu nie zbierać. Jest go dość i się nie chce ruszać. Motte też mieliśmy włączyć w inne transakcje. Tak jak i gwardie innych. Po akcji z Bułgarem wątpię w transfer JoJo. Z darmowym szrotem jest problem. Bo takowemu jak rzeczecie trzeba dać lepszy kontrakt. I tu jest problem bo danie pensji przez Juventus takiemu Poliemu na poziomie 1,2 i wyżej to nie problem. Ale dla potencjalnych kontrahentów już tak. W ligowych średniakach 1,2mln zarabia Top Player drużynowy z pewnym stażem w tym zespole.Castiel pisze:Nie płaczcie. Myślę, że Vidal jak mało kto w Juve jest nie do ruszenia, a podejrzewam że chcemy wyzbierać jak najwięcej darmowych graczy by dorzucać ich do różnych ofert np nie wiem za Jojo i takiej Violi mógłby się przydać Poli czy ktoś tam, a dzięki temu ta oferta mogłaby być kilka mln mniejsza.
- Castiel
- Juventino
Jojo to był taki przykład tylko, ale fakt co napisałeś o tych pieniądzach to może być rzeczywiście problem. Nie widzę innej możliwości bo na miejsca takiego Vidala nikogo lepszego nie znajdziemy. Ściąganie graczy za darmo wydaje mi się tylko jedną opcją żeby tak jak napisałem dorzucić ich do innych transakcji.AdiZ pisze:Oby. Ale szrotu nie zbierać. Jest go dość i się nie chce ruszać. Motte też mieliśmy włączyć w inne transakcje. Tak jak i gwardie innych. Po akcji z Bułgarem wątpię w transfer JoJo. Z darmowym szrotem jest problem. Bo takowemu jak rzeczecie trzeba dać lepszy kontrakt. I tu jest problem bo danie pensji przez Juventus takiemu Poliemu na poziomie 1,2 i wyżej to nie problem. Ale dla potencjalnych kontrahentów już tak. W ligowych średniakach 1,2mln zarabia Top Player drużynowy z pewnym stażem w tym zespole.
- Eric6666
- Juventino
No bez urazy, ale zachowujesz się jak dziecko z rozwiedzionej rodziny, gdzie tatuś kupuje samochód, mama codziennie gotuje, ale i tak liczysz na ufundowanie wycieczki na Kanary.AdiZ pisze:Rzygam już młodzikami. Na takie zabawy można sobie pozwolić jak wszystko w dużynie gra. A tak nie jest. Napastnika albo 2 napastników z prawdziwego zdarzenia potrzebnych na gwałt.Eric6666 pisze:+ młodziki, chyba dawno tak bardzo nie interesowaliśmy sie młodziakami.
Fakt w drużynie nic nie gra. Obecny Mistrz Włoch. Lider tabeli z 3 pkt przewagi. Drużyna z 1 miejsca w LM, która pokonała 3-0 i zremisowała na wyjeździe 2-2 z poprzednim triumfatorem LM i półfinalista Pucharu, no gdzie niestety zabrakło szczęscia. Część zasługi jest po stronie Marotty.
Rok temu styczeń był też slabszy, więc spokojnie. Rok temu 3 miejsce miało być naszym priorytetem, dostaliśmy mistrza, ale i tak część narzeka, że za dużo remisów, a teraz zaczyna się gadka, że powinniśmy mieć 100 pkt przewagi nad 2 miejscem, bo Inter, Napoli, Milan i Lazio to ogórki, które w angielskiej lidze walczyłyby o utrzymanie.
Panowie nie popadajmy w skrajność.
Co do Vidala, to Marotta sam powiedział, że Juventus nie Arsenal i nie rozdaje zawodników na lewo i prawo.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Arbuzini
- Juventino
Naprawdę głęboko w zadku mam, czy transfer był łatwy, czy trudny do przeprowadzenia. Jak łatwy to znaczy, że Marotta jest super szybki, bo uprzedził innych dyrektorów sportowych we Włoszech i w Europie. Ha! No chyba, że inni sobie nie brudzą rąk takimi banalnymi ruchami, bo to wstyd przed Ryśkiem. W takim razie Marotta wykonuje swoją robotę z pełnym poświęceniem dla klubu. Anioł nie człowiek.AdiZ pisze:Popatrz na trudności transferów.
Storari nie był zawodnikiem pod formą, a jednym z najlepszych bramkarzy w Serie A tego sezonu. Tru story. Barzagli w dołku? Cannavaro w dołku - Moggi miszcz, ON WIEDZIAŁ, że się odbuduje.
Naprawdę nie mam zamiaru prowadzić takich dyskusji, że ten był łatwy do ściągnięcia, a ten trudny, a ten 1 mln E za drogi, a Motta, a Martinez. Szukanie dziury w całym, januszowe narzekanie, zła karma - zakładam swój dżetpak i nie ma mnie w tej dyskusji.
Jedyny, prawdziwy, racjonalny i rzutujący na jakość drużyny zarzut to fakt ściągania mulastych napastników.
- stf
- Juventino
A może ktoś mnie oświecić dlaczego Marotta tak się szczypał z tymi 4mln za wypożyczenie Lisandro Lopeza? 4 bańki teraz i 8 za pełne wykupienie to chyba nie jest zawyżona cena? Tym bardziej, że Lisandro jest lepszy od Quagli i Matriego razem wziętych...
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
A no ja Cię oświecę...stf pisze:A może ktoś mnie oświecić dlaczego Marotta tak się szczypał z tymi 4mln za wypożyczenie Lisandro Lopeza? 4 bańki teraz i 8 za pełne wykupienie to chyba nie jest zawyżona cena? Tym bardziej, że Lisandro jest lepszy od Quagli i Matriego razem wziętych...

