Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 22:16

Jakby Del Piero poszedł do Chin, to było, że poszedł za kasą. Że to już nie te lata, że to o czymś świadczy, itp, itd. W końcu wolał Australię niż Montreal w MLS. Ale czy liga chńska od MLS jest lepsza?
Koniec, końców ściągamy Anelkę, który w tychże Chinach zdobył mniej bramek niż Alex grając w ostatnim sezonie dla Juve we Włoszech.
Bez hipokryzji, włodarze Juve pięknie się przeliczyli na transferach napastnika w tym sezonie. Wyszła klapa po całości i tyle. Najpierw Bendtner, teraz ożywianie emeryta, któremu się kopać za bardzo nie chciało.
Ciekawe ile będzie się ogarniał pod względem fizycznym, skoro Boriello był według Conte nieprzygotowany po treningach u LuE?
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2013, 22:29 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 22:26

elpueblo pisze:ja wam przepowiadam ze te zainteresowania środkowymi pomocnikami(poli,sissoko) są związane ze sprzedażą Vidala, zezol myśli sobie ze sprzeda go za 40mln i załatwi za to Lewego za 25 i np Verattiego za 15
Szczerze powiedziawszy wolałbym już by Marchisio odszedł niż Vidal.
filippo pisze:
elpueblo pisze:ARBUZINI ale taki jest współczesny futbool, nie ma co się przywiązywać do nazwisk, też bardzo lubię Arturka i nie chciałbym żeby odchodził ale to chyba nieuniknione w naszej sytuacji , z Lewym to był przykład ale może stać się tak że dostaniemy 40mln na letnie mercato sprzedamy VIdala i za to kupimy TOPA np Cavaniego za 60 i Verattiego za resztę, i na takiej tranzakcji wyszlibyśmy na plus mamy upragnionego topa i następcę Vidala
Człowieku, to tak nie działa, nie rozumiesz tego? Jak my sprzedamy Vidala za 40 mln to wydamy z tego maksymalnie 13,33 mln. Niestety czasy są jakie są i obecnie na każde zarobione 3 mln, można wydać 1. Ostatnio był nawet raport o tym, że był audyt we wszystkich klubach SerieA i ani Juve, ani Inter ani Milan nie mogą robić wielkich transferów. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, że na graczy pokroju Cavaniego stać jest tylko kluby z nieograniczoną gotówką jak PSG, Ruscy, Szejcy i ewentualnie ManU czy Real. Ktoś tu wspominał ostatnio o okienku transferowym 00/01 czy 01/02. Wtedy wydawaliśmy kosmiczne pieniądze, jak dzisiaj szejcy, a to było ponad 10 lat temu, jak wliczysz w to inflacje to ci morda odpadnie.

Ja już przestałem się łudzić, liga włoska idzie na dno bo nie ma kasy. A niektóre kluby to czeka chyba los Ajaxu, czyli upadek legendy lat 90.

I jeszcze te ciągłe pretensje do Marotty - chłopie, on tu tylko sprząta (jak Bednarz w Wiśle, ale on to dosłownie, zresztą obaj są łysi, przypadek? nie sądze) Marotta nie rozporządza swoimi pieniędzmi tylko wykonuje zadania z góry
Przepraszam, ale skąd kolega to wie? Jakoś Atletico też kupowało Falcao w czasach kryzysu, a jakoś praktycznie całość kasy z Aguero od City potrafiło przeznaczyć na nowego topa. A Hiszpania wcale lepiej sobie od Włoch nie radzi. No, może nie licząc wiecznie rozrzutnych klubów Primera Division choć trzeba też zaznaczyć, że Atletico do największych krezusów nie należy, ale oni nie chcieli straty jakości więc zatrudnili napastnika wcale nie słabszego od poprzedniego, ba - jak się okazuje nawet lepszego.
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2013, 22:29 przez Dolce Vita, łącznie zmieniany 1 raz.

:plflag: :juveflag: :plflag:
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 22:29

Dolce Vita pisze:
elpueblo pisze:ja wam przepowiadam ze te zainteresowania środkowymi pomocnikami(poli,sissoko) są związane ze sprzedażą Vidala, zezol myśli sobie ze sprzeda go za 40mln i załatwi za to Lewego za 25 i np Verattiego za 15
Myślę, że jest to możliwe, tzn odejście Vidala, przy takiej grze, oferty będą pewnie rzędu 40mln, wtedy Marotta już będzie się pewnie zastanawiał, tym bardziej, że młody Pogba czeka na swoją szanse, oby nie.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 22:33

Hoffman pisze:
Dolce Vita pisze:
Myślę, że jest to możliwe, tzn odejście Vidala, przy takiej grze, oferty będą pewnie rzędu 40mln, wtedy Marotta już będzie się pewnie zastanawiał, tym bardziej, że młody Pogba czeka na swoją szanse, oby nie.
Mówię to z bólem serca, ale jeśli byłaby pewność, że za Vidala mielibyśmy Lewego i Verattiego to jednak byłbym za odejściem Arturo.

