Mercato (zima 2011/12)
- Arbuzini
 - Juventino

Faktycznie taki dobry ten Guarin? Nie kojarzę człowieka za bardzo. Do którego z naszych środkowych pomocników ma najbardziej zbliżoną charakterystykę?
Fajna sprawa z tym młodym bramkarzem. Mamy tę pozycję bardzo dobrze obsadzoną, ale wiekowymi zawodnikami. Raczej nie stracimy na tym transferze, a zyskać można wiele.

Fajna sprawa z tym młodym bramkarzem. Mamy tę pozycję bardzo dobrze obsadzoną, ale wiekowymi zawodnikami. Raczej nie stracimy na tym transferze, a zyskać można wiele.
- samy
 - Juventino

Mnie on strasznie przypomina MarchisioArbuzini pisze:Faktycznie taki dobry ten Guarin? Nie kojarzę człowieka za bardzo. Do którego z naszych środkowych pomocników ma najbardziej zbliżoną charakterystykę?
- kosciu88
 - Juventino

A mnie bardziej Vidala przypomina chociaz do Marchisio tez mu blisko. W kazdym razie koles wybiegany, dobry w odbiorze, z mocnym uderzeniem, rozegrac tez potrafi. Nic tylko brac 

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
						- jakku1
 - Juventino

To teraz bardziej wiarygodne zrodlo, niz poprzednie (jeden z ludzi na VS, ktory sie barrrdzo rzadko myli). 
1. Boriello deal done w 100%. Przyjdzie w styczniu, w ramach wypozyczenia. Trzeba sie modlic, aby nie bylo obligacji do wykupu (nienawidze takich transferow ;/)
2. Jestesmy bardzo blisko pozyskania Caceresa.
3. Jako uzupelnienie CM przyjdzie ktos, kto bedzie... mial najnizsze zadania finansowe i bedzie po prostu najtanszy (czyli o Guarinie mozemy zapomniec - albo Monto albo Palombo). Nie mamy za duzo kasy na styczen. Mowilo sie o 12m, ale 5 juz wydalismy na tego mlodego bramkarza.
4. Zenit zlozyl zapytanie w sprawie Krasicia.

1. Boriello deal done w 100%. Przyjdzie w styczniu, w ramach wypozyczenia. Trzeba sie modlic, aby nie bylo obligacji do wykupu (nienawidze takich transferow ;/)
2. Jestesmy bardzo blisko pozyskania Caceresa.
3. Jako uzupelnienie CM przyjdzie ktos, kto bedzie... mial najnizsze zadania finansowe i bedzie po prostu najtanszy (czyli o Guarinie mozemy zapomniec - albo Monto albo Palombo). Nie mamy za duzo kasy na styczen. Mowilo sie o 12m, ale 5 juz wydalismy na tego mlodego bramkarza.
4. Zenit zlozyl zapytanie w sprawie Krasicia.
- juventussek
 - Juventino

''Wenger szykuje 25 mln funtów na Brazylijczyka''
Kurde a myślałem że to nasz Amauri.