To nie chodziło o 4 bańki i 8 za wykupienie (w ogóle to kwoty wymyślone przez jakichś komentatorów - nie wiemy o jaki hajs się rozchodziło) - problem stanowiła forma wykupienia. Lisandro w piorunującym tempie traci na wartości, bo kończy mu się kontrakt, więc Lyonu nie interesują żadne "opcjonalne" wykupienia, a jedynie obowiązkowe...
Sprzedać Vidala za 40 baniek? 100% na tak!
Będziemy mogli zakupić Pazziniego, Belfodila i Bocchettiego i tym sposobem znacząco wzmocnimy drużynę przed nowym sezonem.

- dp10
- Juventino
Podobno za 50% Poliego zapłacimy 2,5 mln i po 50% kart Chibsaha i Unteresse - jak dla mnie deal porażka :doh: ponieważ z tego co wiem to posiadamy tylko 50% karty młodego mudżina, więc to będzie oznaczało jego całkowitą stratę a szkoda bo całkiem niezle się zapowiada.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 40 razy
Akurat obraziłeś się o mało istotny ruch, bo Trezegol by nas nie zbawił, więcej się i tak leczył. Grałby jak nasi dzisiejsi napastnicy, dobre mecze przeplatałby kopaniem się po czole i wizytami u lekarza. Wtedy zresztą przyszedł Quag i do momentu kontuzji rozgrywał najprawdopodobniej swój najlepszy sezon w karierze, a potem Matri miał też formę ( obaj oczywiście byli dosyć drodzy ). Zresztą David poszedł do słabego Herculesa, zbyt dużego zainteresowania nim nie było, a po sezonie wylądował w Emiratach i w końcu w 2 lidze argentyńskiej, czyli Marotta w odpowiednim momencie się go pozbył.Też mnie to kuje. Najbardziej pozbycie się Trezeguet za co Marotte ostatecznie skreśliłem i tego nie naprawi. Jeszcze wyglądało by to normalnie, jakby nie trzeba było płacić rekompensat, ale trzeba było a równie dobrze mógł Treze grać a finansowo wyszło by na to samo. Ale wierzył w Amauriego i jego 20 bramek w sezonie
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Marotta tak, bo zaraz jak przyszedł. Secco zyebał sprawę ze starą gwardią i dlatego później musieliśmy dopłacać do ich odejść.Marat87 pisze:czyli Marotta w odpowiednim momencie się go pozbył.
Ten Giandonato, co to niektórzy go prawie okrzyknęli największym talentem włoskiej piłki po tym jak strzelił ładnego gola w piknikowym meczu z Manchesterem United, zalicza kolejny wielki klub po spadającym Lecce i również szykującej się do spadku Vicenzie - Cesene.
- elpueblo
- Juventino
ale na co wy się łudzicie?? w lecie podjedzie Real albo Bayern wyłoży za VIdala 40mln zaproponuje mu 6,7mln za sezon a on zostanie u nas?? Real i Bayern to tez utytułowane kluby z podobną historią co my! Też nie chcę żeby odchodził ale podejrzewam ze jak zezol zobaczy taką kasę to dla niego będzie to okazja
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Chibsah chyba tylko wypozyczony.. mam nadzieje. Chlopak ladnie pogrywa w Sassuolo. Defensywny pomocnik z papierami na dobrego grajka.dp10 pisze:Podobno za 50% Poliego zapłacimy 2,5 mln i po 50% kart Chibsaha i Unteresse - jak dla mnie deal porażka :doh: ponieważ z tego co wiem to posiadamy tylko 50% karty młodego mudżina, więc to będzie oznaczało jego całkowitą stratę a szkoda bo całkiem niezle się zapowiada.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- dp10
- Juventino
drugie 50% Chibsaha należy do Parmyiltalismano pisze:Chibsah chyba tylko wypozyczony.. mam nadzieje. Chlopak ladnie pogrywa w Sassuolo. Defensywny pomocnik z papierami na dobrego grajka.dp10 pisze:Podobno za 50% Poliego zapłacimy 2,5 mln i po 50% kart Chibsaha i Unteresse - jak dla mnie deal porażka :doh: ponieważ z tego co wiem to posiadamy tylko 50% karty młodego mudżina, więc to będzie oznaczało jego całkowitą stratę a szkoda bo całkiem niezle się zapowiada.
- rosomak
- Juventino
Nie wierze ze pozbywamy sie polowy karty goscia ktory naprawde fajnie sobie poczyna w Sassuolo [jakos tak;)]
Byc moze odkupimy od Parmy druga polowke i bedziemy z Sampa chlopaka mieli na wspóle.
Poli to naprawde dobry gracz do tego zobaczcie ze z doswiadczeniem, gral w Sampdorii Del Neriego, ktora bila sie o awans do LM.
Sklad mieli mocny, rok temu gral w Interze, ma 23 lata i wszystko przed nim.
Napewno jest to gracz z dobra technika i na bank nam sie przy do rotacji naszej top trójki w pomocy;)
Machisio-Pirlo-Vidal
[Pogba] [Poli] [Naingolan]
hehe to byla by jazda;)
Byc moze odkupimy od Parmy druga polowke i bedziemy z Sampa chlopaka mieli na wspóle.
Poli to naprawde dobry gracz do tego zobaczcie ze z doswiadczeniem, gral w Sampdorii Del Neriego, ktora bila sie o awans do LM.
Sklad mieli mocny, rok temu gral w Interze, ma 23 lata i wszystko przed nim.
Napewno jest to gracz z dobra technika i na bank nam sie przy do rotacji naszej top trójki w pomocy;)
Machisio-Pirlo-Vidal
[Pogba] [Poli] [Naingolan]

hehe to byla by jazda;)