PS. Salamon w Milanie. Fajnie, że mamy rodaka w - bądź co bądź - czołowym klubie SerieA. Ciekawe jak się Bartosz będzie prezentował. Obrona Milanu jest słaba więc ma szansę stać się następcą Silvy, kto wie. :pray: Kadra może wiele na tym skorzystać pod warunkiem iż w końcu dojdą do wniosku, że nie brakuje mu doświadczenia.

:plflag: :juveflag: :plflag:
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 22:39

Dobrze by było zamiast sprzedawania Vidala od razu, zastanowić się wpierw nad takimi zawodnikami i ich przyszłością jak: Pepe, (spoko z niego chłop, ale na razie wiecznie się w tym sezonie leczy), Giaccherini,(ten to pewnie zostanie, bo go Conte lubi) Padoin i De Ceglie.(ja bym się po ostatnich jego wyczynach nawet nie zastanawiał) Nie potrzeba nam tylu ŚP o niezidentyfikowanym profilu, gdy mogą dojść inni, ani tylu potencjalnych zastępców Kwadwo, którzy i tak potem nie dają rady.

Jakbyśmy sprzedali Vidala to... Pogba bardziej pasuje na zastępce Marchisio.(nie wiem czy już byłby gotów zastąpić Vidala full time) Asamoah grał na DM-ie, ale to by się wiązało z kupnem nowego podstawowego wing backa. Tfu, tfu.
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2013, 00:11 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 23:09

Hoffman pisze: Myślę, że jest to możliwe, tzn odejście Vidala, przy takiej grze, oferty będą pewnie rzędu 40mln, wtedy Marotta już będzie się pewnie zastanawiał, tym bardziej, że młody Pogba czeka na swoją szanse, oby nie.
Dżizis, Napoli potrafi utrzymać swoich kluczowych zawodników, a Juve po dwóch latach miałoby się żegnać z Vidalem? Gdzie tu sens projektu budowanego przez Trójcę z Turynu? Dajcie spokój. Strong return napisał o konieczności sprzedaży Padoinów i ja się z tym zgadzam. Z pomocników nie mieszczących się do pierwszej jedenastki zostawić Pepe, Giacha, Pogbe, Marrone, a resztę odesłać

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 23:51

annihilator1988 pisze:
Hoffman pisze: Myślę, że jest to możliwe, tzn odejście Vidala, przy takiej grze, oferty będą pewnie rzędu 40mln, wtedy Marotta już będzie się pewnie zastanawiał, tym bardziej, że młody Pogba czeka na swoją szanse, oby nie.
Dżizis, Napoli potrafi utrzymać swoich kluczowych zawodników, a Juve po dwóch latach miałoby się żegnać z Vidalem? Gdzie tu sens projektu budowanego przez Trójcę z Turynu? Dajcie spokój. Strong return napisał o konieczności sprzedaży Padoinów i ja się z tym zgadzam. Z pomocników nie mieszczących się do pierwszej jedenastki zostawić Pepe, Giacha, Pogbe, Marrone, a resztę odesłać
Też uważam, że sprzedaż Vidala to jakiś poroniony pomysł. Arturo według mnie jest jednym z najlepszych na swojej pozycji, a oferty rzędu 40mln nawet nie wchodzą w grę przy obecnych cenach jakie inne kluby sobie dyktują za zawodników. Mamy dość szrotu na którym Marotta powinien zbić pieniądze, chociaż znając jego kunszt będziemy musieli zadowolić się wypożyczeniami. Było to bardzo słabe jak na Juventus okienko, chciałbym aby Anelka wypalił ale z uwagi na wiek zawodnika są pewne obawy. Według mnie to Marotta powinien zostać zastąpiony przez kogoś ponieważ prócz 2-3 przebłysków nie sprowadził nikogo sensownego. Żałuje, że nie ma u nas Corvino.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 23:56

na szczęście za naszą drużynę odpowiadają inne osoby niż forumowi znawcy i wyznają starą zasadę drużynę budujemy od tyłu. Mamy pierwsze miejsce w lidze, i gramy dalej w LM, z pucharu odpadliśmy trochę pechowo. Nie od dziś wiadomo że trudniej się utrzymać na szycie niż na niego się wspiąć. Sprzedajmy Marchisio i Vidala, żeby kupić Cavaniego......Wyluzujcie trochę portki. Przez jeden miesiąc skreślacie półtora roku pracy. Co najmniej 90 procent naszych zawodników nie ma pojęcia jak to być królem swojej ligi. Dopiero się z tym oswajają.

