Wszystko o Squadra Azzurra
- bendzamin
- Redaktor
Według LGDS, Ranocchia i Destro (lub Insigne) trafią na listę rezerwową, a Romulo, Maggio, Insigne (lub Destro) oraz Pasqual zostaną wykluczeni. Piłkarz Hellasu nawet nie został sprawdzony, bo ma problemy z kontuzjami. Obecność Żaby wśród rezerwowych (którzy pojadą do Brazylii "w razie czego", bo w przypadku poważnych urazów można dokonywać zmian w kadrze w ostatniej chwili) jest związana z problemami Barzagliego ze ścięgnami. Oficjalna lista pojawi się dziś popołudniu.
Zdaniem Gazzetty, w związku z kontuzją Montolivo pojawia się opcja gry 4-1-3-2 z Pirlo i Verrattim w jednym składzie. Za wczorajszy mecz to właśnie Marco (obok Sirigu) dostał najwyższą ocenę - 7, zaraz za nimi byli Darmian, Marchisio, Parolo oraz Cassano (6,5). Najniżej (5) Paletta, Motta i Rossi.
Zdaniem Gazzetty, w związku z kontuzją Montolivo pojawia się opcja gry 4-1-3-2 z Pirlo i Verrattim w jednym składzie. Za wczorajszy mecz to właśnie Marco (obok Sirigu) dostał najwyższą ocenę - 7, zaraz za nimi byli Darmian, Marchisio, Parolo oraz Cassano (6,5). Najniżej (5) Paletta, Motta i Rossi.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
bendzamin pisze:Zdaniem Gazzetty, w związku z kontuzją Montolivo pojawia się opcja gry 4-1-3-2 z Pirlo i Verrattim w jednym składzie. Za wczorajszy mecz to właśnie Marco (obok Sirigu) dostał najwyższą ocenę - 7, zaraz za nimi byli Darmian, Marchisio, Parolo oraz Cassano (6,5). Najniżej (5) Paletta, Motta i Rossi.
4-1-3-2 to to samo co 4312 z ofensywnymi b2b? Czy bardziej diament ze skrzydłowymi?
- Marian.
- Juventino
4-1-3-2?
Pirlo, Verratti, De Rossi i Marchisio? Jeśli tak to naprawdę mi się podoba takie rozwiązanie. Piła będzie chodzić jak po sznurku :-D W ataku nietykalny jest Balo, jego partnerem będzie pewnie Rossi. W pomocy i w ataku wygląda to naprawdę dobrze. Mam jednak lekkie obawy co do defensywy, a szczególnie jej boków - jest to duża niewiadoma. Darmian, De Sciglio to młodzi zawodnicy, nie mający jednak doświadczenia na arenie międzynarodowej. W każdym razie wszystko wyjdzie w praniu. Mam nadzieję, że Italia znów zostanie czarnym koniem rozgrywek
Btw. Co jest z Criscito? Kontuzja? Czy może po prostu nie zasługuje na powołanie ?
Pirlo, Verratti, De Rossi i Marchisio? Jeśli tak to naprawdę mi się podoba takie rozwiązanie. Piła będzie chodzić jak po sznurku :-D W ataku nietykalny jest Balo, jego partnerem będzie pewnie Rossi. W pomocy i w ataku wygląda to naprawdę dobrze. Mam jednak lekkie obawy co do defensywy, a szczególnie jej boków - jest to duża niewiadoma. Darmian, De Sciglio to młodzi zawodnicy, nie mający jednak doświadczenia na arenie międzynarodowej. W każdym razie wszystko wyjdzie w praniu. Mam nadzieję, że Italia znów zostanie czarnym koniem rozgrywek

Btw. Co jest z Criscito? Kontuzja? Czy może po prostu nie zasługuje na powołanie ?