Kurde a myślałem że to nasz Amauri.
- pumex
 - Juventino

Tu Secco nie ma nic do tego. Najłatwiej będzie na przykładach: Marotta kupuje Martineza, 3/4 ludzi nie wie, co przy tym siedzi mu w głowie, ale dobra, kupuje go. Okazuje się, że to w ogóle nie tak bajka, co przecież było bardzo prawdopodobne, 12mln poszło w błoto. Wydawałoby się - pomyłka, każdemu może się zdarzyć. Co dalej? Marotta kupuje Elię, wydaje 10mln i bajka, przynajmniej do tego momentu, zaczyna się powtarzać.alina pisze:Musisz mi to doprecyzować. Ogólnie to gadanie, że Marotta 'wyciągnąl wnioski' mnie irytuje. To nie Secco. Koleś siedzi 33 lata w zawodzie.pumex pisze:Po prostu mam wrażenie, że Marotta myśli jak sporo osób będących na tym forum, mianowicie szybko zapomina, co się działo "wczoraj", nie potrafi wyciągnąć lekcji.
Marotta kupuje Bonucciego, po dobrym sezonie, ale jednak żółtodzioba, jemu powierza dużą odpowiedzialność środkowego obrońca, wydaje 15mln. Koleś w zasadzie się nie sprawdza, po czym rok później Marotta na wariackich papierach rozważa sprowadzenie Andreoliego w miejsce Bonucciego. Sam fakt, że Marottcie przeszła taka myśl przez głowę nie świadczy o nim dobrze.
Każdemu zdarzają się wpadki, ale jak powtarzają się bardzo podobne sytuacje, to znaczy, że coś jest nie halo. Marotta mówi jedno, robi drugie, nie jest wiarygodny. Już teraz wiesz, o co chodzi?
Powiedz mi, na co liczyłeś? Że koleś cieniujący w dwóch klubach nagle sprawdzi się w pierwszoplanowej roli w klubie, który musi wygrywać od zaraz i ma wielki problem z bokami obrony?alina pisze:Mnie możesz zapisać do tej listy. Z czystym sumieniem. Co prawda nie przekonywałem nikogo, bo nie udzielałem sie wtedy na forum, ale sądziłem, że będzie dobrym graczem. Ba, sparingi i eliminacje LE mnie w tym utwierdziły.
Tutaj akurat jaranie się tym zawodnikiem było uzasadnione. Świetne mecze w lidze ruskiej jak i w europejskich pucharach, świetne mecze choćby przeciwko ManU, ponadprzeciętna szybkość. Wszyscyśmy się przejechali.alina pisze:Mogę się natomiast pochwalić sceptycyzmem przy transferze Krasicia. Nie umiałem zczaić, dlaczego się wszyscy tak jarają.
Ok, zgoda, ale chodzi o sam fakt, że nie mając skrzydłowego, Marotta raczy nas Elią i Estigarribią, a przecież skrzydła początkowo miał być naszym motorem. Tutaj szacun dla Conte, że zmienił taktykę pod posiadanych zawodników.alina pisze:Mamy. To Mirko Vucinić. Nie ma co płakać brakiem skrzydłowego, skoro gramy 4-3-3.
Guarin pokazał w Porto, że grać potrafi, dobry z niego box-to-box. Moim zdaniem z podanej wcześniej czwórki byłby zdecydowanie najlepszym wzmocnieniem. Jednak widzę u niego minus. Wydaje się być graczem jednego trenera. Został sprowadzony do Porto jeszcze przed Boasem, grał... słabo, aż nie przeszedł Andre. U niego Guarin rozwinął skrzydła. Jak Boas odszedł, Guarin ponownie obniżył loty, dlatego właśnie Porto w ogóle dopuszcza jego sprzedaż.Arbuzini pisze:Faktycznie taki dobry ten Guarin?
jakku1 pisze:Boriello deal done w 100%. Przyjdzie w styczniu, w ramach wypozyczenia. Trzeba sie modlic, aby nie bylo obligacji do wykupu (nienawidze takich transferow ;/)
Czemu mnie to nie dziwi?jakku1 pisze:Jako uzupelnienie CM przyjdzie ktos, kto bedzie... mial najnizsze zadania finansowe i bedzie po prostu najtanszy
12min i hej!jakku1 pisze:Zenit zlozyl zapytanie w sprawie Krasicia.
					Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2011, 15:01 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- rosomak
 - Juventino

Jak caseres sobie radzi na srodku?
Wydaje mi sie ze ma super warunki do gry na srodku, pamietam go jako walczaka cos jak kielon.
Moze na srodku by sobie radzil fajnie?bo na prawej lichy jest nie do przebicia, nie oplaca sie az tak drogiego rezerwowego sprowadzac.

Wydaje mi sie ze ma super warunki do gry na srodku, pamietam go jako walczaka cos jak kielon.
Moze na srodku by sobie radzil fajnie?bo na prawej lichy jest nie do przebicia, nie oplaca sie az tak drogiego rezerwowego sprowadzac.
- stahoo
 - Juventino

RadziŁ sobie bardzo średnio. Gubił krycie, robił karne. Natomiast i tak by nam się przydał - jako zastępca Lichtsteinera, lub Chielliniego na lewej stronie. Od biedy jako podstawowy lewy, lub rezerwowy środkowy obrońca.

- Buzol
 - Juventino

Jak na razie zapowiedzi transferowe nie wyglądają źle. W styczniu nigdy wielkich transferów nie było. 
Borrierllo uważam za solidnego napastnika, warunki (1mln za loan) wyglądają fajnie, noo a jeżeli matri faktycznie się nie ogarnie to na zmiennika idealny.
Caceres zrobił znaczne postępy, uniwersalny obrońca jednak 9 baniek to jednak sporo, tak za 7 to ok.
Montolivo, kiedyś byłem jego wielkim przeciwnikiem, śmiałem się z powoływania go do kadry, teraz zaczynam wierzyć, że przy Conte mógłby się odrodzić jak chociażby Marchisio.
Nooo, a co do Guarina to nie wiem jak on gra, ale swojego czasu codziennie oglądałem tę bramkę.