Myślę, że nie tylko wy widzicie, że brakuje nam mega strajkera. Za darmo już przychodzi FL, polujemy na kogoś kto mógłby biegać w okół niego Suarez/Jojo. Do tego polujemy na młode gwiazdy naszej ligi. W ciągu roku/dwóch oczekujecie że zbudujemy drużynę która będzie rywalizować z Realami Manchesterami i innymi drużynami, które były budowane i miały ciągłość przez kilkanaście lat. Nie liczę wynalazków City, PSG i innych drużyn gdzie zakup poniżej 10 milionów uwłacza ich godności.

@UP

Barzagli, Pirlo , Vidal, Bonu, Giach, de facto Ursus, a od kiedy zaczął współpracę z Conte na prawdę ciężko wyłapać prawdziwe wtopy (Na Elii aż tak bardzo nie byliśmy stratni). I wszystkie wymówki , że ten tego nie chciał, a ten chciał grać u nas lepiej zawsze zachować dla siebie. Włoska piłka jest w kryzysie i de facto dzięki nam powoli z niego wychodzi. Już nie wspominając o ogólnym światowym a tym bardziej europejskim kryzysie finansowym.

@down.

wg. mnie mamy lepszy zespół niż City i PSG, które w jednym okienku wydają tyle co my w trakcie dwóch lat.

Btw. I pochlastasz się przez to ? Ja się cieszę, że znowu znaczymy coś we Włoszech i Europie. Po grubych latach, a później wyśmiewania od Serie B

PS. Jak można mieszać pracę Beppe i Secco w jeden worek ? Niestety, ale ktoś po kimś musiał sprzątać. Żeby nie było nie jestem mega idolem szalonookiego, ale wg. mnie odrabia On lekcje i każde kolejne mercato wygląda coraz lepiej
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2013, 00:12 przez bramek, łącznie zmieniany 3 razy.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 23:58

odejście Vidala to byłby gwóźdź do trumny. jeden z najlepszych na swojej pozycji, waleczny ( przy tym myślący i nie brutal jak Melo), serce naszego zespołu, strzelający ważne bramki w trudnych momentach.
nie na sprzedaż za żadne pieniądze.
mamy masę szrotu na sprzedaż, niestety pewno znowu będzie z tym problem, bo albo nikt im nie będzie chciał tyle zapłacić, albo będziemy ich wypożyczać.
nie stać nas na błędy, a wyprzedaż naszych najlepszych zawodników to byłby wielbłąd.

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2013, 00:01

bramek pisze: W ciągu roku/dwóch oczekujecie że zbudujemy drużynę która będzie rywalizować z Realami Manchesterami i innymi drużynami, które były budowane i miały ciągłość przez kilkanaście lat.
Przepraszam ale o budowie "drużny mistrzów", "DNA" kibice czyli MY jesteśmy karmieni od 2007 roku. Co z tego, że była zmiana zarządu i tak dalej. Czas na budowę drużyny już dawno się skończył oczywiście mamy trzon ale każdy widzi, że nie mamy napastników tylko nie nasz guru transferowy. Tyle co zostało wydane na drużynę w ciągu tych lat moglibyśmy mieć zespół lepszy niż City czy PSG

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2013, 00:10

FalsoVero pisze:Według mnie to Marotta powinien zostać zastąpiony przez kogoś ponieważ prócz 2-3 przebłysków nie sprowadził nikogo sensownego. Żałuje, że nie ma u nas Corvino.
Pirlo, Pogba, Barzagli, Storari, Caceres, Lichtsteiner, Vidal, Bonucci, Asamoah - naprawdę tak źle? Bardzo jestem ciekawy, który dyrektor sportowy we Włoszech przez 3 lata zrobił więcej.

Teraz mamy zaklepanego na lato Llorente. Pierwszy krok w kierunku lepszego napadu.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2013, 00:13

Już nie wspominając , że w pewnym momencie nie mieliśmy nic do zaoferowania. Ani pieniędzy, anie europejskich pucharów, a i marka była szargana.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2013, 00:26

