Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 12:02

Wg. Di Marzio Parma chce od nas Quaga + 13 mln cashu :rotfl: za młodego algierczyka.

MoreLL_FTL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 12:04

No chyba sie z ch na lby pozamieniali

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 12:13

Ja bym im dał Giovinco. Niech go biorą w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

Fabio + 13 milionów? To, ze są biedni jak mysz koscielna nie znaczy, ze ktos bedzie im fundował polroczny budzet klubowy. 13 milonów to jest za duzo a co dopiero jeszcze kogos im na wymiane dawac.

Pomijam kwestie, ze ktos tego algierczyka traktuje jako zbawienie... kolejny przecietniak ktory przyjdzie dostanie 5letni kontrakt a pozniej bedzie płacz bo nie bedzie chcial odejsc do Spezii, Rimini czy Ascoli. :roll:
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2013, 12:21 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 12:20

Zrezygnowaliśmy całkowicie z Lopeza, teraz ten jest w obiekcie zainteresowań Tottenhamu.
Jak ma przyjść do nas ten cały Bolfedil czy jak się on tam nazywa, jeszcze kosztem Fabio, to już wolę naszego asa, ten przynajmniej jako tako radzi sobie w lidze mistrzów, i mam przeczucie że jeszcze nie jedną bramkę strzeli.

Ogólnie okienko w naszym wykonaniu uważam za średnie.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 12:54

15 mln + Quag to za Joveticia możemy Violi dać :D Algierczyk nie jest wart samych 13 mln, a co dopiero dodatków do tej kwoty. Świat oszalał.

PS. Podobno Tottenham chce wypożyczyć Lisandro Lopeza. Ciekawe czy im się uda :D

:plflag: :juveflag: :plflag:
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 13:01

D-Rose pisze: Pomijam kwestie, ze ktos tego algierczyka traktuje jako zbawienie...
Jeśli o mnie chodzi, to nie postrzegam go jako jakieś tam zbawienie. Ale biorąc pod uwagę, że Marotta operuje znacznie lepiej i głównie jednak na rynku włoskim, a jakoś do wydania grubej kasy nie jesteśmy zbyt skorzy, to nie widzę innej alternatywy niż przygarnianie młodych, ew. danie się im ogrywać gdzieś i patrzenie metodą prób i błędów, z którego coś wyrośnie.
Chociaż nie przy takiej cenie.
PS. Młody Trezeguet kosztowałby dziś ponad 30 mln. euro i okazał się pewnie niedostępny. :think:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 13:22

pumex pisze:ludzie, chłop strzelił w swojej karierze w SerieA raptem 7 bramek i on ma być jakąkolwiek sensowną alternatywą? Jeszcze za 15mln?
Specjalnie dla Ciebie Pumi, żebyś nie narzekał, szefowie Parmy zażądali nie 15 a 13 i Quaga :lol:
Wszystko wskazuje niestety na to, że czeka nas dość smutny wieczór.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 13:34

Nie kupimy już nikogo. Dajcie spokój. Nie rozumiem Juve nie moga raz wydać 35 mln na jakiegoś kozackiego napadziora a nie wydaja tu 5 mln tam 5mln na jakichs Pelusów którzy i tak niczego nie wnoszą... Kurde jak mi się marzy takie okienko jak to z 01/02 Nedved, Gigi, Thuram. Wydanie 177 mln ach to były czasy. Ale wtedy tez sprzedawać umieliśmy Zidan za 73,5 mln euro Inzaghi za 37 mln... Ach ale to był Moggi... Ja bym chciał żeby do Juve taki Florentino Perez przyszedł...;p

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 14:02

Napoli pozyskało Armero i najpewniej wzmocni się Rolando. inter kupił Kuzmanovicia i Kovacicia. Milan nabył Barwuaha, a Fiorentina wypożyczyła Momo i zapewniła sobie prawo do Rossiego. Juve z kolei porwało się na Peluso oraz Anelkę i na tle klubów z czołówki tabeli prezentuje się mizernie. Od przeszło 13 dni wiadomo, że z atakiem Juventusu coś się dzieje, tymczasem Giuseppe nie robi żadnych większych kroków, by ten problem rozwiązać. Brawo "Szalonooki" :bravo: , tak trudno wydać 7 mln na Lopeza?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Zbyniu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 14:05

FelekJUVE ty tak na serio?? Mówię o tej "umiejętności sprzedawania". Moggi wtedy miał kogo sprzedawać, a teraz by zyskać takie pieniądze musielibyśmy sprzedać Vidala, Marchisio i Chielliniego i to nie wiem czy uzyskalibyśmy takie dochody. Według mnie mercato z wydatkami o jakich mówisz szybko się nie wydarzy jednak myślę, że już niebawem będziemy w stanie wydawać wysokie kwoty na konkretnych zawodników.

Dla mnie póki co to wygląda tak. Budujemy dobrą podstawową 11 i możliwie tanią ale w miarę solidną i długą ławkę rezerwowych. Inwestujemy także spore pieniądze w młodzież co w przyszłości może zaowocować. Ponieważ te dwa procesy czyli dobra 11 i szeroka kadra w miarę solidna(oczywiście nie tak solidna jak byśmy sobie życzyli) spodziewam się, że ten etap mamy za sobą. Mimo wszystko zimowe okienko nigdy nie sprzyjało wielkim transferom, dlatego sprowadziliśmy głównie uzupełnienia składu (transferu Anelki pewnie by nie było gdyby nie kontuzja Bendtnera) oraz kolejnych inwestycjach w młodzież.