Borrierllo uważam za solidnego napastnika, warunki (1mln za loan) wyglądają fajnie, noo a jeżeli matri faktycznie się nie ogarnie to na zmiennika idealny.
Caceres zrobił znaczne postępy, uniwersalny obrońca jednak 9 baniek to jednak sporo, tak za 7 to ok.
Montolivo, kiedyś byłem jego wielkim przeciwnikiem, śmiałem się z powoływania go do kadry, teraz zaczynam wierzyć, że przy Conte mógłby się odrodzić jak chociażby Marchisio.
Nooo, a co do Guarina to nie wiem jak on gra, ale swojego czasu codziennie oglądałem tę bramkę.
- samy
 - Juventino

Za 9 mln ?stahoo pisze:RadziŁ sobie bardzo średnio. Gubił krycie, robił karne. Natomiast i tak by nam się przydał - jako zastępca Lichtsteinera, lub Chielliniego na lewej stronie. Od biedy jako podstawowy lewy, lub rezerwowy środkowy obrońca.
No ale co łączy te transfery?pumex pisze:Marotta kupuje Martineza, 3/4 ludzi nie wie, co przy tym siedzi mu w głowie, ale dobra, kupuje go. Okazuje się, że to w ogóle nie tak bajka, co przecież było bardzo prawdopodobne, 12mln poszło w błoto. Wydawałoby się - pomyłka, każdemu może się zdarzyć. Co dalej? Marotta kupuje Elię, wydaje 10mln i bajka, przynajmniej do tego momentu, zaczyna się powtarzać.
Marotta jest gupi bo nie realizuje twojej wymarzonej polityki transferowej?
Jak dla mnie dobry transfer. 15 jak 15, wchodzi w to np nic nie warte pół karty Almirona.pumex pisze:Marotta kupuje Bonucciego, po dobrym sezonie, ale jednak żółtodzioba, jemu powierza dużą odpowiedzialność środkowego obrońca, wydaje 15mln. Koleś w zasadzie się nie sprawdza, po czym rok później Marotta na wariackich papierach rozważa sprowadzenie Andreoliego w miejsce Bonucciego. Sam fakt, że Marottcie przeszła taka myśl przez głowę nie świadczy o nim dobrze.
Andreoli? Pierwsze słyszę.
Mówi jedno, robi drugie? Co np? Kupimy w styczniu Teveza a nie kupimy Caseresa?pumex pisze:Każdemu zdarzają się wpadki, ale jak powtarzają się bardzo podobne sytuacje, to znaczy, że coś jest nie halo. Marotta mówi jedno, robi drugie, nie jest wiarygodny. Już teraz wiesz, o co chodzi?
Więc kogo miał kupić? Ronaldo? Robben?pumex pisze:Ok, zgoda, ale chodzi o sam fakt, że nie mając skrzydłowego, Marotta raczy nas Elią i Estigarribią, a przecież skrzydła początkowo miał być naszym motorem. Tutaj szacun dla Conte, że zmienił taktykę pod posiadanych zawodników.alina pisze:Nie ma co płakać brakiem skrzydłowego, skoro gramy 4-3-3.
- kosciu88
 - Juventino

Z tego co wiem to Ceceres moze grac i po lewej stronie obrony, w Urugwaju gral przynajmniej. Wtedy Giorgio wraca na srodek a Bonu tam gdzie jego miejsce, czyli na lawke.rosomak pisze:Jak caseres sobie radzi na srodku?
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
						- pan Zambrotta
 - Juventino

a co w tym złego? przystępna cena jak na rezerwowego do klubu aspirującego o scudetto.samy pisze:Za 9 mln ?stahoo pisze:RadziŁ sobie bardzo średnio. Gubił krycie, robił karne. Natomiast i tak by nam się przydał - jako zastępca Lichtsteinera, lub Chielliniego na lewej stronie. Od biedy jako podstawowy lewy, lub rezerwowy środkowy obrońca.
Dla mnie Caceres może być, pod warunkiem że nie wsadzą go na środek obrony. Dobry walczak na bok obrony.
zakup Boriello, czyli Quagliarella nie przekonał do siebie Conte. Tak traktuję ten transfer.
- Dante93
 - Juventino

Szkoda, że Juventus nie wpadł jeszcze na pomysł żeby zainteresować sie Mathieu Valbueną 
  Skrzydłowy-napastnik kompletny, świetna technika, drbling, szybkość, przegląd pola, uderzenie, do tego waleczny i doświadczony  
  Na prawą strone 4;3;3 idealny.Cóż, marzenia, warto je mieć