Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Problem jest ten sam jak co roku za dużo średnich/dobrych zawodników, a za mało prawdziwych topów. W pomocy robi się tłoczno w ataku to samo, każde nowe nazwisko z przodu raczej powinno pociągnąć za sobą sprzedaż kogoś z obecnej kadry, a kilka potencjalnych sprzedaży można znaleźć - Pjaca, Mandżu, Cuadrado (każdy z innych powodów).
Tak wiem, że nasi wierzą w Pjacę, ale jeśli porównamy go sobie z takim Martialem (ten sam wiek) czy z Icardim (2 lata starszy) to facet naprawdę póki co absolutnie nic nie ugrał w dorosłej piłce. Kontuzja pewnie zahamowała jego rozwój ok, ale powiedźmy sobie szczerze jakie to ma znaczenie? Koniec końców liczy się postawa na boisku i liczba trofeów w gablocie. Za 50 lat mało kto będzie pamiętał jak przepychany był Real w LM, ale za to sporo osób będzie wiedziało, że była taka "wspaniała drużyna", która wygrała LM 3 razy z rzędu. Smutna brutalna prawda.
Rację miał Marotta kiedy powiedział, że ten zespół ciężko jest wzmocnić - i to jest generalnie prawda, kiedy startujesz z niskiego pułapu znacznie łatwiej jest osiągnąć progres. Kiedy już jesteś na poziomie mistrzowskim we Włoszech i czołowym w Europie ciężej jest zrobić kolejny krok do przodu.
Tak wiem, że nasi wierzą w Pjacę, ale jeśli porównamy go sobie z takim Martialem (ten sam wiek) czy z Icardim (2 lata starszy) to facet naprawdę póki co absolutnie nic nie ugrał w dorosłej piłce. Kontuzja pewnie zahamowała jego rozwój ok, ale powiedźmy sobie szczerze jakie to ma znaczenie? Koniec końców liczy się postawa na boisku i liczba trofeów w gablocie. Za 50 lat mało kto będzie pamiętał jak przepychany był Real w LM, ale za to sporo osób będzie wiedziało, że była taka "wspaniała drużyna", która wygrała LM 3 razy z rzędu. Smutna brutalna prawda.
Rację miał Marotta kiedy powiedział, że ten zespół ciężko jest wzmocnić - i to jest generalnie prawda, kiedy startujesz z niskiego pułapu znacznie łatwiej jest osiągnąć progres. Kiedy już jesteś na poziomie mistrzowskim we Włoszech i czołowym w Europie ciężej jest zrobić kolejny krok do przodu.
- tom_gru
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Pozwolę się nie zgodzić z przedmówcą, że Pellegrini to ten sam poziom. W mojej ocenie chłopak ma zdecydowanie większy potencjał. Na ME U-21 w Polsce był kluczowym zawodnikiem reprezentacji Włoch (półfinalisty tych rozgrywek) obok Donnarumy, Bernadeschiego, Caldary i Ruganiego. Gra w silnej jak na Serie A Romie i zbiera tam sporo minut (ponad 2 tys. minut w sezonie) i jest w niej pierwszym rezerwowym (więcej minut na środku pomocy mają Nainggolan, Strootman i De Rossi), a ponadto zdobył już doświadczenie gry w LM co też nie jest bez znaczenia. A dodatkowo zaczął już być powoływany do reprezentacji A.Astarot pisze:Jak dla mnie to ten sam poziom co Barella czy 2 lata starsi Praet, Cristante . Młodzi gracze z może i dużym potencjałem ale na tą chwilę żaden z nich nie nadaje się do naszego pierwszego składu, może ew. Cristante za Matuidiego. Ciężko przy tym powiedzieć, który z nich rozwinie się najbardziej ale nawet jeżeli chłopak ma potencjał to u nas żadnych postępów nie poczyni grzejąc ławę.deszczowy pisze:A ten Pellegrini... hm, on was przekonuje?