FalsoVero pisze:
bramek pisze: W ciągu roku/dwóch oczekujecie że zbudujemy drużynę która będzie rywalizować z Realami Manchesterami i innymi drużynami, które były budowane i miały ciągłość przez kilkanaście lat.
Przepraszam ale o budowie "drużny mistrzów", "DNA" kibice czyli MY jesteśmy karmieni od 2007 roku. Co z tego, że była zmiana zarządu i tak dalej. Czas na budowę drużyny już dawno się skończył oczywiście mamy trzon ale każdy widzi, że nie mamy napastników tylko nie nasz guru transferowy. Tyle co zostało wydane na drużynę w ciągu tych lat moglibyśmy mieć zespół lepszy niż City czy PSG
To już nie rozumiem. Krytykujesz Marotte, Secco, Agnelliego czy Elkanna?
No tak, Elkann i Secco zaczęli nas karmić gadkami o powrocie. Ale przez ich pracę, Marotta miał później ciężej. Musiał sprzedawać/wypożyczać szrot. Byliśmy drużyną, która nie miała nazwisk, marki, pięniedzy, a miejsce w lidze.. wiadomo. Czekaj, czyli należy oceniać Marotte, patrząc na wydatki Secco? Czy może Agnelliego, na podstawie pracy Elkanna?
Naprawdę nie wiem, po co Ci odpisuje. Ale przeraziła mnie twoja głupota.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2013, 00:32

zaczyna się ciśnięcie po Marottcie :angry:

Amauri wpadką? pierwszy sezon miał dobry, a do dzisiaj pamiętam plotki jak to Real proponował za niego 40 mln po LM Juve-Real.
Musiał przebudować tak zespół, że praktycznie wszystko od zera było budowane, nie wspominając, że każdy trener miał nową wizję.

Najpierw wszystko kręci się wokoł Diego, potem Krasic, teraz Pirlo;d na szczęście trochę już lepiej to wygląda.

Ze starego składu zostali Buffon, Marchisio, Chiellini. Fakt jak na same wpadki to znajdując 8 nowych zawodników do podstawy mistrza Włoch to też uważam, że zasluguje na śmierć przez powieszenie na oczach jego rodziny.

Barzagli, Pirlo - kupieni za śmieszne smuki.
Bonnuci - najpierw nie wypał, teraz wcale nie odstaje tak od Barzagliego i Kielona.
Vidal, Lichy, Giovinco, Asamoah - kupieni za śmieszne sumki jak na ich umiejętności - kolejno : ile to chcą za niego już dać? ; najlepszy prawy obrońca Serie A i nie policzę nawet w tamtym sezonie ile razy najlepszy zawodnik Juve; Niemłody-talent, który i tak jest naszym najlepszym napastnikiem i lewy pomocnik, który faktycznie obniżył swoje loty, ale ostatecznie lewa strona dzięki niemu od wielu lat przestała być naszą bolączką,

Przyczepić się można jedynie tak naprawdę do Isli, ale patrząc na Bonnuciego myślę, że ostatecznie wyjdzie nam na wielki +.

+ młodziki, chyba dawno tak bardzo nie interesowaliśmy sie młodziakami.

Najbardziej mnie w Marottcie wkurza i jedyne do czego mogę się przyczepić to brak umiejętności sprzedaży, a czasami wręcz wymuszone pozbywanie się zawodników, którzy i tak graliby pewnie w 1 składzie. Zaczynając od Diego, Krasicia, Trezege, DP, Camora, wchodząc nareszcie na współczesnych "mistrzów" alla Iaquinta, Amauri, powoli Matri, itd. Powinien chyba zacząć składać im "propozycje nie do odrzucenia", wtedy może Iaquinta, bądź wcześniej Amauri budząc się z głową konia przy sobie przestaliby być takimi drewnami bez ambicji i przestali ciągnąć kasę. Ale tak jak Conte i praktycznie cały zarząd Juve mam nadzieję, że ciągle będą się uczyć i jeszcze nas zaskoczą.
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2013, 00:35 przez Eric6666, łącznie zmieniany 2 razy.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2013, 00:33

Przecież nie jest tak wcale źle, mamy bardzo mocny trzon, potrzebujemy po prostu dwóch graczy do ataku i kogoś na lewą obronę, dodatkowo przydałby się gracz, który w trójce w obronie zagra świetny mecz gdy ma zastąpić kogoś z BBC. Nie jest źle, ale odczuwalny jest brak napastnika, który ciągnie drużynę do przodu i dodatkowo nie kładzie się i nie wywija rękami. Spokojnie 2 lata temu było 5/11 doszedł Vidal, Pirlo i Lichy. W tym roku już było do kompletności zespołu 8/11 doszedł Asa, pozostało obsadzić dwa miejsca w ataku i będzie na prawdę dobrze, ale nie ma co ubolewać, liczę, że jednak obronimy Scudetto, a w LM dojdziemy daleko, finał mi się marzy :) Nie takie rzeczy się działy w LM od kiedy ją oglądam, bym nie mógł wierzyć w Juventus. Uszy do góry, trzymajcie kciuki, a nie panikujcie (też to robiłem po ostatnim meczu, ale ochłonąłem już).

Zablokowany