- bendzamin
- Redaktor
Wiadomo, że to 4312 4132 to są tylko numerki, a i tak na boisku i tak dużo zależy od nastawienia przeciwnika i konkretnego planu taktycznego na ten mecz, natomiast na pewno nie jest to ustawienie ze skrzydłowymi, tylko lekko przestawione 4312. Swoją drogą, nie byłaby przecież nie wiadomo jaka rewolucja, bo jeśli mnie pamięć nie myli, to przecież Prandelli potrafił wystawiać na papierze za napastnikami takiego Thiago Mottę, który wiadomo jaką ma charakterystykę. Małe sprostowanie - w artykule nie ma ani słowa o koegzystencji Pirlo i Verrattiego, jest tylko napisane, że Verratti może się przydać w 4132, które może być nową taktyką Włochów.
Criscito po prostu zdaniem Prandellego nie zasłużył na powołanie, jest zdrowy. Jego agent zaraz po opublikowaniu '30' wszedł w małą polemikę z Prandellim. Selekcjoner powiedział, że przecież nie zostawił w domu Antonio Cabriniego czy Paolo Maldiniego, na co Pasqualin nazwał go "byłym trenerem Venezii, nie Vittorio Pozzo czy Enzo Bearzotem". :twisted:
Criscito po prostu zdaniem Prandellego nie zasłużył na powołanie, jest zdrowy. Jego agent zaraz po opublikowaniu '30' wszedł w małą polemikę z Prandellim. Selekcjoner powiedział, że przecież nie zostawił w domu Antonio Cabriniego czy Paolo Maldiniego, na co Pasqualin nazwał go "byłym trenerem Venezii, nie Vittorio Pozzo czy Enzo Bearzotem". :twisted:
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@Il Fenomeno: Veratti 3 lata już nie gra na tej pozycji więc nie ma kompletnie tematu, w klubie mógłby tam być może zagrać z powodu kontuzji innych ale w reprezentacji taki temat nie ma prawa istnieć bo to tak jakby rozważać Chielliniego na lewej albo Buffona na ataku ;]
A co do Rossiego to zwyczajnie nie wyglądał na kogoś kto może decydować o losach meczów no i przede wszystkim dla mnie sprawiał wrażenie jakby bał się o odnowienie kontuzji a wiadomo, że na MŚ nie ma miejsca na odstawianie nóg ;] a Immo zmarnował trochę ale dużo się pokazywał i wg mnie na kontry wydaje się być idealny
ps. nie wiem w czym widzicie problem z Verattim i Pirlo w jednym składzie bo Veratti mimo wszystko nie jest takim przytrzymywaczem i spokojnie może pełnić rolę jak wcześniej Montolivo
A co do Rossiego to zwyczajnie nie wyglądał na kogoś kto może decydować o losach meczów no i przede wszystkim dla mnie sprawiał wrażenie jakby bał się o odnowienie kontuzji a wiadomo, że na MŚ nie ma miejsca na odstawianie nóg ;] a Immo zmarnował trochę ale dużo się pokazywał i wg mnie na kontry wydaje się być idealny
ps. nie wiem w czym widzicie problem z Verattim i Pirlo w jednym składzie bo Veratti mimo wszystko nie jest takim przytrzymywaczem i spokojnie może pełnić rolę jak wcześniej Montolivo
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- ewerthon
- Juventino
Moim zdaniem Giuseppe Rossi w formie i bez urazów jest jednym z najlepszych napastników w Europie (a, że te kontuzje zdarzają mu się nader często, to już inna sprawa) i jeśli dojdzie do pełnej dyspozycji w czasie mistrzostw, to Włosi będą mieli z niego ogromny pożytek.
EDIT: No i lipa.
EDIT: No i lipa.
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2014, 19:56 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.
Italia czarnym koniem ?? Wiesz co wogóle znaczy to określenie? Italia w każdym turnieju w którym bierze udział jest jednym z faworytów. Czarnym koniem to może być Japonia albo Australia, a nie Włosi.Marian. pisze: Mam nadzieję, że Italia znów zostanie czarnym koniem rozgrywek
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Łukasz
- Juventino
Mimo wszystko Monto prezentował się na trequartiście od Marchisio lepiej. Nie mówię, że jakoś wybitnie, bo to nie jego pozycja, a piłkarzem jest przeciętnym, ale - przypomnij sobie choćby mecze na Euro - wystarczająco dobrze. No, w związku z kontuzją Monto rzeczywiście - tematu nie ma.filippo pisze: No chyba się trochę zagalopowałeś z Monto na trequartiście. Marchisio, mimo że nigdy nie grał dobrze na pozycji za napastnikiem, też może tam grać. Ale to nie ma znaczenia bo i tak trequartisty nie będzie w ustawieniu na MŚ, więc nie ma co płakać
4-1-3-2 z Marchisio, Pirlo, Verattim i De Rossim? Gęsty środek i brak boków. Tak to się Prandelli mógłby bawić mając bocznych obrońców pokroju Zambrotty (albo Balzarettiego czy Maggio z Euro), a nie Darmiana i DS. W ogóle martwi mnie nieco sytuacja lewej flanki. Jeśli De Sciglio ma tam grać na stałe, to na pewno nie w przytoczonym wyżej zestawi pomocy. On, grając na tej pozycji, przez brak lewej nogi, nie potrafi oskrzydlać akcji - ciągle zagęszcza środek, schodząc do środka.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Pirlo i Verratti razem no to Markiz i De Rossi mieliby wtedy roboty po pachy, przecież Andrea w defensywie rzadko się angażuje, a Verratti dużo lepszy nie jest, bo kartek to łapie co nie miara. Także ja tego nie widzę.
Motta-Pirlo-De Rossi-Markiz.
Motta-Pirlo-De Rossi-Markiz.
- Marian.
- Juventino
Może rzeczywiście trochę na wyrost było to określenie, ale generalnie chodziło mi o to, że Italia na pewno nie jest w gronie faworytów, bo jest kilka wyżej notowanych ekip. A ja mam nadzieję, że zobaczę Italie w finale, czego niewielu się spodziewa, tak jak to miało miejsce na Euro 2012.fazzi pisze:Italia czarnym koniem ?? Wiesz co wogóle znaczy to określenie? Italia w każdym turnieju w którym bierze udział jest jednym z faworytów. Czarnym koniem to może być Japonia albo Australia, a nie Włosi.Marian. pisze: Mam nadzieję, że Italia znów zostanie czarnym koniem rozgrywek