"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Pellegrini i Can, przy obecnej bryndzy w pomocy to i tak będzie spory plus. Jeśli zostanie Sandro, a na PO przyjdzie ktoś ogarnięty, potrafiący coś zdziałać w ofensywie, nie odejdzie nikt z ataku, ewentualnie Mandzu, a za niego Martial, to mimo wszystko będzie to dobre okienko. Każdemu się marzy Savic, Verratti, czy Pogba, ale to raczej utopia.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Jak widzę z dnia na dzień co wypisują media, to mam ochotę przestać czytać jakiekolwiek doniesienia, żeby się nie denerwować. Icardi, mamy wielkie problemy z bokami obrony i pomocą, a mamy marzyć o kolejnej 9-tce, która ewentualnie kosztowałaby wielkie pieniądze, gdzie po takim zakupie można by zapomnieć o innych solidnych wzmocnieniach. Jeszcze chyba lepszy hit to temat Kovacicia. Żeby go kupić trzeba by sprzedać Khedirę i Pjanicia. Tego jeszcze nie było, mimo takich problemów z pomocą, to teraz żeby ściągnąć jednego, musimy sprzedać dwóch i to z pierwszego składu, kupując w dodatku nie jakiegoś Topa z pierwszej półki :rotfl: . Naprawdę te gazety już nie mają czego wymyślać. W Prima Aprilis już są bardziej wiarygodne newsy.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Osgiliath
- Juventino
Bo też Lazio koncertowo spieprzyło sobie kwestie finansowania na kolejny sezon oddając miejsce w LM na rzecz interu, co w efekcie może być dla nas małym światełkiem w tunelu. Wiadomo, że między tym parchem lotito a nami miłości nie ma, ale nie musi być, jeśli idzie o pieniądze, a te będą lazialom potrzebne i wszyscy wiedzą, że w zasadzie jedynym źródłem na mercato to będzie hajs z SMS. Poza tym wszystkie kluby płatności za graczy rozciągają na ileś rat, więc jestem przekonany, że i tu tak by było, więc roczne obciążenie finansowe nie powinno być aż tak wielkie, nawet biorąc pod uwagę wzmocnienia już w kolejnym kolejnym sezonie.Robaku pisze:Wiadomo to tylko dziennikarz z Serbii, niby przerzucie, ale cholera ich tam wie. W PL też się czasem mówi, och mam przerzucie, że ktos gdzieś tam, a to nie jest przeczucie, tylko przeciek, ale bez możliwosci podania zrodla.
Zobaczymy.
Wiemy jaki stosunek ma SMS do Turynu, Juve itp
Monaco tez nie chcialo dac PSG Mbappe, ale sie chlopak uparł. A słuszna uwaga,w sytuacji braku LM - LAzio musi robić hajs.
Poza tym, to jakie kluby realnie mogłyby zainwestować w SMS? Real myślę, że nie będzie zainteresowany, psg obarczone jest ffp, city także nie wykazuje zainteresowania. Pozostaje united, które finansowo spokojnie nas przewyższy i pozostaje liczyć, że sam zawodnik wybierze jednak włochy.
Druga rzecz, to od jakiegoś czasu mówiło się o ociepleniu relacji między szefostwami obu klubów, bo nawet Igli Tare mówił w jakoś przyjaźniejszym tonie względem Juve.
Tertio - brat SMS też mówił o tym, że jeśli chodzi o nas to dla SMS to świetna perspektywa, ale wiemy też z przeszłości, że kwestia uparcia się zawodnika do rzecz drugorzędna, bo tak samo było z Balde Diao, który z Lazio też miał trafić do nas i wymuszał to różnymi sposobami a i tak poszedł do ASM.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2018, 14:46 przez Osgiliath, łącznie zmieniany 1 raz.
- Shadow Marshall
- Juventino
Nie oglądam w ogóle Ligue 1 jedynie co widzę to jakieś newsy o ciekawych zawodnikach, którzy prezentują się wybitnie dobrze i są stosunkowo młodzi...ktoś wie co stanie się z takim Nordim Mukiele czy Malang Sarr?
A właśnie...wiadomo coś więcej w sprawie tego Ariasa?
A właśnie...wiadomo coś więcej w sprawie tego Ariasa?
- Osgiliath
- Juventino
I patrząc na nasz lewy atak w postaci Costa - Diao brałbym Senegalczyka z pocałowaniem ręki kosztem wszelkich martialów/morat etc a nawet zaniósłbym im Pjacę. Oby Beppe choć połówką oka monitorował graczaPoprostu pisze:@Osgiliath
Co do murzynka to chcieliśmy go odkupić w zimie za srogi hajs co potwierdziło Monaco ostatnio.

