Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 17:57

Przetlumaczcie oredzie Agnelliego z juve.com
bo ja nie znam wloskiego i nie bardzo kumam:(
to powinno sie znalezc na glownej, postarajcie sie troche chlopaki:(

SZAGI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 18:08

Andrea A. :"dzisiejszy wyrok potwierdza najgorsze.... bla bla bla... ponawiam moje wsparcie dla Conte.... bla bla bla"

coś w tym stylu.

@rosomak, też możesz być bohaterem w swoim domu, postaraj się. google translate nie gryzie ;)

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 18:11

szagi to ja tez sobie tak przetlumaczylem.
Mniej wiecej kumam ale wolalbym przeczytac wcalosci zrozumiec.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 18:30

http://www.football-italia.net/23702/ag ... witch-hunt

Tutaj jest po angielsku wypowiedz Agnellego. Oczywiscie bedziemy sie odwolywac wyzej i biorac pod uwage, ze jeden mecz zostal juz 'wyczyszczony', a w nastepnej instancji Palazzi i jego cyganska gromada sa strona, nie jestesmy bez szans.

Obrazek
Argonessar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 18:58

http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... wnice0.php

Tu macie po polsku.

Dobrze powiedział Andrea. I niech walczy do końca.

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 19:30

W trakcie tej całej farsy związanej z "procesem" Conte wyklarowało się u mnie pewne małe marzenie - Nawet jeżeli ceną byłby finału Ligi Mistrzów i zwycięstwo w Pucharze Włoch chciałbym na koniec nadchodzącego sezonu zobaczyć miny pana Abete i jego współpracowników z FIGC wręczających naszym graczom i trenerom złote medale i puchar za Mistrzostwo Włoch. To nie byłby "prztyczek w nos" Juventusu dla tej zgrai po tym co się teraz dzieje, to byłby mocny kopniak w miejscu gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
logatus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 19:36

Jutro o 15.00 konferencja prasowa Conte ,jego asystentów,prawników,jak i prezydenta klubu.
Może coś ciekawego powiedzą.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 20:00

Kolega wyzej napisal o tym ze marzy mu sie scudetto i jak nasi dostaja od abate i reszty mafii medale ale wiecie co?
mi sie marzy ze nasi nie podaja im reke, taka symboliczna chwila ktora zapadla by w pamiecii wielu

Pabloz9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 20:03

rosomak pisze:Kolega wyzej napisal o tym ze marzy mu sie scudetto i jak nasi dostaja od abate i reszty mafii medale ale wiecie co?
mi sie marzy ze nasi nie podaja im reke, taka symboliczna chwila ktora zapadla by w pamiecii wielu
Nie wiem kto by w tym przypadku okazał się większym chamem. Trzeba zawsze pokazywać, że jest się ponad tym całym bagnem. Psy szczekają karawana jedzie dalej.

PS. Mi się marzy, żeby rosomak zaczął się stosować do reguł języka polskiego.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 20:38

http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... zescie.php
Normalnie nóż się w kieszeni otwiera jak się to czyta. Jakby Palazzio miał dowody to by z chęcią udupił Conte na 3 lata. A teraz jakiś pseudo sędzia twierdzi inaczej, i że te 10 miesięcy to mało, normalnie jawna mafia w tym sądownictwie sportowym. A najlepsze jest to że Conte uniewinnili z tego meczu co to podobno przed meczem miał powiedzieć całej drużynie że mecz jest ustawiony. I de facto uniewinniając go z jednego zarzutu zwiększyli mu karę.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 20:43

Widzisz pablo, nikt nie jest nie omylny:), ty tez sie mylisz ale ja wprzeciwienstwie do ciebie ludziom tego nie wypominam egoisto.

Jutro konferencja o 15, nasi nie zrobia nic wielkiego, fiat tez nie zepnie posladow, pare dni pomecza w mediach i o wszystkim sie zapomni, my kibice przyzwyczaimy sie do Carrery i obrazki antonio bedziemy tylko gdzies tam z neta ogladac:(

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 21:03

Pabloz9 pisze:
rosomak pisze:Kolega wyzej napisal o tym ze marzy mu sie scudetto i jak nasi dostaja od abate i reszty mafii medale ale wiecie co?
Nie wiem kto by w tym przypadku okazał się większym chamem. Trzeba zawsze pokazywać, że jest się ponad tym całym bagnem. Psy szczekają karawana jedzie dalej.