- Łukasz
- Juventino
Ciekawi mnie to, czy taka decyzja Prandellego nie ma bezpośredniego związku z urazem Monto i takimi a nie innymi bokami obrony. Nie zdziwiłbym się, jeśli Prandelli zdecyduje się na grę 4-3-3. Pytanie tylko, czy Cassano da radę na skrzydle.bendzamin pisze:Alessandro Antinelli (RAI): Rossi nie jedzie, Insigne w kadrze. O 20 wszystko będzie wiadomo oficjalnie.
- bendzamin
- Redaktor
To kto będzie kupował sędziów? Nici z medaluRobaku pisze:Rossi, Destro, Romulo, Moggi i Pasqual nie jada.

Dziwne, bo Prandelli mówił niedawno w wywiadzie, że raczej nie wyobraża sobie gry 4-3-3. Z drugiej strony - było to przed kontuzją Montolivo. Jeśli chodzi o Cassano, to słyszałem kilka opinii, że z fizycznego punktu widzenia jest w formie życia, więc być może dałby radę. Takie lekko niesymetryczne 4-3-3 z Cassano na lewym skrzydle, Chiellinim na lewej obronie i Candrevą na prawym skrzydle, kto wie?Łukasz pisze:Ciekawi mnie to, czy taka decyzja Prandellego nie ma bezpośredniego związku z urazem Monto i takimi a nie innymi bokami obrony. Nie zdziwiłbym się, jeśli Prandelli zdecyduje się na grę 4-3-3. Pytanie tylko, czy Cassano da radę na skrzydle.

- naros
- Juventino
Ochłonąłem po wiadomości że brakuje Rossiego i może dla niektórych dziwnie to zabrzmi ale bardzo się cieszę że jedzie Insigne. Ten pilkarz ma to coś co może odmienić losy meczu tak samo jak Balo. Mamy właśnie wielu takich "geniuszy" którzy mogą cały mecz biegać po boisku nie pokazując nic interesującego ale w pewnym momencie mogą zmienić wynik meczu. Ciekaw jestem tylko jak Cesare to poukłada. Ja osobiście widzę to tak:
1-4-3-3
Buffon - De Sciglio - Chiellini - Barzagli - Darmian - Marchisio - Pirlo - De Rossi - Insigne - Balotelli - Candreva
1-4-3-3
Buffon - De Sciglio - Chiellini - Barzagli - Darmian - Marchisio - Pirlo - De Rossi - Insigne - Balotelli - Candreva

Un capitano c'è solo un capitano!!!