-
1000 post

- Shadow Marshall
- Juventino
Mogliby się już nie ośmieszać. Ci sponsorzy i inwestorzy to dokładają Bóg wie ile rok w rok, a TOPow jak nie było tak nie ma. Legendą obrosły te wsparcia od NIKE...Poprostu pisze:Dla pośmieszkowania
Tuttosport
Sponsorzy Juventusu szykują wsparcie finansowe dla klubu, aby ten ponownie sprowadził Paula Pogbę z Manchesteru United.
- ballack13
- Juventino
tyle ze niewiem czy wiesz ale nas już NIKE nie sponsorujeShadow Marshall pisze:Mogliby się już nie ośmieszać. Ci sponsorzy i inwestorzy to dokładają Bóg wie ile rok w rok, a TOPow jak nie było tak nie ma. Legendą obrosły te wsparcia od NIKE...Poprostu pisze:Dla pośmieszkowania
Tuttosport
Sponsorzy Juventusu szykują wsparcie finansowe dla klubu, aby ten ponownie sprowadził Paula Pogbę z Manchesteru United.

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
ballack13 pisze:tyle ze niewiem czy wiesz ale nas już NIKE nie sponsorujeShadow Marshall pisze:Mogliby się już nie ośmieszać. Ci sponsorzy i inwestorzy to dokładają Bóg wie ile rok w rok, a TOPow jak nie było tak nie ma. Legendą obrosły te wsparcia od NIKE...Poprostu pisze:Dla pośmieszkowania
Tuttosport
Koledze chodziło, że za czasów Nike co okienko były newsy, że nam pomogą kogoś sprowadzić.
- zakiii
- Juventino
O ile mnie pamięć nie myli, chodziło wtedy o NeymaraPoprostu pisze:ballack13 pisze:tyle ze niewiem czy wiesz ale nas już NIKE nie sponsorujeShadow Marshall pisze: Mogliby się już nie ośmieszać. Ci sponsorzy i inwestorzy to dokładają Bóg wie ile rok w rok, a TOPow jak nie było tak nie ma. Legendą obrosły te wsparcia od NIKE...
Koledze chodziło, że za czasów Nike co okienko były newsy, że nam pomogą kogoś sprowadzić.

- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Nie ważne o kogo chodziło, ważne żeby zejść na ziemię. Juventus to nie jest Chiński czy Indonezyjski klubik, gdzie pieniądze pójdą od sponsora lub jak się nie uda - znowu pod młotek. Te jełopy z Interu już się cieszą na duże inwestycje, już mistrzostwo sobie praktycznie przyklepują, oraz cieszą z najlepszej pary stoperów w Serie A. Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego nikt nie walczył mimo wszystko o De Vrija - który jest wyceniany na 40 baniek euro. Liczę na dobre transfery i przewietrzenie kadry. Oczywiście numer 1 to SMS. De facto atak mamy świetny, tylko trzeba to dobrze poukładać - najważniejsza jest pomoc, która cały sezon kulała.
Teraz sobie sprawdziłem wartości wg. TM - masakra, co w ciągu dwóch lat się stało z cenami.
Teraz sobie sprawdziłem wartości wg. TM - masakra, co w ciągu dwóch lat się stało z cenami.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
A później w skarbcu brakuje i trzeba się ratować półśrodkami za 10 melonówFIGC, czyli Włoskie Stowarzyszenie Piłki nożnej stworzyło ranking przedstawiający sumy, jakie wydają włoskie kluby na agentów piłkarskich lub prawników przy zawieraniu umów transferowych.
Ranking przedstawiony poniżej dotyczy roku 2017. Łączna suma wydanych pieniędzy za wspomniany 2017 rok wyniosła 138 mln euro. Jest to kwota o 55 mln mniejsza w porównaniu z rokiem 2016.
Pierwsza 10 zestawienia:
1. Juventus - 42 mln €
2. Roma - 23
3. Milan - 21
4. Torino - 8
5. Atalanta - 8
6. Genoa - 6
7. Napoli - 5
8. Sassuolo - 4
9. Inter - 3
10. Chievo - 2

Jestem prawie pewien, że Nike miał nam dołożyć na Kuna Aguerozakiii pisze:O ile mnie pamięć nie myli, chodziło wtedy o Neymara

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- zakiii
- Juventino
jackop pisze:http://www.juvepoland.com/news.php?id=18661Jestem prawie pewien, że Nike miał nam dołożyć na Kuna Aguerozakiii pisze:O ile mnie pamięć nie myli, chodziło wtedy o Neymara
Jednak coś z Neymarem było. Możliwe z Aguero też była podobna akcja, ale tego już nie pamiętam.
Spełnienie marzeń na to okienko to SMS. Ale prędzej do nas wróci Pogba niż Lotito puści nam swojego asa.