PS. Mi się marzy, żeby rosomak zaczął się stosować do reguł języka polskiego.
Taka miła pani w avatarze, a taki niemiły user, a fe. Mógłbyś być sympatyczniejszy, bracie ; p

Generalnie GDYBY udało się wywalczyć scudetto, to zdjęcie uśmiechniętego Conte, odbierającego medal i podającego rękę Abete wstawiłbym sobie w podpis, nawet kosztem najlepszego cytatu w historii kina :D

o ile oczywiście zmniejszą choć trochę karę i Tony medal będzie mógł odebrać.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 21:11

rosomak pisze:Widzisz pablo, nikt nie jest nie omylny:), ty tez sie mylisz ale ja wprzeciwienstwie do ciebie ludziom tego nie wypominam egoisto.
A ja popieram Pablo w całej rozciągłości. Rozumiem pisanie na telefonie/w pracy/ na szybko i wiążące sie z tym pewne literówki błędy itp., ale niektórych zasad ortografii wręcz wstyd sie nie trzymać. I o ile jestem w stanie zdzierzyć omijanie ogonków/kropeczek/kreseczek, nie postawienie przecinka, czy przekręcenie dwóch liter, o tyle rozpoczynanie zdania małą literą, pisanie nazwisk z malej czy proste ortografy poprostu razi na maxa w oczy. Tak więc nie oburzaj się kolego, bo akurat konstruktywna krytyka zawsze jest na miejscu :wink:
...
Żeby OT nie było: Ja nadal wierze, że w trzeciej instancji coś jeszcze ulegnie zmianie. O ile uniewinnienie zakrwawa już w tym momencie o SF, o tyle zmniejszenie wyroku jest możliwe. Cóż zobaczymy jak sie sytuacja wyklaruje. Mam tylko nadzieje, że co by sie nie działo, to ust Agnellemu(?) i Conte nikt nie zamknie i dalej będą walczyć o sprawiedliwość (ależ podniosła fraza..).

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 21:15

Winner pisze:http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... zescie.php
Normalnie nóż się w kieszeni otwiera jak się to czyta. Jakby Palazzio miał dowody to by z chęcią udupił Conte na 3 lata. A teraz jakiś pseudo sędzia twierdzi inaczej, i że te 10 miesięcy to mało, normalnie jawna mafia w tym sądownictwie sportowym. A najlepsze jest to że Conte uniewinnili z tego meczu co to podobno przed meczem miał powiedzieć całej drużynie że mecz jest ustawiony. I de facto uniewinniając go z jednego zarzutu zwiększyli mu karę.
Gdy nie ma dowodów to właśnie tak to wygląda. Gdyby mieli dowody na Conte byłoby już dawno po sprawie. Ułożyli niezłą historię, którą ciężko obalić ze względu na to, że głos jednego człowieka znaczy więcej niż całej reszty, historię która jest tak prawdopodobna, że szanownemu sądowi wydaje się, że mogła zaistnieć, czyli szanowny sąd uznaje, że zaistniała. To jest po prostu niesamowite.

Kiedy dodajemy uzasadnienia wyroku, o czym pisaliście wcześniej, to przestaje być niesamowite, zaczyna być żałosne. Jak można się tak kompromitować... No i najważniejsze czy LGDS napisała już jaki będzie rezultat ostatniej apelacji, bo nie wiem czy jest w ogóle sens ją składać? Teraz albo karę utrzymają albo zostanie uniewinniony, nie ma według mnie innych opcji.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 08:31

mam wrażenie, że jak CONI uniewinni Conte (a raczej na pewno to zrobi) to i tak FIGC będzie "niekompetentne" żeby zmniejszyć karę zawieszenia więc niewiele to da... ale powalczyć trzeba

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