Reasumując to wszystko spodziewam się, a przynajmniej mam taką nadzieję, że od lata przestaniemy iść na ilość, a przyłożymy wagę do jakości. Sprowadzenie za darmo Llorente tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że szukamy jak największych oszczędności by w końcu zawitał do nas tak długo wyczekiwany top.

Gdybym mógł mieć jakikolwiek wpływ i życzenie co do tego kto nim będzie marzy mi się ktoś z dwójki Suarez/Aguero. Ten drugi podobno nie jest zadowolony w City jednak on chciałby trafić do Realu. Co w kontekście naszych transferów nie byłoby w cale takie złe, bo wtedy do wyciągnięcia byłby najpewniej ktoś z dwójki Higuain/Benzema, a transfer któregokolwiek z nich myślę, że by bardzo ucieszył większość kibiców.

Edit: annihilator1988 owszem z naszym atakiem jest mizernie jednak nie chcę by ponownie przytrafiła nam się sprawa jak z Aguero kiedy to przez brak 5 milionów nie doszliśmy do porozumienia. Wolę zostać z tym co mamy i w lecie najwyżej zjechać Marottę jeśli znowu nie kupi nic odpowiedniego niż wydawać teraz 7 milionów na Lopeza, a w lecie tłumaczyć, że do top-a brakło kilku milionów.

Poza tym za problemy w ataku nie winiłbym samych napastników, których rzecz jasna nie bronię. Mimo wszystko taktyka jaką preferuje Conte gdzie każdy pracuje dla zespołu na całej długości boiska nie sprzyja bramkostrzelności. Wystarczy zauważyć różnice między grą Matriego kiedy strzelał dla nas bramki tuż po przyjściu a teraz. Zauważyłem to już nieraz, że np właśnie Matri niejednokrotnie ze środka boiska dogrywa do skrzydła akcja idzie dalej dośrodkowanie i.... no właśnie i Matriego tam nie ma bo nie ma co mówić ale jest wolniejszy od naszych skrzydeł. Dla tego tez FaQu dostaje mniej szans, bo on jakoś nie potrafi się do tego przystosować więcej gra samolubnie i mniej wspomaga kolegów z drugiej linii.
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2013, 14:18 przez Zbyniu, łącznie zmieniany 1 raz.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 40 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 14:18

Annihilator, możliwe jest, że Beppe oszczędza na lato i po prostu nie chce wydawać większej gotówki na kolejne doraźne rozwiązanie, a zarazem nie chce krępować trenera graczem z dłuższym kontraktem. Stąd te wszystkie starania o darmowego Drogbe, wypożyczenie Lopeza na pół roku, chęć odkupywania połówek naszych młodych, a w końcu Anelka...

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 14:23

Nie wiem która europejska potęga (wyjmując City, ale oni mogą sobie na takie rzeczy pozwolić) kupuje snajpera o uznanej marce jakim jest Llorente (czy się sprawdzi się przekonamy), płaci mu 4.5 mln euro rocznie i od razu sprowadza na jego miejsce jeszcze jedną gwiazdę... Nie ma co się jarać transferem zawodników takich jak Benzema, Dzeko, Cavani, Falcao, bo oni oczywiście teoretycznie gwarantują wyższy poziom, ale Juventus już ma na tą pozycję nowego gracza. Logicznym jest szukanie cofniętego napastnika i tu jasne Aguero czy Suarez jak najbardziej, jeśli byłoby by to możliwie.

szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 14:25

Mam pytanie, ponieważ w jednym z ostatnich newsów na juvepoland pojawiła się wypowiedź eksperta calcio, że zapewniliśmy sobie letni transfer Andrei Poliego. Czy to prawda? Kiedy, jak i gdzie? W jaki sposób umknęła mi ta informacja? Bo jeśli to prawda, to byłoby super. Zawsze uważałem, że Poli to bardzo dobry grajek- dobrze odbiera piłki 1 na 1, dobrze się ustawia i ma dobre długie podania. Poza tym młody, no i Włoch!

Obrazek
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 14:33

Ci tzw "eksperci" lubią sobie tak pleść trzy po trzy, przeczyta to i owo w gazetach a później sam to powtarza, nie ma co takich informacji brać jako pewnik.

Też mam nadzieję, że oszczędzanie na zimowe mercato wiąże się z jakąś ofensywą transferową na lato, mam nadzieję, na jeszcze jednego napastnika poziomem zbliżonym do Llorente i sprzedaż kogokolwiek z teraźniejszych asów, nikogo mi żal nie będzie, ale to tylko moje życzenia i sam w nie wątpie.

Zbyniu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 14:37

Z najnowszych doniesień wynika, że Marotta am spotkać się z Prade, ponieważ Fiorentina zainteresowana jest dwoma naszymi zawodnikami Fabio Q oraz Ziglerem. Nie jest wykluczone, że na spotkaniu tym zostanie poruszony także temat letniej przeprowadzki JoJo do Turynu.

Zablokowany